Şimdi Ara

Soda şişeleri neden yeşil ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu soruya cevap arıyorum arkadaşlar.Öyle sitelerde dolaşırken bu soruyla karşılaştım.Akla değer bi cevap bulamadım.Harbiden neden yeşil soda şişeleri ?

• doğadan çıktığı için yeşil renk doğayı temsil ediyor
  • bozulmasın diye..
  • cam kristallerinin en ucuzu yeşil diye biliyordum ben fiber dolgu yaparken sarı beyaz renkte olanı kullanıyorum
  • yesil oldugu icin
  • Yeşil renk, silisin içinde bulunan demir oksit oranının fazlalığındandır.

Bunun işlemlerle giderilmesi ve temizlenmesi mümkünken, sırf ucuz olması için bu işleme başvurulmaz.

Bu işlem özellikle pahalı kadehlerde çok hassas bir şekilde uygulanır.

Güneş'in yakından çekilen fotoğraflarında kırmızımsı bir renk olduğunu görüyoruz.

Kırmızının karşıt rengi yeşildir.

Yani yeşil, kırmızıyı bir bakıma nötrlüyor, böylece güneş ışınları maden suyuna minimum zarar veriyor.

Maliyetinin düşük, dolayısıyla bu renk şişelerin kullanılmasıyla bir taşla iki kuş vurulmuş oluyor.

* alıntı
  • Haaaaaaa,peki o zaman güneş gözlüklerini neden yeşil yapmıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wedo

Haaaaaaa,peki o zaman güneş gözlüklerini neden yeşil yapmıyorlar

yeşil olanını gördüm bir optikte

ama açık yeşildi.
  • zaten soda üreticilerinin en büyük yanlışı orda.Şişelerin üzerine bi uyarı yapıştırmaları lazım yaa
  • doğa genelde yeşil olduğu için ve soda da doğadan geldiği için olabilir
    veya nasıl ki, bazı süt şişesinin içi siyahtır, bu da korumak amaçlı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 23 Aralık 2009; 15:15:29 >
  • eskiden depozitolu kızılay maden sularında kahverengi şişeler vardı
  • çünkü yeşil olmasaydı yeşil renk perisi onları cezalandırmak zorunda kalacaktı
  • Yeşil renk, silisin içinde bulunan demir oksit oranının fazlalığındandır.

Bunun işlemlerle giderilmesi ve temizlenmesi mümkünken, sırf ucuz olması için bu işleme başvurulmaz.

Bu işlem özellikle pahalı kadehlerde çok hassas bir şekilde uygulanır.

Güneş'in yakından çekilen fotoğraflarında kırmızımsı bir renk olduğunu görüyoruz.

Kırmızının karşıt rengi yeşildir.

Yani yeşil, kırmızıyı bir bakıma nötrlüyor, böylece güneş ışınları maden suyuna minimum zarar veriyor.

Maliyetinin düşük, dolayısıyla bu renk şişelerin kullanılmasıyla bir taşla iki kuş vurulmuş oluyor.
  • üzerine oturulduğunda görülsün diye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.