Şimdi Ara

SOCKET 939 niçin geleceğe dönük olsun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niçin sempron(veya socket 754 diyelim) yerine 939 socket almalıyım?
    Bir süredir sempron +2800 ile Venice +3000 arasında gidip geliyorum.Son birkaç güne kadar sempronda karar kılmış idim.Ancak daha sonra düşününce socket 754 için ilerde işlemci seçeneklerim çok fazla değil ama socket 939 için çift çekirdekli de dahil olmak üzere upgrade seçeneklerim çok daha fazla diye düşünmeye başladım.Ama aklımı karıştıran birkaç nokta var.(sistemi genelde oyun için kullanacağım)
    1-Sistemimizi upgrade yaparken sadece işlemciyi mi değiştiriyoruz yoksa hazır işlemci değişmişken yeni özellikli anakartlar da varken işlemci+anakart ikilisini toptan mı değiştiriyoruz?(Bu bana kalmış birşey ama ben genel eğilimi soruyorum,birkaç sistem değişmiş arkadaşlar siz ne yaptınız?)
    2-İlerde (2-3 sene mesela) X2'lerin fiyatı (şu an X2 +3800 yaklaşık 400$ seviyelerinde) düşse düşse ne kadar düşer?Alınabilir seviyelere gelmesi ne kadar sürer?
    3-Sempron +2800 ile venice +3000 arasında bariz bir performans farkı var mı?(overclocksuz)
    4-AMD'nin M2 platformuna geçeceği belli iken artık socket 939 için geleceğe dönük denmesi biraz abartı değil mi?
    5-Sistemi değiştirince anakart+işlmeci toptan gidiyorsa M2'ye geçene kadar sempron almak daha mantıklı görünmüyor mu?

NOT:Sempron +2800 için 2560 mhz'de günlük,stabil kullanan arkadaşlar var.+3000 Venice ise stabil olarak bu değerlerden biraz daha fazla genelde bildiğim kadarıyla.Overclocklu halleri arasında da büyük bir fark yok gibi görünüyor.

• Upgradeye bir başladınmı gerisi gelir zaten sen merak etme bide bakmışsın sistem komple değişmiş en iyisini yada seni yıllık idare edebilecek bir sistem
    kur ama herşeyin öncesi araştırmak yani devam et
  • kendi sorunun cevabini kendin vermissin zaten .. s754 icin artik son islemciler donemi yasaniyor sempronla bitirecekler olayi ve bir-iki sene icerisinde canin islemci updatei cektiginde anakarti da degistirmek zorunda kalacaksin. Ama oteki taraftan s939 ve venice3000 alirsan 1-2 sene icerisinde degisik alternatiflerin olacak
    mesela x2 lerin elbette fiyati dusecek ve alinabilecek kivama gelecek ote yandan sempronlar da s939 icin gelistirlmeye devam edecek mesela seneye bir sempron4000 civari takabilirsin anakartina. s754 alirsan kendini kitlersin belki performans acisindan cok farketmese de gununu kurtaracaksin ama seneye de ah ulen keske s939 alsaydim simdi sunu bunu takardim diyeceksin. 130-80=50 dolar icin deger mi sence? bu sana kalmis. tabi ne kadar sureyle update etcegine de bagli. ben simdi s754 alirim m2 ye kadar da ellemem sistemi diyorsan o zaman baska.
  • Tamam iyi diyorsun da unpop,1. soruda da sorduğum gibi işlemciyi upgrade ederken anakartı da ,hazır güzel anakartlar var piyasada diye, değiştirme eğilimi mi var?Sistem değiştirenler genelde sadece işlemciyi mi değiştiriler yoksa işlemci+anakart ikilisini mi?
  • yani almak istedigin islemci anakartinla uyumlu ise niye anakarti degistiresin ki.. sen simdi x2 uyumlu bir s939 karti takip (ki cogu uyumlu) venice3000 aldin diyelim ilerde de x2ler ucuzlayinca alacaksin ama nie anakarti degistiriyorsun ki al tak uzerine. yani aman bunu guzeli cikmis diye elindeki s939 anakarti atip yenisini almak gereksiz masraf olacaktir. m2 cikinca o zaman nasil olsa degi,stirirsin anakartini da mecburen..

quote:

Orjinalden alıntı: portakal

Tamam iyi diyorsun da unpop,1. soruda da sorduğum gibi işlemciyi upgrade ederken anakartı da ,hazır güzel anakartlar var piyasada diye, değiştirme eğilimi mi var?Sistem değiştirenler genelde sadece işlemciyi mi değiştiriler yoksa işlemci+anakart ikilisini mi?
  • soket 754 kalkacak
    soket 939 ve soket 940 olacak
  • Şimdiye kadar işlemciyi ve anakartı beraber değiştirdim hep. Ama 2 sistemde toplam 4 ekran kartı ve 3 Hdd kullandım. Bence ilerde kullanabileceğim özellikleri olan anakart tercih sebebidir. Mesela şu an ide hdd kullanıyorum ama anakartım sata destekliyor. Yakın zamanda hdd alırsam Sata alacağım. Mesela soket 939 Nforce ultra bir anakarta sata2 hdd alabilirsin. Ayrıca yeni nesil ekran kartlarını kullanabilmekte önemli soket 754 lerde fazla pci-e slotlu anakart yok.

Amd eskiden soket konusunda istikrarlıydı. Eğer soket 939 uzun süre kullanılırsa uygun fiyata işlemci değiştirme şansın olur ilerde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İleriye dönük anakart?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Socket 754 için PCI-E destekli stabil bir anakart biliyorum.SATA2 yok,başka herşey var...ASUS K8N4-e dlx...Çok iyi bir anakart olduğunu öğrendim.Zaten sempron mu,venice mi diye kararsızlığımın nedeni bu anakart...
  • boyle bir sey yaparsan hakketen sacmalamis olursun..cunku o anakartlar hic ucuz değil? 100-110 dolar arasi fiyat cekiyorlar bu karta.
    sempron 2800 + dedigin sus kart = 84 + 110 = 194 dolar
    venice 3000 + gigabyte k8nmf-9 yahut msi kn4 neo fi = 130 +90 =220

soru 1:sence hangisi daha uzun omurlu ve performansli ?
    soru 2 : 220-194= 26 dolar icin deger mi? s754 platformda asili kalmak..

s754 alman hakkaten nasil avantajlli olur ? alirsin sempron2500 ve 70 dolara bir anakart = 60+70=130
    onun disindaki alternatiflere hic girmeye gerek yok

quote:

Socket 754 için PCI-E destekli stabil bir anakart biliyorum.SATA2 yok,başka herşey var...ASUS K8N4-e dlx...Çok iyi bir anakart olduğunu öğrendim.Zaten sempron mu,venice mi diye kararsızlığımın nedeni bu anakart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 21 Aralık 2005 13:25:08 >

• Mesala bende amd 939 soketli sistem kurcam anakart, psu ve kasayı iyi seçecem mesala
    -1 sene sonra çift cekirdekli işlemciler ucuzluyunca elimdekini cıkarıp onu alıcam
    -şimdi 6600GT ekran kartı alıcam ilerde 7800GT yapıcam
    -şimdi tek 1 GB ddr400 alıcam ilerde birtane daha 1 gb ddr400 takıcam

sizce bu mantıklı bi upgrade olurmu...
  • Socket 754 de asılı kalmaya razıyım eğer ilerde socket 939 işlemciyi upgrade yaparken tekrar anakartı değiştireceksem...Kararsızlık bu noktada başlıyor zaten.
    Not:O anakart fiyatını sonuna kadar hakediyor.Ama socket 939 için bu özelliklere haiz bir anakart yok.(uç modeller dışında)
  • bence sen s754 al.

quote:

Socket 754 de asılı kalmaya razıyım eğer ilerde socket 939 işlemciyi upgrade yaparken tekrar anakartı değiştireceksem...Kararsızlık bu noktada başlıyor zaten.
    Not:O anakart fiyatını sonuna kadar hakediyor.Ama socket 939 için bu özelliklere haiz bir anakart yok.(uç modeller dışında)
  • zaten ortada şu anda venice +3000 işlemci de yok,gelecek olanlar da gene eski fiyatlara yakın olacak sanki 140$ civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal -- 21 Aralık 2005 14:04:16 >
  • quote:

...

mesela asusun 754 ünde olup da 939 anakartlarda olmayan ne var, çok merak ettim.
    soket M2 için ddr2 ram kullanılacağından dolayı ramlerde değişecek, ddr2 ramlerin oc potansiyeli düşük. soket M2 işlemcilerinin çarpanı venicelerdeki gibi yukarı doğru kilitli kalırsa M2 geçişi çok uzun sürer, çünkü fbs ye dayanıp oc olmayacaklar. o yüzden soket 939 bence uzun ömürlü olacak, tabi amd çarpanı açık işlemci satacaktır ama fiyatta yeni kazığı da olacak. 939 çıkalı kaç sene oldu zenginler hemen geçecekler ve oc denemeleri yapacaklar soket A dan upgrade yapanlar yani bizler 2 sene sonra soket M2 ye geçip geçmeyeceğimizi tarışacağız. şimdi bu düşündüğümüz sorulara benzer şeyleri soket X2 vb. için tartışacağız. aynı şeyleri bende düşündüm ve soket 939 da karar kıldım. şöyle düşün soket 754 aldın 50-60 dolar kar ettin yarın 939 kaşıntısı saracak :) upgrade yaparken satabilecek misin yoksa öldüm fiyata verecekmisin. yinede Sen bilirsin.

• +1
    ayrıca ben de soruyorum
    O anakart fiyatını sonuna kadar hakediyor.Ama socket 939 için bu özelliklere haiz bir anakart yok.(uç modeller dışında)

nedir bu ozellikler ?

quote:

Orjinalden alıntı: turkuazim

quote:

...

mesela asusun 754 ünde olup da 939 anakartlarda olmayan ne var, çok merak ettim.
    soket M2 için ddr2 ram kullanılacağından dolayı ramlerde değişecek, ddr2 ramlerin oc potansiyeli düşük. soket M2 işlemcilerinin çarpanı venicelerdeki gibi yukarı doğru kilitli kalırsa M2 geçişi çok uzun sürer, çünkü fbs ye dayanıp oc olmayacaklar. o yüzden soket 939 bence uzun ömürlü olacak, tabi amd çarpanı açık işlemci satacaktır ama fiyatta yeni kazığı da olacak. 939 çıkalı kaç sene oldu zenginler hemen geçecekler ve oc denemeleri yapacaklar soket A dan upgrade yapanlar yani bizler 2 sene sonra soket M2 ye geçip geçmeyeceğimizi tarışacağız. şimdi bu düşündüğümüz sorulara benzer şeyleri soket X2 vb. için tartışacağız. aynı şeyleri bende düşündüm ve soket 939 da karar kıldım. şöyle düşün soket 754 aldın 50-60 dolar kar ettin yarın 939 kaşıntısı saracak :) upgrade yaparken satabilecek misin yoksa öldüm fiyata verecekmisin. yinede Sen bilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 21 Aralık 2005 14:37:02 >

• Demek istediğim socket 754 için bu anakart tereddütsüz seçilebilir ama socket 939 için bir anda seçilebilecek böyle bir anakart yok.(f/p açısından)
    Overclock için çok uygun,fanı yok dolayısıyla gürültü yok,high def. ses kartı,firewire vs vs..
    http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=14&l3=172&model=454&modelmenu=1
    http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1787

• nasil yok? al gigabyte k8nmf-9 90 dolar fiyatsa fiyat performanssa performans gumbur gumbur .. ya da al 100 kusura EPOX 9NPAJ $
    nesi eksik bunun senin karttan o/c sa o/c , fiyatsa fiyat performanssa performans..

neyse ne takmissin s754 e git bence al bir tane yoksa rahatliyamicaksin sen anladigim kadariyla..kararini vermissin zaten yorma kendini.

quote:

Demek istediğim socket 754 için bu anakart tereddütsüz seçilebilir ama socket 939 için bir anda seçilebilecek böyle bir anakart yok.(f/p açısından)
    Overclock için çok uygun,fanı yok dolayısıyla gürültü yok,high def. ses kartı,firewire vs vs..

• olur yormam
  • anladım, hak payın var gibi ama bunun nedeni bu forumdaki DFI furyası nedeniyle, kimse DFI cılarla oc yaptım diye konuşmuyor iyi de yapıyorlar.
    bu arada bu kart iyi oc oluyormuş araştırıyorum. DFI ınfinity de fena değil,bende anakart konusunda tam karar veremedim henüz, büyük ihtimal bu asusu alacağım. çünkü 300fsblik ram alacak param yok, anakart 300 görsün yeter. ramleri bölenli kullanacağım. oc yapmayacaksan msi ne4-FI ya bak oda fiyat olarak daha uygun,
    http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=171&model=455&modelmenu=1

quote:

Demek istediğim socket 754 için bu anakart tereddütsüz seçilebilir ama socket 939 için bir anda seçilebilecek böyle bir anakart yok.(f/p açısından)

• gigabyte k8nmf-9 90 dolar gumbur gumbur yab oc unu.. arastir bak yorumlariwww.newegg.com dan..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.