Şimdi Ara

Sniper Tüfeği Ürettik (1 Km Menzilli - 5,35 Kg Ağırlığında) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
0
Favori
14.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün kullanılan G3 piyade tüfeklerinin tesirli menzili (nişan alarak hedefin vurulacağı menzil) 400 metredir. Bu durumda yeni tüfeğin tesirli menzili gayet iyi. 7.62 mm çapında olduğuna göre g3 ile aynı fişeği kullanacak muhtemelen. Mermi namludan çıktığında 800m/sn hızındadır. Yani saniyede 800 metredir. İlk 400-500 metrede yiv/set in verdiği çekirdek dönme hareketinden dolayı yavaşlamaz aksine hız kazanır. Sonra yavaşlamaya başlar. 1 km menzilli bu tüfeğin, 1km ilerdeki hedefi vurması tetiği çektikten sonra yaklaşık 1,2 sn sürecektir. Tahminime göre bu tüfeğin azami menzili (mermini en çok gidebileceği uzaklık) 4-5 km olmalıdır. (Tesirli mesafesi 400 metre olan G3 ün azami menzili 3 km dir). 1 km den, normal hızla yana doğru yürüyen birini vurmak için bu silahla yaklaşık 60-70 cm önüne nişan almak gerekir.Bu da zor bir atış olur. Yani kısacası bir sniper silahı için 1 km ideal mesafedir. Bu silahın tek eksik yanı bence şarjörünün 10 mermi alması , daha fazla olabilirdi. EDİT: Harf hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdirectix -- 5 Eylül 2007; 8:55:11 >

• Şarjör kapasitesi ihtiyaca göre kolayca artırılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mens Rea

quote:

Orjinalden alıntı: qtq

quote:

quote:

Benim bahsettiğim 8 küsür mm'lik çaptaki mermi atan versiyonu.Onun etkili menzilide 1400m.

http://en.wikipedia.org/wiki/L115A1

Mermi hedefi tutmazsa, bulutun oluştuğu yere göre tekrar dürbün ayarı yapılıyor.

Tamam da ses hızında gitmesinden bahsediyorum ben menzilden değil ki...Wikipedia'da araştırdıklarım arasından en hızlı çıkış hızına sahip olan 900m/s hızla giden bir sniper'dı(adını hatırlamıyorum) yani hedefi 1,2 sn'de o kadar uzaklıktan vurması için bundan çok daha hızlı olması gerek...

1.2sn'yi nerden çıkardın?Ben öyle birşey demedim ki.Ama ses hızı aşağı yukaru 300m/s olduğuna göre senin bahsettiğin tüfekten daha yavaş ateş etmesi bile ses hızının üstüne çıkması demektir

1.2 sn demek istememiştim 1-2 sn demek istemiştim neyse.Haklısın ses hızı 340m/s yapıyor ben km/h'i düşününce karıştırmışım.Zaten bu hesaba göre bütün sniperlar ses hızının üzerinde çıkış hızına sahipler.Ama 1.5 km bir atışta hedefe ulaşması 5-6 saniye alıyor,nedeni yerçekimi nedeniyle parabol şeklinde hareket edecek bir atış yapılması gerektiğidir ve bugünkü teknolojiyle geliştirilemiyor bu.Zaten 2km üzerindeki atışlar yerçekimi nedeniyle stabil olmuyor.Anlatmaya çalıştığım şey hedefteki adam zaten ne olduğunu anlamadan ölecek ama aradaki 5-6sn'yi değiştiremiyorsun...

Yazdıklaırna katılıyorum.Fakat merminin namludan 900m/s hızla çıktığını varsayarsak, 1km mesafeyi (sürtünmesiz ortamda) 1,1111.. sn gibi bir sürede katediyor.

• tamam anladım arkadaş linki verdi o silahı diyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENÇFIRAT -- 5 Eylül 2007; 9:26:35 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 5 Eylül 2007; 9:41:50 >
  • @GENÇFIRAT

İşte 0.50 calibrelik tüfek.Etkili menzili 1,829m.Ağırlığı mermisiz 12,9kg.Boşluğa sallarsan 6,812m uzaklığa gidiyor mermi...

http://www.inetres.com/gp/military/infantry/rifle/M107.html

Mesela L11A1 ile bu tüfeği farkşılaştıralım.

.338 cal vs .50 cal
    6kg vs. 12,9kg
    1,2km vs. 1,8km

.338 cal. mühimmatın .50'ye göre avantajları : Daha hafif silah, daha az tepme, daha kısa namlu, daha az duman ve daha zor yerinin belli olması.

(Compared to most .50 calibre rifles, the AWSM offers considerably less rifle weight, recoil, muzzle flash, smoke and report)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 5 Eylül 2007; 9:18:36 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim bahsettiğim 8 küsür mm'lik çaptaki mermi atan versiyonu.Onun etkili menzilide 1400m.

Mermi hedefi tutmazsa, bulutun oluştuğu yere göre tekrar dürbün ayarı yapılıyor.

Tamam da ses hızında gitmesinden bahsediyorum ben menzilden değil ki...Wikipedia'da araştırdıklarım arasından en hızlı çıkış hızına sahip olan 900m/s hızla giden bir sniper'dı(adını hatırlamıyorum) yani hedefi 1,2 sn'de o kadar uzaklıktan vurması için bundan çok daha hızlı olması gerek...

1.2sn'yi nerden çıkardın?Ben öyle birşey demedim ki.Ama ses hızı aşağı yukaru 300m/s olduğuna göre senin bahsettiğin tüfekten daha yavaş ateş etmesi bile ses hızının üstüne çıkması demektir

1.2 sn demek istememiştim 1-2 sn demek istemiştim neyse.Haklısın ses hızı 340m/s yapıyor ben km/h'i düşününce karıştırmışım.Zaten bu hesaba göre bütün sniperlar ses hızının üzerinde çıkış hızına sahipler.Ama 1.5 km bir atışta hedefe ulaşması 5-6 saniye alıyor,nedeni yerçekimi nedeniyle parabol şeklinde hareket edecek bir atış yapılması gerektiğidir ve bugünkü teknolojiyle geliştirilemiyor bu.Zaten 2km üzerindeki atışlar yerçekimi nedeniyle stabil olmuyor.Anlatmaya çalıştığım şey hedefteki adam zaten ne olduğunu anlamadan ölecek ama aradaki 5-6sn'yi değiştiremiyorsun...

Yazdıklaırna katılıyorum.Fakat merminin namludan 900m/s hızla çıktığını varsayarsak, 1km mesafeyi (sürtünmesiz ortamda) 1,1111.. sn gibi bir sürede katediyor.

Haklısın fakat hem sürtünmesiz hem de yerçekimsiz ortam olması gerek 1,111sn olması için.

Hava sürtünmesi,yerçekiminden dolayı parabolik hareket etmek zorunda olması yüzünden uzayan mesafe ve en hafif rüzgar dahi olsa,rüzgar,bu süreyi 2,5-3sn'ye kadar çıkarıyor...

Ekleme: Bu site yardımcı olabilir yerçekiminin ne kadar kötü bir etki yaptığını anlamaya...

http://www.chuckhawks.com/bullet_trajectory.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 5 Eylül 2007; 9:13:23 >

• quote:

5,35 Kg Ağırlığında

quote:

Beş kilo 35 gram ağırlığındaki

• quote:

@GENÇFIRAT

İşte 0.50 calibrelik tüfek.Etkili menzili 1,829m.Ağırlığı mermisiz 12,9kg.Boşluğa sallarsan 6,812m uzaklığa gidiyor mermi...

http://www.inetres.com/gp/military/infantry/rifle/M107.html

Mesela L11A1 ile bu tüfeği farkşılaştıralım.

.338 cal vs .50 cal
    6kg vs. 12,9kg
    1,2km vs. 1,8km

.338 cal. mühimmatın .50'ye göre avantajları : Daha hafif silah, daha az tepme, daha kısa namlu, daha az duman ve daha zor yerinin belli olması.

(Compared to most .50 calibre rifles, the AWSM offers considerably less rifle weight, recoil, muzzle flash, smoke and report)

heh bende bunu diyordum yaa acayip bi silah .. sağol link erdiğin için

• Accuracy AS 50

2000 yard menzil(1 yard = 0.9144 meters)
    0.50 kalibre mühimmat

Berette M107

1.8km menzil
    0.50 kalibre mühimmat
    Saineyede 2700feet hızla atış yapabiliyor(2 700 feet = 822.96 meter)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 5 Eylül 2007; 20:35:35 >

• Ya şu Osmanlı zamanında fln zaten biz üretirdik.Ama şimdi diğer ülkerel göre eski bir silaha seviniyoruz.İnş. dahada ileri gideriz
  • nerde satılıyo bu meret?
  • bazıları bol keseden sallamış yok elin gavurunda 5 km atan silah var yok 2. dünya savaşında 3 km atan osniper var... varsa kaynak gösterin kardeşim bol keseden sallamayın cod2 oynamaya benzemez bu... koç gibi silah üretmiş bizimkiler hadi hayırlısı......
  • Hani bir laf vardır "El şeyiyle gerdeğe girilmez" diye. Yabancıların bizim ordumuza verecekleri silahın kendi ordularında kullandıkları kadar kaliteli üretildiğine nasıl emin olabiliriz? İşin içinden iş çıkar. Elin "al bu 3 km den vurar" diyerek nasıl üretildiğini, ne kadar dayanıklı olduğunu bilmediğim silahına mı güveneyim, kendi ürettiğim ama ne olduğunu bildiğim 1 km menzilli silahına mı?
    Bir ara polislere dışardan tabanca almışlardı, numuneler sağlamdı. Sonra gelenlerde ise bir hayli problemli çıktı, iade ettiler.
    Herşeyin bir başlangıcı olmalı ki gelişsin.
    Aşağıdaki bilgileri rekabet ortamı için veriyorum. Birazda zevk aldığım için. Malum bizde at avrat, silah sevilir.

Kanas neymiş: KANAS adı muhtemelen Keskin Nişancı Silahı tamlamasının baş harflerinin yan yana gelmesiyle oluşturulmuş bir kelimedir. Silahın gerçek adı Dragunov (İngilizcesi)-SVD' dir (wikipedadan)

İki meşhur keskin nişancı silahı:
    M107 .50
     Sniper Tüfeği Ürettik (1 Km Menzilli - 5,35 Kg Ağırlığında)

...Aslında tam kullanım alanı belirlenmemiş bir nevi savaş alanı jokeri olarak üretilmiş. Kullanana yaklaşık 1.5 km yarıçapında bir alanda, otomobil, ev, duvar, zırhlı personel taşıyıcı gibi şeylerin arkasındaki düşmanı vurabilme yeteneği kazandırıyor. Yakın menzilde zırhdelici mermisi anti-tank amaçlı da kullanılabiliyor...
    http://www.sertadam.com/m107__50_kalibre_keskin_nisanci_tufegi_2.htm

RT-20 Antimateryal
     Sniper Tüfeği Ürettik (1 Km Menzilli - 5,35 Kg Ağırlığında)

Şu an yeryüzünde bulunan en güçlü tüfek budur. RT-20 dünyada "el topu" (hand canon) diye biliniyor.
    .50 kalibrelik mermisi ile M107 bunun yanında su tabancası gibi kalmaktadır...Öncelikle silahın müthiş atış gücünün karşılığında müthiş bir geri tepme kuvveti de ürettiğini unutmayan tasarımcılar, namlu nozüllerini geriye doğru yaptığı için yanma gazları bir miktar tepmeyi engelliyor ancak bu boyutta bir merminin tepmesini karşılayacak omuz kemiği henüz insan evladında olmadığı için, geri kalan gücü de dengelemek için silahın üstünde bulunan ve geriye doğru ağzı bulunan roket benzeri bir bölüm eklenmiş, bu bölümden silah arkaya doğru da tepiyor, böylece omzunuuz kaybetmeden atış yapabiliyorsunuz,
    http://www.sertadam.com/rt_20_antimateryal_sniper_tufegi.htm

Hitmanı andıran bir flash nişancı oyunu
    http://www.uslanmaz.com/oyun/oyun_oyna.php?id=167+Profesyonel%20Ni%FEanc%FD

Nişancılıkla daha fazla ilgilenenler için bazı konular.
    http://www.zevkli.org/tags/nisanci/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 6 Eylül 2007; 1:33:26 >

• Ya geçin bunu artık topa tüfe ihtiyaç yok madem çok babayiğitsek,
    Füze Uçak Helikopter yapalım..Hani nerde ?
  • Ben bişi dicem 2. dünya savaşında 2kmlik snipeler kullanılmış denmiş ama 2 km bir sniper için gerçekten zor bir rakam araştırmalarıma göre mesafe ne kadar çok artarsa havadaki nem hatta tozlar bile önemliymiş..2.dünya savaşında da ben max1km içinde atışlar yapıldığını düşünüyorum yanlış düşünüyor olabilirim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Russian

Ya geçin bunu artık topa tüfe ihtiyaç yok madem çok babayiğitsek,
    Füze Uçak Helikopter yapalım..Hani nerde ?

sen yap biz kullanırız
    görende teknolojimizin ve ekonomimizin çok iyi olduğunu düşünürde yan gelip yattığımızdan yapmadığımızı sanar
  • Füzeler yapım aşamasında uçak-helikopter 10-20 yıl sonraymış benim asıl sevmediğim nokta elbiseler askeri kepler ve askeri elbiseler rezalet gerçi yeni elbiseler alınacaktı ama dur bakalım bu arada g3 e de elveda M82A1 bu tüfeği bende seviyorum fakat yanlış bilmiyorsam bu tüfekle yere yatmadan ateş etmek çok tehlikeliymiş kas liflerini yırtıyormuş doğrumudur bu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 6 Eylül 2007; 1:52:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartopu2

Füzeler yapım aşamasında uçak-helikopter 10-20 yıl sonraymış benim asıl sevmediğim nokta elbiseler askeri kepler ve askeri elbiseler rezalet gerçi yeni elbiseler alınacaktı ama dur bakalım bu arada g3 e de elveda M82A1 bu tüfeği bende seviyorum fakat yanlış bilmiyorsam bu tüfekle yere yatmadan ateş etmek çok tehlikeliymiş kas liflerini yırtıyormuş doğrumudur bu??

2012 civarı helikopter, tank ve uçak üretilmiş olacak(Haberlerde öyle diyor).Yeni sarımsı bir kamofilaj yapıldı.
  • cs deki 4-6 nın menzili:

Effective range:

1,000 m 7 mm Remington Magnum
    1,100 m .300 Winchester Magnum[1]
    1,400 m .338 Lapua Magnum[2]

http://en.wikipedia.org/wiki/Accuracy_International_AWM
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.