Şimdi Ara

Snapdragon 800 mü Exynos 5420 mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Costum rom sorunundan bahsetmis herkes ama su adresteki romlar yeni cikmis bur telefon icin gayet makulhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82467072&p=1 herkes cyangenmod muydu neydi unuttum onu soylicek ama zamaninda s4 i9500 icinde yoktu fakat su anda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz_61_61

Costum rom sorunundan bahsetmis herkes ama su adresteki romlar yeni cikmis bur telefon icin gayet makulhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82467072&p=1 herkes cyangenmod muydu neydi unuttum onu soylicek ama zamaninda s4 i9500 icinde yoktu fakat su anda var

Bu arada iste s2 icin cikmis bir 4.3 romu turkiyeye gelen surum icinde avrupa surumu icinde ayri ayri indirme linkleri var eminim ilerde ayni sey note 3 icinde olacakdir

http://galaxys2root.com/galaxy-s2-roms/carbon-rom-android-4-3-1-for-galaxy-s2-gt-i9100sgh-i777/

• oguz_61_61 O kullanıcısına yanıt
    Sorun exynos 5 te zaten exynos 4 un herseyi cozulmus durumda sorun kalmadi. Ama 4.3 sonrasi zaten geri alinamaz bir sayac geliyor samsung lara garanti kesinlikle gidiyor yani. 9500 icinde cm cikmamis olmasi lazim sitelerinde goremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

Sorun exynos 5 te zaten exynos 4 un herseyi cozulmus durumda sorun kalmadi. Ama 4.3 sonrasi zaten geri alinamaz bir sayac geliyor samsung lara garanti kesinlikle gidiyor yani. 9500 icinde cm cikmamis olmasi lazim sitelerinde goremedim

I9500 icin cyangenmid varhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2294176 knox olmasa ne fayda o zamanda odin sayaci vardi ayrica knoxu sifirlamayida root la bulmuslar zamanla exynos 5 inde cozulmesi mumkun degilmi ?

• oguz_61_61 O kullanıcısına yanıt
    O alpha surumunde bolca sorunu var kullanilmaz kendi sitelerinde bile olmadigina gore. Knox u 0 lama yok sadece root yapilabiliyor sayaci artirmadan ama custom rom isi karisik. Eski sayacta ise sorun yoktu. Ama s4 exynos ta triangle away bile yoktu cunku o telefonu karistirmak cok zor. Ama s3 note 2 ve quallcom s4 te sayac 0 lanabiliyor sorunsuz.

• quote:

O alpha surumunde bolca sorunu var kullanilmaz kendi sitelerinde bile olmadigina gore. Knox u 0 lama yok sadece root yapilabiliyor sayaci artirmadan ama custom rom isi karisik. Eski sayacta ise sorun yoktu. Ama s4 exynos ta triangle away bile yoktu cunku o telefonu karistirmak cok zor. Ama s3 note 2 ve quallcom s4 te sayac 0 lanabiliyor sorunsuz.

Bende arada kalanlardanim ya s4 snapdragon 600 lu yada exynoslu note 3 secenegim var sirf bu konular yuzunden arada kaldim ne yapsam bilmiyorum (sirf ilerde costum rom atabilmek icin android secmisdim zaten ama buyuk ekranida seviyorum ...)

• quote:

S3 one ve nexus 4 e sahibim. Iyilik kotuluk herseyini geciyorum ama tek bir konu olarak thermal throttling e bakiyorsak snapdragonlarla bu konuda kimse yarisamaz. Ben s3 te gpu yu 700 mhz a cpu yu 1.6 ya bile alinca 50 dereceyi bulmasi icin en az yarim saat oyun oynamak gerekiyor. Ki 50 derecede bile halen telefon yavasladi takiliyor dedigim bir durum gormedim. Ama nexus 4 te bolca gordum ki 35 derecelerde guc kesmeye basliyor zaten nexus 4 40 derecede tam olarak gpu frekansi 200 mhz a dusuyor ki bunu most wanted ile 15 dakikada yapmak mumkun. Zaten sonra oyun kare atlatmaya basliyor. Ki internette dolasirken 3g ile 60 derece cpu sicakligi gormuslugum var.Ayni durum htc one da da var yanliz onda cpu yine 30 larda frekans dusurmesine ragmen gpu frekans dususu 57 derecede olmasi lazim yani cpu evet gucu kesiyor ama gpu gucunu daha uzun sure koruyabiliyor ve oyunlarda sorun (zaten tam guctede frame atlamasi oluyor bazi oyunlarda) olmuyor yada gec oluyor.

Nexus 5 yine 30 dereceden itibaren 1.9 a dusuyor yani telefon nerdeyse hic tam frekansta kalamiyor. 35 te 1.6 ya 37 lerde 1.2 lere dusuyor 40 larda yine iyice gucu kesip 800 lere kadar dusuruyor. Gpu da yine farkin oldugunu sanmiyorum o da ayni zamanda dusuyordur cunku yine 20 dakika oyundan sonra kasma durumu devam ediyor. G2 yine bu kadar agresif thermal throttling e sahip yanliz s800 un s600 ve s4 pro ya karsi soyle bir avantaji var cok guclu yani gucu kesince bile anca adreno 320 nin tam gucune dusuyor dogal olarak suanki oyunlarda cok buyuk bir sorun olusmuyor.

Snapdragonlar evet asenkron calisabiliyor ama normal arm islemcilerde cekirdek kapatabiliyor baska frekans atayamasada cogu zaman 2 cekirdek anca calisiyorlar s3 most wanted da 2 cekirdek ustune ihtiyac duymuyor mesela.

Sonuca gelirsek exynos islemcili veya samsung telefon benim gibi kurcalamayi seven icin alinmaz artik. Ancak thermal throttling konusunda snapdragonlarla kimsenin kapisabilecegini sanmiyorum. Zaten yeni islemcileri genelde eskisinin isinmaya daha dayanikli ve bellek cekirdek frekanslari oc yapilmis hali. Asagi yukari one i mesela 2.3 cpu ve 500-550 mhz gpu a oc yapinca( stabil calismiyor bu degerlerle ama test icin mumkun cikarmak) s800 kadar yuksek sonuc veriyor. S800 de bu frekanslarda calisiyor sonucta daha ayni frekansta calisip daha performansli qualcomm islemci cikmadi yakin zamanda. Snapdragon 805 bile 2.5 ghz da calisiyor.

Sizinle S3 ve Nexus 4 konularını tartışmayı seviyorum, göremediğim bir sürü şeyi görüyor ve deneyimliyorsunuz

Ancak Nexus cihazların tasarımlarını Quallcomm'dan ayrı tutmak istiyorum. Ben Note 2'de işlemciye en fazla 25mV gerilim düşümü yaptırabilmiştim. 50'yi denediğimde yetersiz gelip cihaz kendini kapatmıştı. Yani adamlar gerekenden en fazla 30-35mV fazla gerilim vermişlerdir diye düşünüyorum, o da her işlemcinin farklı olduğunu düşünürsek çok çok iyi bir değer.

Nexus cihazlarda ise 175mV gerilim düşümü yapan gördüm. Cihazının 4-5 derece daha soğuk çalıştığını ve pil ömrünün uzadığını söylemişlerdi. Sanıyorum Samsung tasarlarken "Hız aşırtmaya yer kalmasın, en iyi pil ömrü ve serinliği versin" diye tasarlamış, Google ise "bu adamlar bu telefonu gerektiğinde hız aşırtıp sınırlarını görmek isterler" diye tasarlamış.

Bu yüzden Snapdragon ile Exynos karşılaştırılacaksa yine Samsung'un iki yongayı da kullanan modellerini karşılaştırmak daha doğru olur. Ya da en azından Nexus dışında bir modelle karşılaştırılmalı. Buna Nexus 4'ün pil bölgesindeki sıcaklığı hatalı ölçtüğünü de düşününce sağlıklı karşılaştırma yapmak iyice imkansız oluyor.

Adreno 320 ilie 330 karşılaştırmasına gelice; sonuçları görmedim ama Adreno 330'un 1080p ortamında Adreno 320'den 2 kat daha güçlü olduğu bir gerçek. Aynı test şartlarında 320'nin hızını ne kadar aşırtırsanız aşırtın, o değeri yakalayamazsınız. 720p'de işler değişir, belki geçersiniz bile.

• DeLiCe_DoLuCa D kullanıcısına yanıt
    S600 s800 karsilastirmasini aslinda antutu quadrant geekbench gibi tek bir konuya degil daha genele bakan testler uzerinden s800 frekanslarina s600 u cikarinca dedigim gibi sonuclar cok yaklasiyor ama stabil calismiyor sistem hicbir sekilde dogal olarak. Ayni sey s4 pro s600 arasinda da var. Gerci bunlar cok daha yakin chipsetler ama ayni frekansta yine s600 sonuclarina ulasmak mumkun tam ulasmiyor yanliz bellek hizinda yine oc var buyuk ihtimal. Gpu buyuk ihtimal tek basina yetismiyordur buyuk ihtimalle tabiki.

Isinma konusunda ise uv aslinda cihazdan cihaza degisiyor 175 cok fazla olsada nexus 4 te mumkun olabilir ben hicbir cihazi uv yapmadigim icin kalici sonuclar bilmiyorum ancak s3 te 100 uv yapmak mumkun bunu biliyorum yanliz 25 uv bile yapilamayan s3 te gordum uretim kalitesine gore farklilik gosteriyor uv aslinda firmalar tabiki yine bir ayar yapiyordur ama bir standarti yok her cihaz su kadar uv yapilabilir demek zor.

Ayni cihazlari karsilastirmak konusunda haklisiniz cunku aslinda isinmanin baska kaynaklarida var ekran yada 3g modem gibi. Benim aslinda sorunum isinmayla ilgili degil thermal throttlingle ilgili nexus 5 icin verdigim degerler cok dusuk 50 derecede olsa hic sorun yok yada tolere edilebilir. Ki suan oyunlarda nexus 5 2 cekirdegi hic gecmiyor ilerde 3-4 cekirdege yuk bindiricek oyunlar cogalinca o cihaz 5 dakikada thermal throttling yapma potansiyeline sahip ayni sey g2 icinde gecerli.

Bir diger ayni telefonu karsilastirma olayida ayni chipset bile olsalar cpu governeriyla da ilgili. Samsung bana gore en iyi pil omru sunan governerlari yapiyor.(bazi konularda performans kaybi yasattigi dogru) . Ornek olarak ayni oyunu z1-g2-nexus 5 2.3 ghz 2 cekirdek ile oynatirken s800 lu note 3 ise 1.2 ghz 3 cekirdek ile oynatmayi tercih etmis. Sistem genelinde de yine calisma frekanslari hep daha dusuktur eminim. S3 mesela telefonu biraktigimiz gibi tek cekirdek 200 mhz a dusuyor.(ekran acik kalmaya devam ederken yani daha uykuya girmeden) mesela androidde kaydirmalarda takilma oldugu soylenir mesela twitterda falan son guncellemeyle bu cozuldu eskiden kaydirirken resim yuklemeye calisirdi cunku simdi ios gibi oldu kaydirmayi biraktigim yeri yukluyor. Program yapimcilarininda aslinda telefonun genel durumuna cok etkisi var. Guncellemeye kadar takilmanin tek cozumu governer degistirerek telefonu kullandigimiz her an cok yuksek frekanslarda calismasini saglamakti anca oyle.yeterli guc vardi cunku hem kaydirip hem resim yuklemek.icin.

Son olarakta niye karsilastirabilirizi soyliyim secenegimiz yok toplama telefon yapamiycagimiz icin mecbur son kullanici deneyimlerini karsilasitiriyoruz.

Sizinle tartismaktan bende memnunum cunku dh de sizin gibi bilgili kisiler az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 25 Kasım 2013; 20:51:45 >

• @DeLiCe_DoLuCa @psyshock
    Bu konuya katkılarınız için özellikle teşekkür etmek istiyorum.
    Gerçekten hem Android hem de cihazlar hakkında çok detaylı bilgiler paylaşmışsınız.

Paylaşımlarınızın devamını dilerim.
  • psyshock P kullanıcısına yanıt
    S600 ve standart S4 Pro ile ilgili ufacık bir ekleme yapayım; Sadece işlemci hızı ve ekran kartları farklı değil, aynı zamanda bellek veri yolu hızı da farklı. "SoC"larda, yani "tüm sistem bir çipte" teknolojilerinde bilgisayarlarımızdaki gibi her birimin kendi belleği yok. Ekran kartı, sistemin RAMini tüm sistemle birlikte paylaşmak zorunda. Bu durumda aynı anda hem işlemci, hem ana hafıza hem de ekran kartı RAMe ulaşmaya çalışırsa bu talepler sıraya alınır ve sırayla cevaplanır, bir darboğaz oluştuğu zaman da artık ne kadar hızlı işlemcinizin, ekran kartınızın vs. olduğu hiç bir önem taşımaz; beklersiniz.

S600'de 1080p ekranlarda kullanılabilmesi için yapılan ilk değişiklik bellek veri yolu hızının arttırılmasıydı. İşlemci hızı da pazarlama stratejisi olarak arttırıldı diyebiliriz. Çünkü çıkıp "sadece bellek erişim hızını arttırdık" deselerdi, çoğu insanın bilmediği bir detay olacağı için güme gidebilirlerdi.

Ekran kartı hızı ise tercihen aynı bırakılmış diyebiliriz. 384MHz'i 400'e çıkarmak öyle ahım şahım bir artış değildir. HTC One'ın da 400MHz ile piyasa çıkması o çok iddialı olmasını engelledi. Galaxy S4 de hemen bu boşluğu 450MHz'lik versiyonunun benchmark sonuçları ile doldurup puanları topladı.

Çok uzatmayayım (hangi yazımı kısa yazmayı başardıysam..); S4 Pro ile S600'ün ekran gücü performansını almak istiyorsanız referans olan S600'ün ekran kartı hızıyla aynı hıza getirmeniz mümkün ve yeterli. Veri yolları ekran kartları tarafından daha az işgal edildiği için bellek erişim hızı farklı görünmeyecektir. Ancak hem ekran kartını hem işlemciyi aynı anda yoran, üzerine bir de hafızadan veri okuyan/yazan bir test ortamı yaratırsanız ne kadar hız aşırtırsanız aşırtın ortalama %8 daha yavaş kalacaktır.

Onceki mesajda s600 ve s4 pro frekanslari esitlensede arada bellek hizindan yinede fark kaliyor demek istedigim bellek veri yolu hiziydi. turkcesini bulamiyorum onun bir turlu normal ram hizi olarak anlasilmis olabilir. O fark zaten s4 te vardi ddr3 le.

• psyshock P kullanıcısına yanıt
    Türkçe'sini ben de bulamıyorum bir türlü. Bandwith'i band genişliği olarak yazıyorum, bant yazmıyorum inatla ama band'ı nasıl Türkçe yapabilirim hiç bir fikrim yok. Bazı terimler için gerçekten uğraşmak lazım.

su an exnos islemcili note 3 um var cok hizli cok iyi bir kere bile tamire gitmedi neyin kafasindasin sen kardesim kendine gelllll android 7.1.2 kurdum mukemmel

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.