Şimdi Ara

Sky Sports'un Futbol Yayıncılık Anlayışı vs lig tv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.footytube.com/video/arsenal-manchester-city-dec21-392920

İzleyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Özellikle maç öncesi takımları tanıtma kısmına bakın.

Bir de bizim ofsayt çizgisi bile koyamayan futbol yayıncımızı düşünün.

• Ligtv den nefret ediyorum rezalet bir yayınıcı kuruluşu maç öncesindeki reklamları görmekten artık miğdem bulanıyor umarım tez zamanda batarlar
  • Hologram şeklinde ilk 11 tanıtma. İyiymiş

Lig TV'nin yanına TRT Şampiyonlar Ligi'ni de ekleyin. Tam insanın gaza geleceği yer olan Şampiyonlar Ligi marşı çalınırken ağzını sevdiğimin spikeri başlıyor saçma sapan birşeyler anlatmaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muazzam yav
  • Ptt ligi de fena değil aslında

• ligtv'yi izlemiyorum ama nasıl olduğunu tahmin edebilmek güç değil. ne bileyim mesela maç bitiş düdüğü biter bitmez giren reklamlar.

bu bizim ülkenin genel sorunu. o bahsettiğimiz ülkelerde bi taksiye binsen adam gibi yolculuk yaparsın. bizde kışın taksiye biniyosun, taksinin kaloriferlerinin kapalı olmasını geçtim bide camlar açık. şöföre camı kapatmasını rica ediyosun, adam önce dikiz aynasından bi bakış fırlatıyo sana, sonra da camı 2 parmak açıklık kalacak kadar kapatıyo. delirmemek elde değil.

bu taksinin maç yayıncısı karşılığı ligtv işte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liçesterin lider olduğu lig, biraz daha allayıp pullasınlar.

Bunu yapmak zor değil de Türkiye Liginin izleyici kitlesi göz önüne alınınca adamlar uğraşmak bile istemiyorlar herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lig tv anca, derbiler de sokakta insan kalmadı, hayat durdu demekten başka bir şey bilmezler.
  • Ben seviyorum lig tvnin arayüzlerini ,spikerlerini .İnsanı maça odaklayan bi havası var.

• Lig tvnin spikerlerinden nefret ediyorum.
  • BT Sport en iyisi,
  • dinamo - bjk macını rus spor kanalından izlemiştim
    ilk golü dinamo atmıştı spiker coşmustu
    enteresan tarafı
    bjk nin beraberlik golünü de spiker aynı coşku ile anlattı
  • En kaliteli çekim kamera bizde - Şansal

Sky Sports'un Futbol Yayıncılık Anlayışı vs lig tv
  • bir tek ben mi dikkat ettim? lig TV kamerayı çok yukardan alıp geniş alan gösteriyor sky sports felan kamerayı daha yakın gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emple

bir tek ben mi dikkat ettim? lig TV kamerayı çok yukardan alıp geniş alan gösteriyor sky sports felan kamerayı daha yakın gösteriyor.

Stadlardan dolayi o kamera daha altta ve daha nefis gorunuyor

• ligin kalitesi ne ki kanalın kaliteli olmasını bekliyorsunuz

Anca birbirlerine laf sokmaya çalışsınlar taraflar, adamlar futbol izlemekten zevk almıyorlar rakibe laf sokmaktan zevk alıyorlar . Futbolu zevk için izleyen adam zaten Süper ligin yüzüne bakmaz .
  • We have nabza göre şerbet veren pierro,They don't.

• Hocam inanın SkySports'un yaptığı o şeyi hobi olarak Adobe After Effects gibi video montaj programları ile uğraşan, evinde PC'si olan sıradan bir genç bile yapabilir. Bir de futbolcuların 2 saniye yeşil perde önünde ileri doğru bir adım attığı video çektirmesi gerekiyor sezon başında. E Premier lig'sen, kaliteyi belirleyen çıtaysan, maçların dünyanın her yerinde izleniyor, yayın hakların yüzlerce farklı kanala satılıyorsa, bunu da yapmaları lazım zaten, markasın sonuçta.

Fakat Türkiye'nin sorunları çok daha farklı, çok daha büyük. Bir zihniyet farkı var en başta. Hem futbolcuda, hem seyircide, hem yorumcularda, yorum programlarında, spor yazarlarında, federasyonda ve yayıncı kuruluşta... yanlış olan çok temel şeyler var. Bunu iyi analiz ettiğimi düşündüğümü için okuyacak olan arkadaşlara düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

1. Acestream, Sopcast vs. gibi programlar aracılığı ile BTSports, Skysports gibi kanallardan Avrupa liglerindeki maçları izlerken yorumcu olarak Michael Owen gibi adamlar görev alıyor. Adam maçta bildiğin "Orada şut çekmek çok aptalca bir seçimdi." diyor. Futbolcuyu doğrudan böyle eleştiriyor. Tabi ki spiker her iki takımın golüne de seviniyor, bağırıyor, görevi o. Spikerin tuttuğu takım ne olursa olsun golü anlatırken sevinmeli, bu aynen orada da Türkiye'deki gibi. Ama kötü bir yorum yaparken "O takımın taraftarı beni linç eder." diye düşünmemeli, orada düşünmüyor. İnanın bizim maç içi yorumcular o kadar kısıtlı konuşabiliyorlar ki onlarınkilere kıyasla. İşkence gibi. Türkiye'de bir tek ofsayt, penaltı gibi şeylerde konuşabiliyor belki yorumcular, onlarda da bir kısmı "Verse kimse bi şey diyemezdi." falan gibi kaçamak cevaplar veriyor.

2. Yorum programlarımızın hangisi futbolun teknik yönüne, saha içi yönüne yönelik? Hemen her kanalda bir yorum programı var. Ama baktığınız zaman NTVSpor dışında sahadaki futbolu bu kadar teknik konuşan bir program yok. Hepsi federasyon, şike, kulüp yönetimleri ve yönetimlerdeki dedikodular ve skandallar üzerine yoğunlaşmış durumda. Ancak transfer sezonu olduğunda, yeni transferler konuşulduğunda azıcık ucundan giriliyor gerçek futbol sohbetine. Beyaz Futbol, Bay Tahmin falan işi artık tamamen geyik muhabbetine sokmuş durumda.

3. Yayıncı kuruluş LigTV ve devletin kanalı TRT dışında maç özetlerinin yayınlanmasının yasaklanması. Bir kere Türk futbol yorum programcılığına mühür vuran hareketlerden biridir. Bu kural ilk geldiğinde Erman Toroğlu'nun olduğu programdı galiba tam hatırlamıyorum, tepki olarak bir pozisyonu animasyon olarak yapıp öyle yayınlayıp yorumlamışlardı. O da 10 saniyelik bir şey olabilmişti programın sonuna kadar. Zaten bu kuralla birlikte adama pozisyon yorumlama fırsatı bırakmıyorlar ki. NTVSpordaki gibi tahtaya ekrana falan çizerler anca. Yahut genel olarak takımların oyununu falan yorumluyorlar. Onlar da soyut kaçınca adamın artık magazine, geyik muhabbetine yönelmesi normal.

4. Adamların devre arasındaki yorumları görseniz, Thiery Henry falan dahil 3-4 kişi oturup konuşuyor ama herkes hızlıca ve olabildiğince yoğun bir biçimde yorumunu yapıyor. Gayet ciddi, gayet teknik. Orada world class bir spor müsabakası yorumlanıyor, yorumcular da o işi world class seviyede yıllarca yapmış yahut yorumlamış adamlar. Şimdi bizde öyle yorumcu var mı, varsa LigTV'de var mı? Yorumcuyu geçtim adamın program sunucusu da genç, dinamik, bilgili. Bir kere üst düzey olmayı bırak, hadi Türk sunucular o kadar dünya kalitesinde falan olmasın, en azından adam yaptığı mesleğe saygı duyup Avrupa liglerini falan azcık takip etsin. Güntekin Onay Beyaz Show'da yıllar önce "İtalya liginin son 3 takımını say." dediklerinde saydığında herkesin "Vaooovv" demesi biraz abes kaçmalı yani. Bu bir ekstra puan olmamalı futbol adamı için, yaptığı işin parçası olmalı. Tamam Beyaz Show'daki spor adamı olmayan insanlar desin, ama bu televizyondaki yorumcuları için bile bu vaoov'luk bir durum malesef. Adam Süper lig'i izliyor, gerisinden bihaber. Dışarda en fazla El Classico'yu izliyor. Bu adama sen her türlü teknik imkanı, görsel desteği sağlasan ne yazar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

Liçesterin lider olduğu lig, biraz daha allayıp pullasınlar.

Bunu yapmak zor değil de Türkiye Liginin izleyici kitlesi göz önüne alınınca adamlar uğraşmak bile istemiyorlar herhalde.

Leicester'ın lider olmasının sebebi kaliteden kaynaklı. Oradan rahat 10 takım Türkiye'de şampiyonluğa oynar.
  • Ligtvnin beni en ayar ettiği konu pozisyonun en önemli kısmında yakın kameraya geçmesi.Nerden görmüşler öğrenmişler hiçbir ligde görmedim bunu merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.