Bildirim
Skype 4.1 Milyar Dolara Gidiyor...
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
e tabıkı adamlar cok kazanıyorsa neden satsın -
gitmezz daha ben teklif vermedim.. -
adamlar boşuna dünya devi olmuyor.. bizim elimizde ne var, devlet imkanlarıyla vucuda gelmiş bir telekom ve belki skype kadar parada etmeyecek... kendi adımıza üzüldüm. -
Bu skype parayı nerden kazanıyo pakide bukadar para ediyo -
quote:
Orjinalden alıntı: thedevourer
Bu skype parayı nerden kazanıyo pakide bukadar para ediyo
Benim bildiğim (tam rakamları bilmiyorum ama) Skype'ın asla bu kadar para kazanmadığı. Duyduğum (ama gözümle görmediğim) rakam 7-8 (yedi-sekiz) milyon US$.
Batı dünyasında bir kural vardır: Bir Şirketi satacaksan 10 yıllık karı kadar para istersin. Yani yıllık karın 10 milyon $ ise Şirketi 100 milyon $ fiyattan satmayı düşünebilirsin. Skype'ın yıllık karı gerçekten de benim duyduğum miktar ise, nerde o miktar nerede 4.1 milyar $ (ben son rakamı 2 milyar $ olarak duymuştum ya...)
Ama alıcı herhangi biri değil de E-Bay. Skype'ın da öyle böyle 35 milyon aktif üyesi varmış. Bunların hemen tamamı orta ve üzeri düzeyde PC kullanıcıları ve en az %75'i 45 yaş veya daha genci nesildir. Yani "alışveriş yapmaya hevesli, parası iyi kötü olan ve teknolojiye yakın" kullanıcılar. E-Bay'de de iğneden ipliğe herşey (2. el sayılan herşey) satılıyor. Belki e-Bay bir şekilde Internet'de Amazon vb. gibi "gıcır mal satmak" işine de bulaşacaktır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 16 Ekim 2005, 20:22:17 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
Orjinalden alıntı: thedevourer
Bu skype parayı nerden kazanıyo pakide bukadar para ediyo
Benim bildiğim (tam rakamları bilmiyorum ama) Skype'ın asla bu kadar para kazanmadığı. Duyduğum (ama gözümle görmediğim) rakam 788 milyon US$.
Batı dünyasında bir kural vardır: Bir Şirketi satacaksan 10 yıllık karı kadar para istersin. Yani yıllık karın 10 milyon $ ise Şirketi 100 milyon $ fiyattan satmayı düşünebilirsin. Skype'ın yıllık karı gerçekten de benim duyduğum miktar ise, nerde o miktar nerede 4.1 milyar $ (ben son rakamı 2 milyar $ olarak duymuştum ya...)
Ama alıcı herhangi biri değil de E-Bay. Skype'ın da öyle böyle 35 milyon aktif üyesi varmış. Bunların hemen tamamı orta ve üzeri düzeyde PC kullanıcıları ve en az %75'i 45 yaş veya daha genci nesildir. Yani "alışveriş yapmaya hevesli, parası iyi kötü olan ve teknolojiye yakın" kullanıcılar. E-Bay'de de iğneden ipliğe herşey (2. el sayılan herşey) satılıyor. Belki e-Bay bir şekilde gıcır mal işine de bulaşacaktır...
Mantıklı bi açıklama saol
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X