Şimdi Ara

Skoda Superb 1.4 tsi 150 hp Prestige

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
13.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi günler arkadaşlar. Bundan 1-2 ay önce konu açmıştım passat almakla ilgili. Geçen 1-2 aylık süreçte gerek çevre etkisi gerek daha kapsamlı araştırmalar sonucu passattan vazgeçip superbe yoneldik. Başlıktaki araç 103.900 TL. D segmentinde en uygun fiyat bu arabada galiba. Hemde dolu olmasida büyük bir artı daha katıyor.
    Skoda Superb 1.4 tsi 150 hp manuel 103.900 TL
    Skoda Superb 1.4 tsi 150 hp DSG 113.900 TL
    Skoda Superb 1.6 tdi 120 hp manuel 113.900 TL
    En üstteki secenek hem fiyat hem performans olarak bize en mantıklı gelen secenek. Ancak 10.000 TL daha katarsak sizce 2.mi 3.mu olmali secenegimiz.
    En ustteki secenek yakit tüketimi olarak nasildir? Bizi uzer mi? Sitede gayet uygun gözüküyor yakıt tüketimi (şehiriçi 6.5 litre) ama acaba gerçektende bu tüketim dogru mudur? Hemde 8.6 saniyede 0-100 degeri var.
    Bizim focus 0-100 u 10-11 saniye falan yakıt tüketimi ise şuan yol bilgisayarinda 6.6 litre.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Tavsiyelerinizi, görüşlerinizi bekliyorum. Iyi günler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• johnny-bravo J kullanıcısına yanıt
    Zevkler farklydyr ancak D segmenti araçlarymy genelde ?.dy?y yollarda kullanaca?ym için alyrym ve gerek ?.dy?ynda gerek kalabalyk trafi?e sahip ?.içi ?artlarda sa?lady?y konfor ve güvenlik adyna bu synyfta otm. vitesten vazgeçmem.

Bu açydan otm. 1.4 TSI seçene?i tercihim olurdu.
  • Bence Tsi manuel arabaya 100 binden fazla para yapıştırıp 10 saniyeden fazla 0 100 e sahip araç almak bana mantıklı gelmiyor.Madem 100 bin vermişim araba hem yaksın hem gitsin diye düşünüyorum.Ayrica cok düşük km li 2. Eller herdaim ilgimi çekmiştir sifir almak elbette farkli bir olay ancak ayni para olsa dahi mesela cam tavanlı bir model sahibi olunabilir.sıfır araç alirken dahi boya virt zirt çıkabiliyor o yüzden Düşük km 2. Ele öcü gibi bakmazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: 0mer Faruk

Bence Tsi manuel arabaya 100 binden fazla para yapıştırıp 10 saniyeden fazla 0 100 e sahip araç almak bana mantıklı gelmiyor.Madem 100 bin vermişim araba hem yaksın hem gitsin diye düşünüyorum.Ayrica cok düşük km li 2. Eller herdaim ilgimi çekmiştir sifir almak elbette farkli bir olay ancak ayni para olsa dahi mesela cam tavanlı bir model sahibi olunabilir.sıfır araç alirken dahi boya virt zirt çıkabiliyor o yüzden Düşük km 2. Ele öcü gibi bakmazdım

10 sn üstünde değil ki, 0-100 km. hızlanması 8.6 sn. 1.4 tsi 150 hp - superb' in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 16 Mart 2016; 18:34:46 >
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yanıtınız için. Arada 10.000 tl gibi bir fark var dsg için. O kadar farki verince bu sefer dizel olsun diyede dusunmeden edemiyor insan. O yüzden sanki ilk secenek bize en mantiklisi gibi geliyor.
    Tekrar teşekkür ederim cevabiniz için.

• 0mer Faruk kullanıcısına yanıt
    Arkadasin dediği gibi tsi manuel 0-100 degeri 8.6 saniye. Bence gayet iyi bir değer. Benim sadece yakıt tüketimi konusunda uzer mi diye bir dusuncem var. Bu konu hakkinda bir fikriniz var mi acaba? Sitedekine inanalim mi?

• Hocam yakit tuketimi olarak sehir icine 0,7 lt, sehir disina 0,4 lt ekleyin. Araclar arasindaki secenege gelirsek 10bin farkla dsg tercih ederdim, 120 hp dizel manuel d segmentte tercih etmezdim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat.ersin -- 16 Mart 2016; 19:03:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Ateca 1.4 TSI 150 PS DSG
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • johnny-bravo J kullanıcısına yanıt
    İfade edememişim ben kusuruma bakmayın tdi dan bahsediyordum 10 sn den fazla diye:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0mer Faruk -- 16 Mart 2016; 19:05:56 >
  • vedat.ersin kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için. 0.7 eklenmiş hali bile benzinli bir araba için gayet iyi degerler. Bende zaten dizeli pek düşünmüyorum. Sadece 10.000 tl fark verince dsg icin hani dizel alsak mi diye dusunduk ama bence benzinlininde yakıt tüketimi gayet güzel. Tekrar teşekkürler...

• 0mer Faruk kullanıcısına yanıt
    Aynen bende sizin gibi düşünüyorum. O yüzden dizeli artık pek düşünmüyoruz. Teşekkür ederim cevabınız için.

• Şehir içi var şehir içi var. İstanbul şehir içinde o değerler hayal olur bana kalırsa. Ben +2.5 3 diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0mer Faruk

İfade edememişim ben kusuruma bakmayın tdi dan bahsediyordum 10 sn den fazla diye:
    araba güzel lafım yok ama skoda için hemde benzinli 103 bin tl çok, istediği kadar donanım olsun, baz versiyonu ile arasında tam 31 BİN TL fark var, 31 binlik farkla ne vadediyor olabilir ki... ister 8 saniyede çıksın ister 5 saniyede.. baz versiyonun ciddi manada ne eksiği var? bence hiç.. şu firmaların o kadar fiyat farklarıyla ıvır zıvır aksesuarlarına kanmayın, tüketmeyin
  • uzakdağ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız fiyat aslında ucuz değil. Ancak d segmenti bir araç almak istiyorsanız en ucuzu(bence en donanimlisi ve tasarim olarak zirveye oynayabilir) bu araç. Talisman, passat,508, insignia arasinda alinilabilirligi en yuksek araç superb bence. Focus olmus 75.000 TL. O yüzden fiyat segmentine göre bence gayet iyi. Düşünceleriniz için teşekkürler...

• Sehir Ankara. Bizim focus sehirici 8.1 katalogta gösteriyor. Genelde sehirici ağırlıklı kullandigimiz halde 6.6
    Superb ise şehiriçi 6,5 lt galiba. Değerler tamamen ayni ciksa bile gayet iyi. Birde focus gibi dahada az yakarsa katalogtakinden harika olur.

• Eğer 10 bintl sizin için değerli bir rakamsa bir kere dsg+1,4 TSİ eleyelim.

Eğer araç 3-4 yıl içerisinde satilacaksa
    Kesinlikle 1.4 TSİ tercihim olurdu.
    7-8 yıl kullanan olacak bir araç tercihi ise dizel manuel derim.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Galiba bizim için en mantiklisi benzinli manuel olani. Bakalım kısmet. Alırsak konu açarım gene :)

• Fiyatlar çok artmış. 1.4 150hp otomatik yeni a4 130.000 tl.bayide yok ama galerilerde var.

A4 le superb arasında 20.000 tl mi fark var.ilginç valla. 20.000 tl büyük para ama vag grup yüksek fiyatlandirmis superb yi

• Nasıl da atmışsınız.
    A4 1.4 tsfi BAZ fiyatı 145 000
    Superb 1.4 tsi orta donanım dsg 100 000

Almanya daki fark 5000 Euro....
    Şimdi hangisi pahalı hangisi ucuz görmüş öğrenmiş oldunuz ...👍👍👍

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Nasıl da atmışsınız.
    A4 1.4 tsfi BAZ fiyatı 145 000
    Superb 1.4 tsi orta donanım dsg 100 000

Almanya daki fark 5000 Euro....
    Şimdi hangisi pahalı hangisi ucuz görmüş öğrenmiş oldunuz ...👍👍👍
    Ben aynı durumda manuel benzinli 150 hp oldu. sorularınız olursa cevaplayabilirim. 4 trafik ışıklı çevreyolunda kullanıyorum arabayı 3000 km ortalamam 6,1 litre. evde ikinci araba olarak kullandığım için dizel tercih etmedim. Yakıt böyle donanım ve konfor olarak ise bu fiyattaki hiçbir D sınıfı eline su dökemez. Style versiyonu 86500'e almıştım.
  • Bence 150 act tsi dsg prestige alin.. Şimdiki aklim olsa passati 1.6 tdi yerine 1.4 tsi 150 dsg alirdim. Diger bir konu ise kesinlikle manuel almayin. D Segmenti konforlu donanimli geniş bir araba aliyorsunuz ama otm degil bir süre sonra sıkıyor manuel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 17 Mart 2016; 11:36:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.