Şimdi Ara

SLA printer kullanıcısı olarak FDM printere de el atmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
52
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. Halihazırda Elegoo Mars 3 Pro kullanıcısıyım yaklaşık 1 senedir ve FDM printerlere merak saldım. FDM printeri evde işte vesiarede kullanmak üzere çeşitli parçalar basmak için istiyorum. Bu parçalar saksı, kulp ve benzeri gibi basit şeylerden tutalım da otomobil parçaları, makine dişlileri ve benzeri gibi bileşkenler de olabilirler. Bu amacım doğrultusunda ASA filament kullanabileceğim bir 3d printer arıyorum. Bambu Labin P1P modelini aslında beğendim fakat ASA filamentler için kapalı kabin olması gerekiyor mu gerekmiyor mu veya p1p modeli bu iş için uygun mudur tam olarak emin olamadım. Sizin bu konuda alternatif printer veya filament fikirleriniz var mıdır?

• Abs, asa gibi filamentleri basmak icin kapali kasa gerekli hocam. P1p alip etrafini kapatabilirsiniz veya p1s alip dogrudan kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASA'yı Anet A8'de basıyorum her türlü FDM yazıcı işinizi görür etrafı kapalı oldukça. Ürün açıklamasında kapalı alan gerekmiyor yazıyor ama denemedim.

Her halükarda kapalı yazıcı almak en mantıklısı. Temizlik açısından daha iyi oluyor, toz sıfıra iniyor neredeyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar evet ben de kapalı kasa printerleri daha mantıklı buldum. Fakat p1p ile şöyle bir sorum var: ben p1pnin p1se yükseltilebildiğini gördüm etrafını kapatabiliyormuşuz fakat p1sten p1s combo yapabilir miyim? Belki ileride farklı renkleri tek baskıda görmek isteyebilirim o yüzden böyle bir yükseltme benim için daha anlamlı olacaktır. Ayriyeten sizin p1p veya p1se sunabileceğiniz bir alternatif var mıdır?

Şunu da sormak istiyorum açıkladığım gibi nispeten dayanıklı olacak baskıları asa filamentte almak bir endüstri standardı mıdır? Biraz daha araştırınca buna ilişkin tartışmalar gördüm planın da çok güçlü dayanıklı vesaire olabileceğine dair.

@ikezios @Biyturs_OnSr

• a1 almadan önce p1p bana da çok mantıklı geldiği için biraz araştırmıştım ancak orjinal yükseltme kiti almayı planlıyorsanız çok daha pahalıya geliyor p1s'ten hatta tr de satan bulamayıp yurtdışından kendin alsam diye baktığımda bile toplam tutar p1s'in üstüne çıkıyordu o nedenle doğrudan p1s almak bence daha mantıklı gibi. P1P'ye AMS bağalanılıp combo haline getirilebiliyor kesinlikle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.