Şimdi Ara

Skoda Octavia ve Superb'de C Sütunu Göçük Sorunu Var mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
261
Cevap
1
Favori
19.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesajımı da sildiriyor bir de.. Sildirdiği mesaja da cevap yazmayı ihmal etmiyor. Öyle model bi herif..

Silen adamlara da ne diyeceksin..

Bu adamı tanımıyorlar herhalde..

Bu kadar yönettikleri forumdan uzak adamlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de mesajım silinmiş. Bu konu ilk olarak Octavia “KRONİK” Göçük sorunu diye açıldı. Sonra eski kasa Octavia fotoğrafı kondu. Yetmedi Superb fotoğrafı kondu. O da yetmedi birisi benim aracımda da var aldığımda vardı diye bir fotoğraf koydu. Adama sorduk “BİLMEM İKİNCİ EL ALDIM BEN” dedi. Çizikli vuruklu aracını KRONİK sorun diye buraya koydu.

Sonra noldu önce başlık değiştirildi. Hala daha debelenmeye devam ediliyor. Arkadaş büyük ihtimal satış temsilcisi falan. Önceki yazdıkları ve konudaki dilinden belli. Göçük olayı ona çok dokunmuş o da belli. Ücretli tamirden sonra buraya koşa koşa tekrar dönüp konuyu hortlatması ondan.

Bu araç kaç milyon sattı dünyada. Ne aracın kendi forumlarında, ne bu forumda ne koskoca internette bu arkadaştan önce gören duyam yoktu. Nasıl olabiliyorsa ilginç? Göçük diye fotoğraf ekleniyor hani nerede diyoruz fotoğrafta görünmüyor diyor. Gerçekte de göremiyoruz diyoruz yok şöyle dur, ışığı şuradan al, şu açıdan bak diyor. Mikroskopla bakalım istersen mutlu olacaksan eğer?

Eğer böyle bir sorun olsaydı ve bu sorun kronik olsaydı emin ol binlerce araç çıkardı. Hani nerede yok? Ve emin ol böyle bi soru olsaydı kimse senin ve en son banlanan kankan gibi savunmazdı. Gereği yapılsın diye baskı kurulurdu. Aynen DSG olayında olduğu gibi. Artık DSG şikayeti başlığı yok neden acaba otur düşün. Hatta sen ve senin gibi bir kaç fanboy olmasa “Patlak DSG alınır mı?” yazmasa DSG’nin lafı geçmeyecek.

Neyse sana bol şans. Biraz daha canlı tut, fotoğraflar yağdır uğraş belki bir şey çıkar.

• Civic'deki kaporta sorunlarını yakından takip ediyordun. Skoda sahiplerinin araçlarındaki göçükler için yorumun nedir?

Skoda Octavia ve Superb'de C Sütunu Göçük Sorunu Var mı?

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Kragen kullanıcısına yanıt
    Skoda kullanıcıları bizim araçta göçük var diyor. Sen gelmiş olsa ortaya çıkardı diyorsun.

Ortaya çıktı zaten.

Kabullenmeme, inkar etme kısmını geçtik artık.

Benim mesajlarımla aklınızca alay ederek dalga geçmeye çalışarak konuyu kapatamazsınız. Biraz Civic sahipleri gibi dik durup göçüklerin sebebini ve kaç araçta oluştuğunu öğrenmeye çalışın.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Bu dik duran Civic sahipleri forumdakiler değil orası kesin. Siz en son “Honda ne yapsın yapacak bir şeyleri yok” diyordunuz. Gerçi en son bu dik duran Civic sahipleri yine forumda “Göçük falan yok bir kaç araçta var” diyordu.

Hala anlamadığın şey Civic göçüğü herkes tarafından anında fark edilip binlerce kişi tarafından onaylandı. Senin bu kronik sorunun için 2-3 tane fotoğrafran başka bir şey yok. Onların nasıl oluştuğu da belli değil biri kazalıydı en son. Ve hala bilmiş saçma yazım diline devam ediyorsun. Devam et.

Bak bak usluba bak hala aynı kişi ve saçma fotoğrafı atmaya devam ediyor. Gözle görülmüyor, fotoğrafta belli olmuyor ama elleyince hissediliyor. Bak sen şu kronik göçüğe Bir de ortaya çıktı zaten falan demiş. Hangi araçta çıkmış karar verebildin mi bari hangi kasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kragen -- 15 Aralık 2017; 14:3:49 >
  • SuperB göçtüyse onu da mı Honda yaptı yaw. Benim abim geçen ay aldı Civic Exe aracta göçük möçük yok. Abimde bu gocuk konusunu bilerek aldı çünkü Honda’ya güvenimiz tam. Honda her seyden once bir Japon firması ve sadece araba uretmiyorlar adamlr teknoloji uretiyorlar. Arabadan, motorsiklete, cim bicme makinasından jete hatta robota kadar müthis bir uretim agı olan rakipsiz bir firma. Bahsi gecen gocuk durumuyla ilgilide onarımlar başlamıs sorun yasayan gidip yaptırabilecek. Honda gibi Japon felsefesiyle hareket eden bir marka asla müşterilerini yarı yolda bırakmaz. Tum bu soylenenlere karsın ekim 2017de civic 1.433 adet satıs yapmıs ole olsa bu kadar insan neden hala alsn ki bizim gibi. Civic golften mercedes c serisinden bile daha cok sattı ekim ayında ki senelik satısını yıl kapandıgında daha net gorecegiz. Honda hayat onda sayın abilerim

• OnurKayra kullanıcısına yanıt
    Hondanın desteği mini onarım seviyesinde.

Tekrar göçük olmasın der iseniz Honda servisine +100 TL para verip içeri köpük sıktırmanız gerekiyor.

Honda hatasını kabul etmiyor açıklamasını iyi okuyun, şikayetçileri bir grup memnuniyetsiz müşteri olarak nitelendirip "iyi niyet???" çerçevesinde bir kısmını mini onarıma sokar üstü için ücret isteriz diyor.

Çok satması bu sıkıntıyı değiştirmiyor hatta bu aracın görünmeyen yerlerinde bu sıkıntın olma riskide var.

Markası modeli gidişi duruşu ne olursa olsun bir aracın tavanını tutan sütunlarında sıkıntı olması demek fazlası ile hayati bir mide bulantısıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 15 Aralık 2017; 14:28:42 >

Eeee o zaman bu atarların kime?
    Konuştukça buradaki insanlara rezil oluyorsun iyice alay konusu oldun bence artık sus
    a7 kasa diye a5 paylaştın,
    sıfır alınmış dedin ikinci el çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Boy -- 15 Aralık 2017; 15:23:31 >
    Ergün Kol (acistop) 50 bin kişi içinden 2 kişi şikayet yazmış, 70 tane yorum yapılmış 2 tane negatif yorum var. İstatistik bilgin varsa bunu doğru yorumlamalısın. O iki kişi de dış etkenle olabileceğini de unutmamak gerekir. Fakat sen insanları kendi tarafında yürütmeye çalışıyorsun. Arkadaşım Honda ile uğraş. Senin en iyi tanıdığın araç Honda. Hondacılar zaten Hondadan başka araç tanımadıkları için o atmosferik motorlu Honda yı bulunmaz hint kumaşı zannederler.Paylaştığın fotoğraflara 70 kişinin yorumunu da yaz da herkes işin aslını astarını anlasın. Sen bir manav olsaydın resmen işi batırırdın. Bir kasa domates 2 domates yüzünden çöpe giderdi. Şimdi AVM lerde fordlara, meganlara, hyundailere, mercedeslere de bak. Belki de onlarda da vardır. :)
    1980 yılından beri aynı teknoloji ike ürettiği motorları 2017 yılında göçüklü kasa ile 100 bin liraya satan Hondadan mı bahsediyorsunuz. Adamlar 1000 motor 150 beygirlik 6 litre benzin yakan motor üretmiş honda hala atmosferik motorlarla yola devam. O paraya 1.5 edc megane al artık Hondaya binmezssin bile.Bu arada Honda nın yıl sonu satış rakamı 22000. Göçüklü arabalarının arkasında bile durmayan bir Honda var. Bu rakamlarla Türkiyede çok da tercih edilen bir marka değil.
    Ergün Bey başlık 50 bin kişilik yere yazılmış ve günlerdir insanlar tarafından görülüyor. Şikayet eden sayısı 4. 50 bin kişinin olduğu bir sayfada 4 kişi ortaya çıkmış. Bu kişiler de araçlarında ne olduğunu tam olarak ifade edemiyor. Hatta biri arabanın arkadan darbe aldığını söylüyor. (Darbe, kaza, dolu vs.) 50 bin kişi içerisinden şikayet 4 olunca göçük var anlamı çıkıyorsa ben size eyvallah diyeceğim. Sizi Hondadan alıkoyan ve skodayı eleştirmenizi sağlayan etken ne? Aracınız Honda. Yeni kasa da değil. İster yeni kasa olsun isterse eski kasa olsun gidin Hondayı bu şekilde eleştirin ki kendine çeki düzen versin. Simetrik olmayan kapılar ve bagaj kapağı, yere yakınlığı, erken dökülen incecik kaporta, havalanan ön kaput, erken dökülen plastik aksam, göçük, verimsiz atmosferik motor,torpidodan gelen ses, dizel fiyatına atmosferik motorlu araç. Gidin bunları honda sayfasında tartışın. Dizel bir araç fiyatına turbolu olmayan bir honda neden alınır? Size yeni bir forum başlığı. Siz açmaz iseniz ben açacağım, yorumlarınızı bekliyorum.@Acil Stop

• Bir hondacinin kendince teselli bulma çabaları.

• odd'nin sitesinde satış adetlerine baktığımızda son 5 senede skodanın yılda 20bin ile 30bin adet sattığını görüyoruz. bunların yarısı superb ve octavia olsa 5 yılda 60bine yakın superb ve octavia satılmış demektir. yurtdışı satışları saymıyorum bile.

bu süre zarfında 5 kişi benim aracımda göçük var diye yazmış. 5/60000 sorunun ne kadar kronik olduğunu gösteriyor.

zaten fc5 civic satışa çıkar çıkmaz göçük sorununun amerikada dile getirilmesi, 6 ay sonra da bizim ülkemize sirayet etmesi skodadaki sorunun birebir aynısı.

fc5 civicçiler üzülmeyin skodalar da göçüyor. yalnız bu göçükleri sadece civicçiler görüyor. (+ olarak 60bin skodacının içerisinden 5 tane de skodacı. amna bu rakam civicçiler için yeterli)

• Skoda'da göçük çıkması ya da çıkmaması durumunda benim ne kazancım olur ne de bir kaybım. Fc5 mağdurları sayfasında çok sayıda video yayınlanınca haber niteliğinde olduğu için konu açtım. Aynı şekilde oradaki videoları gören Skoda sahiplerinin, Skoda facebook sayfasında kendi aralarında konuştuklarını da haber niteliği olduğu için buraya taşıdım.

Benim bu konuya olan katkım 0 "sıfır". Sadece facebook gruplarınaki yazışmaları ve videoları buraya taşıdım. Genel olarak yorum yapmaktan kaçındım ve buradaki bazı holiganlar gibi araçların kronik sorunları ya da bu araçları kullananlarla gerzekçe dalga geçmeye çalışmadım.

Gelinen durumda Skoda sayfasında konuşulanlardan anlaşılıyor ki bazı Octavia ve Superb araçlarda da göçük var ancak sahipleri bunun genel bir sorun olduğunu bilmediği için dış etken ya da sadece kendisinde olan bir sorun olduğunu zannediyormuş. Ancak onlarda durumun kronik bir sorun olduğunu fark etmeye başladı. Bu göçük mevzusunun nasıl ilerleyeceğini zaman içinde göreceğiz.

Dün bu konuşulanlardan dolayı merak edip ilk defa gördüğüm bir Superb'ye baktım ve Skoda facebook sayfasında söylenenler gibi her iki C sütünunda da göçük gördüm. Burada inanmayanlar çıkar diye de videosunu çektim. Demek ki bu sorunu sadece Civic mağdurları facebook grubundaki bir kaç kişi değil gidip inceleyen herkes görebiliyormuş.

Bu arada sorun sadece 5 araçta filanda değil. İşim gücüm olduğu için facebook gruplarında yazılan tüm yorumları, paylaşılan her video ya da fotoğrafı buraya taşımıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 17 Aralık 2017; 23:42:0 >

– Alvin Toffler

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Bunlar tamamen sizin subjektif hiç bir bilimsellikle uyuşmayan düşüncelerinizdir. Skodada göçük olduğu iddiasını atmanız bunun gerçek olduğu ya da başkalarının sizi desteklediği anlamına gelmez. Başınızı kaldırırsanız 4-5 kişinin dışında sizi destekleyen bir grubu göremezsiniz. Bu kadar yazışmaya rağmen ısrarınızda vaz geçmemenizi sorgulamak istedik. Sorguladık. Siz nasıl ki başkalarının niyetini okumaya çalışmışsanız biz de sizin niyetinizi okumaya çalıştık. Burada bazı holiganlar diyerek umarım beni kastetmemişsinizdir.Gelinen nokta diye bir de sonuçlandırma yapmışsınız. Gelinen nokta size göre gelinen nokta. Bize göre gelinen nokta değil. Kimse sizin geldiğiniz noktaya gelmek zorunda da değil. Tamamen algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Gelinen nokta hondacılar karton da olsa hondalarına aşıktırlar. Gözleri başka araba görmez. Teselli aramaktan şu Honda fanatikliğinden vaz geçiniz.
    aga demek istedigim civic hala cok satıyor demek bu arac hala tutuluyor bazı araclarda sıkıntı cıkıyor olması genel civic pazarını payını etkilemiyor. hepsinde olmuyor demekki. Hondada zaten aracları mini onarım kapsamında servis hizmeti veriyor yazdıgın gibi. saygılar
    sayın abim yıl 2017 5 gun sonra 2018. 1980den bu yana 37 sene gecti.honda dedigin bir cok alanda teknolojisiyle kendini dunyaya ispatlamıs bi marka. on yargılı olmak baska sey ama ne demisler yigidi oldur hakın yeme. civicin bazı araclarında buyasanıyor die adamlara gozumuzu kapatıp basımızı kuma gommek olmaz bize yakısmaz. gocuk olayını bi kerara bırakalım asimoyu, U3X, earth dreams tecnology, Integrated Motor Assist tecnology gibi bicok yenilige onculuk eden hondadır. bana bi tane firma de robotundan jetine arabasına kadar teknoloji ureten? yok!
    1.6 civicler 6-7 lt ortalama yakıyor yakacak tabi motosiklet degilki bu. 125 beygir 152 nm tork 1301-1322 kg bu arac.
    ben ikisinede bindim biri eski kız arkadasımındı biri de sirket aracımdı. megane c segmentinde yakıt tüketimi turbo dizel motoru bagaj hacmi yalıtım iç hacim genişliği ve donanım açısından iyidir denebilir ama konfor acısından kesinlikle honda derim. Arac daha sportif megana gore, yol tutuş, surucu ergonomisi süspansiyonlarda konforlu. CVT sanzımancıyım cunku bozulma ihtimali neredeyse yok. düz yolda arac kaymak gibi yolalıyor. yokuslu yolda deviri 3000-3500 girerseniz surusu daha sorunsuz oluyor. aylık yakıt ortalaması ise 6.8lt. bu da norml bi ortalama malum istanbul trafigindeyiz.
    son olarak Tr de reklama agırlık vermiyorlar cunku kullanıcıdan memnuniyetle bi oteki kullanıcıya onerilen ve bu seklide tercih edilen bi marka. cok az ilgili kullanıcı global olarak takip edyior ulkemizde. saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurKayra

aga demek istedigim civic hala cok satıyor demek bu arac hala tutuluyor bazı araclarda sıkıntı cıkıyor olması genel civic pazarını payını etkilemiyor. hepsinde olmuyor demekki. Hondada zaten aracları mini onarım kapsamında servis hizmeti veriyor yazdıgın gibi. saygılar

Tutulmasından hondanın pazar payından bahsetmiyorum, tutulabilir Allah satışını arttırsın ama sıfır araçta tavan gibi önemli bir kısımda durduk yere başlayan yamulmaları göçükleri sadece mini onarım ile geçiştirmek doğrumu dur?

En azından araçları geri alıp şaseden tavana her yönü ile ciddi şekilde inceleyip ekspertiz edip başka yerlerde kusur varsa üzerine düşeni yapıp diğer araçları geri çağırması gerekmez mi?

Bakın üzerine basarak gene yazıyorum bu metal kusuru aracın görünmeyen kısımlarında da olabilir ve bunun ihtimali bile ciddi bir güvenlik kusurudur.

Bu amerikada avrupada olsa sanmıyorumki honda mini onarım ile bu işten yırtsın.

Şahsen 100bin bastırıp göçük görünsün görünmesin o aracı almam çoluğumu çocuğumu bindirmem yanlış anlaşılmasın modeli kötülemek değil amacım ama firmanın böylesi bir hatayı geçiştirmeye çalışması benim gözümde büyük sıkıntı.

• Böyle bişey hakkaten var mı? Şuan 2 tane Octavia var parketmiş ve 2 sinde de var.

Not: Civic kullanıcı değilim arabam yok.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.