Şimdi Ara

Sofya Tıp Fakültesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kısaca ben lyssiz girilen yurtdışındaki tıp fakültelerini tavsiye etmiyorum. o kadar sene okuyup para döküp denkliği verememek. çok kötü olur. büyük kumar bana göre.
  • Kazansınlar Allah daha çok versin ama bana göre haksızlık yapıldı çoğu uzman doktora yanlış hatırlamıyorsam aile hekimliği için ekstra 4 yıl daha okumak gerekio buda ülkemizin içler acısı halini gösteriyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farmades

Pratisyen hekimleri hakir görmüyorum tabi ama içler acısı 6-7 sene okuyup pratisyen kalmak ama dediğin gibi ülkemizde o kadar uzman doktor açığı varken 2500 kontenjan çok komik

uzman açığı hepsinde yok. bazı uzmanlık alanlarında fazlalık var hatta ama bazılarında da baya büyük açıklık var.
  • Bilmiyorum artık hakkımızda hayırlısı bana göre tıp okumak istiyosan tıp oku veya mimarlık istiyosan mimarlık oku kazanamadın die abzürt bölümlerde hayatını mahvetme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farmades

YÖK denklik sınavına sokuyor sınavı geçersen denkliğini alıyorsun tıpı bitiripte denklik alamayan yok şöyle söyliyim zaten bilmeden öğrenmeden okulu bitirmen imkansız sınavdada görmediğin hiç bir şey sorulmuyor. Söylediğine göre %1 ihtimal bile vermiyorsun ön yargıyı biraz kaldırmamız gerek.

Bilmiyorsan sus denklik öyle kolay değil kadro az açılìyor ve sınav çok zor %5 bile alamıyor denklik

+ orda yeme içme ile masraf 20bin olacak

+ en az 1 sene kalacaksın bunu unutma

hazırlıkta kalmazsan gel suratıma tükür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi bilmiyorum arkadaşım Sofya da okuyorum ben mezun olan denklik alan arkadaşlarım var!Bu arada denkliğin kadroyla ne ilgisi var?Bence senin hiç bir fikrin yok bu konuda 40 000 TL nı gözden çıkarması gerekir gelicek arkadaşların.
  • ben bayağı araştırdım okuyan kişilerle de görüştüm öncelikle sofya da hayat çok ucuz okuyacağımız tıp plevendeki tıp ve yıllık 5.500 € ingilizce.
    aylık 1250 tl her türlü yeter dediler yeme içme vs vs okul parası dahil tabiki

denklik olarak yök'e mail attım sts den bahsettiler sts yi geçen denkliği alıyor birçok kişinin denkliği alamamasının sebebi ygs den 180 i aşanların oraya gidebilme imkanının olmasından kaynaklanıyor adam 200puan alıp tıp a gidiyor sonra neden denklik alamadık diye yırtınıyor bizim gibi adamlardan oraya gidenlerin sayısı az iyi düşünüp taşınıp karar verecez şu lys-2den güzel birşey yapacagima inanıyorum ki o zaman gitmeyecegim yurtdışına
  • efe kıbrıstaki tıplara puanın yeterse bi düşün derim. yök denkliği var bitirince hiçbir sınava girmene gerek yok.ege üniversitesinden mezun olmuş gibi oluyorsun.ücretleri de gayet mantıklı.paket burs sistemi(yani yemek yurt okul harcı) hepsi dahil) falan da var. bi bak sitelerine.
  • Sofyada hayat söylenenler gibi ucuz diil bulgar levası euroyla sabitlenmiş olduğu için son iki yıldır bizim paramız değer kaybetmiş durumda burada tek ucuz olan araba fiyatları gece hayatı benzin dizel vs. yurtta kalırsan 1250 tl na geçinirsin ayrıca hazırlık 4800 euro lisans 8000 euro oldu bu sene ingilizce tıp diş hekimliği eczacılık için Pleven Tıp Fakültesi ne gelince bana sorarsan Bulgaristan da Varna,Plovdiv ve Sofya dışındaki okulların prestiji yok.Umarım sınavdan yüksek puan alıp kendi memleketinde
    ailenin yanında okursun olurda yurt dışında okumak istersen turistik vizeni çıkart bi kaç gün tatil mayetinde gör derim Kıbrıs olsun Canada olsun Bulgaristan olsun sonuçta en kötü ihtimalle yedi yıl bu ülkelerden birinde yaşıycaksın başarılar dilerim.
  • Ben sofya tıp 4.sınıftayım gayet memnunum eğitimden buradaki eğitimin kötü oldugu hakkındaki bilgiler varsa da bunların hepsi yine türk öğrencilerin başının altından çıkıyor.hocalar ,verilen dersler ,müfredat aynı türkiyeyle hatta pratikler türkiyeye göre 1-2 sene önceden başlıyor. hocaların verdiklerini alabildiğin kadar başarılı olursun ve stsyi geçebilirsin orası sana kalmış birşey. Burdaki öğrencilerin %60ı buraya başka başka amaçlarla geldiği için prestiji kötü durumda. Fakat eğer puansız gitmek istiyorsan tıpa sana italyayla romanyayıda öneririm oralarda gayet iyi. Sonuçta buraya puansız geldiğimiz için tabiki ön yargılar olacak bu gayet normal önemli olan buraya başladıktan sonraki durumunuz ve başarıyla mezun olabilmeniz. Stsye gelince gayet basit bir sınavdır gözünüz korkmasın. stsnin TUS ayarında olduğu yıllar bulgaristandan göçün olduğu yıllardı. Şuanda (dersleri parayla alanlar hariç) normal bi mezunun yapabileceği gayet basit sorulardan oluşuyor. Stsye girip bu sorulara rağmen 50yi geçemeyen biri zaten doktor olmasın.Şuan 4'e geçtim ve ben bile 100 sorunun 40ını çözebilir haldeyim(Denklik puanı 50)Tabi az önceki parantezde belirttiğim şahıslardan dolayı denkliğimiz tehlikede oda bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Jesus -- 15 Ağustos 2012; 19:12:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

bulgaristan da üniversite okunmaz diye düşünüyorum. daha gelişmiş ülkeleri tercih etmen yararına olur. bulgaristana gidersen seks yapmaktan adam akıllı ders çalışamazsın zaten.

sofyaya gittim birkaç kez hatunları çok güzel ve rahatlar. ama üniversitelerinde parayla not satma, adam kayırma gibi olaylar had safhada oralara gidip güzel eğitim alanı daha duyamadım. Ayrıca orada bulunan Türklerinde %99'undan salataya cacık olmayacağı için Türklere antipatik bakıyorlar haklı olarak ve dediğim gibi çok gelişmiş bir ülke değil Türkiye'yi ararsın sonra.

ver parayı adam gibi bir yerde oku, zaten doktor olduktan sonra o okula verdiğin parayı 1 senede rahat kazanırsın.
    Bulgaristan'da yaşayan Türklerin %99 unu çok iyi tanıyorsun herhalde ki böyle bir analiz ! yapmışsın ? Sizin gibi genellemecilere bitiyorum arkadaş , nasıl bir kafa yapınız var beyniniz nasıl işliyor çok merak ediyorum . Büyük ihtimalle Bulgaristan'a birkaç sefer gittin orda karşılaştığın Türklerle anlaşamadın sorunlar yaşadın hemen etiketi yapıştırdın Bulgaristan'daki Türklerin %99 undan cacık olmaz diye , kafan güzelmiş güle güle kullan

Bu arada salataya cacıkta iyiymiş tekrardan kafan güzelmiş diyor ve güle güle kullanmanı diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: FeRMaNNN21844

quote:

bulgaristan da üniversite okunmaz diye düşünüyorum. daha gelişmiş ülkeleri tercih etmen yararına olur. bulgaristana gidersen seks yapmaktan adam akıllı ders çalışamazsın zaten.

sofyaya gittim birkaç kez hatunları çok güzel ve rahatlar. ama üniversitelerinde parayla not satma, adam kayırma gibi olaylar had safhada oralara gidip güzel eğitim alanı daha duyamadım. Ayrıca orada bulunan Türklerinde %99'undan salataya cacık olmayacağı için Türklere antipatik bakıyorlar haklı olarak ve dediğim gibi çok gelişmiş bir ülke değil Türkiye'yi ararsın sonra.

ver parayı adam gibi bir yerde oku, zaten doktor olduktan sonra o okula verdiğin parayı 1 senede rahat kazanırsın.
    Bulgaristan'da yaşayan Türklerin %99 unu çok iyi tanıyorsun herhalde ki böyle bir analiz ! yapmışsın ? Sizin gibi genellemecilere bitiyorum arkadaş , nasıl bir kafa yapınız var beyniniz nasıl işliyor çok merak ediyorum . Büyük ihtimalle Bulgaristan'a birkaç sefer gittin orda karşılaştığın Türklerle anlaşamadın sorunlar yaşadın hemen etiketi yapıştırdın Bulgaristan'daki Türklerin %99 undan cacık olmaz diye , kafan güzelmiş güle güle kullan

Bu arada salataya cacıkta iyiymiş tekrardan kafan güzelmiş diyor ve güle güle kullanmanı diliyorum

Herhalde yurtdışında yaşayan Türklerden birisin. Herkesi tanımam gerekmiyor, yurtdışına her çıktığımda ortalıkta küfürle bağırarak konuşan, etrafta sorun çıkartan, görgüsüz ve kültürsüz, taşkınlık yapan insanların Türk olduğunu görmem bu genellemeyi yapmama yetiyor. Zaten bu yüzden hemen her ülkede Türklerden nefret edilir, dışlanırlar ki aslında bir çoğu Türk bile değildir. Sadece Türk olduklarını iddia ederler. Kuyruğuna bastık diye hemen cırlama.

• quote:

quote:

quote:

Herhalde yurtdışında yaşayan Türklerden birisin. Herkesi tanımam gerekmiyor, yurtdışına her çıktığımda ortalıkta küfürle bağırarak konuşan, etrafta sorun çıkartan, görgüsüz ve kültürsüz, taşkınlık yapan insanların Türk olduğunu görmem bu genellemeyi yapmama yetiyor. Zaten bu yüzden hemen her ülkede Türklerden nefret edilir, dışlanırlar ki aslında bir çoğu Türk bile değildir. Sadece Türk olduklarını iddia ederler. Kuyruğuna bastık diye hemen cırlama.

Yurtdışında yaşamıyorum tutmadı malesef :( , yaşamışta olabilirdim önemli değil. Sık sık yurtdışına çıkarım ama nedense senin bahsettiğin kadar sık karşılaşmadım böyle şeylerle , seni bekliyorlar herhalde DeathWarrior gelsede olay çıkartsak , taşkınlık yapsak diye . Ha hiç mi karşılaşmadım bu tür şeylerle elbette karşılaştım ama Türkiye'de de karşılaşıyorum yani sadece oralara has bir olay değil , Türkiye'de de karşılaşıyorum diye hemen senin gibi yapıştırmıyorum Türklerin %99 undan salataya cacık (çok sevdim bunu salataya cacık ) olmaz diye , her ülkenin insanlarının iyisi kötüsü vardır diye söylememe gerek yok herhalde yaşın o kadar da ufak değildir ? Ayrıca yabancıların yaptıklarını gördükten sonra Türkler yanlarında melek kalırlar o kadar diyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yurtdışında yaşamıyorum tutmadı malesef :( , yaşamışta olabilirdim önemli değil. Sık sık yurtdışına çıkarım ama nedense senin bahsettiğin kadar sık karşılaşmadım böyle şeylerle , seni bekliyorlar herhalde DeathWarrior gelsede olay çıkartsak , taşkınlık yapsak diye . Ha hiç mi karşılaşmadım bu tür şeylerle elbette karşılaştım ama Türkiye'de de karşılaşıyorum yani sadece oralara has bir olay değil , Türkiye'de de karşılaşıyorum diye hemen senin gibi yapıştırmıyorum Türklerin %99 undan salataya cacık (çok sevdim bunu salataya cacık ) olmaz diye , her ülkenin insanlarının iyisi kötüsü vardır diye söylememe gerek yok herhalde yaşın o kadar da ufak değildir ? Ayrıca yabancıların yaptıklarını gördükten sonra Türkler yanlarında melek kalırlar o kadar diyorum.

Sen yaşamıyorsan yakının yaşıyordur. Yoksa bu kadar bariz olan bir şeyi inkar ederek tartışma çıkartman saçma. Çok melek gibi adamsan kendini %1'den say. Yurt dışındaki Türklere asla güvenmem . Kendine faydası olmayan tipler bir çoğu. Türkiyedeki insanlar hakkında da görüşlerim pek iyi değil boşuna burada da öyle demene gerek yok. Boşuna bunu tartışmak istemiyorum daha fazla.

Bu arada salataya cacık lafı garip kaçabilir ama biz karadenizliyiz dedemin böyle bir tabiri vardır küçüklükten beri kullandığı için bende arasıra kullanırım anlamını bilmeyenlere söyleyince uzaylı gibi bakıyorlar doğrudur. İki mesajda da çok komik bulduğunu söyleyince belirteyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 15 Ağustos 2012; 23:06:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen yaşamıyorsan yakının yaşıyordur. Yoksa bu kadar bariz olan bir şeyi inkar ederek tartışma çıkartman saçma. Çok melek gibi adamsan kendini %1'den say. Yurt dışındaki Türklere asla güvenmem . Kendine faydası olmayan tipler bir çoğu. Türkiyedeki insanlar hakkında da görüşlerim pek iyi değil boşuna burada da öyle demene gerek yok. Boşuna bunu tartışmak istemiyorum daha fazla.

Ne kadar anlatsamda anlamayacaksın veya anlamak istemeyeceksin onun için daha fazla tartışmayalım evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Jesus

Ben sofya tıp 4.sınıftayım gayet memnunum eğitimden buradaki eğitimin kötü oldugu hakkındaki bilgiler varsa da bunların hepsi yine türk öğrencilerin başının altından çıkıyor.hocalar ,verilen dersler ,müfredat aynı türkiyeyle hatta pratikler türkiyeye göre 1-2 sene önceden başlıyor. hocaların verdiklerini alabildiğin kadar başarılı olursun ve stsyi geçebilirsin orası sana kalmış birşey. Burdaki öğrencilerin %60ı buraya başka başka amaçlarla geldiği için prestiji kötü durumda. Fakat eğer puansız gitmek istiyorsan tıpa sana italyayla romanyayıda öneririm oralarda gayet iyi. Sonuçta buraya puansız geldiğimiz için tabiki ön yargılar olacak bu gayet normal önemli olan buraya başladıktan sonraki durumunuz ve başarıyla mezun olabilmeniz. Stsye gelince gayet basit bir sınavdır gözünüz korkmasın. stsnin TUS ayarında olduğu yıllar bulgaristandan göçün olduğu yıllardı. Şuanda (dersleri parayla alanlar hariç) normal bi mezunun yapabileceği gayet basit sorulardan oluşuyor. Stsye girip bu sorulara rağmen 50yi geçemeyen biri zaten doktor olmasın.Şuan 4'e geçtim ve ben bile 100 sorunun 40ını çözebilir haldeyim(Denklik puanı 50)Tabi az önceki parantezde belirttiğim şahıslardan dolayı denkliğimiz tehlikede oda bir gerçek.
    Mezun oldunuz mu hocam tiptan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.