Şimdi Ara

SKODA YETI KULUBU (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.645
Cevap
76
Favori
590.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: yasarda

Arkadaşlar,

2-3 defa el freni çekik iken aracı kullandım, hiç farkedilmiyor, anlamadım gitti

6000+ km deyim, ayrıca izmit-didim-izmit yaptım beklediğimin üzerinde yakıt tüketimi oldu ortalama 5 lt/100 km...

Motor?
    Bir de genelde ne süratle kullandınız aracı, tek miydiniz, bagaj var mıydı, klima açık mıydı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Her hakkı mahfuzdur...
  • Ankara-Didim 2 kisi+bagaj,90 km hiz , cc acik, yer yer klima acik olarak 5.4 lt/100km tuketim.

Dönüşte 4 kisi+ bagaj,klima yol boyu acık, hız 100-140 arası. 6.6 lt/100km tuketim.

Benzinli, Dsg arac.

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

Arkadaşlar,

2-3 defa el freni çekik iken aracı kullandım, hiç farkedilmiyor, anlamadım gitti

6000+ km deyim, ayrıca izmit-didim-izmit yaptım beklediğimin üzerinde yakıt tüketimi oldu ortalama 5 lt/100 km...

Motor?
    Bir de genelde ne süratle kullandınız aracı, tek miydiniz, bagaj var mıydı, klima açık mıydı?

Motor derken?

bagajlı, klima açık, 2 kişi
    bagajsız, klima açık, 3 kişi
    bagajsız, klima açık tek kişi

max 40-50 km hızda farkettim.

Sorumu yanlış anladınız. İzmit-Didim-İzmit seyehatinizde genelde süratiniz neydi diye sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 24 Haziran 2013; 21:26:17 >

Her hakkı mahfuzdur...
  • Arkadaslar merhaba yeti almak istiyorum. Uc kisilik aileyiz yilda ortalama on bin km yol yaparim. Fazla surat beklemem 120 standartimdir:) 1.2 dsg almayi dusunuyorum ikinci el. Acaba 1.2 performansi tatmin eder mi

Bence eder, yinede benim gibi yap ve test sürüşüne çık. Ben 3 kişi binerek ve klimayı açarak test sürüşü yaptım öyle karar verdim. Doğru karar verdiğimi düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: fenerliyizbizler

Arkadaslar merhaba yeti almak istiyorum. Uc kisilik aileyiz yilda ortalama on bin km yol yaparim. Fazla surat beklemem 120 standartimdir:) 1.2 dsg almayi dusunuyorum ikinci el. Acaba 1.2 performansi tatmin eder mi

Bu 1.2 motor ( yada 1.4 tsı motor) piyasada ufak araçlarda görmeye alıştığımız 1.2 (yani atmosferik) motorlardan değil. Nitekim onlarla yokuşta bayılırsınız, klimayı kapattığınızda araçta ivme artar. Oysa 1.2 tsı motor atmosferik motorlardaki 1.6-1.8 değerlerine tekabül ediyor. Yani klimayı açıp kapatmak sürüşte bir tesir yaratmadığı gibi, araç ful dolu vaziyette rampada bayılıp kalmassınız. En avantajlı tarafı maksimum torku 4000 devir bandı altında alırsınız. Şu anlama gelir; özellikle 0-100 hızlanmaları ve kalkışta 1.6 atmosferik motorlardan daha başarılıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

TSI mı TDI mı?

Sorumu yanlış anladınız. İzmit-Didim-İzmit seyehatinizde genelde süratiniz neydi diye sormak istedim.

pardon, ben biliyorum ya herkes biliyor zannediyorum

TDI
    Hız 100 km idi genelde, bagajda 25-30 kg bir valiz ve 2 yetişkin bir çocuk, 170 kg bize dersek, toplam 200 kg civarı.
    Kullanım agresif değildi.

quote:

TSI mı TDI mı?

pardon, ben biliyorum ya herkes biliyor zannediyorum

TDI
    Hız 100 km idi genelde, bagajda 25-30 kg bir valiz ve 2 yetişkin bir çocuk, 170 kg bize dersek, toplam 200 kg civarı.
    Kullanım agresif değildi.

90 km/saat hıza sabitleyip gitmediğiniz sürece bence tüketiminiz normal.

Her hakkı mahfuzdur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

quote:

Arkadaslar merhaba yeti almak istiyorum. Uc kisilik aileyiz yilda ortalama on bin km yol yaparim. Fazla surat beklemem 120 standartimdir:) 1.2 dsg almayi dusunuyorum ikinci el. Acaba 1.2 performansi tatmin eder mi

Bu 1.2 motor ( yada 1.4 tsı motor) piyasada ufak araçlarda görmeye alıştığımız 1.2 (yani atmosferik) motorlardan değil. Nitekim onlarla yokuşta bayılırsınız, klimayı kapattığınızda araçta ivme artar. Oysa 1.2 tsı motor atmosferik motorlardaki 1.6-1.8 değerlerine tekabül ediyor. Yani klimayı açıp kapatmak sürüşte bir tesir yaratmadığı gibi, araç ful dolu vaziyette rampada bayılıp kalmassınız. En avantajlı tarafı maksimum torku 4000 devir bandı altında alırsınız. Şu anlama gelir; özellikle 0-100 hızlanmaları ve kalkışta 1.6 atmosferik motorlardan daha başarılıdır.

İki alternatifim var hocam ikisi de 2011 model km leri 20 binde. Değişen boya yok ikisinde de. Biri 1.2 otomatik digeri 1.4 Manuel. Acaba performans, yakıt ve ikinci el piyasası olarak görüşleriniz nelerdir. Tercihim hangisinden yana olsun.

• quote:

İki alternatifim var hocam ikisi de 2011 model km leri 20 binde. Değişen boya yok ikisinde de. Biri 1.2 otomatik digeri 1.4 Manuel. Acaba performans, yakıt ve ikinci el piyasası olarak görüşleriniz nelerdir. Tercihim hangisinden yana olsun.

Suv yada compact suv araçlar Türkiye piyasasında ikinci elde c sınıfı sedanlar gibi hızlı tedavül görmüyor. Sırf yeti için değil tüm markalarda aşağı yukarı durum böyle. Bu dez avantajı. Avantajı ise piyasa sedan hastası olduğu için onlardan çok daha konforlu, keyifli compact suv ve stationwagon araçları ikinci elde daha hesaplı almak mümkün oluyor. Alım fiyatının uygun olması satıştaki zararın telafisi olur. Performans konusunda ; 1.2 - 1.4 tsı yada 1.6 tdı motor versiyonlarının hiç birinin araca yetersiz kalması söz konusu değil. Tamamen zevk-tercih, bütçe olayı. İkinci el düşünüyor olsaydım, hangisinde daha temiz ve uygununu tutturursam ona yönelirdim.

• quote:

quote:

Suv yada compact suv araçlar Türkiye piyasasında ikinci elde c sınıfı sedanlar gibi hızlı tedavül görmüyor. Sırf yeti için değil tüm markalarda aşağı yukarı durum böyle. Bu dez avantajı. Avantajı ise piyasa sedan hastası olduğu için onlardan çok daha konforlu, keyifli compact suv ve stationwagon araçları ikinci elde daha hesaplı almak mümkün oluyor. Alım fiyatının uygun olması satıştaki zararın telafisi olur. Performans konusunda ; 1.2 - 1.4 tsı yada 1.6 tdı motor versiyonlarının hiç birinin araca yetersiz kalması söz konusu değil. Tamamen zevk-tercih, bütçe olayı. İkinci el düşünüyor olsaydım, hangisinde daha temiz ve uygununu tutturursam ona yönelirdim.

İkisini de aynı fiyattan anlaştım hocam active paket olarak 37000 bin her ikisi de yirmi bin km de. Sizce fiyatı uygunmudur. Bu arada tahmini 1.2 ve 1.6 benzinli motorun normal kullanımda sehir ici 100 litre yakıt degeri nedir

• fenerliyizbizler F kullanıcısına yanıt
    hocam acizane görüşüm active donanım almamanızdır. biraz daha araştırıp en azından ambition donanım bulmaya çalışın...
    Panasonic TX-P42ST33E 3D NeoPlazma
    Amoeba Scud, 7005 Alüminyum, Shimano Alivio, Alex ACE - 19
  • DSG alacaksınız aracın periyodik bakımlarının tam ve yetkili serviste yapıldığından ve şanzımanda sorun olmadığından emin olun, öyle alın hocam.

Her hakkı mahfuzdur...
  • Arkadaşlar yine aynı yere (erzurum) yolculuk yaptım İstanbul'dan, Şubat ayında yaptığım gibi..Bu kez tek başımaydım ve yolculuğum fazlasıyla meşakkatli oldu. Tek başıma olduğum için dinlenerek geldim ve yollarda boydan boya, kilometrelerce yapılan çalışma yolculuğu haliyle uzattı. Yakıttan bahsedeceğim size. Arabam, Greenline 1.6 TDI Elegance. Şubat ayında bu 1250 KM'lik yolu yaptığımda (kış ve yaz lastikleriyle) Allah ne verdiyse, yol müsade ettikçe basmıştım. 140-160 hızlarından düşmedim uygun yollarda. 55 litrelik ful depo bana bu halde 860 KM yol yaptırmıştı.
    Bu son geldiğimde ise özellikle 120 KM sabit hızı denedim, CControl yardımıyla. Ortalama 5.4-5.8 litre yakıt tüketimiyle ful depo, 940 KM yol alabildim. Yollardaki çalışma ve otoyol dışında kavisli yolları da gözönüne alın lütfen. Vesselam; gazı kökleyip basmayarak, kasmadan son hızla yaptığım yolculukla, 120 KM sabit hızla, kasarak yaptığım yolculuk arasında, 80 KM'lik bir tasarruf yakaladım!!! Soru şu: 80 KM'lik yakıt tüketimi için, kasmaya, daha geç varmaya değer mi??
    -Bir ara da, çileli gibi görünse de 90 KM sabit hızla yolculuk yapmayı planlıyorum. Bakalım 1100 KM'yi yakalayacak mıyım?

• Herkese merhaba;
    şimdi dsg'li yeti'leri olan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. aslında soru biraz saçma olacak ama cevaplarsanız sevinirim.
    geçenlerde aracı eşim kullandı. bana sorduğu bir soru var. ben tam olarak cevabını veremedim. dsg vites kolunun (resimde işaretlediğim) kilit tuşunun daha önceden frene basarak içeri doğru geçtiğini; şimdi ise frene basmadan içeri çok rahat bas çek yapılabildiğini söyledi. ben de aldığımızdan beri öylemiydi değilmiydi hatırlayamadığım için bir şey söyleyemedim. (çok ta dikkat etmemiştim.) kontrol ettim frene basmadan kilit tuşu bas çek yapılabiliyor. acaba sizin araçlarda durum nedir? bizim araçta problem oluşmuş olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 26 Haziran 2013; 17:34:38 >

• Frene basmadanda düğmeye basılabiliyor.

Frene basmadanda düğmeye basılabiliyor.

teşekkür ederim Güner Bey. eşimi (ve benim kafamı) rahattlattınız. yoksa yanmıştım

Orijinalden alıntı: eckid

quote:

Frene basmadanda düğmeye basılabiliyor.

teşekkür ederim Güner Bey. eşimi (ve benim kafamı) rahattlattınız. yoksa yanmıştım

Rica ederim. Bu arada o düğme yaylı ve basit bir kilit mekanizması. Vites kolunun istem dışı ileri-geri gitmesini engelliyor. Elektronik yada mekanik başkaca bir bağlantısı yok.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.