Şimdi Ara

Soğuk Havada Motor Sıcak Uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

24 saat araç yattıktan sonra (hava bugün max 10 dereceydi).

1kmlik yere gittim herhangi bir problem olmaksızın, 2 saat sonra aracı çalıştırdığım an motor çok sıcak çalıştırmayın diye ikaz çıktı.Hemen stop edip motor suyuna baktım.Eksik yoktu ama yine de antifriz ekledim.Motorun korumasını çıkarıp her yerini elledim buz gibi.Tekrar marşa bastım bu sefer sarı motor ikaz ışığı yanıp kalıyor ve direkt fan açıyordu.

Eve gelip 1 saat sonra tekrar inip kontrol ettim , fan açmıyor ama motor ikaz ışığı kalıyor.

Genleşme kabını açıp seyrettim herhangi bir baloncuk yapmıyor.Motor suyum kirli ilk başta conta mı yaktım dedim ama bu soğukta tek marşta motorda da su varken conta yanar mı.Anlam veremedim tecrübesi olan var mıdır

Soğuk Havada Motor Sıcak Uyarısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Isı sensöründen yapabilir. Soketini kontrol edin soket sağlamsa sensör bozuktur.
    Ayriyetten motor soğutma suyu paslanmışa benziyor. Değistirmenizi öneririm tıkanma ve çürüme gibi ciddi problemler acabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessRoad -- 22 Ocak 2024; 22:6:4 >
  • Soğutma suyunu değiştireceğim.İlk başta yağ sanıp korkmuştum içine bakınca , sonra suyun kirli olup paslı olduğu aklıma geldi.Tekrar kontrol ettim su temiz , o yüzden içim rahat conta konusunda

ısı müşürü ve termostatdan şüpheleniyorum

• Başka fikri olan var mıdır . up

• Hararet müşürü ve termostattan olabilir. Bir bilgisayara bağlayıp hata kodlarını inceleyip, ecu'yu resetleyip bir çalıştırıp bakmak gerek. Parça bile değiştirmeden Türk aç kapa usülü bazen bazı arabalarda işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 23 Ocak 2024; 21:34:38 >
  • Hararet müşüründenmiş , içerde çürümüştü çok zor çıktıı.
    Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel araç ve soğuk hava
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.