Şimdi Ara

Snapdragon 8150 performansı ile piyasaya damga vuracak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: transverse

Günlük kullandığın uygulamaların açılış hızlarının direk CPU ile alakası olduğunu düşünecek kadar cahil olan adam eline klavye almasın bence. Saf CPU performansını video edit, oyun vb uygulamalarda daha rahat görebilirsin. Şu an snapdragon 845 bırak A12'yi, A11'e bile rakip değil.

Alıntıları Göster
    Saf CPU gücünün önemli olan tek şey olmadığını bilmicek kadar kafan çalışıyosa A12 veya A11 in sadece CPU dan oluşmadığını bilmen de gerek. Video edit yapan kesim 1000 de 1. Ancak dediğim uygulamaları kullanan kesim yüzde 90 en az. Saf CPU gücüyle işler yürümiyo yani. iSheep ler sevinsin kendince laf soksun diye bu kadar tek çekirdek gücü kasmanın mantığı yok. Sonuçta çok aşırı büyük bi çoğunluk dediğim şeyleri kullanıyor. Fotoğraf işleme kablosuz bağlantı yapay zeka falan bunlar hepsi bir bütün. Ben azınlığı değil çoğunluğun ihtiyaçlarını baz aldığım için iphone benim için hiçbi zaman alıncaklar listesinde olmadı son bir iki yıldır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: hasan.sonus

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Ben inanmiyorum ne qualcomm'a ne samsung'a nede huawei'ye. Tek bir gercek var oda Apple A serisi SoC'lar. Apple keske baska firmalara da bu SoC dan satsa. Bugun birakin a12 yi a11 bile rakipsiz.

Şu an piyasadaki son nesil Android telefonların hepsi tüm gündelik uygulamalarda ( face insta youtube tarayıcı vb) iPhone XS Max ı rahatlıkla tokatlıyor. Apple A13 belki rakip olur 8150 ye.

Kesin öyledir dostum. Hani kullanmasak gormesek bilmeyecegiz. Apple urunleri maalesef bak maalesef diyorum yazilim ve donanimda cozumlerinde daha ondeler.

Bugun AR denen olay androidde yok yada cok geri.
    Senelerce Samsung sadece note denen konsepti uyguladi. Apple bir geldi kalem oyle degil boyle olur diyerek Apple Pencil'i bomba gibi ortaya koydu. Bir tane rakip varmi o kaleme? 3 sene oldu hala daha yok.
    Android resmen tabletlerde YOK OLDU!Ama ipad ne oldu, neredeyse kendi abisi mac'leri windows pc leri tehdit eder seviyeye geldi.
    Bugun 2 yasinda bir iphone7Plusda 4K video icerik duzenleyebilirsin. Bak cekebilirsin demiyorum. Duzenleyebilirsin. Bunu hangi android cihazda yapabilirsin. Sorun sadece donanim degil yazilim cozumlerinde de android maalesef geride.
    Senelerce gercekten iyi bir garageband alternatfi geldimi androide? Yada google asistan kac senedir bir turkce olabildimi? Yada bixby? 3.parti uygulamalarda da buyuk fark söz konusu, google play de notability'e rakip alternatif yok resmen.

Ozetle donanim tarafinda rakipsizler, yazilim tarafinda da ya rakipsiz yada özürlüler, ortasi yok. (Hala daha ios da bir suru sacmalik vardir eminim)

Alıntıları Göster
    Ben de zaten gündelik uygulamalarda dedim. Video işlemede zaten iyi ona laf yok ama satılan 100 milyon iphone dan kaç tanesi bunu yapıyo mesela. Özel amaçlı kullanımda daha iyi çözümleri var ama yine de günün sonunda iphone alan da samsung alan sony alan da aynı şeyleri yapıyo yüzde 90. Bundan dolayı tek çekirdekte o kadar fark atmasının çok az bir kitle dışında kimseye bir faydası yok.

• Haber doğruysa piyasa ciddi kızışır fakat ben pek doğru olacağını düşünmüyorum... Apple Ar-Ge’ye çok para harcıyor ve meyvesini alıyor. Bu yüzdenApple’a yaklaşmak imkansıza yakın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GeekBench Singlecore performansını da alabilir miyiz damgayı kim vurmuş daha iyi görelim

• Muhtemelen epik bir GPU birimi var bu puan oradan geliyordur. Kim ne derse desin mobil GPU'da Adreno'nun eline su döken yok.

• Apple gerçekten güzel işlemciler tasarlıyor fakat günün birinde Qualcomm'un Apple'ı geçeceğini düşünüyorum. Çünkü arkasında milyonlarca adam var, açık kaynak.

• Power User Apple'ın kapısından geçmez diye düşünüyorum en azından dosya yöneticisi eklenene dek.

• quote:

Günlük kullandığın uygulamaların açılış hızlarının direk CPU ile alakası olduğunu düşünecek kadar cahil olan adam eline klavye almasın bence. Saf CPU performansını video edit, oyun vb uygulamalarda daha rahat görebilirsin. Şu an snapdragon 845 bırak A12'yi, A11'e bile rakip değil.

Alıntıları Göster
    O zaman benim anladığım göre video edit ve oyun bir işlemcinin gücünü belirlemekte kullanilabiliyorsa şu videodahttps://youtu.be/B65ND8vUaKc

9810un video edit olarak geriden gelip A11i paramparça Edip yoluna devam etmesi bana 9810un çok daha güçlü bir işlemci olduğunu gösteriyor. acaba buna cevabın ne olacak?

• quote:

Alıntıları Göster
    O zaman benim anladığım göre video edit ve oyun bir işlemcinin gücünü belirlemekte kullanilabiliyorsa şu videoda

https://youtu.be/B65ND8vUaKc

9810un video edit olarak geriden gelip A11i paramparça Edip yoluna devam etmesi bana 9810un çok daha güçlü bir işlemci olduğunu gösteriyor. acaba buna cevabın ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 19 Kasım 2018; 10:23:38 >

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    İnanmıyoğum. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat Burç

O zaman benim anladığım göre video edit ve oyun bir işlemcinin gücünü belirlemekte kullanilabiliyorsa şu videoda

https://youtu.be/B65ND8vUaKc

Alıntıları Göster
    O videoda hata var, özellikle redditte çok tartışıldı, videoshop iOS versiyonu kullananlar elma ile armut süreler alıyorlar. 6s sahipleri bile daha kısa süre alıyor. O yüzden hevesin kurasında kalacak, buyur Adobe Clip programı ile yapılan render :) Ayrıca exynos 9810 renderscript puanları snapdragon 845'ten de kötü. Yani imkansız :)

2:20 den sonra izle

• Bitti mi s*d*k yarışınız.

Bu gelişmeler güzeldir. Daha iyi işlemcileri, daha uygun fiyata almaya doğru gidiyoruz işte. Ne tartışıyorsunuz aranızda.
  • lerekdefrans L kullanıcısına yanıt
    Aslında sorun çiplerde değil. Sorun o çiplerin hızlarından yararlanacak uygulama olmaması. Android'de durum böyle en azından. iOS'te fena uygulamalar yok değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanboylar basmış yine :-)

• şu masaüstü performansına yaklaştı geyiğini bırakın artık ya, on senedir aynı muhabbet.

• performans karın doyurmuyor.şarj verimliliği ne alemde?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.