Şimdi Ara

Smile ADSL akn aştıktan sonra 1mb düşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 aydır Smile kullanıyorum. Tarifem 8mbs'e kadar. Aylık 55 tl. (daha önce kotalıydı-son 2 aydır 55 tl olan tarife)

akn : adil kullanım noktası

--------------------------------------------------------------------------------------------------
    8 mbs ye kadar 25 gb kotalı, kota aşımından sonra 1 mb ye geçen tarifeyi iki aydır kullanıyorum. 2 aydır, 25 gb indirdikten sonra hızım 1 mbs düşmüyor ve bağlantı kopmaları yaşıyorum. Yani verimli bir bağlantım olmuyor. bunu yaşayan arkadaşlar varmı? benim amacım hızın düşmesi veya düşmemesi değil. 25 gb indirdikten sonra hızım 8de kalıyor ama sürekli bağlantım kopuyor.

Bununla ilgili müşteri hizmetlerini aradım. Ama sağolsunlar her seferınde kendileri (elleriyle) hızımı düşürerek sonuç buldular. Demem o ki, ben her ay bu adamları arayıp hızımı düşürün mü diyecem ? yoksa bunun bir çözümü var mı ?

• ???????????????
  • Eğer hattınız desteklemiyorsa, 6 ya da 4 mbite düşürtmeniz lazım hızı. O zaman daha verimli kullanabilirsiniz. 8 mbite kadar olan tarifelerde bazı abonelerin hızları düşmüyor ay sonuna kadar, bazılarının da düşüyor. Anladığım kadarıyla şans meselesi. bu ay düşmedi diye ondan sonraki ay düşmeyecek diye bişey de yok.
  • hat değerlerini modemde bir kontrol et hat değerlerin hangi hıza kadar sorunsuz destekliyor diye
    bu arada 25 gb dan sonra 1 mbit kolay kolay düşmüyor birazda şans işi ama bendeki portta yoğunluk arttığı için bir kaç defa 5120 ye düşürdüler tlf dan sonra düzeltiyolar belkide kotayı aşıyorum diyedir
  • Merhaba Arkadaşlar biz 5 arkadaş 8 mbit Limitsiz ortak kullanım yapıyorduk ama bu akn yenimi çıktı nedir?net 1-1,5 mbit arası çok kötü bir durum.TTNET te bu uygulama var mı?Yoksa ayrılmak ve TTNET e geçmeyi düşünüyorum.
    Teşekkürler.
    İyi Forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: By_EKReM

quote:

5 aydır Smile kullanıyorum. Tarifem 8mbs'e kadar. Aylık 55 tl. (daha önce kotalıydı-son 2 aydır 55 tl olan tarife)

akn : adil kullanım noktası

--------------------------------------------------------------------------------------------------
    8 mbs ye kadar 25 gb kotalı, kota aşımından sonra 1 mb ye geçen tarifeyi iki aydır kullanıyorum. 2 aydır, 25 gb indirdikten sonra hızım 1 mbs düşmüyor ve bağlantı kopmaları yaşıyorum. Yani verimli bir bağlantım olmuyor. bunu yaşayan arkadaşlar varmı? benim amacım hızın düşmesi veya düşmemesi değil. 25 gb indirdikten sonra hızım 8de kalıyor ama sürekli bağlantım kopuyor.

Bununla ilgili müşteri hizmetlerini aradım. Ama sağolsunlar her seferınde kendileri (elleriyle) hızımı düşürerek sonuç buldular. Demem o ki, ben her ay bu adamları arayıp hızımı düşürün mü diyecem ? yoksa bunun bir çözümü var mı ?

smile 8 mbps ye kadar olan paketten kullanıyorum. bende de 100-110 gb download var. akn nedeniyle 1 gb hızına düşmedim. belki portlarındaki yoğunluktan ötürü indirmiyorlar bilmiyorum. ama benim sorunum hızım ağustos ve ekim aylarında 2 gb ten yukarı çıkmıyordu. ama aylık 55 tl fatura ödüyordum. telekom a iğneleyici bir mesaj attım. teşekkürler taşkın abi 2 gb hızı geçemiyoruz gibisinden :D galiba telekom smile ile irtibata geçip hızımı 8 mbps ye kadar olan porta çıkarmış. şu anda 7 gb hızla kullanıyorum. benim için yeterlidir.

istanbulda hat yoğunluklarından ötürü bağlantı problemi sıkça yaşanıyor ama sık düşmenin nedeni kullandığınız modem ve sizin evinizdeki tesisatın kabloların eskiliği olur. bunları yenilediğinizde ise her hangi bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.

modem olarak: cisco lnksys 150 mb olanını tavsiye edebilirim. teknosada 99 tl tüm modemlere her konuda 5 basar. üstelik 4 portlu. her yönden müthiş. yılda 1 kere bile kesilmez :D

• quote:

Orijinalden alıntı: tozdemir05

Merhaba Arkadaşlar biz 5 arkadaş 8 mbit Limitsiz ortak kullanım yapıyorduk ama bu akn yenimi çıktı nedir?net 1-1,5 mbit arası çok kötü bir durum.TTNET te bu uygulama var mı?Yoksa ayrılmak ve TTNET e geçmeyi düşünüyorum.
    Teşekkürler.
    İyi Forumlar.

ttnette de 8 mbit e kadar olan tarifelerde 25 gb adil kullanım sınırı var. ama 8 mbit e kadar netlimitsiz başlangıç pakete geçersen 8 mbit e kadar hız alır ve 25 gb kullanım kotasını aşarsan da 1 gb hıza düşürülmezsin :D

yada direk 8 mbit hıza geçersin sınırsız düşmeden ve kesilmeden bağlanabilirsin D 89 tl ödeyerek tabii ki de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kopmalar Telefonda Hattından Buyuk İhtimal..
  • Konu geçen yıla ait ama...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.