Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar sonunda bende siparisimi verdim Fuji 6500fd toplam 239 euroya mal oldu.Bi kac gün icinde elime gecer sanirim.Bilgilerini bize aktararak dogru karar vermemizi saglayan tüm arkadaslara tesekkürler

• Eskişehir'in altını üstüne getirdim yok hiçbiyerde 6500 fotozeynep in şubesine gittim bizde kalmadı bulamazsın dedi.Fujinin bi bayisine gittim adam pek tutulan bi makine değil 6500 bulamazsın dedi
    @kingss
    hocam sen nerden verdin siparişi 239 euroya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ANuBiS_ -- 28 Aralık 2007; 16:00:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ANuBiS_

Eskişehir'in altını üstüne getirdim yok hiçbiyerde 6500 fotozeynep in şubesine gittim bizde kalmadı bulamazsın dedi.Fujinin bi bayisine gittim adam pek tutulan bi makine değil 6500 bulamazsın dedi
    @kingss

Hocam ben Almanyada yasiyorum ama siparisi verdigim site Fransada 239 + 10 euroda gönderme masrafi
  • quote:

Eskişehir'in altını üstüne getirdim yok hiçbiyerde 6500 fotozeynep in şubesine gittim bizde kalmadı bulamazsın dedi.Fujinin bi bayisine gittim adam pek tutulan bi makine değil 6500 bulamazsın dedi
    @kingss

Ya bu esnafların hepsi mi aynı...
    Elinde yoksa b.k at...

(slr yerine 6500 ile başlaman daha iyi olur bence... Slr için tele objektif, macro objektif falan almaya kalksan çoook masraflı olur... 6500'de hepsi bi yerde... )

• quote:

Orjinalden alıntı: kingss

Evet arkadaslar sonunda bende siparisimi verdim Fuji 6500fd toplam 239 euroya mal oldu.Bi kac gün icinde elime gecer sanirim.Bilgilerini bize aktararak dogru karar vermemizi saglayan tüm arkadaslara tesekkürler

Hayırlı olsun...

• quote:

Orjinalden alıntı: pirekare
    Hayırlı olsun...

Tesekkürler hocam 9600 le arasinda baya bi gittim geldim ama 130 fark edecek bisey yok benim ihtiyaclarima göre insallah biraz sans vardirda hotpixel olayida olmaz
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pirekare
    Hayırlı olsun...

Tesekkürler hocam 9600 le arasinda baya bi gittim geldim ama 130 fark edecek bisey yok benim ihtiyaclarima göre insallah biraz sans vardirda hotpixel olayida olmaz

9600 kullanıcılarını kırmıyim ama aynı fiyata verseler yine 6500 tercih ederdim... :)
    Şu an hatırlamıyom ama bazı özellikler 6500'de daha iyiydi hatırladığım kadarıyla...

• Bide Görünüs olarak cok oturakli duruyo neden biraz gelistirip devam ettirmediler anlayamadim f8000fd buna göre cok tipsiz bence
  • @kingss,
    Daha Öncede oldukça teferruatlu yazmıştım. S6xxxfd nin en önemli başarısı sensör/objektif uyumudur. Eğer siz de makineye uyum gösterirseniz, değme profesyoneli sollatacak makinedir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü bu makine ile 7000' e yakın fotograf çektim ve bunların belki 2000' i makine performansını sorgulayan çekimlerdi. ve bu makinenin iyi ve falso veren yönlerini en az kendim kadar iyi biliyorum. Ancak Fuji çok iddialı olarak piyasaya sürdüğü petek dokulu sensörde Hot pixel olayı ile karşılaştı. Dün kendi makinemle bu olayın nerede başlayıp, mnerede bittiğini iyice sorgulamak amacı ile 200' e yakın çekim yaptım ve ISO ile de ilişkisini araştırdım. Yarın toparlarsam croplayıp buraya yükleyeceğim. İşin enteresan tarafı s6000fd' lerde bu olay oldukça az, tıpkısının aynısı s6500fd lerde daha çok şikayet, acaba daha fazla satıştan mı kaynaklanıyor ?, bilmiyorum....
    F8000fd ve F5800, piyasadan uzak kalmama adına alel acele çıkarılmış makineler kanımca ve teknik açıdan sınırlanan değerler bunu adeta bağırıyor. Çekim sürelerinin anormal sınırlandırılması (4 sn) ve standart küçük bir CCD sensörle ve büyük ihtimalle de Fuji' ye ait olmayan bir sensörle piyasaya verilmesi (1/2.35") ki bu sensöre beyinciğim dahil bir türlü hatırlayamadığım bir markada da raslamıştım, düşüncelerimi doğrular nitelikte görüyorum. Aslında bakmayın Fuji' nin s9600 ve Türkiye' de hiç dikkati çekmeyen ve adli tıp için imal edilmiş s9600 tabanlı IS-1' i var. Bunlarda biraz yumuşak görüntü vermesine rağmen IS olmayışı hariç bence çok başarılı diğer 2 modeldir ve fazladan verilecek bir 100-120 € hak eder... Daha prof. ek özellikleri vardır.
    quote:

Bide Görünüs olarak cok oturakli duruyo neden biraz gelistirip devam ettirmediler anlayamadim f8000fd buna göre cok tipsiz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Aralık 2007; 13:29:34 >

• quote:

quote:

@kingss

Hocam ben Almanyada yasiyorum ama siparisi verdigim site Fransada 239 + 10 euroda gönderme masrafi

hocam ben nasıl alabilirim sizin aldığınız yerden fiyat çok iyi diyecektim ki, ama o mal Fransa'dan buraya gelmez diyorum kendi kendime, fiyat çok iyiymiş.size gidişi 10 euroysa bilmiorm AB üyesi olmayan ülkeye giriş vergisi nedir? olmasa iyidin iyiye kayıcam 2. el canon 400d ye kit le alıcam aynı fiyatlara yaza da alırım tele ,geniş falan ne diyosunuz? Mesela FK yı araştırdım adamın biri 400d body yi daha bikaç kez kullanıp 600 e satmış,2. el body bulsam hatta daha mantıklı galiba.
    Hayyamda 400d kit ne kadar bilen var mı?Malum bana biraz uzak da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ANuBiS_ -- 29 Aralık 2007; 3:06:48 >

• Aslinda bende bulsam alirim öyle biseyde iste malum DSLR nin sonradan masrafi cok benim icin :) ama eger kit lensle o fiyata bulabiliyosan kacirma sende bitane al hatta bulabilirsen Pentax K10D var mükemmel bi makina Nikon D 200 le Canon 5D ayarinda diyorlar yada K100D Süper.eninde sonunda bu isler paraya bakiyor yani.aldigim yerdewww.pixmania.com istersen bi incele
  • @_ANuBiS_,
    Dışarıdan getirttikten sonra, önümüzdeki bir ay iyi fırsat değerlendirin. Örneğin Pirekare,AKINLASINN bu işlerle uğraşıyor. Ki bende aynı şekilde ama farklı bir kişiden almıştım sonuçta bu işin belirli raconu var ve ne vergi ne kargo derdi, pırıl pırıl bir şekilde en geç 12-15 gün içinde sıcak evinizde teslim ediliyor. Ben sizin yerinizde olsam istisnalar ve bilindik olayı hariç 2. ellerle hiç uğraşmazdım. Sayısal makinelerin neden 2. ele düştüğünü bilemezsiniz. Analog makinelerde elektronik işin içinde çok olmadığı için 2. eli alınabilir. Benim analog filmli makinelerimin tamamına yakını 2. eldir ve Zenith hariç hiç sorun yaşamadım.
    quote:

hocam ben nasıl alabilirim sizin aldığınız yerden fiyat çok iyi diyecektim ki, ama o mal Fransa'dan buraya gelmez diyorum kendi kendime, fiyat çok iyiymiş.size gidişi 10 euroysa bilmiorm AB üyesi olmayan ülkeye giriş vergisi nedir? olmasa iyidin iyiye kayıcam 2. el canon 400d ye kit le alıcam aynı fiyatlara yaza da alırım tele ,geniş falan ne diyosunuz? Mesela FK yı araştırdım adamın biri 400d body yi daha bikaç kez kullanıp 600 e satmış,2. el body bulsam hatta daha mantıklı galiba.
    Hayyamda 400d kit ne kadar bilen var mı?Malum bana biraz uzak da

• bi pekkan adli tıp için üretilmiş derken neyi kastedtin?

gecen hafta ankara adli tıptaydım da orda fotografları çeken fotografçıda nikonun bir makınesi vardı ve pakte ozellikli değildi yani merak ettiğim adlitıp standartlarına gore yapılan fotograf makınesının ne ozelliği var?

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@kingss,
    Daha Öncede oldukça teferruatlu yazmıştım. S6xxxfd nin en önemli başarısı sensör/objektif uyumudur. Eğer siz de makineye uyum gösterirseniz, değme profesyoneli sollatacak makinedir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü bu makine ile 7000' e yakın fotograf çektim ve bunların belki 2000' i makine performansını sorgulayan çekimlerdi. ve bu makinenin iyi ve falso veren yönlerini en az kendim kadar iyi biliyorum. Ancak Fuji çok iddialı olarak piyasaya sürdüğü petek dokulu sensörde Hot pixel olayı ile karşılaştı. Dün kendi makinemle bu olayın nerede başlayıp, mnerede bittiğini iyice sorgulamak amacı ile 200' e yakın çekim yaptım ve ISO ile de ilişkisini araştırdım. Yarın toparlarsam croplayıp buraya yükleyeceğim. İşin enteresan tarafı s6000fd' lerde bu olay oldukça az, tıpkısının aynısı s6500fd lerde daha çok şikayet, acaba daha fazla satıştan mı kaynaklanıyor ?, bilmiyorum....
    F8000fd ve F5800, piyasadan uzak kalmama adına alel acele çıkarılmış makineler kanımca ve teknik açıdan sınırlanan değerler bunu adeta bağırıyor. Çekim sürelerinin anormal sınırlandırılması (4 sn) ve standart küçük bir CCD sensörle ve büyük ihtimalle de Fuji' ye ait olmayan bir sensörle piyasaya verilmesi (1/2.35") ki bu sensöre beyinciğim dahil bir türlü hatırlayamadığım bir markada da raslamıştım, düşüncelerimi doğrular nitelikte görüyorum. Aslında bakmayın Fuji' nin s9600 ve Türkiye' de hiç dikkati çekmeyen ve adli tıp için imal edilmiş s9600 tabanlı S1' i var. Bunlarda biraz yumuşak görüntü vermesine rağmen IS olmayışı hariç bence çok başarılı diğer 2 modeldir ve fazladan verilecek bir 100-120 € hak eder... Daha prof. ek özellikleri vardır.
    quote:

Bide Görünüs olarak cok oturakli duruyo neden biraz gelistirip devam ettirmediler anlayamadim f8000fd buna göre cok tipsiz bence

• @yilmaz_memre,
    Bu makine, Yine Fujinin daha evvelce çıkarttığı Tıp-Diş Fen ve Bilim alanlarında kullanılan FinePix s3 Pro UVIR dSLR makinenin devamı niteliğinde ancak daha düşük fiyatlı olabilmesi için S9100/S9600 tabanına oturttuğu özel bir ilave karanlık filtresi ile birlikte kullanılan ve S3 pro' dan farklı olarak sadece tayf sıralamasında infrared (IrDA) ışımaya hassas bir fotograf makinesidir. Yine Fuji, bu yılın Temmuz' unda 3. UV ve IR makineyi de IS Pro adıyla çıkarttı. Sizin gördüğünüz Nikon, S3 pro ve IS Pro gibi UV ve IrDA ışımaya hassas makineler, daha çok criminal laboratuarlarının ihtiyaçlarına cevap verir. Bu makina ise esas olarak Olay Yeri İncelemelerinde gözün göremediği delillere yöneliktir. Nikonun bu konuda bildiğim kadarıyla özel UV ve IrDA kamerası yok ama D serisinin 50-70 ve özellikle D100 dSLR makinesi özel filtreleri ile bu özellikler kazandırılıyor diye biliyorum....
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre

bi pekkan adli tıp için üretilmiş derken neyi kastedtin?

gecen hafta ankara adli tıptaydım da orda fotografları çeken fotografçıda nikonun bir makınesi vardı ve pakte ozellikli değildi yani merak ettiğim adlitıp standartlarına gore yapılan fotograf makınesının ne ozelliği var?

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@kingss,
    F8000fd ve F5800, piyasadan uzak kalmama adına alel acele çıkarılmış makineler kanımca ve teknik açıdan sınırlanan değerler bunu adeta bağırıyor. Çekim sürelerinin anormal sınırlandırılması (4 sn) ve standart küçük bir CCD sensörle ve büyük ihtimalle de Fuji' ye ait olmayan bir sensörle piyasaya verilmesi (1/2.35") ki bu sensöre beyinciğim dahil bir türlü hatırlayamadığım bir markada da raslamıştım, düşüncelerimi doğrular nitelikte görüyorum. Aslında bakmayın Fuji' nin s9600 ve Türkiye' de hiç dikkati çekmeyen ve adli tıp için imal edilmiş s9600 tabanlı S1' i var. Bunlarda biraz yumuşak görüntü vermesine rağmen IS olmayışı hariç bence çok başarılı diğer 2 modeldir ve fazladan verilecek bir 100-120 € hak eder... Daha prof. ek özellikleri vardır.
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Aralık 2007; 14:06:06 >

• Arkadaşlar son bir haftadır fotokritik.com sitesinde 6500fd ve nikon d200 ile çekilen resimlere bakıyorumdum. Nikon D200 ile çekilen resimlerle karşılaştırdığımda s6500fd ile çekilen resimlerin soluk ve cansız kaldığını gördüm. Açıkcası D200 le çekilen resimleri kıskandım. D200 ile çekilen resimlerin canlı ve daha gerçekci renklere sahip olmasının sebebi tek makineden mi kaynaklanıyor, yoksa fotoğrafı çeken kişinin amatör veya profosyonel oluşununda etkiside varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 29 Aralık 2007; 19:18:49 >
  • @deneme222,
    Büyük ihtimalles6500fd' nin menüsünden chorama özelliği açılmamıştır.
    http://www.fotokritik.com/930493#e5121250
    http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=920992
    Birde bu ftograflara bir göz atın bakalım....
    Bu fotograflar benim ve fotograflarımda ne PS ne de bir başka prg. müdahalesi vardır. Ben genellikle gözün gördüğü renk ve detayları fotografa yansıtmayı severim. Bu 2 fotografta, sadece AcdSee ile resize yaptım, o kadar....Lütfen beyendiğiniz fotoları indirin veya varsaexif bilgilerini kontrol edin. Burada yayınlanan fotografların bir çoğunda PS müdahalesi, bazen hem de tam anlamı ile zaman zaman abartılarak ta vardır. Tabii haliyle bırakılmış ve makine performansına yönelik çok zor fotograf bulursunuz. Bu nedenle özellikle bu forumda ellenmemiş fotograf bulabilme olasılığınız çok daha yüksektir.
    Tabi bunları yazarken FK' ya fotograf yükleyen arkadaşları kınamak gibi bir düşüncem asla ve kesinlikle yok. Herkes ham fotograflarını elden geçirip kişisel zevklerine uygun hale getirmekte özgürdür...Sonuçta gerçekten süper boyutlarda sanatsal çalışma yaratanlarda yok değil.....
    quote:

Orjinalden alıntı: deneme222

Arkadaşlar son bir haftadır fotokritik.com sitesinde 6500fd ve nikon d200 ile çekilen resimlere bakıyorumdum. Nikon D200 ile çekilen resimlerle karşılaştırdığımda s6500fd ile çekilen resimlerin soluk ve cansız kaldığını gördüm. Açıkcası D200 le çekilen resimleri kıskandım. D200 ile çekilen resimlerin canlı ve daha gerçekci renklere sahip olmasının sebebi tek makineden mi kaynaklanıyor, yoksa fotoğrafı çeken kişinin amatör veya profosyonel oluşununda etkiside varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Aralık 2007; 20:08:49 >

• Fk da 6500fd ve bir D70 buldum,bakalım artık başıma ağrılar giriyo bi makine hayırlısıyla bulsam.
  • 400D Body ve 1 GB CF için 650 YTL ne diyosunuz?
  • Bu arada s6500fd ile çektiğim fotoğrafları sizinle paylaşayım. "@@@....Fujı S6500 ile çekilen Tüm resimler...@@@ " adlı başlığada koymuştum bu resimleri ama yorum yapan kimse olmayınca burayada koyayım dedim. Sizlerden yapıcı eleştiriler bekliyorum, fotoğraf konusundada yeni olduğumu belirtmek isterim. Teşekkür ederim.

• arkadaşım oldukça net fotolar makinene sağlık ne de olsa 6500
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.