Şimdi Ara

Sofya Tıp Fakültesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kardes kromatit

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

http://www.egitimnoktasi.com/pages/tr/Hizmetler_DilOkulu/Universite/AvrupadaUniversite/BulgaristanSofyaTipUniversitesi.asp

Beyler daha önce burda okuyan tanıdığınız falan var mı yıllık 10 bin lira la ! Bence bayağı ucuz

bence azerbaycan ı düşün yıllık 2bin dolar. bende düşünüyodum araştırmıştım geçenlerde haftaya daha ayrıntılı bakıcam şartlarına

edit:http://bakuturkleri.com/2007/12/02/azerbaycan-tip-universitesi.html

azerbaycana giden belasını bulur o kadar diyim sakın ola öyle hata yapmayın!

• diploman türkiyede tanınmıyor. şu an türkiyede işsiz gezen azerbaycan, sofya tıp mezunu doktorlar var. hem de baya çoklar. diplomanız tanımadığı için türkiyede lise mezunu muamelesi görüyosunuz. erkekseniz de uzun dönem askerlik gibi dezavantajları var.

not: zaten türkyede doktorlar uzun dönem askerlik yapıyor ama doktor olarak ve en az 3000 tl maaş alarak yapıyorlar. siz normal er olarak maaşsız yapıcaksınız. karışıklık olmasın diye açıklayayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 21 Haziran 2012; 1:33:26 >
  • Benimde bir arkadaşım Azerbaycan a gittikten 2 hafta sonra dönmüştü :)))
  • Nasıl tanınmıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farmades

Nasıl tanınmıyor ?

doktor olarak çalışmana izin verilmiyor türkiyede.
  • YÖK denklik sınavına sokuyor sınavı geçersen denkliğini alıyorsun tıpı bitiripte denklik alamayan yok şöyle söyliyim zaten bilmeden öğrenmeden okulu bitirmen imkansız sınavdada görmediğin hiç bir şey sorulmuyor. Söylediğine göre %1 ihtimal bile vermiyorsun ön yargıyı biraz kaldırmamız gerek.
  • quote:

YÖK denklik sınavına sokuyor sınavı geçersen denkliğini alıyorsun tıpı bitiripte denklik alamayan yok şöyle söyliyim zaten bilmeden öğrenmeden okulu bitirmen imkansız sınavdada görmediğin hiç bir şey sorulmuyor. Söylediğine göre %1 ihtimal bile vermiyorsun ön yargıyı biraz kaldırmamız gerek.

valla duyduğum kadarıyla girenlerin %10 luk kısmından azı denklik alabiliyor. zaten denklik sınavı tus ayarında bi sınav, bildiğin tus soruları soruluyor. türkiyedeki tıp fakültelerinden mezun doktorlar bile tusta barajı zor aşarken oralardan başka başka dillerde eğitim almış adamlar nasıl geçsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 21 Haziran 2012; 1:54:36 >
  • osym denklik sınavını yapıyo osym sitesini karıstırırsan sene sene çıkmıs sorularıda gorursn anatomi falan ben bi ara bakmıstım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan2110

osym denklik sınavını yapıyo osym sitesini karıstırırsan sene sene çıkmıs sorularıda gorursn anatomi falan ben bi ara bakmıstım

dediğim gibi çok az kişi geçiyor... biliyorum sınav hakkında bilgim var. tusu hazırlayan komite hazırlıyor aynı soruları hatta.
  • Başka dil dediğin ingilizce:) Dediğim gibi olayın içinde olduğum için duyumlara dayanmadan yazıyorum tıp fakültesini bitirip denklik alamaman için sınavda panik atak geçirmen lazım:) Şöyle bir şeyde var rüşvetle bitirirsen tabikide alamazsın denkliğini.Tıp kısa bi kelime ama inanki düşündüğünden çok çok zor..
  • İyide TUS sınavıyla tabikide aynı olucak iki sınavında ortak özelliği nasıl doktor olduğuna bakmaları ben TUS u kazanamıyanlarıda anlamıyorum uzmanlık yapmadığın sürece Tıp okumak mantıksız gelio
  • quote:

Başka dil dediğin ingilizce:) Dediğim gibi olayın içinde olduğum için duyumlara dayanmadan yazıyorum tıp fakültesini bitirip denklik alamaman için sınavda panik atak geçirmen lazım:) Şöyle bir şeyde var rüşvetle bitirirsen tabikide alamazsın denkliğini.Tıp kısa bi kelime ama inanki düşündüğünden çok çok zor..

ben tıp okuyorum??...
  • quote:

İyide TUS sınavıyla tabikide aynı olucak iki sınavında ortak özelliği nasıl doktor olduğuna bakmaları ben TUS u kazanamıyanlarıda anlamıyorum uzmanlık yapmadığın sürece Tıp okumak mantıksız gelio

15bin kişi giriyor bir tusa 2500 kontenjan var. kazanamayan olması normal değil mi?
  • Bende Diş Hekimliğinde okuyorum?KUsura bakma biraz ağırına gidiyo olabilir yurt dışında ygs siz tıp okunduğu için sanada hak veriyorum o kadar emek vermişsin üniversite sınavına ancak işin özü bu..
  • ne kadar kişinin gectıgnı bilmiyorm ama bizim komsu baküde tıp okuyodu ona da boyle dediler mahallede ama kız geldi şu an calısyor aile hekimi=)
  • quote:

Bende Diş Hekimliğinde okuyorum?KUsura bakma biraz ağırına gidiyo olabilir yurt dışında ygs siz tıp okunduğu için sanada hak veriyorum o kadar emek vermişsin üniversite sınavına ancak işin özü bu..

yok canım ne zoruma gidecek denkliği verebiliyosa zaten türkiyede bi çok dotordan daha iyidir ama ben %10un altında bi başarı olduğunu bi doktor abiden duydum. burada da paylaştım. denklik verebiliyosa sıkıntı yok zaten
  • Peki TUS u kazanamıyan tıp mezunu ne yapar? Fikrin var mı?Bir gün bir hükümet gelir havadan aile hekimliği sertifikası dağıtır en fazla aile hekimi olur..
  • quote:

Peki TUS u kazanamıyan tıp mezunu ne yapar? Fikrin var mı?Bir gün bir hükümet gelir havadan aile hekimliği sertifikası dağıtır en fazla aile hekimi olur..

pratisyenlik yapar ya da aile hekimi olur. şu an ki aile hekimlerinin çoğu zaten uzman değil. sertifikalı pratisyen hekim.
  • aile hekimi diyip geçmemek lazım. şu an bi çok uzmandan çok kazanıyorlar.
  • Pratisyen hekimleri hakir görmüyorum tabi ama içler acısı 6-7 sene okuyup pratisyen kalmak ama dediğin gibi ülkemizde o kadar uzman doktor açığı varken 2500 kontenjan çok komik
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.