Şimdi Ara

SLI Anakartta PCIe X16 - X8 Sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Belki başka bir konudan mesajlarımı hatırlarsınız; Crossfire anakartta pciex slotlarından birini sonlandırıcı ile kapatmazsam ekran kartı ''x8'' çalışıyordu. Şimdi aynı problemi arkadaşıma kurduğum sistemde yaşıyorum; SLI anakartta 8800GTS ekran kartımız var ve kart malesef x8 olarak çalışıyor. İki adet pciex slotumuz var ve kart siyah olanda takılı; diğer slot boş.
    Bunu bu parça olmadan x16 çalıştırmanın yolu yokmudur? Ya da bu parça tek başına bir yerlerde satılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 24 Kasım 2009; 15:01:26 >

• Dostum diğer pci express slotuna birşey takmana gerek yok, x16 olarak çalışması gerek. Bios'u sıfırla.
  • Bende de Crosfire destekli anakart War Koyu mavi slot 16x açık mavi olan 8x modunda çalışıyor iki kartı takarsam ikiside 8x modunda çalışıyor sonlandırıcıya felan gerenk yok ve çok eskide kaldı sonlandırıcı muhabbeti zaten :) taaa RD ram zamanında ve öncesinden en son RD ramlarde Sonlandıcı kullanılır die hatırlıyorum
  • Tamam hallettim arkadaşlar. Kartı mavi slota taktım x16 oldu. Teşekkürler cevaplar için.

@XIII;
    Hocam anakartım M4A78-E (Asus) crossfire destekli ve dediğim parçayı takmazsam (Asus VGA Switch Card)
    kart kesinlikle x16'da çalışmıyor. Zaten anakartın kutusundan bir kağıt çıktı; tek kart kullanacaksanız mutlaka bu parçayı takın diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: charcharodon carcharias

Tamam hallettim arkadaşlar. Kartı mavi slota taktım x16 oldu. Teşekkürler cevaplar için.

@XIII;
    Hocam anakartım M4A78-E (Asus) crossfire destekli ve dediğim parçayı takmazsam (Asus VGA Switch Card)
    kart kesinlikle x16'da çalışmıyor. Zaten anakartın kutusundan bir kağıt çıktı; tek kart kullanacaksanız mutlaka bu parçayı takın diyor

Ewet asus böyle saçma sapan şeyler yapabiliyor bazen :) bi tanığımda Asus anakart ile Raid yapmak istedik ama anakartın içindeki Sata yuvaları ile olmadı arka paneldeki E-sata çıkışından içeri kablo çekerek yapabildik buysa E-sata çıkışı Jmicron Okuyucudan çalışıyormuş ve diğer sata yuvasının bağlı olduğu yonga Raid desteği wermiyor. Merakımı mazur görün peki bu vga sonlandırıc anakrtın içerisinde geliyormu ? bende Msi 790 x anakart böyle bi sıkıntı yaşamadım.

• Evet hocam anakartın içerisinde bir poşetin içerisinde çıktı; birde bir sayfalık kullanma talimatı çıktı. İşte diyor ki; eğer tek kart kullanacaksanız kartı mavi slota; bu parçayıda siyah slota takın Eğer takmazsan kart x8'de çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    PCI Express Slotu Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.