Şimdi Ara

soğutma maksatlı klima seçimi.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Sadece soğutma amacı ile yatak odalarında kullanacağım tek veya 3 tane klimaya ihtiyacım var. Aşağıya evin krokisini ekliyorum. Benim düşüncem 1 adet 18000 btu luk klima alıp gece 3 odayıda uygun sıcaklığa getirmek. AMa yine burada işin erbap larına tanışmak istedim. Krokiye göre 1 adet klima uygun çözüm olurmu (1 veya 2 nolu yere monte edilirse) yahutta her odaya ayrı ayrı klimamı almak uygun çözüm olur.

    Klima sadece soğutma maksatlı kullanılacak.
    Yatırım maliyeti ve işletme (elketrik) maliyeti acısından uygun hangi çözüm olur.
    ayrıca marka model vs tavisye ederseniz sevinirim



  • Başlangıçta ben de senin gibi düşünüyordum. Ancak klimaları tek tek aldığında, hem satın alma, hem montaj maliyetleri düşüyor epey. Bir de klimalarından birinin yapacağı arızadan diğer odalar etkilenmiyor. Bir diğer artısı da düşük güçlü ve sürekli çalışan bir klimanın, yüksek güçlü dur kalk yapan bir klimadan daha homojen bir soğutma sağladığını söylüyorlar.

    Eğer invertere gücün yetiyorsa, 3 tane inverter 9000 btu oldukça konforlu bir ortam sunacaktır sana.

    Eğer inverter klima alacak ekonomik durumda değilsen, odaların hangi cepheye baktıkları, ne kadar güneş aldıkları, pencere büyüklükleri ve pencerenin çift camlı olup olmaması, odadaki ampul, tv, vs ısı üreten aletlerin miktarı ve bulunduğun şehir ve dolayısıyla oranın iklim şartlarına göre iyice hesap yaparak bir klima almalısın ki, sonradan fazla dur kalk yaparak bir bir üşütüp, bir terletmesin.

    Bu bakımdan bu hesapları kendi şartlarına uygun olarak yaparak, en uygun klimayı ancak kendin seçersin. Ama çok kaba bir hesapla, 12m lik oda için 7000 btu, diğer odalar için 9000 btu bir klima, senin işini görecektir diye tahmin ediyorum.

    Marka olarak bu işin mercedesi mitsubishi dir. Mercedes aldım memnun kalmadım diyenin alnını karışlarım. Paran varsa onu alırsın. Daha kısıtlı bir bütçen varsa, çin üretimi olmasınarağmen oldukça kaliteli olan ve türkiyedeki servis yaygınlığı kalitesi ile airfel göz önünde bulundurman gereken seçeneklerden. O fiyatlara alabileceğin muhtemelen en iyi klima.

    Yok benim o kadar da param yok diyorsan, süpermarketlerde 400-500 civarına klimalar var. Yüksek kaliteli klimalara göre daha kısa ömürlü olduklarını, daha sesli çalıştıklarını tahmin edebilmek için klimacı olmaya gerek yok. Ancak klima olan evde pencereler kapalı olacağı için, ses faktörü çok sıkıntı olmayacaktır düşüncesindeyim. Ömür bakımından da, aynı özelliklerde bir klimaya 3te biri hatta 4 te biri fiyatına alıyorsam, varsın klima yarı ömür kadar kısa olsun.

    Hoş süper marketlerde satılan klimaları da bir sürü insan alıyor. Eğer ciddi bir sorun olsaydı, bütün forumlarda bas bas bağıran bir sürü adam olurdu ben aldım pişmanım vs diye... alan alıyor kullanıyor. zamanında oldukça uygun fiyata cartel klimalar satıldı. Doğru dürüst bir distribütörü bile yoktu... Ama baksan alanlar memnun.

    Ben de airfel ile zass arasında gidip geliyorum.

    İklimsa, sigma klimalarını çinde fason yaptırıyor, zass da.... birinin arkasında sabancı gurubu var, birinin arkasında airfel dolayısıyla sanko holding. sigma ve iklimsa satış yapabilmek için mağazalar kiralıyor, elemanlar tutuyor, bunun bir maliyeti var elbet. Zass ise praktikerin yüksek adetlerde sipariş ettiği bir ürün ve iklimsa mağazalarına göre mağaza ve personel maliyeti düşük olduğundan, daha uygun fiyatlara satılabiliyor.

    Zass ısıtıcıları ütüleri vs ile müşterilerini fazla üzmemeyi başarabilmiş bir firma. Airfel gibi bir firmanın da arkasında olması, diğer ucuz klimaların aksine C-D sınıfı değil B sınıfı olması özellikleri ile diğer süpermarket klimaları arasından baya bir sıyrılıyor kanaatimce.

    Bu bakımdan kendisini araştırıyorum.

    Bu sebeplerden mitsubishi, airfel ve zass sana farklı bitçelere göre önerebileceğim markalar.

    Elektirik sarfiyatı bakımından, eğer sarfiyatı için inverter alacaksan alma, konfor farkı için inverterter alacaksan ona ok.

    Soğutma ihtiyacı doğru hesaplanarak belirlenmiş sürekli sabit hızda çalışan bir b sınıfı klima ile, a sınıfı klimalar arasında ciddi bir elektrik sarfiyatı farkı olmadığını söylüyorlar forumda. Hatta inverter klimalar ile bile aralarında ciddi bir sarfiyat farkı yokmuş.

    Param var, konforuma bakarım diyorsan, inverter, param kısıtlı, sıcaklardan bunalmıyım diyorsan, ihtiyacına uygun alınmış bir normal split klima....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 11 Ağustos 2010; 14:26:13 >




  • ilgin ve vermiş olduğun bilgiler için tesekkür ederim.
    3 ayrı klimaya yönlenmek en mantıklısı gözüküyor bu durumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.