Şimdi Ara

Soğuk suyu açınca kombi devreye giriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Ferroli marka kombim var. Isıtma ve sıcak su konusunda sıkıntısız çalışıyor. Fakat ilginç olan bir konu var. Soğuk su açtığım zaman da kombi devreye girip çıkıyor. Gazı açmıyor. Sadece devreye girip çıkıyor. Tesisatta sıkıntı yok. Kombinin altındaki soğuk su girişini kapatıncada soğuk su akmaya devam ediyor. Burda bir sıkıntı yok. Acaba neden yapabilir bunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distinctive Plus + Insignia 2.0CDTI 130HP Active Select Safir Siyah
    Iphone 5S FU 16GB Silver Gray 8.1 + MacBook Pro 13" Mid 2012 i5 Yosemite

AMD FX 6300 + Asus M5A97 R2 + Corsair Vengeance Pro 8GB + Zalman Z11 Plus HF1 + Sapphire R9 280 Dual-X 3GB 384Bit + Xigmatek Tauro 80Plus Bronze 600W + Kingston HyperX Fury 240GB
    GALATASARAY
  • quote:

Orijinalden alıntı: hi_cazz

Arkadaşlar Ferroli marka kombim var. Isıtma ve sıcak su konusunda sıkıntısız çalışıyor. Fakat ilginç olan bir konu var. Soğuk su açtığım zaman da kombi devreye girip çıkıyor. Gazı açmıyor. Sadece devreye girip çıkıyor. Tesisatta sıkıntı yok. Kombinin altındaki soğuk su girişini kapatıncada soğuk su akmaya devam ediyor. Burda bir sıkıntı yok. Acaba neden yapabilir bunu?

basınç düşürücü taktırın basınç tepiyor

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Orijinalden alıntı: hi_cazz

Arkadaşlar Ferroli marka kombim var. Isıtma ve sıcak su konusunda sıkıntısız çalışıyor. Fakat ilginç olan bir konu var. Soğuk su açtığım zaman da kombi devreye girip çıkıyor. Gazı açmıyor. Sadece devreye girip çıkıyor. Tesisatta sıkıntı yok. Kombinin altındaki soğuk su girişini kapatıncada soğuk su akmaya devam ediyor. Burda bir sıkıntı yok. Acaba neden yapabilir bunu?

basınç düşürücü taktırın basınç tepiyor

bu düşürücüyü nereden temin edebilirim? Ayrıca bunu tesisatçı mı takacak? Yoksa kombici mi?

Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distinctive Plus + Insignia 2.0CDTI 130HP Active Select Safir Siyah

AMD FX 6300 + Asus M5A97 R2 + Corsair Vengeance Pro 8GB + Zalman Z11 Plus HF1 + Sapphire R9 280 Dual-X 3GB 384Bit + Xigmatek Tauro 80Plus Bronze 600W + Kingston HyperX Fury 240GB
    GALATASARAY
  • tesisatçı takacak

GALATASARAY
  • peki basıncı kombiden nasıl düşürebiliriz.

Orijinalden alıntı: kemaleddin62

peki basıncı kombiden nasıl düşürebiliriz.

Herhangi bir peteğin purjöründen kombi basıncı istediğiniz seviye düşene kadar su akıtın.

Soğuk suyu açınca kombi devreye giriyor.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler
  • Burada @kombiustası kalorifer devresindeki değil, su tesisatındaki basınç fazlalığını kastetmiş olsa gerek. Bu basıncı ise su tesisatçısı ölçer ve eğer 5-6 bardan yüksekse şebeke suyunun daireye girdiği noktaya (sayaçtan sonra olması uygundur) basınç düşürücüyü takar.

Kombi üzerindeki basınç göstergesi kalorifer tesisatındaki basınç seviyesiyle ilişkilidir ve kombi çalışmazken 1,5 civarı olmalıdır. Eğer sizde kombi basıncı normalse peteklerden su tahliyesi yapmayın...

http://www.kacaksu.com/su-basinc-dusurucu-vana-faydalari.html

http://www.caseventil.com/case_su_basinc_regulatorleri.html

• aynı sorun bendede var . Evde bypass vanası var onu açın sorun gidiyor.

• Ben şöyle çözdüm: Soğuk su girişinin(ince olan hortum) vanasını kapattım. Sonra bu kapalı olan vanayı çok az bir şey açtım ve soğuk suyu açıp denedim; sorun yoktu ama su akışı azdı. Devam ettim hafif hafif açarak tam olarak nerede tetiklendiğini buldum ve sıcak su önceki kadar akışı fazla olmamasına rağmen sorunum çözüldü.

Bu sorun musluğu bozuk olanlarda da çıkabilir. Yani musluk bozuk olabilir; sıcak ve soğuk suyu aynı anda salabilir; bunun yüzünden kombiniz tetikleniyor olabilir yani. Bunun öyle mi değil mi diye anlamak için musluğa bağlı altaki sıcak su hortumunu kapatın ve öyle soğuk suyu açın. Eğer bu durumda soğuk suyu açtığınızda tetiklenmiyorsa bilin ki musluğunuzda sorun var; sıcak ve soğuğu aynı anda salıyor. Aksi oluyorsa yani kombi hala tetiklenmeye devam ediyorsa bilin ki benim gibi basınç fazlalığından oluyordur. Dediğim gibi ya yukardaki gibi kombiye giren soğu su vanasını kısacaksınız ya da bir tesisatçı çağırıp bu basıncı düşürecek regülatör taktıracaksınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.