Şimdi Ara

sogutma suyumun rengini yorumlarmisiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
23.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • soğtma suyunu musluk suuyu eklenmemlidir. Suyun içindeki kireç uzun vadede soğutma sistemne zarar verir , orjinal antifriz suyunun renginideğiştir.

eğersistemde kaçak var ise tek tek araştırılmalı, uzun bi,r iştir.ancak sisteme eklenecek su sadece saf su olmalıdır . Saf su dışıda musluk suyu özellikle eklenmemelidirki antifrezin kimyasalı bozulmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlarim 10 dk once garaja inip suyu kontrol ediyim dedim 2 pipeti birlestirip suyun icinde gezdirdim ama hic bir yag belirtisi alamadim berrak su cikti resimleride cektim. Elimle iyice inceledim ovusturdum bi yag belirtisi kayganlik yok bildiginiz su cikti peceteye saripta daldirdim sonuc gene ayni. Durum nedir simdi ?

sogutma suyumun rengini yorumlarmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 13 Mayıs 2014; 0:16:06 >

• Hocam fotoğrafdaki peçeteye göre su temiz görünüyor. Gerçi bu şekilde analiz etmek nekadar doğru olur bilemiyorum diğer arkadaşlarında yorumunu alıp değerlendirin.

Yalnız dün çektiğin fotoğraflard genleşme kabı yeşilimsi görüntüsü varken burada pas daha belirgin.

Aklıma yeni geldi keşke genleşme kabının hortumunu çıkrtarak bir bardakğa alsaydınız suyu daha net anlşılırdı. Suda yağ olsa bile elimizle anlmanız zor olur. Suda parlama gökkuşağı gibi renklenmeöyokdu değilmi? İnşallah contada bişey yoktur. Buşekilde hafif su kaçağı veya eksiltmenin kaynağı biraz uğraştırır?

• tunc52 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam dunki fotograflarda suda hic bi yesilimsilik yoktu bence yanlis gormussunuz dun neyse oydu bugun. Dipte bordoluk ust katmanda full kara bir su. Kapagin icini bilerek cektim devirdaimin agzini goruyorsunuz pas var bir miktar buda sanirim antifrizin etkisini kaybetmesinden?

Suya yag karissa yani illaki yag belirgin olurdu hissiyati belli olurdu sonucta yag suya karisabilen bisey degil. Bende iyice test ettim peceteyle bu yuzden daldirdim. Bildiginiz berrak su vardi hocam peceteyide bez sıkar gibi sıktım bildiginiz su

• Aracinizin sogutma suyunu komple yeni antifrizle deistirin. Kacak varsa bir an once tespit edip onarin. Daha büyük masraflar açabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam son ekledigim resimler ve gelismeler hakkinda yorumunuz nedir ?

• Sanki yağ yok gibi ama kutuda pas var gibi bu pas neden olmuş ona da bakmak lazım.Suyun ve kutunun güzelce temizlenmesi ve antifirz konması lazım gibi.

Eğer uzundur paslı ise radyatörde zarar görmüş olabilir.Hortumlar çatlamış olabilir

Lakin bence böyle deneme yanılma yaparak senin tespit etmen zor.

Bence zaman kaybetmeden bir ustaya göster çünkü pas zararlı bişeydir sonuçtan haberdar et bizi de saygılar
  • entropy E kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam conta isi en son ihtimale atildi. Kabin icindeki suyu guzelce temizleyip radyatorude temizleyip borularda biyerde catlak varmi yokmu onu halledicem su eksiltme sorunu hallolucak buyuk ihtimal. Yeni bir antifriz su karisimi koyup kararma olacakmi olmayacakmi onu gozlemleyecegim. Buyuk ihtimal suyun kararmasida yagdan degil pastan sanirsam. Bu gelisme sevindirdi beni

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.