Şimdi Ara

Araba elektiriğini simetrik çevirmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
10.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde +12-12v simetrik bir anfi var. bunu araba aküsü ile çalıştırmak istiyorum. nasıl bir devre ile 12v dc elektriği 12v simetrik e çevirebilirim?

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 16 Şubat 2009; 12:20:14 >

• simetrik besleme bildiğim kadarıyla arabada+12 v ve -12v olması lazım yani toplam 24 v olması lazım arabanın aküsü 12 volt bu 12 voltu bir konvektör(yada inverter) yardımıyla 24 volt yükseltip 24 voltun çıkışına bir adet 7812 bir adet 7912 bağlayarak simetrik besleme yapabilirsin benim bildiğim bu kadar forumda konunun uzmanı arkadaşlar var onlar belki cevap yazar konuyu birde otomobil bölümüyle, ses sistemleri bölümüne açarsan oradan sana yardımcı olacak birileri çıkabilir piyasada 24 voltu 12 volta düşüren konvektörler var ama 12 voltu 24 volta çıkaran konvertör varmı bilmiyorum
  • Ucuz yollu bir UPS de işini görür (denendi )
  • arkadaşım simetrik tamamda 12 volt olduguna eminmisin 12 v ile fazla bir güç elde edilmesi çok zor gözüküyor
  • Evet şimdi ölçtümde anfiye +12 -12 geliyor. |+12|--|gr.|--|-12| şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 16 Şubat 2009; 12:18:11 >
  • Acaba bu şekilde simetriğe çevirmekmi verimli olur yoksa uğraşmadan birr 12v220v invertermi alsam?
  • http://320volt.com/
    şu siteyi bir incele
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Çakmaklık Çıkış gücü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bunu buldum ancak bu 24v girişli bunu 12v girişli hale nasıl çevirebiliriz? (Trafo olmadan)

• quote:

Orjinalden alıntı: Phenom55

Beyler bunu buldum ancak bu 24v girişli bunu 12v girişli hale nasıl çevirebiliriz? (Trafo olmadan)

/>

iyi de bu opampın çalışması için gereken baglantıların yapıldıgı şema, bu şekilde - elde edemezsin

• birde bu var başta trafo ile 220v dan 24v a düşürülmüş benim bunu 12v dan 24v a çıkarmam gerekiyor. bunu nasıl yaparım. böyle bir trafo varmıdır?
  • DC/DC converter devreleri ile yapabilirsin.
  • 12v~24v bir kaç devre buldum sizce hangisi en iyi iş görür?

birinci bu aklıma yattı çok detaylı anlatılmış pcb devresi vs. hepsi var;
    ama ikinciyi tavsiye ederseniz onu yaparım pcb üzerine

ancak bunda +24 -12 volt çıkışı yazıyor ne olduğunu anlamadım simetrik çıkışmı veriyor yani? +12-12 simetrik veriyorsa daha iyi bunu bir daha simetriğe çevirmem gerekmez ancak biraz kafam karıştı çıkışı nereye bağlıyacağız?

sayfa>>http://web.telia.com/~u85920178/power/vconv_01.htm
    devre

pcb üzerine

------------------------------------------

bir diğer devre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 18 Şubat 2009; 19:59:21 >

• http://320volt.com/sg3525-12v-giris-simetrik-70-volt-cikisli-dcdc-smps

burdaki devre işini görür çıkış sarımlarını az sararsan işini görür
  • Evet son devre tamda bana gereken devreç yanlız bu devrede değerleri aynen yapsam +12 -12 mi verecek? +0-50v -0-50v yazmışta. kafam karıştı. Birde bu devrede 12v girişi nereye yapacağız.
  • bu devreyi yaparsan çıkıştan 2x6v alırsın smps yapman lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenakord08

Aşağıda şeması verilen devreyi 12 volt Akü voltajını 2X12 volt veya daha fazla voltaja çevirir ve yaklaşık 2X1.5 ampere kadar kullanabilirsin. eğer daha fazla akım gerekiyorsa o zaman 12v/2X12 volt SMPS kullanman gerekir....

bu devreye 12v verince +/- 6v alındığını söylemişsiniz

öyleyse 24v versek +/- 12v alabilirmiyiz?

çünki = + 50v giriş
    = +/- 25v çıkış

alındığı ibaresi var. basit bir devre ile 12v u 24v a çevirebiliriz.

bu devrede trafo olmadığı için kullanmak istiyorum.

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 24 Şubat 2009; 17:07:14 >

• Birde şu 10uF 20nF gibi kısaltmalar var bunlar hangi elemandır ve açılımı nasıl okunr (mikro bişeydi sanırım)

son olarak aşşağıdaki gibi işaretli yerlere ney bağliyacağız?
    ==
    =

vede 6v aküyü en az 12v a çıkaracak bir devre bulabilirmisiniz. ben aradım ama bulamadım. trafosuz ve basit birşey olmadı yeterli. girişi 6v çıkışı 12v ile 30v arası olarbilir. ben bir tane buldum ama bobin sarmak gerekiyor. bende bobin işini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenom55 -- 24 Şubat 2009; 17:25:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenakord08

Aşağıda şeması verilen devreyi 12 volt Akü voltajını 2X12 volt veya daha fazla voltaja çevirir ve yaklaşık 2X1.5 ampere kadar kullanabilirsin.

Bu devreyi 50V giriş 2x25V çıkış olarak siz denediniz mi.? Çalışan bir devremidir bu.?
  • hemeyfel kulesine çıkçam diyorsun demde ben yüksekten korkarım diyorsun hem öyle hem böyle olmaz

anfi çalıştırıcam diyorsun yani akım çekicen ozaman böyle devrelerle iş görülmez elini taşın altına sokucan ve smps yapıcan arkadaşın verdigi devre olur git birtanede bozuk psu al içindeki trafoyu sök yeniden istedigin gibi sar
  • quote:

Orjinalden alıntı: leeon

hemeyfel kulesine çıkçam diyorsun demde ben yüksekten korkarım diyorsun hem öyle hem böyle olmaz

anfi çalıştırıcam diyorsun yani akım çekicen ozaman böyle devrelerle iş görülmez elini taşın altına sokucan ve smps yapıcan arkadaşın verdigi devre olur git birtanede bozuk psu al içindeki trafoyu sök yeniden istedigin gibi sar

Kardeş aklınla bin yaşa samsunda hiç nüve yada trafo vs. bulamadğım için böyle olmasın istemiştim. bozuk psu almak ve bu psudaki trafoyu kullanmak aklıma gelmemişti.

Son devreyi yapmaya çalışayım en iyisi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.