Şimdi Ara

Skype'ın televizyon desteği sona eriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Skype'ın televizyon desteği sona eriyor

Akıllı televizyonların kamera ve mikrofon gibi yeteneklere sahip olmaya başlamasıyla, Skype iletişim platformunu televizyonlarda görme imkanına kavuşmuştuk. Oturma odasında, mobil cihazlara ihtiyaç bırakmadan iletişim kurma yolunu gösteren Skype, sürpriz bir kararla televizyonlara olan desteğini kesiyor.

Skype, yaklaşık 6 yıldır akıllı televizyonlarda yer alıyordu. Microsoft, çeşitli üreticilerle ortaklıklar yaparak, Skype'nin pek çok farklı markaya yayılmasını sağlamıştı. Samsung, LG gibi çeşitli markaların modellerinde Skype önyüklü olarak geliyordu.

Ayrıca Bkz.Windows 10 mobil güncellemesi yaygınlaşıyor
    Microsoft tarafından yapılan açıklamada, akıllı televizyonlar için geliştirilen Skype uygulamasına, Haziran 2016 tarihinden itibaren destek verilmeyeceği bildirildi. Destek verilmemesi demek, artık uygulamanın güvenlik açıklarına sahip olabileceği ve riskler taşıyabileceği demek. Bu da, kullanıcıların istemeyeceği bir şey.

Microsoft, mobil cihazlardan Skype'ın daha çok kullanıldığını ve artık kaynaklarını bu tarafa aktarmak istediğini belirtiyor. Akıllı televizyon üreticileri, isterlerse Skype uygulamasını modellerinden tamamen kaldırabilecek.

• Geçen yıl bana gelen mail'de SKYPE bunu diyordu zaten. Vestel, Hisense, Arçelik ve daha birçok markayla olan anlaşmalarını bitirdiklerini söylüyorlardı.

Demek ki Microsoft kâr edemedi ondan böyle oldu.
  • Mikrosoft u anlamak mümkün değil. İnsanların sevdiği hangi servis varsa kapattı. Messengerı öldürdü. Şimdide skype ın dibine incir ağacı dikiyor. bunun yerini hangouts veya facebook alacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GetSomeRest

Mikrosoft u anlamak mümkün değil. İnsanların sevdiği hangi servis varsa kapattı. Messengerı öldürdü. Şimdide skype ın dibine incir ağacı dikiyor. bunun yerini hangouts veya facebook alacaktır.

Anlamayacak bir durum yok, tüketici tarafında başarılı oldukları bir alan kalmadı

• En son yazılım güncellemesi için gelen servis görevlisiyle konuştuğumuzda Vestel'in Skype ile anlaşmasının sona erdiğini yeni yazılımlarda cihazlardan kaldırıldığını söylemişti. Yavaş yavaş neden anlaşmanın bittiğinin de kanıtı ortaya çıktı.

• Bana gore skype en iyi servisi web.skype.com sadece buradan giriyorum.

• Önce messenger şimdi skype tebrikler Microsoft!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • R10'da takılırken çok sık kullanırdım. Mobil uygulamaları berbattı o dönem. Fazla önem vermiyorlar.
  • Skype son darbe whatsapp'tan gelecek

• zaten tvde kullanamamıştım
  • bir zamanlar google reader vardı ! dünya üzerinden en çok paylaşılan RSS/Atom içerikleri gösterirdi ! genelde ne kadar güzel ve hoş gelişme varsa izleye biliyordunuz ! öyle ki ! işte bu internet dedirten bir şeydi ! sonra ne oldu ! google salaklık etti ve bu hizmeti kapattı !

• Microsoftun TV alanında geri kalma riskini göze alması şaşırttı doğrusu. Diğer yazılımlara imkan doğacak böylece ya da firmalar kendi yazılımlarını geliştirecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

bir zamanlar google reader vardı ! dünya üzerinden en çok paylaşılan RSS/Atom içerikleri gösterirdi ! genelde ne kadar güzel ve hoş gelişme varsa izleye biliyordunuz ! öyle ki ! işte bu internet dedirten bir şeydi ! sonra ne oldu ! google salaklık etti ve bu hizmeti kapattı !

Google o hizmeti su an daha modern tarzda Google Gazetelik uygulamasıyla devam ettiriyor. Feedly ve Greader ise Google Readeri aratmayacak kadar iyiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt tarafı kimsenin kullanmadığı, haberinin bile olmadığı, televizyonlar için olan Skype sürümüne desteği kesmiş, millette sanki Skype'ı kapatmış, bütün profiller, bilgiler, kişiler gitmiş gibi tepki veriyor

Skype şuan gerek kurumsal, gerek kişisel, gerek küçük gruplar arasında oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Kapatılmasının neredeyse imkanı yok. Kullanmayan kullanmasın, beğenmeyen beğenmesin ama kimse gelipte burada hiçbir işe yaramıyordu zaten gibi laflar etmesin. Ne TeamSpeak gibi server alma, odaya gir-çık, admin-yönetici olma derdi var, ne de alternatifleri gibi dar bir kullanıcı kitlesi. Şuan 2-3 kişi arasında görüşmeler için daha iyisini sunan yok. Büyük gruplar için tabi ki bir TS değil.
  • Zaten televizyonda kullanan varmıydı ki?

• Birkaç aydır telefonda ses paketi satın almıyordum. Sınırsız 1 GB kota aştıktan sonra konuşmak için gayet yeterli. Ancak arada WhatsApp ile görüşme yaparken seste bozulmalar ya da tekrar bağlanıyor durumları olurdu, aldırmıyordum pek. Sonra bir de Skype ile deneyeyim dedim, 96kbit İnternet üzerinden ses de mükemmel kaliteli ve net idi, görüntü de gayet net ve anlaşılır idi. Hani Whatsapp'taki sıkıntının İnternet hızı ile ilgili olduğu yok da, Skype'ın 96kbit performansı mükemmeldi.
  • Bu destek kesmesi demek artık tv den konuşma yapamayacak mı demek yoksa artık güncelleme mi vermeyecek? Şimdi ben tv alsam skype indirebilir miyim?

• TV üzerinden bir Skype kullanıcısıyım ve müthiş bir deneyim olduğunu düşünüyorum. cep telefonumdaki skype'dan evimi görüntülü arayıp, çocuklarla görüşebiliyordum.
    Biz TV'de ses ve görüntü donanımına Skype var diye yatırım yaptık. TV üreticileri alternatif bir çözüm üretmeli bu durumda...

• samsun f8000 ful hd bir tv aldım almamın tek sebebi skaypenin yüklü olması idi ancak samsung skaype ile anlaş[Kunye=]mayı bitirmiş ve bu uygulama tv den kaldırıldı samsung gibi ismi büyük bir firmanın bir an önce skaype gibi bir program yapıp tv lere yüklemeleri gerekir lütfen bu sorunu çözün HÜSEYİN UĞURLU

• demek ki dünya çapındaki istihbaratlarını tek elden facebok üzerinden yapmak istiyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.