Şimdi Ara

Sodyum Bikarbonat ve Tuz Kullanımı ve Faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
27.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sodyum bikarbonat suyu alkali (7 oranın üstü oranlar bazik yani alkali) yaptığı için işe yarıyor.

Bizzat tarafımca denenmiştir. Düşmeyen kolestrolü olan yada sivilce , yüzde yağlanma olan ve daha sayamayacağım hasatlıklara kansere kadar şifa bulmak için tarifi veriyorum.Kanser olayında karbonat yanında bir ağacın gövdesinden çıkan Akça Ağaç şurubu var onu da kullanmak gerekiyor kanser olayında kombine reçete lazım.İnternette bu şurup ile karbonat kullanıp kanserden kurtulan bir adamın videosu var. Karbonat kansere yakalanmayı azaltabilir lakin tek başına yetmez.Soğan sarımsak doğal hormonsuz beslenmeye bakın.Kola cips fruktoz içeren ürünleri kullanmayın. Bu devirde en iyi şey az yemek çünkü herşeyde bişi var. Bu sayede vücudumuzu korumuş oluruz.

Eczaneden ingiliz karbonatı ALMAYIN. TEKRAR EDİYORUM ALMAYIN. Markette karbonat var onu alın çünkü ingiliz karbonatı 10tl ye kadar çıkıyor ve gramajı 70 gr kadar.

İçerik ve kalite olarak aynılar. Karbonatı alırken sodyum bikarbonat olmasına dikkat edin.Paketin arkasında yazar.Zaten marketlerde satılanların %100 sodyum bikarbonat oluyor ama siz yinede kontol edin.

Bir litre suya çay kaşığı ucu kadar karbonat atın karıştırın ve için.

Yemek yaparken mesela çorba yapıyorsunuz tencere suyuna çay kaşığı ucu kadar sodyum bikarbonat koyun.

Çay suyuna koymayın çünkü çayın tadı kaçıyor ve çay çok demli gibi simsiyah oluyor.Nedeni ise çay asidiktir.Sodyum bikarbonat ise bazik yani 11 derece oranında baziktir.Çayı kesiyor.

7 nötr sayılır ve vücut kanı bu oranda sabittir.7 altındaki oranlar asidik mesala kola 3.4 asidiktir dişlere ve vücuda çok zararlıdır.

7 üstündeki rakamlar baziktir ve bizede bazik lazım.

Hazırlayacağınız bu suyun baziklik derecesi yani ph 8-9 civarında oluyor.

Zaten tablo şu şekilde
    1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14

Etkisini tam anlamıyla yaşamak için 1 ay kadar devam edin vücütta bir muttluk hissi oluşacak ve 3 ay içinde neticeler gözle görülmeye başlayacak.Neden 3 ay sürüyor derseniz vücuttaki asidik su ter ve idrar ile atılacak.Sizde içtiğiniz bu karışım ile vücüdunuzun su dengesini alkali su ile karşılamış olacaksınız ve vucuttaki asidik su alkali su ile değiştirilmiş olunacak.

Ondan sonra vücut direnci daha kuvvetli olacaktır.

İşte Sodyum bikarbonat mantığı bu vücudu alkali tutmak.

::::::::::::: not karbonat :::::::::::::::::::

sakın bir bardak suya 1 çay kaşığı filan koyup içmeyin . daha fazla sodyum bikarbonat koymak şifa vermez ve vücuttan potasyum atar .aslına bakarsanız mide sodyum bikarbonat ile çevrilidir.çünkü midedeki asidin mide dışına çıkmasını engellemek için. Ama o farkı birşey.

o yüzden mide ülseri tarzı midede yara ve yüksek tansiyon rahatsızlıkları olanlar sodyum bikarbonat oranını azalttıkları taktirde sağlıklı bir şekilde kullanabilirler bir sakıncası yoktur.

isterlerse eczaneden ph ölçme cihazı yada kağıdı alabilirler.

suya koydukları sodyum bikarbonatı ile suyun ph oranı 8-9 seviyesinde sabitleyip içsinler.

sodyum bi karbonatı fazla koyarsanız ishal yapar.

Formüldeki gibi kullanırsanız kabızlık sorununuz var ise kabızlığınız düzelmeye başlayacaktır.

::::::::::::: not tuz :::::::::::::::::::

2017 yılı itibari ile Rafine Edilmemiş İyotlu Deniz Tuzu satılıyor. 750 gr fiyatı 2 tl . Bulursanız bunu alın.

Ülkemizde iyotsuz 500 gr Himalaya tuzunun max 5 tl değilde 15 tl'ye satılmasına göre çok ucuz .

evdeki rafine tuzu kullanmayın rafine edilmemiş iyotlu tuz yada iyotlu himalaya kristal tuz kullanabilirsiniz.

rafine demek sadece içinde sodyum klarür denen madde kalıyor diyer tüm mineraller atılıyor. bu vücuda zarar veriyor. çünkü sodyum klarür vücutta cirit atıyor ve onu dengeleyecek mineraller ortada olmuyor ve sonuç tansiyon hastalığı vb şeklinde ortaya çıkıyor.

doktorlar günlük iyot ihtiyacını karşılamak için günde toplam iyotlu tuz tüketimi 5 gram yani silme 1 çay kaşığı olmalı diyorlar. o vakit günde silme 1 çay kaşığı alınabilir. Unutmayın yediğiniz yemekler içtiğiniz ayranlar buna dahil. Yani günde vücuda giren iyotlu tuz 5 gramı geçmeyecek.

..........Canan hocaya göre karbonat ve tuz kullanımı ........

mide, karaciğer ve pankreasımız yediğimiz yiyeceği sindirecek özellikte
    asitler üreterek gönderiyor, yemekle beraber veya yemekten hemen sonra içilen her sıvı mide
    asidinin sertliğini düşürüyor ve bu durumda tam sindirim olamıyor, gıdalar midede fermente
    oluyor sonra tam sindirilememiş gıdalar barsaklarda yeterince emilemeden dışarı atılıyor.

Yine Canan hocaya göre; Türklerin çoğunluğunda iyot eksikliği bulunuyor ve bunun çaresi
    kesinlikle iyotlu tuzlar değil çünkü birkaç ay yetecek miktar tuz torbasını açtıktan sonraki
    1 hafta içinde zaten yetersiz olan iyot havayla teması sonucunda tamamen yok olmaktadır.
    sağlık bakanlığının iyot eksiğini bu şekilde iyotlu tuzla giderme planı çok yanlışdır.
    ancak tahlil yaptırdıktan sonra dr. kontrolünde iyot hapı kullanmalısınız.
    tuz olarak ise renksiz şeffaf olan çankırı kristal tuzu öneriyorum, yalnız dikkat edin
    birileri aynı tuzu himalaya tuzu diyerek 30 TL den gazlıyor sakın aldanmayın, himalayadan
    ülkemize tuz girişi yok, çankırı tuzu Bulgaristanı turluyor ve ithal himalaya tuzu oluyor :)
    kristal tuzdan başka rafine olmayan diğer tuzlarda olabilir, rafine tuzu mutfağa sokmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbvb -- 11 Aralık 2018; 9:27:46 >

• Neden bikarbonatli su icmeliyiz ona ilişkin bi bölüm olsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: th3_majestik

Neden bikarbonatli su icmeliyiz ona ilişkin bi bölüm olsa

Ben de işte onu anlattım "neden karbonatlı su içmeliyiz" diye.
    Aslında marifet karbonatlı su içmek değil suyu alkali yapmak.
    Mesela dağ suyu hem alkalidir hemde mineralli ama karbonatlı su sadece alkalidir yani ph yüksektir minaral yoktur.
    O yüzden içine birazda Himalya krista tuz ekledik mi al sana dağ suyu :)))))))))))
  • mnbvb M kullanıcısına yanıt
    Yazıyı bir kere daha okudum, ama şunun cevabını bulamadım : sodyum bikarbonatli su içmek ne işe yarıyor, hastalıklardan korur asit oranını dengeler vs, tamam da icersek ne gibi + ları olur, icmezsek neler kaybederiz? Bunları merak ediyorum doğrusu. Dağ suyunu kim sevmez ki mineral açısından da zengin tabi ki. Peki maden suyu nasıl ph değeri nedir? Ayrıca bikarbonatı yüksekmis maden suyunun

Edit :internette bir de Kemal Milar ismine rastladım, onun önerisi 1 çay kaşığı olarak geçiyor, sizin öneriniz çeyrek çay kaşığı? Fazla almak etkiyi güçlendirici olmaz demişsiniz, neye göre söylediniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3_majestik -- 9 Mayıs 2015; 8:23:58 >
  • quote:

Yazıyı bir kere daha okudum, ama şunun cevabını bulamadım : sodyum bikarbonatli su içmek ne işe yarıyor, hastalıklardan korur asit oranını dengeler vs, tamam da icersek ne gibi + ları olur, icmezsek neler kaybederiz? Bunları merak ediyorum doğrusu. Dağ suyunu kim sevmez ki mineral açısından da zengin tabi ki. Peki maden suyu nasıl ph değeri nedir? Ayrıca bikarbonatı yüksekmis maden suyunun

Edit :internette bir de Kemal Milar ismine rastladım, onun önerisi 1 çay kaşığı olarak geçiyor, sizin öneriniz çeyrek çay kaşığı? Fazla almak etkiyi güçlendirici olmaz demişsiniz, neye göre söylediniz acaba?

kardeş sen 1 çay kaşığı dene farkı görürsün. O ingiliz karbonatına merak sarmış :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbvb -- 22 Temmuz 2017; 16:0:28 >
  • quote:

çok basit vücudu alkali yapmak için içiyoruz. sonuç alkali vücut daha az hastalık ve daha çok direnç , temiz kan olay bu.

Teşekkürler ben de bikaç bişey eklemek isterim ;
    Bikarbonatli su içtikten sonra 45 dk yemek yenilmemesi tavsiye edenler olmuş ciddi sayıda,
    Eczanede satılan ingiliz karbonat ile farkını tartışanlar arasında ciddi anlamda uzlaşma saglanmamis,
    Kimisi de sabah kalkınca için 45dk sonra kahvaltı yapın demiş,
    Karbonat üzerinden pirim yapmaya çalışanlara da rastladım ama yüksek ihtimal eczacı çünkü ingiliz Karbonat tavsiye edip durmuş,

Yukarıda izlenimlerimi yazdım kısa bir özet niteliği taşıyor internette bulabildiklerim bunlar, Son soruya gelirsek bu karışımı hazırlayıp (pet şişe içinde) daha sonra içmek sakıncalı mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İyot ve Tuz Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Klor ve Cilde Zararları
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Teşekkürler deneyeceğim

• Hortlatdın falan demeyin. Yararlı bi konu. 3 aydır karbonatlı su içiyorum vucudumun her yeri mantarla kaplıydı. Kötü bi görünüm vardı. 3 aydır mantar yok artık, çıkmıyordu. İnternet ortamında karbonatın zararları olarak çeşit çeşit sitelerde kalp hastalığı, böbrek taşı ve vuvuddaki Kötü yağları yaktığı gibi iyi yağlarıda yakması, alkoloz gibi yorumlarda okudum. Kesinlikle içmeye devam edeceğim. Hocam o balın adınıda söylerseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • colsart kullanıcısına yanıt
    Şurubun ismini siteye bu gün ekledim. Tesekkürler.

Kanser olayında karbonat yanında bir ağacın gövdesinden çıkan Akça Ağaç şurubu var onu da kullanmak gerekiyor kanser olayında kombine reçete lazım.İnternette bu şurup ile karbonat kullanıp kanserden kurtulan bir adamın videosu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbvb

Şurubun ismini siteye bu gün ekledim. Tesekkürler.

Kanser olayında karbonat yanında bir ağacın gövdesinden çıkan Akça Ağaç şurubu var onu da kullanmak gerekiyor kanser olayında kombine reçete lazım.İnternette bu şurup ile karbonat kullanıp kanserden kurtulan bir adamın videosu var.

Hocam teşekkür ediyorum. Bende o adamı izlemiştim pekmez mi ne atmışdı anlayamamışdım akçaağaç şurubu da yararlı olacağını düşünüyorsunuz dimi tatlılara koyuyorlar genellikle galiba. Pek yemedim. Teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colsart -- 2 Mayıs 2017; 19:9:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajım bulunsun
  • Doktorların önerdiği 4kaşık tuz. Ve fazlası haricinde sodyum klor zararlı bi madde değil hatta eksikliği tiroid hormonunda bozukluklar sağlıyor. Ayrıca potasyumu attığını nerden biliyor acaba. Konu ölmüş ama aklıma takıldı bu.

• Harzeban kullanıcısına yanıt
    Günlük tuz gereksinimi 4 çay kaşığı mı ?

Bu oranı hiç bir yerde ne gördüm ne duydum.

Fazla sodyum potasyum atar vücuttan. Tansiyon çıkar o zaman.

Fazla doz c vitamini kullanmak vücuttan çinko minareli atılmasına sebep olur.

Yani fazlaya kaçmak iyi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbvb

yemekle beraber karbonatlı su içmek mide asitini yok eder o yzden yemekler eritilemez teoride böylr ama ben yemekle beraber içiyorum bir sorun görmedim bil hakis yemekle beraber alkali su kalın ince tüm bağırsaklara dolaşmış oluyor daha iyi benim görüşüm.

pet değilde cam kullanmak daha sağlıklı

Canan hocaya göre; mide, karaciğer ve pankreasımız yediğimiz yiyeceği sindirecek özellikte
    asitler üreterek gönderiyor, yemekle beraber veya yemekten hemen sonra içilen her sıvı mide
    asidinin sertliğini düşürüyor ve bu durumda tam sindirim olamıyor, gıdalar midede fermente
    oluyor sonra tam sindirilememiş gıdalar barsaklarda yeterince emilemeden dışarı atılııyor.

Yine Canan hocaya göre; Türklerin çoğunluğunda iyot eksikliği bulunuyor ve bunun çaresi
    kesinlikle iyotlu tuzlar değil çünkü birkaç ay yetecek miktar tuz torbasını açtıktan sonraki
    1 hafta içinde zaten yetersiz olan iyot havayla teması sonucunda tamamen yok olmaktadır.
    sağlık bakanlığının iyot eksiğini bu şekilde iyotlu tuzla giderme planı çok yanlışdır.
    ancak tahlil yaptırdıktan sonra dr. kontrolünde iyot hapı kullanmalısınız.
    tuz olarak ise renksiz şeffaf olan çankırı kristal tuzu öneriyorum, yalnız dikkat edin
    birileri aynı tuzu himalaya tuzu diyerek 30 TL den gazlıyor sakın aldanmayın, himalayadan
    ülkemize tuz girişi yok, çankırı tuzu Bulgaristanı turluyor ve ithal himalaya tuzu oluyor :)
    kristal tuzdan başka rafine olmayan diğer tuzlarda olabilir, rafine tuzu mutfağa sokmayın.

Bikere bende salaklık edip farklı bişey sanarak eczaneden 100 g 8.50 TL ye (kilo 85 demek)
    ingiliz karbonatı almış bulundum, evdeki aktardan kilosu 20 TL den aldığım karbonat ile
    karşılaştırdım, hiçbir renk, tat ve koku farkı yok, ikiside bilindik sodyum bikarbonat,
    tek fark birinin üstünde ingiliz yazıyor oka.. çok iyi bir tezgah, helal olmasın...
    daha sonra A101 de baktım marka karbonat 100 g 0.75 e (kilo 7.50 TL) hemen aldım.
    sonra n11 de gördüm, kargo saymazsak kilosu 3 ile 8 TL arası var. 25 kg çuval ise 40 TL

Bende 1 L sürahiye 1 çay kaşığı karbonat katıyordum, bundan sonra yarım kaşığa düşüreyim.
    Karbonat ve tuz konusunun devamlı güncel kalması gerektiğine inanıyorum. Sağlıklı günler.

• konu up

• Günlük tuz ihtiyacı. Toplamda alınan 5-6 grani geçmemeli biliyorum.
    Gıdalardan alınan da içinde olarak düşünülmeli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.