Şimdi Ara

Soda içenler dikkat ,Elinizde patlayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elde patlayan soda şişesi vakaları artıyor. Herkes başka bir neden öne sürüyor. Bazı üreticiler şişeleri, bazıları tüketiciyi hatalı bulurken, yaygın görüş, kazaları yüksek oranda karbondioksit basılmasına bağlıyor

Adapazarı'ndaki büfeci Tuncay Sarı, buzdolabına yerleştirmeye çalıştığı soda şişesinin elinde patlaması nedeniyle görme kaybına uğradı. Sakarya'da iki çocuk annesi F.U, elinde soda şişesinin patlamasıyla bir gözünü yitirdi. Soda şişelerinin patlaması nedeniyle Mersin'den Dilek Tülü, Manisa'dan Murat Kaygaş ile İstanbul'dan Ceylan Bayram, Osman Yılmaz ve Rıdvan Özkan gözlerinden yaralanmıştı. Bunlar, son yıllarda soda şişesi mağdurlarına ilişkin Anadolu Ajansı'ndan geçen pek çok haberden sadece birkaçı. Yaşanan soda kazalarının ise kimbilir yüzde kaçı? Sodalara ne oluyor? Ya da şişelerde mi bir sorun var? Havalar ısındığı için mi daha çok soda patlaması yaşanıyor? Tüm bunlara cevap alabilmek için soda üreticileri ve şişe üreticisi Şişecam'ın yetkilileriyle konuştuk. Hepsi dertliydi, ancak hiçbiri kesin bir neden söyleyemedi. Sırma Soda'nın üreticisi Grup Soda ve Meşrubat Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, sorunun depozitosuz şişelerin daha ince camla üretilmesinden olduğunu belirterek, "Şişeleri kalınlaştırsınlar, maliyet artışı satışa yansıtılmaz" derken, bugüne kadar 4 dava kaybettiğini ve suçlu olmayı hak etmediğini söyledi. Öte yandan, Şişecam Yurtiçi Şişe Müdürü Levent Sungur ise şişede kullanılan camın kalınlığının patlamaya etkisi olmayacağını belirterek, "Dolum yapan firmaların basıncı kontrol etmesi gerek" dedi.

GAZI YÜKSEK ORANLI SEVİLİYOR
    Gıdasa İçecek Genel Müdürü Adnan Erem ise farklı bir unsura dikkat çekti. Erem, Türk tüketicisinin maden suyunu yüksek gaz oranıyla içmeyi sevdiğini belirterek, yurt dışında 1 litreye maksimum 7 gram gaz basılırken, Türkiye'de bunun 10 gramın üzerine çıkabildiğine dikkat çekti. Konunun tüm taraflarıyla konuştuğumuzda herkesin ortak söylediği bir şey de vardı: Tüketiciler şişeyi yan yatırmasın, poşetin içinde hareket ettirmesin, dolapta buzluğa koymasın.

kaynak

• sabah sabah araştırmacısın baya sağol yararlı bir topic
  • quote:

Kensei ®
    Yüzbaşı

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2007; 6:06:52

• Hava ısınsa sodalar patlamaz bence. Çözünmüş gazın hacmi düşer sıcakta. Hatt aksine buzluğa konulan soda patlar. Üretim hatası olabilir.
  • hepside gözünden yararlanmis biride benden olsun hadi acarken siseye bakmayin gözünüz korunmus olur
  • Valla dikkat edin elinizde tutarken patlatmayın sodaları, patlayan sodaların paraları başka bi yerinizde patlamasın...
  • bir kere benimde başıma gelmişti buraya topic açtığımda imzamda gaffur vardı herkes imzaya bak olaya bak diyordu bakın sebebi varmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Time2Die

quote:

Kensei ®
    Yüzbaşı

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2007; 6:06:52

İyi yakalamışsın yav...Ben hiç farketmedim valla
  • Patlayan maden suyu şişesi gözünden etti!

İzmir'de patlayan maden suyu şişesi, 2 yaşındaki Muhammet Zekeriya Sandal'ın bir gözünü kaybetmesine neden oldu. Oğlunun sağ gözünün görme yetisini kaybettiğini belirten baba Mehmet Sandal, bunun yaşanmasında maden suyu firmasının kusurunun olduğunu öne sürdü, şikayetçi oldu.

(DHA) -- Mehmet Sandal (32) işsizlik nedeniyle eşi Binnaz Sandal (31), kızı Sümeyye Sandal (4) ve oğlu Muhammet Zekeriya Sandal (2) ile geçen mayıs ayında Adıyaman'dan göç etti.

Eşini İzmir'deki akrabalarının yanında bırakan Mehmet Sandal (32) ardından iş bulduğu İstanbul'da özel bir şirkette çalışmaya başladı. Memleketlerinden daha iyi şartlarda yaşamak için göç edip, ayrı şehirlerde yaşamayı göze alan Sandal çifti, bir hafta önce, bir maden suyu şişesinin aniden patlaması sonucu 2 yaşındaki çocuklarının tek gözünü kaybetmesinin şokuyla sarsıldı.

Akşam yemeğinin ardından kızkardeşiyle bulaşıkları yıkayan Binnaz Sandal'ın yanına gelen 2 yaşındaki oğlu Muhammet, mutfakta oynamaya başladı. Bu sırada küçük Muhammet, mutfaktaki koliden 1 maden suyu şişesini eline aldı.

İddiaya göre şişe bir anda patladı ve yüzü kanlar içinde kalan küçük Muhammet yere düştü. Binnaz Sandal, akrabalarıyla birlikte çocuğunu özel bir hastaneye götürdü. Burada, gözünde cam kırığı olduğu tespit edilen küçük çocuk, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük Muhammet, buradan da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Yapılan ameliyatla küçük çocuğun gözündeki cam parçası çıkartıldı. Ancak Muhammet'in sağ gözünün görme yetisini kaybettiği anlaşıldı.

Anne Binnaz Sandal ile eşini ve oğlunu merak ederek telefonla arayan baba Mehmet Sandal üzücü haberle yıkıldı. Yeni başladığı işten izin alan baba Mehmet Sandal, İstanbul'dan İzmir'e geldi.

Maden suyu firması yetkilileri hakkında suç duyrusunda bulunduğunu söyleyen Mehmet Sandal, "Eşimin söylediğine göre, soda şişesi patladıktan sonra kapağı hala üzerindeymiş. Bize göre bu firmanın kusuru olduğunu gösteriyor. Başkasının da başına gelmesin diye çaba sarf ediyorum. Benim oğlumun gözü gitti, dünyaları verseler umrumda değil diye konuştu.

• quote:

Elde patlayan soda şişesi vakaları artıyor. Herkes başka bir neden öne sürüyor. Bazı üreticiler şişeleri, bazıları tüketiciyi hatalı bulurken, yaygın görüş, kazaları yüksek oranda karbondioksit basılmasına bağlıyor

Adapazarı'ndaki büfeci Tuncay Sarı, buzdolabına yerleştirmeye çalıştığı soda şişesinin elinde patlaması nedeniyle görme kaybına uğradı. Sakarya'da iki çocuk annesi F.U, elinde soda şişesinin patlamasıyla bir gözünü yitirdi. Soda şişelerinin patlaması nedeniyle Mersin'den Dilek Tülü, Manisa'dan Murat Kaygaş ile İstanbul'dan Ceylan Bayram, Osman Yılmaz ve Rıdvan Özkan gözlerinden yaralanmıştı. Bunlar, son yıllarda soda şişesi mağdurlarına ilişkin Anadolu Ajansı'ndan geçen pek çok haberden sadece birkaçı. Yaşanan soda kazalarının ise kimbilir yüzde kaçı? Sodalara ne oluyor? Ya da şişelerde mi bir sorun var? Havalar ısındığı için mi daha çok soda patlaması yaşanıyor? Tüm bunlara cevap alabilmek için soda üreticileri ve şişe üreticisi Şişecam'ın yetkilileriyle konuştuk. Hepsi dertliydi, ancak hiçbiri kesin bir neden söyleyemedi. Sırma Soda'nın üreticisi Grup Soda ve Meşrubat Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, sorunun depozitosuz şişelerin daha ince camla üretilmesinden olduğunu belirterek, "Şişeleri kalınlaştırsınlar, maliyet artışı satışa yansıtılmaz" derken, bugüne kadar 4 dava kaybettiğini ve suçlu olmayı hak etmediğini söyledi. Öte yandan, Şişecam Yurtiçi Şişe Müdürü Levent Sungur ise şişede kullanılan camın kalınlığının patlamaya etkisi olmayacağını belirterek, "Dolum yapan firmaların basıncı kontrol etmesi gerek" dedi.

Gıdasa İçecek Genel Müdürü Adnan Erem ise farklı bir unsura dikkat çekti. Erem, Türk tüketicisinin maden suyunu yüksek gaz oranıyla içmeyi sevdiğini belirterek, yurt dışında 1 litreye maksimum 7 gram gaz basılırken, Türkiye'de bunun 10 gramın üzerine çıkabildiğine dikkat çekti. Konunun tüm taraflarıyla konuştuğumuzda herkesin ortak söylediği bir şey de vardı: Tüketiciler şişeyi yan yatırmasın, poşetin içinde hareket ettirmesin, dolapta buzluğa koymasın.

kaynak

• Bu konuyu hortlatmamın sebebi benim de aldığım bir cam soda şişesinin patlaması.

Gecenin 2'sinde bilgisayar başındayken mutfaktan bir patlama sesi geldi. Gidip baktım, soda şişesi mutfağın tam ortasında taşların üzerinde. Düştü yuvarlandı buraya geldi herhalde dedim, üzerinde durmadım, sabah toparlarım diye bıraktım öyle.

Sabah gidip baktığımda 1.5metre yan taraftaki sehpada, 6lı poşet içerisinde soda şişesinin tabanını görünce olayı anladım.

Soda şişesi tabanından ayrılmış, üst kısmı roket gibi fırlamış ve yere düşmüş. Soda şişesi komple yere düşseydi, şişenin dibindeki yuvarlak taban kendi kendine yukarı çıkıp poşetin içine giremezdi.

Başkası anlatsa "hade len" diye dalga geçilebilecek bir durum.

Hala soda alıyorum, fakat şöyle bir önlem aldım, içmesem dahi aldıklarımın kapaklarını biraz kanırtarak havasını alıyorum.

Siz siz olun, dikkat edin, gerçekten patlayabiliyor.

O 6lı soda poşeti en az 4 saat boyunca ellenmemişti, sallanmamıştı ve normal oda sıcaklığında bulunuyordu.

Olay tarihi: 4 mart 2012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 6 Temmuz 2012; 12:22:10 >

• Benim de ne zamandır kafama takılıyor cünkü her gün iciyorum. Ancak daha kesin olarak neden kaynaklandıgı bilinmiyor herkes ayrı seyler söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

Bu konuyu hortlatmamın sebebi benim de aldığım bir cam soda şişesinin patlaması.

Gecenin 2'sinde bilgisayar başındayken mutfaktan bir patlama sesi geldi. Gidip baktım, soda şişesi mutfağın tam ortasında taşların üzerinde. Düştü yuvarlandı buraya geldi herhalde dedim, üzerinde durmadım, sabah toparlarım diye bıraktım öyle.

Sabah gidip baktığımda 1.5metre yan taraftaki sehpada, 6lı poşet içerisinde soda şişesinin tabanını görünce olayı anladım.

Soda şişesi tabanından ayrılmış, üst kısmı roket gibi fırlamış ve yere düşmüş. Soda şişesi komple yere düşseydi, şişenin dibindeki yuvarlak taban kendi kendine yukarı çıkıp poşetin içine giremezdi.

Başkası anlatsa "hade len" diye dalga geçilebilecek bir durum.

Hala soda alıyorum, fakat şöyle bir önlem aldım, içmesem dahi aldıklarımın kapaklarını biraz kanırtarak havasını alıyorum.

Siz siz olun, dikkat edin, gerçekten patlayabiliyor.

O 6lı soda poşeti en az 4 saat boyunca ellenmemişti, sallanmamıştı ve normal oda sıcaklığında bulunuyordu.

Olay tarihi: 4 mart 2012

Ben suan cok korkuyorum. Boyle birseyin olabilecegini hic dusunmedim.

Soda hangi markaydi peki? Cami incemiydi.

Bide hafif gazini alinca. Sodanin tadi kacmiyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

Benim de hiç aklıma gelmezdi.
    Beypazarıydı. Başka marka sodanın tadını sevmiyorum.
    Cam şişesinde bir şekilde üretim hatası olmuş herhalde.
    Ya da ben satın almadan önce taşıma sırasında oradan buraya atılarak taşınmış olabilir, belki de bir darbe sonrası çatladı.
    Öyle ya da böyle, patlama riski varmış demekki ve patladı.
    Facebook'umda da 4 martta yazmıştım en azından çevremdeki insanlar dikkatli olsun diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

Benim de hiç aklıma gelmezdi.
    Beypazarıydı. Başka marka sodanın tadını sevmiyorum.
    Cam şişesinde bir şekilde üretim hatası olmuş herhalde.
    Ya da ben satın almadan önce taşıma sırasında oradan buraya atılarak taşınmış olabilir, belki de bir darbe sonrası çatladı.
    Öyle ya da böyle, patlama riski varmış demekki ve patladı.
    Facebook'umda da 4 martta yazmıştım en azından çevremdeki insanlar dikkatli olsun diye.

Hocam ben uludag ve damla aliyorum elmali ya da limonlu.

Bir daha kendim acmam, Haberlerde Allah korusun herkes gozunden olmus :((

Cok kotu bir durum, kimsenin basina gelmez ins.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen altılı pakette dibi çıkmış şişe buldum.Depoda patlamış olmalı hiç akma,yapışkanlık gibi bir durum yoktu.Demek ki bundanmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatkork

Geçen altılı pakette dibi çıkmış şişe buldum.Depoda patlamış olmalı hiç akma,yapışkanlık gibi bir durum yoktu.Demek ki bundanmış.

ben de hep altılı kızılay alıyorum patlak çatlak hiç bir şey olmadı daha ya
  • 3 tane 6lı maden suyu var mutfakta korkuyorum valla
  • Abi az önce kahvaltıyı fazla kaçırdım tam mutfağa soda almaya yönelecektim ki bu konuyu gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L

Elde patlayan soda şişesi vakaları artıyor. Herkes başka bir neden öne sürüyor. Bazı üreticiler şişeleri, bazıları tüketiciyi hatalı bulurken, yaygın görüş, kazaları yüksek oranda karbondioksit basılmasına bağlıyor

kaynak

ayrıca ne diye standartları aşarlar ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.