Şimdi Ara

Smoke'da ve Flash'da ani fps düşmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir çok fps ile ilgili konular açılıyor forumda. Bu oyunda gerçekten fps sıkıntısı var. Yani oyun sıkıntılı. GTA5'i high ayarda 60fps'nin altına düşmeden oynuyorum. Diğer birçok oyunuda 60fps nin altına düşmeden rahat bir şekilde oynuyorum lakin bu cs:go son aylarda gelen güncellemeler ile iyice fps yi batırdı. Özellikle şu gelen karakter fizikleri ile ilgili değişiklikten sonra fps iyice düştü.

Aşağıda verdiğim sistem ile aldığım fps 250-299 arası değişiyor.
    Smoke atıp yakınına gidince fps: 150
    Smoke'un tam içinde fps: 299
    Smoke'a awp ile yakından bakınca fps: 80-100
    Smoke'un arasından bakıp ateş edince fps: 100-150
    Flash patlayınca: 150-180

Evet arkadaşlar yani smoke ve flashda büyük bir sıkıntı var oyunda. Sistemimle ilgili sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Sıcaklıklar normal, pc formatlandı ve driverlar güncel.
    Oyun çözünürlüğüm: 1920x1080 16:9
    Ayarlar, Shader ve Shadow High diğer ayarlar low 4x 4x şeklindedir.
    Çoklu çekirdek kullanımı açık, nvidia paneli performans modundadır.

Sizde bu sorunu yaşıyor veya yaşamıyor olabilirsiniz. Çözünürlük etki ediyordur oyuna elbet 1920x1080 yapıp deneyebilirsiniz fps farkını.

Bilgisayar Özelliklerim
    Anakart: GIGABYTE Z170X-Gaming 5
    İşlemci: Intel® Core™ i7-6700K 4.0 GHz
    Ram: Kingston HyperX Fury Black 8GB 2666MHz DDR4
    Ekran Kartı: ZOTAC GTX 770 AMP! Edition 2GB 256 Bit
    PSU: XIGMATEK Tauro Series 600W 80Plus Bronze
    HDD: SEAGATE 2 TB SATA II NCQ 16 MB 7200
    SSD: Kingston SSDNow V300 240GB SATA III

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 19 Ocak 2016; 11:05:51 >

• Geforce experience kurulumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahim Kaypakkaya

Geforce experience kurulumu ?

Kurulu
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Kaldır hocam onu birde 2 önceki driveri kurup deneyebilirmisin kurarken experienceyi kurma.
  • quote:

Kaldır hocam onu birde 2 önceki driveri kurup deneyebilirmisin kurarken experienceyi kurma.

Driverdan olabilir ama experience'nin ne gibi bir zararı olabilir ki? Shadowplay kullanıyorum bazen o yüzden experience lazım oluyo
    Smoke problemi olanların bariz bir kısmı experienceyi kaldırınca düzeldiğini söylüyor. Bende 2 önceki driveri kurarak düzelttim. Formattan sonra csgo yu tekrarmı indirdin yoksa backuptanmı kurdun ?
  • 299 arası değişiyor demişsin ilk sorunu söylim.

oyun max fps yi 300 ile sınırlar defaultta. her oyuna girdiğinde konsola fps_max 999 yaz.

500 lerde fps alcaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU FPS DROP NEDEN?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

299 arası değişiyor demişsin ilk sorunu söylim.

oyun max fps yi 300 ile sınırlar defaultta. her oyuna girdiğinde konsola fps_max 999 yaz.

500 lerde fps alcaksın.

Seni şuan tebrik ediyorum
  • quote:

Smoke problemi olanların bariz bir kısmı experienceyi kaldırınca düzeldiğini söylüyor. Bende 2 önceki driveri kurarak düzelttim. Formattan sonra csgo yu tekrarmı indirdin yoksa backuptanmı kurdun ?

Tekrardan indirdirdim backupta sorun vardır diye. Oyunda fps sıkıntısı yok sadece smoke flash da sıkıntı var. 2önceki driver dediğin hangi sürüm hocam söyle de onu kurayım, smokeda fps düşmüyor mu hiç o sürümde?
    Hatırladığım kadarıyla o gelen major updateyle benim fpsler smoke'un içinde normal smoke bakınca yada yanındayken fps yarı yarıya düşüyordu rahat 2-3 gün uğraştım driver tam sürümünü bilmiyorum işten eve geçince yazarım birde nvidia denetim masasındaki 3d ayarlarını kalite ve uygulama kontrolüne alıp denermisin?
  • quote:

Hatırladığım kadarıyla o gelen major updateyle benim fpsler smoke'un içinde normal smoke bakınca yada yanındayken fps yarı yarıya düşüyordu rahat 2-3 gün uğraştım driver tam sürümünü bilmiyorum işten eve geçince yazarım birde nvidia denetim masasındaki 3d ayarlarını kalite ve uygulama kontrolüne alıp denermisin?

Onları denedim hepsini en iyisini performansta aldım.
  • quote:

299 arası değişiyor demişsin ilk sorunu söylim.

500 lerde fps alcaksın.
    neden? yazdığın mesajda 250-299 arası demişsin. 400+ fps alsan belki 150li değerlere kadar düşmeler olmayacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 19 Ocak 2016; 13:41:28 >
  • quote:

neden? yazdığın mesajda 250-299 arası demişsin. 400+ fps alsan belki 150li değerlere kadar düşmeler olmayacak?

Bunu gerçekten bu şekildemi düşünüyorsun? Mantığını yani
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Yok öyle birşey fps max 300 yaptığımda 100 ile 300 arası dalganıyor fps_max 180 yapıyorum 179'da sabit kalıyor.
  • quote:

Yok öyle birşey fps max 300 yaptığımda 100 ile 300 arası dalganıyor fps_max 180 yapıyorum 179'da sabit kalıyor.

ben default bırakırsam 180-299 arası max değişim ama limiti kaldırınca ortalama hep 250 ile oynuyorum.
  • 60 fps'nin altına inmediğin sürece performansında sıkıntı olmaz. ancak ani fps düşüşü kasmalar yapar. o yüzden fps'ni 100 e 90 a falan çek. böylece ani fps düşüşü olmayacağı için smoke içinde kasmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L337

60 fps'nin altına inmediğin sürece performansında sıkıntı olmaz. ancak ani fps düşüşü kasmalar yapar. o yüzden fps'ni 100 e 90 a falan çek. böylece ani fps düşüşü olmayacağı için smoke içinde kasmayacak.

Bu olay çok tartışıldı fps 60'ın altına veya 100ün altına düşmedikçe oyun kasmaz diye. Fps 150 ye düştüğünde kasmayı hissedebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

60 fps'nin altına inmediğin sürece performansında sıkıntı olmaz. ancak ani fps düşüşü kasmalar yapar. o yüzden fps'ni 100 e 90 a falan çek. böylece ani fps düşüşü olmayacağı için smoke içinde kasmayacak.

Bu olay çok tartışıldı fps 60'ın altına veya 100ün altına düşmedikçe oyun kasmaz diye. Fps 150 ye düştüğünde kasmayı hissedebiliyorum

işte diyorum ya , ani fps düştüğü için kırılmalar oluyor oyunda. eğer 80'e 90'a çekersen fps'yi böylece ani fps düşüşü olmayacak ve 90% azalacak kasılma. bi dene. çünkü ben öyle çözdüm. çok az bi kasma oluyor o da hissettirmiyor. yaşadığın sorunu çoğu kişi yaşıyor. maalesef çözümü yok. optimizasyon sorunu bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

işte diyorum ya , ani fps düştüğü için kırılmalar oluyor oyunda. eğer 80'e 90'a çekersen fps'yi böylece ani fps düşüşü olmayacak ve 90% azalacak kasılma. bi dene. çünkü ben öyle çözdüm. çok az bi kasma oluyor o da hissettirmiyor. yaşadığın sorunu çoğu kişi yaşıyor. maalesef çözümü yok. optimizasyon sorunu bu.

Ben bu sistemi 80fps ile oynamak için almadım. Ben normal 150fps ile oynarken bile kasıyormuş gibi geliyor oyun

• L337 kullanıcısına yanıt
    90 fps=input lag

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.