arkadaşlar ilk once doğru yer mi bilmiyorum ama diğer bileşenlere girer herhalde, değil ise mod lar taşırsa sevinirim. sorum şu sli ile 2 kartı birleştirirsem, saat hzızı,bellek hızı,bellek, cuda bütün hepsi iki kartın toplamı kadar mı olur? bi kart ana kart olacağından bit genişliği nasıl olacak. yani 256bit 2 kartın geçişi, bi tanesi üstünden 256 bit mi oluyo. ve bütün işlemleri 2 ye paylaştırdığından x2 performansmı oluyo. bilen yapan biri acıklaya bilir mi?
gtx760DCUii X 2(256bit) mi? mars GTX760x2(512bit) mi? hızları gtx760(tek kart)-mars aynı sayılır. 2 ile çarpınca nasıl olacak. hangisini seçmeliyim? ayriyetten elektirik faturası artacak,çok farkeder mi mesela?
ayriyetten makleniz de varsa bildiğiğniz link atarsanız sevinirim
midnight737M
kullanıcısına yanıt
crossfire ve sli sistemler grafik işlem birimilerini aynı anda çalıştırmaya yöneliktir. bellekler bant genişliği tek kart performansında kalacaktır. 760 tek başınada iyidir. çift kart sistemi yapacaksanız ısınma sorunu yapabiliyorlar. 760 marsta bu sorun olmaz. kasa havalandırması iyiyse iki tane 760 alın bence. 760 mars ile aynı performans olacaktır. fiyat olarak bakıyorsanız hangisi ucuzsa onu alın iki düzenekte birbirine fark atamaz
dostum bellek bant genişliği ve bellekler ortak kullanılır çoklu kart düzeneklerinde. her gpu için kendine adanmış bellek gerekir. yani iki tane 4 gblik ekran kartı takınca 8 gb belleğe sahip olamazsın. buradaki amaç gpu gücünden yararlanmaktır. o yüzden çoklu kart düzeneklerinde yüksek bellek kapasiteli kartlar kullanılır ki bellek darboğazına düşmesin. gpu hızları shader hızları gibi etkenler x2 olur ama bellek ve bant genişliği tek kalır. kasa gayet iyi fakat corsair obsidian 750d ye bak bence. bulamazsan bu kasada götürür yani.
anladım o zmn söyle bi seçim olcak ya 2 ile çarpıcaz kalan özelliklerini 256 bit olucak, ya standartta kalıp 512 bit olcak. zor bi durum karar vermek :)
midnight737M
kullanıcısına yanıt
dostum 512 bit olmayacak. çünkü 760 mars ta çift gpulu. iki kartı tek baskı devresinde birleştirmişler yani iki kart gibi. o da 256 bitte çalışacak ayrı ayrı 760 alsanda 256 bit olacak yanlış anlaşılma olmasın
256x2 üreticiler bu şekilde söylemezler daha iyi göstermek için. toplamda 512 bit bellek bant genişliği var ama 256 bitte çalışıyor. bak nerede olursa olsun çift gpu varsa örneğim 768 bit yazsa kutusunun üstünde aslında o 384 bit olur(çift gpu varsa). 7990 a bak 768 bit. aslında 384x2. yani çift gpu olduğu için 384 kullanıyor. başka örnek gtx 690. 512 bit. aslında 2x256 bit. çift gpu olduğundan 256 bit kullanıyor. r9 290x i ele alalım. tek gpu ve 512 bit. tek gpu olduğu için 512 bit kullanıyor. 760 mars ta aynı. yani orada 512 bit yazıyor ama aslında 256 bit genişliğinde çalışıyor. bellek miktarıda aynı şekilde.
eyw, şimdi oldu ;) marstan vazgeçebilirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme