Şimdi Ara

Snapdragon X, Apple M3'e karşı test edildi: Hangisi daha verimli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon X, Apple M3'e karşı test edildi: Hangisi daha verimli?
    Birçok bilgisayar üreticisi, yakın zamanda Qualcomm'un yeni Snapdragon X Elite ve X Plus işlemcilerini içeren dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Yüksek pil ömrü vadeden Snapdragon X serisi işlemcilerden güç alan laptoplar, Youtube'de Alex Ziskind kanalında yeni MacBook'lara karşı test edildi. Peki nasıl sonuçlar elde edildi hep beraber bakalım.



    Snapdragon X, M3'ten verimli mi?



    Alex Ziskind'in YouTube'da yaptığı pil ömrü ve verimlilik testinde, yeni Snapdragon yongalarının gerçek dünyada nasıl performans gösterdiğine dair net bir fikir ediniyoruz. Ziskind, testin gerçek dünya performansını simüle etmek için kodlama, Youtube videosu, müzik dinleme ve bazı yoğun görevleri içeren bir testler gerçekleştirdi. Elde edilen batarya süresi, batarya kapasitesiyle oranlanarak verimlilik skoru elde edildi.



    Snapdragon X, Apple M3'e karşı test edildi: Hangisi daha verimli?
    Pil tüketimi ve yapılan işi ölçen ilk verimlilik testinde, M3 ​​MacBook Air en verimli laptop olurken, M2 MacBook Air ve M3 Pro çipli MacBool Pro da etkileyici bir performans sergiledi. Öte yandan Surface Laptop 7; Asus Vivobook S 15, Dell XPS 13 ve Galaxy Book 4 16 Edge gibi diğer Snapdragon X Elite ve X Plus destekli dizüstü bilgisayarlardan daha iyi performans gösterdi. Bu verimlilik testinin daha çok CPU çekirdeklerini zorlayan yoğun görevlere odaklandığını belirtmekte fayda var.



    Snapdragon X, Apple M3'e karşı test edildi: Hangisi daha verimli?
    Daha gerçekçi bir senaryo için otomatik iş akışı testini gerçekleştiren Ziskind, kod yazma ve çalıştırma daha sonra YouTube videolarını oynatmayı içeren testi gerçekleştirdi. Bu, tüm dizüstü bilgisayarların yüksek performansa ayarlandığı uzun süreli bir testti. Snapdragon X Plus işlemcili Surface Laptop 7 13 inç, en yüksek verimlilik skorunu elde ederken, M3 MacBook Air 13 ikinci sırada yer aldı. Surface Laptop 7 13'ün Snapdragon X Elite versiyonu üçüncü sırayı aldı. Testlerde, beklendiği gibi Intel işlemcili bilgisayarlar verimlilik konusunda oldukça geride kaldı.



    Ayrıca Bkz.Snapdragon X Plus, Apple M3 ile karşılaştırıldı: İşte erken sonuçlar



    Ancak bu testin kod yazma ve çalıştırma ağırlıklı bir test olduğunu belirtelim. Dolayısıyla, bilgisayarında farklı işler yapan kullanıcılar için sonuçlar farklı olacaktır. Yine de sonuçlar, Snapdragon X işlemcilerin verimliliğini göstermesi açısından önemli. 





     









  • Vay be bu testleri dh kendi yapardı hatta kullanıcılar bile bu seviyede inceleme yapardı forumda ne hallere geldi site

  • Kendi yapmış olduğum Geekbench 6 testi M4 İPad Pro 13 ve Samsung Galaxy Tab S9 ultra



    Snapdragon X, Apple M3'e karşı test edildi: Hangisi daha verimli?


    Snapdragon X, Apple M3'e karşı test edildi: Hangisi daha verimli?




  • joven kullanıcısına yanıt
    Neredeyse 3 kat fark var. Samsung sınıfta kalmış ya, Ciddi mi bu test m4 duman etmiş.( Bir de rakibi sözde samsung'un yıldız tableti s9 ultra)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 4 Temmuz 2024; 23:21:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    DH düzgün haber yapsın da testleri kalsın. Birçok haber özensiz hazırlanıyor. Click bait başlıklar/haberler, hatalı çeviriler, gerçekle bağdaşmayan editör yorumları, yazım hataları, kaynaksız iddialar vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 4 Temmuz 2024; 23:52:37 >
  • MBK3334 VAUVJ M kullanıcısına yanıt
    S9 Ultra'nın işlemcisiyle rakip olduğunu sanmıyorum. Daha çok yazılım ve ergonomisiyle rakiptir. Multi-tasking'de kullanım kolaylığı açısından oldukça iddialı bence.

  • Bunlar hep ilizyon pazarlama taktiği. Keriz ayıklıyorlar. M4 çıktı üstelik m3'e göre baya bir gelişme var. M4'le karşılaştırsanıza. Daha bunun pro'su var max'ı var. Ben hem windows hem mac kullanıyorum. Aralarındaki fark isviçreden hindistana gitmek gibi.

  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Değil mi? Genel olarak kalite ve emek her yerde ciddi oranda düştü. Herkes al sat peşinde.

  • Şu grafiksel testler nedense hiç gerçekçi gelmiyor. Yan yana koy hepsini, canlı testler yap, insanlar görsün. Ne malum adamın sponsorluk için grafiklerle oynamadığı veya ne bileyim kendi kendine değiştirir. Canlı testler neden yapılmıyor ? Çoğu alışmış yaptığımız testlerde şu skoru aldık, sıcaklık şuna çıktı filan da falan, canlı olarak niye göstermiyorlar acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer4141 -- 6 Temmuz 2024; 15:36:39 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Birinde Apple M4, diğerinde Snapdragon 8g2 var. Konya ile Hanya karşılaştırması olmuş.

    Veya Mersin ile Tersin.

  • Booth B kullanıcısına yanıt

    Birkaç uygulamadan örnek verir misiniz, hangi alanlarda bu kadar fark söz konusu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.