Şimdi Ara

sogutma suyu borusu niye surekli patlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracımız hyundai elantra 1.6 gls 30000km de 10 gün once ultra marka(!)sıralı sistem lpg uygulatmış babam

lpg den sonra iki defa bu regulatöre giden sogutma suyu borusu(babam boyle dedi) patlamış.neyseki babam cok dikkatli adamdır farketmiş durumu birinde boruya yama yapmışlar ikinci defa oldugunda ise o boruyu degistirmişler.

boyle sorunlar lpg uygulanmış araclarda bi kac yerde daha duydum.ustanın dedigi bu giriş yerleri keskin oldugu icin kesiyormuş boruyu.boyle bişi varmıdır yoksa başka sebepleri varmıdır?

o kadar da dedim babama şu lpg yi bilindik markalardan taktır.

• yukarı
  • Aynı kalite olması itibariyle ikinci boruyuda değiştirin derim sizdede patlayabilirdi :) Babanınızın dikkatini takdir ettiğinize göre Bilmem anlatabildimmi :) Allah korumuş geçmiş olsun
  • tesekkurler

hocam ikinci boru derken kac tane boru oluyo bu melette?
  • Regülatöre bir giren birde çıkan olmak üzere iki tane oluyor Birde demin değinmeyi unuttum hortum sel marka ise sorun yok ... Yok eger markasız bir şey ise ki ultra dedin zaten bitti olay :( Mutlaka bir BRC bayiine git ve ithal hortum taktır... Sel marka dışında yerli hortumlara hiç güvenme hele markasız ne olduğu belli olmayan hortumlara hiç güvenme. Sevgi ile kalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Regülatöre bir giren birde çıkan olmak üzere iki tane oluyor Birde demin değinmeyi unuttum hortum sel marka ise sorun yok ... Yok eger markasız bir şey ise ki ultra dedin zaten bitti olay :( Mutlaka bir BRC bayiine git ve ithal hortum taktır... Sel marka dışında yerli hortumlara hiç güvenme hele markasız ne olduğu belli olmayan hortumlara hiç güvenme. Sevgi ile kalın

olay anlasılmıstır cok tesekkur ederim hocam
  • Recaa ederimm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su sebilleri neden koku yapar?
    4 yıl önce açıldı
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selamlar herkese.. 2002 model 1.6 16V rxe eski kasa laguna var ve sıralı sistem lpg taktırmak istiyorum fakat marka ve uyum konusunda fikir almak istiyorum,,yardımcı olan arkadşlara şimdiden teşekkürler.. 50 ytl (16 lt)benzinle şehiriçi ortalama 160 km yol yapıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

aracımız hyundai elantra 1.6 gls 30000km de 10 gün once ultra marka(!)sıralı sistem lpg uygulatmış babam

lpg den sonra iki defa bu regulatöre giden sogutma suyu borusu(babam boyle dedi) patlamış.neyseki babam cok dikkatli adamdır farketmiş durumu birinde boruya yama yapmışlar ikinci defa oldugunda ise o boruyu degistirmişler.

boyle sorunlar lpg uygulanmış araclarda bi kac yerde daha duydum.ustanın dedigi bu giriş yerleri keskin oldugu icin kesiyormuş boruyu.boyle bişi varmıdır yoksa başka sebepleri varmıdır?

o kadar da dedim babama şu lpg yi bilindik markalardan taktır.

Sn memişoğlu,

2 tane parametre önemlidir.Birisi lastik su hortum kullanacak isen kaliteli bir marka almalısın isimsiz hortumlar çok dayanıksızdır.
    iikincisi bazı horumlarda özellikle SEL veya başka yan sanayilerde telli veya iplikli hortum satılır.Bunun özelliği basınç anında bu içlerindeki örgü tel veya lif hortumu rigit tutar ve basınca karşı dayanmasını sağlar.yama olayı çok hatalı sanayi işi uydurma bir olaydır .Hortum zaten üç kuruşluk bir şeydir komple değiştirilmesi gerekir.

son nokta da ne kadar kaliteli olursa olsun tüm bağlantılarda tornavida ile tıkılan kelepçeler kullanılır.Bu kelpçeler aşırı sıkıldığında lastik horrumu keser ve bu nokta esnemeye karşı dayanıksız hale gelir.Bu yüzden falz sıkılmış olduğundan şüphelendiğiniz kelepçeleri açarak altına hortumun kesilip kesilmediğine bakınız genelde bu noktaladan sızdırma yapacaktır.

• vezir abi :)

dikkatle okudum.bundan önceki araclarımızda da lpg kullanıyorduk ancak bu mikserli sistemlerden.şimdiye kadar da lpg den yana herhangi bir sıkıntımız olmamıştı.cevremizde ultra marka lpg yi kullanan bir cok insan var.hepsi de gayet memnunmuş fakat sıralı sistemlerde forumlarda ve diger sitelerde okudugum yazılarda herkes montajın oneminden bahsetti.sistemi uygulayan usta yılların ustası ve şimdiye kadar yuzlerce araca bu sistemi uygulayan birisi.ancak aklıma ilk montaj hatası geldi.bu yuzden sordum.şu an araç bende olmadıgı içinde ancak telefonla bilgi alabiliyorum ve yeni degisen hortumlar sel marka imiş.usta hatasını kabullenmiş ve masrafları kendi cebinden ödemiş ve lpg yüzünden oluşabilecek sıkıntılara teminatım diyecek kadar yaptığı işe güvenen birisi.inşallah küçük gözden kacırmalardan ibaret bir olaydır ve bir daha yaşamayız.

fazla sıkılmış kelepçe konusuna kesinlikle katılıyorum.bu yüzden de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EIRP -- 16 Nisan 2008; 1:06:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.