Şimdi Ara

Sniper Tüfeği Ürettik (1 Km Menzilli - 5,35 Kg Ağırlığında) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
14.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: oldcomputer

millet ne kadar sallamış ya

biri 6.35 le 500 metreye atış yapıyormuş biri yok 2. dünya savaşında 2km menzil varmış bişey bilmediğiniz yazdıklarınızdan belli oluyor silah gayet iyi bir silah 1 kmden tabak vurmak ne demek biliyormusunuz

ayrıca 6.35 le 500 metreye ateş eden arkadaş ben senin silahının 100 metre ilerisinde duracam sen bana o 6.35 le ateş et bakalım o mermi bana kadar gelecekmi

• herkes bişi sallamış 3-5 km menzil diye yok öle bişi şu an dünyanın en uzun menzilli silahı 2850 mt. atış yapabiliyor dünyada 11 adet var ve hepside Türk Özel Kuvvetleri'nin (Bordo Bereli) envanterinde yani en iyi silahlar bizde bu silah yüzünden yunanistan birleşmiş milletlere şikayet etti Türkiye'yi işte resimi

Sniper Tüfeği Ürettik (1 Km Menzilli - 5,35 Kg Ağırlığında)

edit:silahın isimini buldum "Intervention Model 200 Military"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ThE_GaRgİ_ -- 1 Ekim 2007; 12:03:16 >

• yaa bırakın tüfeği müfeği.Tifek müfek farketmez.Ver bordoberelinin eline sniper.Menzilsiz avlıyor adamı şerefsizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraulein -- 1 Ekim 2007; 12:19:17 >
  • eywllh kardeşim
    quote:

Orjinalden alıntı: Alper Tunga NOYAN

quote:

Orjinalden alıntı: ikiekmekbisamsun

1 KM YE AZ DİEN ARKADAŞLARIMIN CAHİLLİĞİNE VERİYORUM
    TMM 1 KM AZ AMA SİLAHIN AĞIRLIĞINA VE BOYUTLARINA DÜNYANIN EN İYİSİ BU
    AYRICA Bİ KAÇ ARKADAŞ 5-6 KM YAZMIŞ ÖYLE BİR SİLAH YOK EN FAZLA 2500 KM ETKİLİ MENZİLDİR.
    ETKİLİ MENZİLİ 2500 KM OLAN SİLAHLARDADA ÖZEL BARUTLU MERMİ KULLANILIR EĞER ÖZEL BİR GÖREV YOKSA NORMAL MERMİ KULLANILIR BU NORMAL MERMİLERİNDE MENZİLİ 1500 KM DİR EĞER SİLAHTA DEWAMLI 2500 KM LİK MERMİ KULLANIRSAN SİLAHIN NAMLU ÖMRÜ 250 ATIŞTA KALIR BU DA SİLAHI ÇÖPE AT DEMEKTİR

Tebrik ederim yazdıklarının hepsi %100 doğrudur.Üslubun kendini ele veriyor.

• 3-4 km menzilliyi kim kullanacak sanki 1 km ile bile vurmak ne kadar zor. 3-4 km den vuracak adam zaten dünyada çok azdır üretsen de farketmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerembey

3-4 km menzilliyi kim kullanacak sanki 1 km ile bile vurmak ne kadar zor. 3-4 km den vuracak adam zaten dünyada çok azdır üretsen de farketmez.

Ewt dünyada çok az Onlar da Bordo BEreliler
  • Allahım sen bize uçak, helikopter, ve füzelerimizide göster çok sevindim =))
  • ÇEKİLİN HULLLLEEYYN! TÜRKLER GELİOOOOOORRR!!!

YAKINDA YARI MAKİNALI ÜRETCEZ!
  • malzemeden calmıslardır ondan hafiftir

şaka bi yana helal olsun
  • Arkadaşlar,
    Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Burada ne yazdığını bilenler var, lütfen onların yazdıklarına itibar edelim.

1 km etkili menzil iyidir, küçümsemeyin. Üstelik yapılan tüfek daha önce bu işle uğraşmamış, daha önce üretilen bir silahı mesnet almamış bir firma ve teknoloji için prensip itibarı ile başarılıdır.

Şu anda en yüksek etkili menziller 2000-2500 metre arasında değişmektedir. Bu menzillere çıkabilmek için merminin çapı ve boyu da mecburen büyütülmelidir. Bu menzillerdeki silahlar daha çok anti-personel değil, anti-materyal silahlarıdır. Artan boyutlar ile birlikte ses ve duman da artacağı için anti-personel silahı olarak kullanılmaya uygun değillerdir. (Susturucu kullanımı dahil)

Anti-personelde azami kalibre .50 dir. (Barrett gibi) Burada menzil silaha bağlı olarak taş çatlasa 2000 metreye çıkar. Yazdığınız 6800 meetre azami menz,l, uluslararası bir değerlendirme standardı olup ancak projektil atışla yapılabilir. Yoksa hedef amaçlı olması mümkün değil.

Daha üstü direkt anti-materyal sınıfına girer. Anti-materyalde hedef daha büyük olduğu için menzilde arttırılır. Artan menzil sayesinde yer belli etmeme önceliği de azalır ve merminin çarpma tesiri ön plana çıkar.

Kanas ı gözünüzde büyütmeyin. Sanılanın aksine keskin nişancı silahı değildir. Timlerin ellerinde bulunan otomatik silahların 300-400 metre olan etkili mesafesini arttırmak için namlu uzatması ve yarı-otomatik mekanizma ile hafifletilmiş bir silahtır. Esas amacı genelde timin arkasında yürüyen marksman in (sniper ile marksman arasında büyük fark var) timi daha uzun menzilden ve yüksek noktadan koruması için geliştirilmiştir. (Takribi 600-700 metre etkili adam gibi menzil)

Terör örgütü, ucuz olan ve geniş mekanizma çalışması nedeniyle bakımı az ve kolay olan bu silahla birkaç atış yaptığı için bu alet efsane haline geldi. Oysa orta-uzun menzilli bir kırmadan başka birşey değil. Silahın ucuz ve bakımı az olması direkt olarak isabetliliğinin az olması demektir ve bu kuralın istisnası kesinlikle olmaz. Bence en iyi yönü hafif olması. hatırladığım kadarı ile şarjörsüz ve plastik dipçikli 4.5kg.

Menzil ve nokta atışa gelince; atışın isabetini, rüzgar, ısı, rakım haricinde nem de çok etkiler. Önemsemiyor olabilirsiniz ama 7.62mm çaplı standart mermi atan silah 100 metre de standart olanlarda 1 MOA sapma gösterdiğine göre 1,000 metrede 10 MOA yani 25 cm sapmaya kadar gider. (Daha da karıştırmamak için MOA konusuna girmiyorum. Bu sapmayı düzeltmek büyük hesaplama ve tecrübe ister. Bu sebepten gerçek sniperlar 2li tim halinde çalışır ve bir tanesi atıcı, diğeri daimi gözlemci görevini yapar.

Bu arada tüm bunların yanısıra optik yani dürbün de en önemli kısımlardan biridir.

İşte kısaca böyle. Kalekalıp ın ürettiği mal kağıt üzerinde iyidir. Bozmayın gereksiz yere moralinizi. İşini bilen, saat bilekli, aslan yürekli Mehmetçik in elinde çok leş serer.

Merak ettiğiniz birşey olursa yazın. Çok sık girmiyorum ama elimden geldiğince bildiğim kadarı ile ve tecrübeme dayanarak yanıtlamaya çalışırım. (Kanas ile başlayıp sınır ötesinde adam gibi silahlarla biten gururla yaptığım ve bugün de gitmeye can attığım vatan hizmetim sırasında edindiğim tecrübelerle)

Bu zor günlerde başta kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere Tanrı Türkü Korusun.

Hepinize sevgi ve selamlarımı sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoitsukinosuke -- 23 Ekim 2007; 19:53:40 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.