Şimdi Ara

Skyrim'in %100 Türkçe Yaması Yayınlandı! (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
2
Favori
6.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "Ey misafir çok güldüm yahu :) gereksiz sohbetlere dahil olmak istemiyorum ama sana şöyle bir mantık dile getireyim.. Bu oyun çıkalı seneler oldu ve indirimli fiyatı şuan 15 TL.. Bu oyun ilk çıktığında Türkçe olsaydı sen yine gidip hemen 3 kişiye alacak mıydın ? Güldürmeyin arkadaş varsayalım ki piyasada Oyunlar Türkçe olarak raflara konuluyor.. Hanginiz gidip GTA ya 200 tl verip alıcaktı ? Şimdi illa ki çıkanlar olur ben alırım ben ederim diye.. Madem öyle niye Crysis'i de almadınız.. niye Crysis 3 Türkçe destekli olmayabilir gibi söylemler düştü piyasaya.. ? "

hayır almayacaktım. zira ilk çıktığında pahalıydı, tıpkı her oyun gibi. şimdi ucuz çekirdek parası. bir kilo fındıktan bile daha ucuz. gittim 3 kişiye aldım. ucuz olması mı zoruna gidiyor? her oyun zaman geçktikçe ucuzlar. bende ucuzken aldığım için gayet memnunum. benim için en önemli şey hikayedir. ingilizcem yeterli seviyede, en azından karşıdaki karakter ne diyor, görev nedir ne değildir anlarım. lakin nuansları, esprileri, kelime vurgularını kısacası çok şeyi kaçırırım ingilizceyken. ama türkçe hali muhteşem durumda.

oyun 180 tl iken alamıyorsanız bekleyin steamde senesi dolmadan 10 dolarları görebiliyor indirim furyasıyla. 2 senelik oyun değil mi bu skyrim? yenisi çıktı mı? eskidi mi? hala piyasanın en iyisi. hiçbişi kaçırmadığım gibi patch sorunu da kalmadı oyunda hata da yok fazla artık.

o yüzden ŞAK diye 3 kişiye aldım. bir daha da alırım. yeterki türkçe ve böyle güzel olsun

• Seninle Şimdi bunun tartışmasına girmeyeceğim Sen önce kendinle çelişmekten vazgeç.. Bir önceki yorumunda
    "
    kısacası türkçe yama orjinal satışlarını öyle bir arttırır ki aklın durur.
    "
    diyorsun sonrada Türkçe destekli olabilir çöp lafları ediyorsun. oyunun başlangıcında koskoca YÖNETMEN CEVAT YERLİ yazıyor bu adam geliyor Türkiye de ofis açmaya karar veriyor sen bunu desteklemiyorsun evet Ülkeni çok iyi düşünüyorsun.. Madem Türkçeleştirme yaygınlaşsın istiyorsun kötüde olsa alıcaksın bu oyunu ( Sizin düşünce yapınızla söylüyorum ).. Sen bu adamları desteklemeyeyip bana burada kelime oyunu yapmaya mesajlarımı tekrar tekrar okuyup mantıklı bir laf sokmaya çalışma çabasına gir.. Ama tek var olan kendinle çelişme durumun..

Senin kötü dediğin seri yüksek puanlar alıyor derecelendirmede..Sana göre çöp olabilir. onuda geç ben sadece sana yönelik yorum yapmadım senin o yorumunu baz alarak genel değerlendirme yaptım.Sen indirimlerini beklemeye devam edebilirsin..

Ve konu oyunların Türkçe çıkması iken sen yok indirim yok o yok şu konularına giriyorsun. ben ne için yorum yazıyorum sen nelere cevap veriyorsun. Varsayalım ki skyrim devam oyunu türkçe yamalı çıktı ve fiyatı 200 lira.. 1 sene içinde 5 10 dolara indiğini göster ben bu işleri bırakırım..Cod bile indirime girdiğinde fiyatı 60 70 lerde idi. ve 1 sene bekleyeceğini söylemesin gelip te bana kimse.. Çünkü sadece altta kalmamak için söylediğini varsayarım. öyle bir durum söz konusu olsa sadece tek düşünen beyin senin ki değil bu durumu ilk haftadan milyonlar satmaz bu oyunlar..
    Ve kim ne derse desin Bilgisayarında müzik olmasa bile gidip youtube dan korsan şekilde müziği dinleyen windows veya office programları olmadı virüs programları veyahut ek olarak kullanılan birçok programları crackli olarak kullanıyorsunuz. Ve belkide bazılarında benim düzenlediğim crackleri kullanıyorsunuz. gelip burada orjinal oyun destekliyorsunuz :) Son yorumum olsun bu çünkü denklem çözer gibi yorumumun ölçüp biçilip cevap verilmesini beklemiyeceğim.. İsteyen mail ile iletişime geçebilir geniş ölçekli tartışırız dert değil..Burada reklam olmaya niyetim yok. Selametle.. Hayırlı geceler..

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

"Madem öyle niye Crysis'i de almadınız.. niye Crysis 3 Türkçe destekli olmayabilir gibi söylemler düştü piyasaya.. ? "<br><br>crysis i niye alayım? o oyun çöpten başka bir şey değil.<br>benim için bir oyunun alınabilir olması için öncelikle kaliteli olması gerekiyor.<br>crysis 1-2-3 hepsi çöptü. hiçbirini almadım, fiyatı 1tl bile olsa sadece ekran kartı firmalarının reklam için sürdüğü bu çöplere para vermem. korsanda indirmem. benim için varlığı yokluğu bir. hatta sadece benim için değil 40 milyona yakın fps piyasası içinde böyle olmalı ki crysis in satış rakamı sadece 2 milyonken cod 25-30 milyon, battlefield 10 milyon civarlarında.<br><br>lakin skyrim satış sayısındada kaliteli olduğunu pekiştirmiş bir oyun. türkçe olmadığı için şu ana kadar ilgimi çekmedi ama balıklama atladım şimdi. sen korsan yaymaya devam et.<br>çok büyük iş başarıyorsun capitalizm i yıktın. adamlar hüngür hüngür ağlıyor mustafa korsan yapmasın diye.<br><br>15 tl, oyunu dvd ye çektirseniz korsan olarak bundan fazla tutar.<br><br>oyunu anca sınırsız netten torrent olarak indirirseniz daha ucuze gelir ki bunun içinde harcayacağınız onca saate, crackleri uyumlu olarak oturtabbilecekmisiniz, patchleri kurabilecekmisiniz onca soruna derde karşılık sadece 15 tl.<br><br>yok sen kafanda oyun firmasını yıkacam diyorsan sana o masala devam etmeni tavsiye ederim:)<br>ben oyunçevirinin emeğini de görüyorum, skyrimi yapanların emeğinide.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Şimdi farkettimde söylemeden edemeyeceğim son yorumum dememe rağmen. Ben skyrimi seneler önce yamanın çıkacağını ilk gördüğümde zaten kutulu olarak almıştım.. Fiyatını hatırlamıyorum yalan olmasın ama senin aldığın fiyattan çok daha pahalı olduğu kesin.. Ben sadece 15 TL yi verebilmeyi geçtim bu oyunu bu fiyata lafta değil... gerçekten edinemeyenler için çıkartıcaktım ki vazgeçtim gerekli laflarımı da yama ekibine ilettim... Ve eminim Benim sadece Kutulu olarak rafımda bulunan oyunlarım senin toplamda aldıklarının çeyreği kadardır. oyun firmasını yıkacak olsam oyunu nu kırmak yerine sistemini kırmam daha mantıklı değil mi ? En azından sitesinde veyahut serverlarında bir çöküntü ? az biraz mantıklı konuş. Benim amacım sadece gerçektende bazı şeyleri edinemeyecek kişilere bunları sağlamak. Ailesinden 60 lirayı alıp oyuna veya bir programa veremeyecek kardeşlerime yardımcı olmak.. veyahut kredi kartı gibi işlemleri yapamayan ve diğer sitelerden alamayanlar içindir.. Bir autocad veya 3d max yazılım programları office programları için 100 liradan başlayıp 1 2 bin lira veremeyecek kişiler çok.. En kötü bunları katılımsız olarak düzenleyip milleti nasıl yüklenir derdinden kurtarmak.. Seni kendinle başbaşa bırakıyorum biraderim. Birazda kendi kendine muhasebe yap düşüncelerinle belki anlarsın.

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

yok sen kafanda oyun firmasını yıkacam diyorsan sana o masala devam etmeni tavsiye ederim:)<br>ben oyunçevirinin emeğini de görüyorum, skyrimi yapanların emeğinide.

• Oyun çeviri bir açıklama yayınladı:
    https://www.facebook.com/oyunceviri/posts/797511160262780

Adamlara şükranları sunacakları yerde hakaret edenlerin olduğunu duymak çok üzücü.

Şu bizim 1 tane oyunu 30 liraya alıpta etrafının korsan dolu olduğunu unutan aslında kendini en kral orjinalci sanan tatlı su orjinalleri'nin crytek'e tutumlarını sorgulasak durum nasıl olur acaba?

Uzun zamandır bu sitedeyim bir kaç kişi haricinde Crytek ve cevat yerliye bi ana-bacı muhabbeti yapılmadığı kaldı.Hemde ilk pro ve resmi türkçe oyunu çıkarıp bu oyunu 50 liradan satmasına rağmen.

Crysis serisine çöp diyen özellikle 1. oyuna çöp diyen adama ben oyuncu demem bir numaralı bağnaz derim.Sürü psikolojisine kapılıp gitmiş belli bir kesime yaranmak için o kadar sığlaşmışki kendi ülkesine stüdyo açan adama olan nefreti sanki elinden ekmeği alınmışçasına dışarı vuruyor.

Neyse bu adamların zaten gerçek hayatta nasıl bir yaşantıya sahip olduğu belli.Kendilerine bir doğru oluşturmuşlar o doğrultuda (eğriltimi desek bilemedik) gidip duruyorlar.Allah ıslah eylesin.

Biri gelir korsan hırsızlık haram der.Sorsan "kardeş namaz , zekat, oruç varmı?" veya kul hakkından dem vuruluyor kafamızı akşam rahat yastığımıza koyuyoruz diyolar o zaman bende şöyle deyim müslümanın müslüman üstündeki hakkı biri tehdit olduğunda cihattır.Onca müslüman ülke varken sen gelmiş burada skyrim oynuyon?

FUUUUS ROOOO DAAAAAAH!!!!!!

Zamanını boşa geçirmek haram değilmi?E niye oyun oynuyon?

Nerde kaldı haram helal müslümanlık Neyse şimdi "bizim gücümüz buğuz (beddua) etmeye yetiyor Allah filistinli suriyeli kardeşlerimize dualarımızla yardım etsin " modcularıda araya girer boşverelim.

Biz korsan kullana duralım.Siyonizm birleşmiş milletleri türkiyedeki tatlı su orjinal müslüman humanistlerine kısaca TTSOMH 'e ,haram olmayan bir şeyi haram kul hakkı "aman arkadaşlar yatacak yerimiz olmaz orjinal alalım" diye yutturmuş sokakta üstü yırtık bir evsiz çocuk görse "çalışsın kazansın hayatta başarılı olsun" deyip "ağaçta kalan kediye kışın soğukta duran köpeğe" onlarında aşa ekmeğe ihtiyacı var konuşamıyorlarki söylesinler nolur hayvanlara yardım felsefelerinide iyice beyinlerine yerleştirmiştir.

Hakikaten Allah ıslah eylesin insanlar kendilerine doğru oluşturduklarını sanıyorlar ama doğru olgusunun ne olduğundan bir haber bir şekilde bocalayıp yaşayıp gidiyorlar.

Buda benim son mesajım olsun bu konuda bir sonraki korsan orjinal muhabbetinde görüşmek dileğiyle esen kalın

Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W

Xiaomi MI 6 128 gb

• Emeğe saygım sonsuz ancak eskiden korsan oyunları da destekliyorlardı. Ancak bu Witcher 2 den sonra işler değişti gibi geldi bana... Sakın yanlış anlamayın bende orjinal oyun kullanıcısıyım ancak pcrex arkadaşın dediği gibi oyunları önce korsan çekerim hoşuma giderse orjinal alırım. Bugün baktığımız zaman çöp denebilecek o kadar çok yapım fiyatını hiç haketmeyen (cod gibi) oyun varken hele...

Aslında bu soruya iki satırlık cevap yetmeli: Biz bir torrent / warez sitesi değiliz. İtfaiyeciye gidip suyun var ama bizim tarlayı sulamamışsın denmez.

Ama bu cevap elbette ki yetmeyecek.

Sizlerle oyun yerelleştirme sektörü hakkında bildiklerimden bir şeyler paylaşayım.

Dünyanın her hangi bir yerindeki herhangi bir oyun üreticisinin yapacağı ilk şey bir planlamadır:
    a) Oyunun hazırlanması ne kadar sürer, bütçesi ne olur?
    b) Oyunun tanıtımı ne kadar sürer, bütçesi ne olur?
    c) Oyunun yerelleştirilmesi ne kadar sürer, bütçesi ne olur?

Hepsi planlanır, hesabı yapılır. Fransızca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca gibi her oyunda alışık olduğumuz dillerin yerelleştirme ofisleriyle görüşülür ve ortalama 1000 kelime için 200$ üzerinden bir anlaşma yapılır. Benzer oyunların o ülkede ne kadar sattığı araştırılır (Bizde olmasa da her ülke de bunun kaydı tutulur) ve bu yerelleştirmenin ne kadar getirisi olacağına dair bir karar verilir.

Bir oyun yapımcısından zarar edeceği ülkenin dilinde oyun yayınlaması beklenmez.

Şahsen birçok oyun yapımcısına mail attım. Geri dönüş aldıklarım oldu, almadıklarım çoğunlukta. Verilen cevaplarda anladığım kadarıyla çoğu yapımcı daha güzel ülkemizin nerede olduğunu bile bilmiyor. Bazıları oyuncu potansiyelimizi sordu, bazıları oyun satışlarını sordu. İstatistik sorularına net cevaplar veremedim, çünkü böyle bilgilere ülkemizde mevcut durumda ulaşmak zor.

Biz hala yabancılar Türkçeye düşman, onlar bizi sevmiyor, onlara neden para kazandıralım, onlar dünyayı sömürüyor ve biz de onları sömürmeliyiz, şu program Türkçe çıktı (100 satır) ama bu oyun Türkçe çıkmadı (100.000 satır), demek ki isteyince yapıyorlarmış gibi saçmalıklarla internet forumlarını dolduruyoruz. Elinde son model telefon, son model PC olan gençler nedense oyunlara para ödemeye gelince yabancılara para kazandırmış oluyorlar.

Bu kafayla gidersem 3000 kişiye bile ulaşmaz denen yamamız 5500 kişiye ulaştı. Steam'deki orijinal Türk oyuncularının potansiyeli yabancıları bile şaşırttı. Site amblemindeki Türk bayrağını Mısır bayrağı sanan yabancılarla dolu bir ortamda kim olduğumuzu insanlara öğrettik. Böyle şeylerin kıymeti şahsi menfaatlerden daha yüce değil midir? Ben bu kanıtı yurtdışı referanslarımda kullanacağım. Keşke 10.000-20.000 olsaydı ki elimde daha güçlü kanıtlar bulundurabilseydim. Bilindiği üzere korsandan bu süreçte büyük darbe aldım.

Neden korsana karşıyız? Çünkü bizim gerçekleşeceğine inandığımız bir amacımız var. Gün gelecek bütün oyunlar ilk elden Türkçe çıkacak! Şuan bu yazıyı okuyanların 9/10'u buna inanmıyor, farkındayım ama belirtmeliyim ki tam bir sene önce yine oyun severlerin 9/10'u Skyrim'in tamamlanıp %100 çeviriyle yayınlanacağına inanmıyordu.

Bu süreçte lütfen şahsi düşünceleri bir kenara bırakalım ve OyunÇeviri'ye kulak verelim.

Türkçe yamasını yayınladığımız oyunları satın alalım, Bethesda Türk Ekibi (www.bethesdaturk.com) gibi orijinal oyunların kullanımına destek verelim.

Bu desteği korsan yayın yapan sitelerden dahi bekliyorum. Türkçe yayınlanan oyunların satışları yapımcıyı tatmin edecek düzeye geldikten sonrasını OyunÇeviri halleder. PS4'te bir çok Türkçe oyunun çıkması bunun bir hayal olmadığının en büyük kanıtı değil mi?

Buna inanın ve gerisini bize bırakın.

Ha inanmıyorsanız da lütfen bize köstek olmayın. Korsan kullanıma dair her türlü bahane mesaj yada e-posta yoluyla bize ulaştı. Bahaneler kısır bir döngüye girdi. Artık böyle mesajları OyunÇeviri forumlarında paylaşmayalım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.