Şimdi Ara

AM2 soket için en uygun işlemci.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD 6000+ 3.00ghz dual core
    2GB 800mhz kingston ram
    ati HD3870
    500W High Power PSU

Anakartım AM2 girişi destekliyor (soket940)
    işlemci ve rami yenilemeyi düşünüyorum, 3 çekirdekli bir AMD işlemci alcaktım,
    Ancak 3 çekirdekli amd işlemciler AM2+ girişli, AM2'ye takarsak darboğaz edeceğini okumuştum, sanırım AM2-AM2 giriş kapasitesi 2000'e 8000 gibi bir orandaydı.
    AM2 olarak 6000+'dan üstün uygun bir işlemci mevcut mudur? ya da AM2+ olan işlemcilerden alırsam, giriş farkının etkisi büyük mü?
    Teşekkürler

• Acilen yardıma ihtiyacım var bu konuda, bilgisi olan var mı?
  • Anakartın nedir? Soketi belirtsende bu yetmeyebilir, sonra bazı anakartlarda fazla TDP'li bir işlemci alırsın sorun yaratabilir.
  • anakartım Gigabyte M55S-S3
  • listeye zaten bakmıştım ancak, AM2 soketindeki en üst işlemcilerden biri benimki, benim öğrenmek istediğim konu, AM2 soketine 3 çekirdekli phenom işlemci takmam soket sebebiyle darboğaz yaratır mı? yolladığınız listede de öyle yazmışlar ama performansı etkiler mi?
  • Öyle birşey yok. Bu arada +6000'den 65nm bir Phenom x3 veya x4 işlemciye geçersen performansı gözle göremezsin. Anakartı sat 770 AM3 bir anakart al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tanıdığım yurtdışına gittiği için fırsatı kaçırmamak istiyorum, yarıfiyatı olacakmış TR'ye oranla.
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdxz940zcgibox-phenom-ii-x4-940-b.e-am2+-3.0ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=36316
    bu işlemciyi AM3 girişine de takılabiliyor. Şimdiden alıp, pc'yi yenilediğimde de bu işlemciyi kullanabilirim, şimdilik AM2 sokete takılmış olcak. 6000+'ya oranla baya farkı var cpu chart'lara baktığımda. Siz ne önerirsiniz?

• am2+ işleyimciyi am3 sokete takamazsın. am2+ sokete am3 işlemci takabilirsin.

Gigabyte M55S-S3 anakartda 940'ı desteklemiyor.

• Yani bu işlemciyi alırsam, pc'yi yenilediğimde AM2+ anakart almam gerekçek, ve DDR3 ram kullanamayacağım, çok zararlı olur mu bu?

edit: öbür konuda yurtdışına giden arkadaşımın yerine mesaj atıyorum, o bilgisayardan az anlıyor ve donanımhaber üyeliği açamıyormuş.

EDIT: Bios kısmında NA yazıyormuş yeni farkettim, alabileceğimin en iyisi Phenom X4 9600 sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meceka90 -- 8 Şubat 2010; 19:23:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.