Şimdi Ara

Soğuk Fırsat!...Donuyoorrr... Delonghi Dondurma Makinesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
11
Favori
7.088
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    quote:

    Orijinalden alıntı: nightsoldier


    quote:

    Orijinalden alıntı: juba09

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eyvallah

    2 kere kullanılıp rafa kalkar gibi.

    kesinlikle katılıyorum. bazı ev aletleri kullanmak için değil sanki satın almak için yapılıyor. özellikle kolay temin edilebilen yiyecek yapma makineleri bknz: ekmek yapma makinesi(şehirden veya bakkaldan uzak olanlar için kullanışlı).

    Ekmek yapma makinesini oldukca fazla kullaniyorum.

    Dışarıdan aldığım ekmeğin tadı daha kötü geliyor artık.

    Tam buğday ekmeği ve diğer tahıllı ekmeklerden yapın hocam. Saman gibi beyaz ekmek yapmıyorsunuz umarım. Bir de sıcak sıcak ilk çıktığında insanın kanına giriyor o ekmekler

    Ekmek unundan tarife uygun yapiyotum. Cok da guzel oluyor. Haklisiniz.

    Ancak Bu sekilde daha pahali oluyor. Zira isin icine elektrik parasi da giriyor. Ama icime sinerek tukettigim icin faturadaki 5-10 liralik artisi onemsemiyorum. Hijyenik ve saglikli tuketmek en iyisi.

    Posetli ekmeklerin icinde de en iyi marka uno. O da 4.5 lira. Hemen hemen makineyle ayni seye geliyor aslinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 21 Ağustos 2015; 12:07:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Dondurma yapmak için gereken malzemeler kaç lira tutuyor? 500 lira ona verene kadar 2.5 liraya 2 sene yazın her gün dondurma yerim.

    Ya arkadaşım anlamıyorsunuz herhalde, burda amaç fruktoz şurubu basılmış buzlu süt yemek yerine evde güvendiğin malzemelerle gerçek dondurma yapmak. Ayrıca 500 TL olan kompresörlü olan, daha ucuz ve iş gören 90 TL olarak belirtmiş zaten konuyu açan arkadaş.v
  • Ben kendim de evde dondurma yapıyorum. Dondurma makinesine para vermenize gerek yok. Üstelik bu soğutuculu değil gibi, alıyorsanız bile soğutuculu olması şart.

    Dondurmayı yaparken sadece süt şeker ve saf sahlep kullanıyorsunuz. İyi bir sahlebin kilosu 200 lira. 20 lira verip 100 gram alırsanız. 10kg dondurma yaparsınız 100 gram ile.

    Gelelim tarife; Sütü ocağa koyuyorsunuz sahlep ve şekerini ekleyip. Sade yapıyorsanız 1 litreye 1 su bardağı(çok dolu olmasın) şeker tam kararında oluyor fakat meyveli yapacaksanız şeker miktarını azaltın meyveye göre. Daha sonra 10-15 dk kadar kaynatın ve altını kapatın, oda sıcaklığına yaklaştığında blender veya rondo da hazırladığınız meyve püresini ekleyin ve buzluğa atın. Dondurmayı her 2-3 saatte bir el blenderıyla karıştırın, buz tutmasını önceleyecek. Zaten saf sahlep dondurmada kıvam arttırıcı olarak kullanılır ve kristalleşmeyi önler. Gerçek dondurma süt şeker ve sahleptir. Piyasadakilere sahlep koyarlar mı koymazlar pahalı çünkü onun yerine çeşitli kıvam arttırıcılar kullanıyolar. Bu tarifi deneyin son dondurma mı dün yaptım dışarıdaki kutu dondurmalardan çok daha lezzetli oldu. Sade yapıyorsanız zevkinize göre 1 paket vanilyada ekleyebilirsiniz, ben fazla sevmediğim için yarım paket koydum.




  • Ben Tefal kullanıyorum, 2 ay kadar önce 140 liraya aldım. Sezon başlamadan önce 115 liraya kadar düşmüştü; şu anda 250 liraya satanlar benim gözümde dolandırıcıdır. Konu başlığını açan arkadaş "küçük" demiş, o da hatalı. Tefal'in kapasitesi 1kg, Delonghi'nin 800gr. Yani büyüklükleri hemen hemen aynı. Piyasada şu anda Tefal bulmak imkansız gibi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

    Ben kendim de evde dondurma yapıyorum. Dondurma makinesine para vermenize gerek yok. Üstelik bu soğutuculu değil gibi, alıyorsanız bile soğutuculu olması şart.

    Dondurmayı yaparken sadece süt şeker ve saf sahlep kullanıyorsunuz. İyi bir sahlebin kilosu 200 lira. 20 lira verip 100 gram alırsanız. 10kg dondurma yaparsınız 100 gram ile.

    Gelelim tarife; .... yarım paket koydum.



    Bu cihazların soğutucusu yok ve ben de almadan önce ciddi şüphe içindeydim ama o hazne o kadar yüksek bir ısı sığasına sahip ki; içine konan malzemeyi 15 dakika içinde yumuşak kıvamlı dondurma haline getiriyor. Bu sayede direk cihazdan alıp dolaba koyuyorsunuz ve karıştırma derdi kalmıyor. Peki sadece bu dert için bu paraya değer mi, bence değer. Zaten 100 lira çok para değil.

    Tarife gelince, ben de hemen hemen aynı tarifi kullanıyorum. Ancak bizim favorimiz gerçek damla sakızı ekleyerek, damla sakızlı dondurma yapmak. Ben salebin kilosunu 300 liraya alıyorum, damla sakızı ise 600-700 lira civarında. Bir dondurmanın maliyet damla sakızı ile yapılınca 7-8 lirayı buluyor ancak gerçekten değiyor. Meyveli dondurmaların maliyeti daha düşük oluyor çünkü salep miktarını azaltabiliyorsunuz.

    Marketlerde satılan buzlarla hele hele 2-3 liralık iğrenç ürünlerle kıyaslayanları hayretle izliyorum. Bu "katı meyve sıkacağına ne gerek var, Tang yapıp içiyorum" demekle hemen hemen aynı düzeyde saçma bir kıyas. Piyasada gerçekten sütle yapılan ve üzerinde "dondurma" ifadesi bulunan ürünlerin fiyatları oldukça yüksek ve buna rağmen bu ürünlerde evde yapılan dondurma kadar saf ve kaliteli malzeme yok.

    Kısacası bence güzel bir fırsat...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 21 Ağustos 2015; 13:19:39 >




  • peki kakaolu ve karamel yapınca tarif nasıl oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fearless_X

    quote:

    Orijinalden alıntı: artemisbd

    Bi de bu işle uğraşacak karı aldık mı değme keyfimize

    Bu zamanda nerde ...Çayınızı koyup önünüze getirirse şükredin ...

    Haklısın yok, kimisi çayı da kalk kendin al diyor. Analarımızın zamanındaki kadınların nesli tükendi

    Dondurma makinasıyla çok uğraşacağınızı sanmıyorum, eşinize veya annenize sorun uğraşmam derse almayın.katı meyve sıkacağıyla bile bi süre sonra uğraşmak zor geldi (mesela havuç suyu için oturup bi sürü havuç soymak lazım, soymazsan tadı kötü oluyor),anneme verdim.Kendime narenciye sıkacağı aldım, temizlemesi ve kullanımı kolay, mutluyum.

    Burda millet carte dor, panda manda diyor, bilmiyorlar ki çocukken yediğimiz Ankara gençlik parkındaki hakiki döğme maraş dondurmasının lezzetini, sonra da çay bahçesine oturup Kemal Sunal veya Cüneyt Arkın filmi seyretmenin keyfini...




  • Takip alıp kullananları görmek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metehan_bera

    peki kakaolu ve karamel yapınca tarif nasıl oluyor?

    Tarifler konusunda çok fazla yönlendirici olmak istemem, herkesin zevki farklıdır.

    Ben 1-2 kez çikolatalı dondurma yaptım, aynı tarife 100gr kadar çikolata ekledim ve gayet güzel oldu. Damla sakızlı dondurma dışındaki tüm tariflerde salebi biraz azaltıyorum.

    Almanya'dan gelme, saf fındık ezmesi vardı... Onunla yaptığımız dondurmalar harika oldu...

    Bu arada bazı arkadaşlar uğraşılmaz falan demiş de, fazla bir uğraşı yok. 1 gün önceden malzemeleri tencerede kaynatıp, tencereyi buzdolabına kaldırıyorsunuz. Ertesi gün de makineyi çalıştırıp, karışımı 15 dakikada dondurma haline getiriyorsunuz. Zaten 1 kg dondurma 1 hafta yetiyor... Yıkaması da basit. Katı meyva sıkacağının yıkaması çok zahmetli, o nedenle bizim evde de pek çok kişide olduğu gibi bir kaç kullanımdan sonra rafa kalktı. Ancak ekmek yapma ve dondurma makinelerinin kullanımı kolay ve 2'sini de sürekli kullanıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 21 Ağustos 2015; 13:26:59 >




  • @wolfien

    Aynen hocam dışarıdakilerle karşılaştırılamaz kesinlikle. Evde yerken mis gibi süt kokusunu alarak yiyorum. Dışarıdan tek beğenmediğim AOÇ Dondurma onunda 1litresi 15 lira civarında ben o fiyata yaklaşık 3litre sade dondurma yaparım daha doğal. Meyve miktarına göre sahlebi azaltabilirsiniz demişsin ama mesela çilek gibi cıvık meyvelerde tersine arttırmak daha doğru olmaz mı ? Genelde 1 silme yemek kaşığı veya dolu tatlı kaşığı öneriliyor. Makine konusuna gelince bence soğutucusu yoksa hem yer kaplar hemde uğraş gerektirir. Ben normal dondurma kutusuna koyuyorum arada bir el blenderıyla karıştırıyorum daha pratik oluyor.

    @metehan_bera

    Hocam aynı şekilde en başta kakaosunu da ekleyerek kaynatabilirsin hiç sıkıntı olmaz. Karamelli hiç denemedim ama karameli en son koyarsan sanırım iyi olur. Çünkü başta koyarsan kaynattıkça rengi koyulaşır gibime geliyor. Bir de başlangıçta en önemli olay sahlep çünkü sütü yoğunlaştıran o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 21 Ağustos 2015; 13:30:12 >




  • mutfak robotu (hamur yoğurma makinesi) altına böyle bir kap uydursak aynı işi görecek sanki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfien

    Ben Tefal kullanıyorum, 2 ay kadar önce 140 liraya aldım. Sezon başlamadan önce 115 liraya kadar düşmüştü; şu anda 250 liraya satanlar benim gözümde dolandırıcıdır. Konu başlığını açan arkadaş "küçük" demiş, o da hatalı. Tefal'in kapasitesi 1kg, Delonghi'nin 800gr. Yani büyüklükleri hemen hemen aynı. Piyasada şu anda Tefal bulmak imkansız gibi.

    tefal 1lt bu 1.5lt
    tefal 500gr yapıyor bu 800gr
    tefal kazık bu ucuz.
  • haber veren arkadaşa teşekkürler, tarifleri bir başlık altında toplasak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

    @wolfien

    Aynen hocam dışarıdakilerle karşılaştırılamaz kesinlikle. Evde yerken mis gibi süt kokusunu alarak yiyorum. Dışarıdan tek beğenmediğim AOÇ Dondurma onunda 1litresi 15 lira civarında ben o fiyata yaklaşık 3litre sade dondurma yaparım daha doğal. Meyve miktarına göre sahlebi azaltabilirsiniz demişsin ama mesela çilek gibi cıvık meyvelerde tersine arttırmak daha doğru olmaz mı ? Genelde 1 silme yemek kaşığı veya dolu tatlı kaşığı öneriliyor. Makine konusuna gelince bence soğutucusu yoksa hem yer kaplar hemde uğraş gerektirir. Ben normal dondurma kutusuna koyuyorum arada bir el blenderıyla karıştırıyorum daha pratik oluyor.

    @metehan_bera

    Hocam aynı şekilde en başta kakaosunu da ekleyerek kaynatabilirsin hiç sıkıntı olmaz. Karamelli hiç denemedim ama karameli en son koyarsan sanırım iyi olur. Çünkü başta koyarsan kaynattıkça rengi koyulaşır gibime geliyor. Bir de başlangıçta en önemli olay sahlep çünkü sütü yoğunlaştıran o.

    Ben sade veya damla sakızlı dondurmaya 2 tepeleme tatlı kaşığı salep koyuyorum. Meyvelilere 1 tepeleme, 1 de yarım tatlı kaşığı koyuyorum. Benim gözlemlerime göre bu yöntem makul ama kesinlikle doğru olduğunu iddia edemem. Hem makine daha yeni sayılır, toplamda 10-12 dondurma ancak yaptım.

    AOÇ dondurması kesinlikle piyasadaki en iyi dondurmalardan birisi, ben de hazır almak durumunda olduğumda AOÇ alıyorum.

    Bu arada dondurma alırken üzerinde "dondurma" ifadesi olmasına dikkat edilmeli, yasa gereği belli oranda süt bulundurmayan (detaylarını bilmiyorum) ürünlere dondurma yazamıyorlar. Algida'nın pek çok ürünü "dondurma" olarak geçmiyor.

    Makine konusunda yanılıyorsunuz, evet yer kaplamak zorunda ama uğraştırmıyor, aksine kolaylaştırıyor. Sadece malzemeleri koyup, 15 dakika sonra alıyorsunuz ve dolaba koyduktan sonra arada bir karıştırmaya gerek kalmıyor. Bir de çok hızlı soğuttuğu için kısa sürede dondurma yapmak istediğinizde (misafir geldiğinde veya çocuklar dondurma diye tutturduğunda) çok işe yarıyor. Bence 100 liraya fazlasıyla değer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qantas
    tefal 1lt bu 1.5lt
    tefal 500gr yapıyor bu 800gr
    tefal kazık bu ucuz.

    Tefal'in sitesinde 1 kg yazıyor :http://www.tefal.com.tr/All+Products/Food+Preparation/Various+items/Products/Dondurmac%C4%B1m/Dondurmac%C4%B1m.htm

    Burada da 1.6 litre yazıyor :http://www.amazon.co.uk/Tefal%C2%AE-Gelato-Electric-Sorbet-Machine/dp/B00VO2HPFG/ref=sr_1_1?s=kitchen-appliances&ie=UTF8&qid=1440154840&sr=1-1

    Bu da bir tarif örneği : Maraș usulü dondurma 12 gr. toz salep(3 tatlı kașığı) - 1 lt. süt - 400 gr. șeker

    Neyse, olmayan ürünle kıyaslamaya gerek yok. Olsa da çok zamlanmış, 2 katı para da verilmez; direk aynı ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 21 Ağustos 2015; 14:01:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    mutfak robotu (hamur yoğurma makinesi) altına böyle bir kap uydursak aynı işi görecek sanki.

    Hiç mi hiç alakası yok. Daha önce de yazdım, bu ürünün kabının ısı sığası çok yüksek, dondurucuda bekletiliyor ve içine malzemeyi döktükten 15 dakika kadar sonra malzemeler cıvık da olsa dondurma haline geliyor. Böyle yüksek ısı sığalı bir kap bulursanız olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 21 Ağustos 2015; 13:57:15 >
  • wolfien W kullanıcısına yanıt


    ters başlayıp düz bitmiş cevap.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+



    ters başlayıp düz bitmiş cevap.

    Öyle oldu biraz :)
  • tam diyordum ki bana indirim kuponu gelmeyecek herhalde yırttık bu gereksiz üründen, siteye girdim ve kupon gelmesiyle yıkıldım.

    sipariş veriyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    böylece ilk defa bir soğuk fırsattan yararlanmış oldun :)
  • eheh aynen öyle oldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.