Şimdi Ara

Skoda'nın ikonik coupe modeli günümüze uyarlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Skoda'nın ikonik coupe modeli günümüze uyarlandı
    Skoda, geçmişin unutulmaz modellerinden birini yeniden gündeme taşıdı. Marka, “Icons Get a Makeover” serisi kapsamında bu kez 1970’lerin popüler coupe modeli 110 R’yi dijital dünyada modern bir yorumla canlandırdı.

Orijinal 110 R, 1970’te satışa çıktığında yüksek fiyatına rağmen büyük ilgi görmüş ve 10 yıllık üretim sürecinde 57 binden fazla satmıştı. Yeni versiyonda, arkada bulunan dört silindirli benzinli motor yerine artık elektrik motoru bulunuyor. Konsept, retro çizgiler yerine genel olarak markanın yeni Modern Solid tasarım diliyle şekillenmiş.

Fütüristik bir tasarıma sahip olan araçta, açılıp kapanabilen farlar, akıcı gövde hatları, gizli sensörler ve dijital yan aynalar dikkat çekiyor. Kapı kollarının bulunmadığı yan bölümdeki hava girişleri ve arkadaki klasik S 110 R rozeti ise geçmişe saygı duruşu niteliği taşıyor. Tek bijonlu jantlar ve ön kaputtaki hava kanalları ise 130 RS'i anımsatıyor.

Ayrıca Bkz.Togg T10F ve T10X Almanya’da satışa çıktı: Fiyatlar nasıl?

Teknik veriler paylaşılmasa da Skoda’nın hafiflik vurgusu dikkat çekiyor. Orijinal model yalnızca 880 kilogramdı ve 52 beygir gücündeki motoruyla performans odaklı olmasa da karakter sahibi bir otomobildi.

Bu çalışma, Skoda'nın yeni Modern Solid tasarım dilinin coupe gövde tipine uyumunu gözler önüne serse de böyle bir modelin gerçek hayata uyarlanması şu an için pek mümkün görünmüyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Ben hiç benzetemedim ama yeni Robocop filminde Robocop arabası için bire bir gözüküyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Araç profilden güzel duruyor, ön arka kesik duruyor falan. Kaputtaki ve arka tampondaki havalandırma kanalları retro hava katmış, jantları da beğendim. Ama tasarım önden ve arkadan fazla zorlama duruyor bence. Ne olduğunu anlamadığım siyah şeritler yeni Kia'lardaki farları çağrıştırdı bana. Keşke öne ve arkaya yuvarlak farlar koysalarmış, daha retro görünseymiş. Orjinaline de daha çok benzerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 29 Eylül 2025; 23:59:12 >
  • Bana göre far tasarımları, ön panjurla beraber aracın karakterini özgünlüğünü yansıtan en önemli etkenlerden biri. Ancak son dönemde tanıtılan araçların farları iyice küçüldüğünden sanırım neredeyse tüm araçlar birbirine benzemeye başladı.

Bu araca gelirsek; eski modeliyle 4 tekerlekli olmaları dışında hiçbir benzerlik göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zed -- 30 Eylül 2025; 8:41:51 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.