Şimdi Ara

Skoda Octavia 1.8 Turbo mu ? Eş değer Rakipleri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar aklıma gelebılecek tum rakipleri ben teknik özelliklerine göre kıyasladım istedigim araçtaki ozellıkler
    -17 18 000 tl yekadar
    -bastımı kaçan en az 100 bg
    -parça sıkıntısı olmayan kolay bulunabılen cok pahalı parça olmaması
    -donanımsal ozellıklerı yuksek olması
    -cok kacan bır okadarda az yakan bir araç
    -vergide cok fazla sıkıntı cıkarmaması
    -az yakan
     Skoda Octavia 1.8 Turbo mu ? Eş değer Rakipleri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanacikgoz1 -- 26 Mart 2012; 0:30:43 >

• ARKADAŞLAR OKADAR KIYASLAMA YAPTIK YORUM YOKMU YAW
  • Octavia bukadar ıyımıydı yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: levanesa

Octavia bukadar ıyımıydı yaw

sencede fark ortada degılmı daha donanımı hesaba katmıyorum bıle ama benım aklım passat ıle octavia arasında gıdıp gelıyor
  • VW Grubu’dan iki farklı marka iki benzer model; VW Passat 1.8T ve Skoda Octavia 1.8T. Acaba aynı motorlar kullanılması bu iki modelin yakıt tüketimlerinin de aynı olacağı anlamına mı geliyor?

Bu soruyu Auto Show okurlarından birisi derginin en etkili kalemi Onno Usta’ya da iletmiş: Derginin yayınlamış olduğu yıllıkları özenle saklıyorum ve kendimce otomobiller arasında kıyaslamalar yapıyorum. Son zamanlarda Volkswagen Grubu 'nun bünyesindeki Skoda ve Seat firmalarının araçları uygun fiyatlarından dolayı ilgimi çekmekte. Bu amaçla elimdeki dergi ve yıllıkları incelerken ilginç bir test verisine ulaştım. Auto SHOW 2001 Test Yıllığı 'nda bulunan Skoda Octavia 1.8Tve VW Passat 1.8T modelleri, aynı motor ve yaklaşık aynı şanzıman oranlarını kullanmalarına (Skoda ilk üç viteste ekonomi amaçlı olarak daha uzun oranlar kullanmış) ve Octavia'nın 150 kg'lık ağırlık avantajına rağmen; 100 km'de Passat 8.3 lt, Octavia 9.8 lt yakıt tüketmiş. Bunun bilimsel olarak bir izahı varsa bilmek isterim. Sonuçta kullanıcıların otomobil alım kararlarında yakıt tüketimi de önemli bir rol oynamakta ve takdir edersiniz ki 1.5 It'lik bir fark bırakın aynı motoru aynı sınıftaki araçlar arasında bile azımsanamayacak bir rakamdır. Ayrıca sık sık aşırı beslemeli (turbo) araçlarda yakıt tüketiminin kontrolü çok zor denilmesine rağmen, Passat 1.8T ile 1.6 It'lik kompakt sınıflar civarında yakıt tüketmeyi nasıl başardıklarını test pilotu arkadaşlar bize de öğretirlerse bütçemize büyük katkı sağlayacakları aşikardır. Skoda Octavia 1.8T ile VW passat 1.8T araçların yakıt tüketim ve ağırlık farklılıkları bariz şekilde belli.( Skoda 6.2–10.9 lt- VW 6.4–11.4 lt) Skoda hafif bir yapıya sahip olduğu için hem performans açısından hem de tüketim değerleri olarak doğal olarak Passat'dan daha avantajlı konumda. Test Yıllığı'nda mevcut olan verilerden tüketim değerleri bir baskı hatası sonucunda 9.3 lt yerine 8.3 lt olarak yayınlanmış. Skoda'nın ilk üç vites oranının daha uzun olması ise yine aracın hafif olmasının avantajlarından. Turbo araçların yakıt tüketim kontrolü diğer araçlarda da olduğu gibi genel olarak elektronik ortamın becerilerindendir. Ancak otomobillerin, rüzgâr direnç katsayıları, elektronik işletim programlarındaki farklılıklar bu tip verilerin de aynı olmasını engeller. VW Grubu'nda aynı motorlar için bazı modellerde farklı işletim programları kullanıldığı biliniyor. Orta ve üst devir kullanımlarında turbo beslemeli araçlar, sürücülerin dikkatsizce gaza basmaları nedeniyle daha fazla yakıt tüketebiliyor. Bu etkiyi azaltmak için, gaza yavaşça basarak hızlanmak, vites değiştirmek için yüksek devirleri beklememek, gereksiz hızlanmalar yapmamak ve 120 km/s ortalama süratlerin üzerinde devamlı gitmemek gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.