Şimdi Ara

Slax Linux modül kurulumu için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Slax Standart 6.0rc3 indirdim. bunu slax'ın sitesinde anlatılan gibi 1gb'lık usb belleğe kurdum. herşey sorunsuz. usb bellekten linux kullanmak çok rahat bir durum. bu şekilde kullanmaya karar verdim artık linux. slax'da bunun içn gayet güzel.
    ama program ekleme yani module ekleme işini yapamadım.http://www.slax.org/modules.php buradan indirdiğim programlar .mo uzantılı. yine sitede yazanlara ve benim anladığım kadarıyla o inen .mo uzantılı dosyaları slax klasöründeki module klasörüne kopyalamamız yeterliymiş. aynen uyguladım ama hiç bir şekilde olmadı. sistemi yeniden başlatınca sistem açılırkenki siyah ekranda moduller ile alakalı işlemler yaptı ama slax açıldığında hiçbir program kurulmamış ve modul klasörünün içi boştu.
    bu modülleri yani programları usb'deki slax'a nasıl yükleyeceğim.

• çok sağolasın. hallettim yardımlarınla. şu an slax'a firefox kurup oradan msj atıyorum.
  • slax sitedinden standard edition v.5.1.8.1 .iso formatindaki dosyayi indirdim simdi bunu usb ye nasil uygulayabilirim .lutfen aciklayici bir sekilde yardim edermisin..winxp usb edition ve bunun gibi bir suru sey denedim yapamadim veya calimiyorlar...bukonuda yardimci olursaniz cok sevinirim...
    quote:

Orjinalden alıntı: moravec

Slax Standart 6.0rc3 indirdim. bunu slax'ın sitesinde anlatılan gibi 1gb'lık usb belleğe kurdum. herşey sorunsuz. usb bellekten linux kullanmak çok rahat bir durum. bu şekilde kullanmaya karar verdim artık linux. slax'da bunun içn gayet güzel.
    ama program ekleme yani module ekleme işini yapamadım.http://www.slax.org/modules.php buradan indirdiğim programlar .mo uzantılı. yine sitede yazanlara ve benim anladığım kadarıyla o inen .mo uzantılı dosyaları slax klasöründeki module klasörüne kopyalamamız yeterliymiş. aynen uyguladım ama hiç bir şekilde olmadı. sistemi yeniden başlatınca sistem açılırkenki siyah ekranda moduller ile alakalı işlemler yaptı ama slax açıldığında hiçbir program kurulmamış ve modul klasörünün içi boştu.
    bu modülleri yani programları usb'deki slax'a nasıl yükleyeceğim.

• bu bilgileri msj olarak attım. buraya da yazıp merak edip takılan herkesin yararlanması için yazdım. takılan olursa özelden msj atsın.

1- slaxın iso dosyasını indir
    2- usb belleğe format at
    3- iso dosyasını usb diskin içine aç
    4-http://pendrivelinux.com/downloads/fixs.zip bu dosyayı indir. usb diskin içine aç
    5- usbi diskin içine gir. fix.bat dosyasını çalıştır
    6-http://www.kernel.org/pub/linux/utils/boot/syslinux/syslinux-3.36.zip bu dosyayı indir. dosyayı c'nin içine aç
    7- başlat/çalıştır/cmd yap. ekranda 2 kere "cd.." komutunu vererek c dizinine gel. sonra "cd syslinux-3.36" komutunu ardından "cd win32" komutunu ver. sonra "syslinux.exe F:" komutunu ver (burada F usb diskin adı. usb diskin adı neyse onu yaz)
    8- sonra biostan boot device'ı usb olarak seç.
    bu kadar

• Birsey sorucaktim, 7. adimda syslinux.exe komutunu verdikten sonra bende ekranda soyle bir mesaj ckiyor:
    "usage: syslinux.exe [-sfmar][-ddirectory] <drive>: [bootseclife]
    Bu mesajin cikmasi normalmidir?
  • arkadasla bu MO2LZM adli dosyayi bulamadim. Slax 6 da tools klasorunun icinde boyle bir dosya yok? terminali acip bu komutu verincede zaten command not found diye hata veriyor, nasil temin edebilirim?

Orjinalden alıntı: cnr0663

arkadasla bu MO2LZM adli dosyayi bulamadim. Slax 6 da tools klasorunun icinde boyle bir dosya yok? terminali acip bu komutu verincede zaten command not found diye hata veriyor, nasil temin edebilirim?

mo2lzm moduladı.mo moduladı.lzm

terminalde bu şekilde komut vermek gerek. tabii .mo uzantılı yani .lzm uzantısına çevireceğin modülün bulunduğu klasörün içinde bulunarak bu komutu vermen gerek.
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.