Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RKeles93

Açık şemayı daha önce gönderdim . Baskı devrede geri besleme pot yerine zener ile sağlanmış.Pot ile çıkış gerilimini ayarlı olarak, zenerle sabit olarak kullanıyoruz.
    http://www.mediafire.com/download/ydmjnjnxzzl/150W+-+600W+-+1200W++oto+smps+TAM%C4%B0RC%C4%B0HASAN.rar

yaww arkadaş ben 2 tane 68 volt zener aldırdım bugün arkadaşa 2 adette 4N35 Optokuplör + 4 adet 4700 MF 63 V kondansatör aldırdım...

bana gönderdiğin linkte bu lanet devre şeması yok kardeşim kaç sefer kurcaladım ama bulamıyorum ne biçim iş bende anlamadım yaa kafayı yiyecem en sonunda

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

• quote:

hocam tamam ben size ne istediğimi tam olarak anlatamadım boşverin size sormadan edemiyorum

arkadaş bu ares çizimiyle senin verdiğin en sonki devreler arasında bağlantı kuramıyorum... bilmem anlatabildimmi

baskı devresini çizdiğin şema ile bu gönderdiklerin çok farklı baskı devrede 2 tane IRFP 064N mosfet var EI 28 trafo var optokuplör ve zenerler var senin gönderdiğin devrede bunların hiç biri yok merak ediyorum siz baskı devredeki elemanları yerine lehimleyip açık şema olmadan mı devreyi yapıp çalıştıracaksınız ???

işte sizin yapacağınız devre ve bana gönderdikleriniz aşşağıda ekli

SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

Devreler aynı sadece yanına 150W amplifikatör bastım.

EI28 kısım tamircihasannın devresi.

IRFP064N İstersen 10 tane koyarsın.2 tane koyulmuş.SG3525 kendi 2 tane mosfeti sürebiliyor.(BD139-BD140 devreden çıktı.)Geri besleme ise istersen opto ile yaparsın istersen 1 nolu pinden 1k ile pot ile ayar yaparsın.Arkadaş seçimini öyle yapmış.Bende değiştirmeden bastım.

Şemayı tabiki inceliyorum.Şemasız devremi yapılır.

4. şema ana devre.3.şema ise yardımcı devre görüldüğü gibi 3. devre şemasında geri besleme opto ile sağlanmış.Aralarında bağlantı kırmanıza gerek yok.
    Örnek olarak 3.şemada 3 zener seri bağlanmış toplam voltaj olarak 74Voluyor ve bu gerilim ikiye bölünüyor.(+/-37V)

Elektronik elemanlar başka isimlerle de muadil.KA3525=SG3525 gibi.

Baskıda iki devre birleştirilmiş gibi düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 25 Eylül 2013; 11:10:37 >
  • quote:

Devreler aynı sadece yanına 150W amplifikatör bastım.

EI28 kısım tamircihasannın devresi.

IRFP064N İstersen 10 tane koyarsın.2 tane koyulmuş.SG3525 kendi 2 tane mosfeti sürebiliyor.(BD139-BD140 devreden çıktı.)Geri besleme ise istersen opto ile yaparsın istersen 1 nolu pinden 1k ile pot ile ayar yaparsın.Arkadaş seçimini öyle yapmış.Bende değiştirmeden bastım.

Şemayı tabiki inceliyorum.Şemasız devremi yapılır.

4. şema ana devre.3.şema ise yardımcı devre görüldüğü gibi 3. devre şemasında geri besleme opto ile sağlanmış.Aralarında bağlantı kırmanıza gerek yok.
    Örnek olarak 3.şemada 3 zener seri bağlanmış toplam voltaj olarak 74Voluyor ve bu gerilim ikiye bölünüyor.(+/-37V)

Elektronik elemanlar başka isimlerle de muadil.KA3525=SG3525 gibi.

Baskıda iki devre birleştirilmiş gibi düşün.

hocam bende ilk olarak sadece SMPS devresini yapmak ve çalıştırmak istiyorum sizi anlıyorum ama ben sadece sizin bu areste çizmiş olduğunuz SMPS devresinin birebir açık şemasını istiyorum hepsi bu

ben 2 tane IRFP 064N koyacam optokuplörleri de aldım dün hzlı uf 5408 diyot yerine ne kullanabilirim acaba KA serisi amperli köprü diyot aynı işi görmezmi aşağı yukarı

kondansatörlerde 4700 mf 63 v aldım 4 tane ben direk sizin devrenin aynısından basıp yapmak istiyorum hocam hepsi bu şimdi çalışıp çalışmadığı belli olmayan devrelere para ve zaman harcamak istemiyorum...

bu hafta sonu yapıp çalıştırmam şart oldu artık akşam işten gelince malüm çok yorgun oluyorum uğraşacak kafa yoracak hal kalmıyor insanda

Köprü diyot işini görmez hızlı diyot almalısınız.

MUR serisi işinizi görür.Mur860 bunlar TO-220 paketinde .
    https://www.fairchildsemi.com/ds/RU/RURP860.pdf

BYV serisi olabilir.İhtiyacınıza göre seçin.
    http://www.nxp.com/documents/data_sheet/BYV29_SERIES.pdf

Şemayı çıkarmayı deniyeceğim işte yok zaten:)

Devreyi bugün asite atabilirsem yarın sabah testlerini yapar bilgi veririm.Söz vermiyorum perhidrol bulamadım.Oda olmazsa PORCÖZ arıyacağım

EDİT:Şemayı ekliyorum.
    http://s3.dosya.tc/server11/KhJuHW/SMPS.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 25 Eylül 2013; 13:01:07 >

• kardeş tşk ederim sonunda haberleşebildik...

Bana söyleyene kadar sende çıkarırdın neyse ikimiz içinde güzel oldu.Yarın devreyi bitirip test ederim.
  • Belki faydası olur,, smps devresi için EI27,, EI33,, EI35 gibi standart trafo arayışı içine giriyoruz. Bulsakta şu olurmubu olur mu gibi düşünceler.
    300w lık bir smps devresi için mesela 2x4 sipir 3mm primer, 2x12sipir 3mm sekonder gibi kendimize ortakbir sarım çıkarabiliriz. bu trafoyu 100w lık smps ye taksak çalışacağını düşünüyorum. Fakat bu sistemin 500w smps için yetmiyeceği mantıken mutlak. Birde bu devrelerde smps ve trafonun stabil çalışması için 30khz yalnış hatırlamıyorsam ona göre ayarlıyorlar, daha sağlıklı oluyor. Yani nüvenin daha iyiçalıştığı bir frekans var.
    trafo sarımı;http://elektronik.seselim.com/smps/TL494_SMPS.aspx http://elektronik.seselim.com/dersler/etd_44_smps.aspx
    başkabir paylaşım, Kenakord Usta'nın çalışan devresidir.http://forum.donanimhaber.com/m_29813228/tm.htm en sonlarda.
    Esp siteside iyi gibi :http://sound.westhost.com/project89.htm

• quote:

Köprü diyot işini görmez hızlı diyot almalısınız.

MUR serisi işinizi görür.Mur860 bunlar TO-220 paketinde .
    https://www.fairchildsemi.com/ds/RU/RURP860.pdf

BYV serisi olabilir.İhtiyacınıza göre seçin.
    http://www.nxp.com/documents/data_sheet/BYV29_SERIES.pdf

Şemayı çıkarmayı deniyeceğim işte yok zaten:)

Devreyi bugün asite atabilirsem yarın sabah testlerini yapar bilgi veririm.Söz vermiyorum perhidrol bulamadım.Oda olmazsa PORCÖZ arıyacağım

EDİT:Şemayı ekliyorum.
    http://s3.dosya.tc/server11/KhJuHW/SMPS.rar.html

hocam bu dosya tc den dosyayı bi kereliğine indirdim ikinci bi sefer indiremiyorum nasıl olacak bilmiyorum arkadaş ne devreymiş yaa

İndirme sorunsuz bende.6 kere biri indirmiş
  • tmm hocam indirdim nihayet

hafta sonu arkadaşla beraber basacaz devreleri bizim atölyede arkadaş ta anfi yapacak kendine 2+1 tarzı bişeler

bende de iki adet TDA 7294 var biri hazır anfi diğeri boşta entegre

hocam bu şema sizin baskı devrenin açık şeması oluyor değilmi ? keşke zenerleri 68 volt yerine 35 şer volt alsaydım tühh uf 5408 lerde yok neyapacam bilmiyorum

hocam bişey daha var bu EI 28 trafonun çıkış tarafını anladımda giriş tarafında neden 3 tane giriş var ortadaki uç trafodan çıkan kalın + kutba bağlanan kablo değilmi diğer kablolarda trafonun 5 volt uçlarının birleştirilmiş hali değilmi ? bu trafonun yerine ben EI 33 nüve kullansam 200 watt a yakın güç alabilirmiyim ??

sizin şemayı aynen bende yapıyorum umarım sorun yaşamam...

Devreyi yaptım , 2 adet 47v zener kullandım 160 volt çıkıyor , ilk denemede mosfetler çok fazla ısındı.ona paralel 22k çıkardım.mosfetlerin gate giden 1K 10R ile değiştirdim ısınma sorunu çözdüm şimdi gerilimi ayarlamakla uğraşıyorum.4N35 şüpheleniyorum, zenerlerden birini söküp tekrar deneyeceğim.EI28 sekonder sarımında gnd uç yok onu unutma

5V uçularında ikisi kısa devre aynı o şekilde takılacak.Kalın kablo 12V bağlıyoruz.

EDİT:Boştayken güç kaynağı kısa devre gösterirse mosfetlere paralel 22k direk sök at şuan 60W lamba bağlı çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 26 Eylül 2013; 12:45:52 >
  • quote:

Devreyi yaptım , 2 adet 47v zener kullandım 160 volt çıkıyor , ilk denemede mosfetler çok fazla ısındı.ona paralel 22k çıkardım.mosfetlerin gate giden 1K 10R ile değiştirdim ısınma sorunu çözdüm şimdi gerilimi ayarlamakla uğraşıyorum.4N35 şüpheleniyorum, zenerlerden birini söküp tekrar deneyeceğim.EI28 sekonder sarımında gnd uç yok onu unutma

5V uçularında ikisi kısa devre aynı o şekilde takılacak.Kalın kablo 12V bağlıyoruz.

EDİT:Boştayken güç kaynağı kısa devre gösterirse mosfetlere paralel 22k direk sök at şuan 60W lamba bağlı çalışıyor.

Hocam mesajınızı yeni gördüm...

devreyi basıp çalıştırma aşamasına gelmişsiniz tebrik ederim... Ama bu devre bizi bayağı uğraştıracağa benziyor.

ben 68 V zener aldırdım sizin çizimlerde baskı devre üstünde 70 volt zener ibaresi yazıyordu bu yüzden açık şema olmadığı için bende 68 volt zener aldırdım...

mosfet girişindeki 1 k ve 22k dirençler bana da çok yüksek değerli geldi neyseki mosfetleri süren dirençleri 10 R ile değiştirmeniz akıllıca bir fikirdi...

ama şu anda voltaj sorunları yaşıyorsunuz sanırım en kısa zamana sorunlarınızı çözmenizi sizden temenni ediyorum...

işte benim anladığım trafo bağlantı şekli yanlışım varsa lütfen düzeltiniz...

• Devre sorunsuz yaklaşık 1 saat test yapıldı.

+ hattındaki atlamayı yapmamışım onu düzelttim.çalışıyor.Mosfetleri süren 1k 10R , Mosfetlerin gate-source paralel 22k devreden çıkarılacak.

• quote:

Hocam size güvenerek burdaki 2sc5200 lü 150 w hifi anfi devresini yapmaya karar verdim...Malzemeleri arkadaşa aldırdım kadıköy yazıcıoğlundan akşam malzemeleri alıp cuma akşamından plaketleri basıp cumartesi günü tüm devreleri yapmak istiyorum Allah nasip kısmet ederse inşallah

bu 150 watt hıfı anfi 600 watt 4 ohm 20 cm subwooferı hoplatırmı yerinden hocam bass sağlam verirmi ?? birde bu anfinin önüne aktif bass filtresi koydukmu tadından yenmez hocam

bu anfi gerçekten kaliteli ses veriyormu hocam sükunet akımı vs falan ayar yapmak gerekiyormu bunda da ??

• hocam paylaşımların için gerçekten çok tşk ederim...

inşallah bende yapıyorum hafta sonunda inşallah peki bu 150 watt RMS anfiyi besleyebilecekmi bu meret ???

SMPS gücünü mosfetlermi belirliyor devrede ??

birde denemelerinizde kaç volt diyot kullandınız ?? lamba kaç voltluk bunları da yazarsanız çok memnun olurum...
  • arkadaş takdir ediyorum. çalıştırmışsın.
  • teşekkür ederim.

150W amplifikatörü denemedim onuda yarın yapmayı planlıyorum.100W lambada soğutucu el yakmayacak kadar ılıdı.UF5408 bulamadım yerine uydu alıcısından söktüğüm EGP30D bağladım , şuanlık sıkıntı görünmüyor.
    EI-28 150W gücünde görülüyor.Artık olduğu kadar.Adamlar STK4048 beslediğini söylüyor denememden birşey diyemem.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.