Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kasai , gatila
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.508
Cevap
554
Favori
1.303.966
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sızma zeytinyağını 1 litrelik şişelerde mutfağın serin ve karanlık bir bölümünde saklıyorum. Sıcakta her ne kadar da besin değeri azalsa, asla rafine edilmiş bir yağ gibi olamaz diye düşünüyorum. Kokusu, rengi, tadı her şey işleniyor. Riviera zeytinyağı yerine, fındık yağı kullanmak daha iyidir kanımca. Fındık yağına da uzun süre dayansın diye rafinerizasyon yapılıyor ama rafine zeytinyağı kadar değil anladığım kadarıyla.

• Arkadaşlar benim bildigim kadarı ile 5 çeşit zeytin yagı var

Soguklarda Sızma kullanacagım onu anladım

Riviera kullanmayın diyorsunuz peki onun yerine hangi zeytin yagını alalım

ayvalıkta eski bin yıllık sistem kullanılarak sıkma yag yapılıyormuş o pahalı olur alamayız ama sıcak yemeklerde ne kullanalım fındıga güvenöiyorum çernobil etkisi devam ediyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .DeDe. -- 7 Haziran 2012; 12:52:08 >
  • Arkadaşlar, Bursa da marmarabirlik zeytin fabrikasının girişinde, satış mağazasında sızma marmarabirlik 5 lt teneke 39.90 tl. Geçenlerde zeytin alınca gördüm. Sıcak fırsat mi bilemiyorum. Haberiniz olsun diye yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Pehlivanoğlundaki komili ege sızma zeytinyağının 4 litresini 30 liraya aldım.litresi 7.5 liraya geldi.Haber veren arkadaşa teşekkür ederim.

Afiyet şeker olsun. Tadı nasıl bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: husock

Komili ege sızması VE KOMİLİ sızma. bunların arasında ne fark var arkadaşlar ?????

Dün bunu başka arkadaşda sormuş ama kendini müslüman halkımız görmez işine gelirse görür yazar.

Komili Güney Ege Sızma (migros kampanyası: 35.5 TL)
    Tariş Güney Ege Sızma (semtimizde bulunan bir markette satışta 39.90 TL)

Orijinalden alıntı: Mat35

Kipa Ekiz 3 L Sızma 18.90 tl fiyat uygun geldi bana.

Bugün gittim ama elim boş döndüm hafta sonu imiş.

Komili ege sızması VE KOMİLİ sızma. bunların arasında ne fark var arkadaşlar ?????

Arkadaşlar yöre farkı var. Komili Sızma'nın nerede üretildiğini bilmiyorum ama ege sızma körfez bölgesindeki zeytinlerden üretilir biraz daha zeytuni bir tadı vardır. Zeytinyağı güneye indikçe güzelleşir o yüzden alacaksanız güney ege veya normal sızma alın. Komilinin normal sızması muhteşem bir kokuya ve tada sahiptir, yudumlayarak bile içebilirsiniz. Tarişin ege sızmasını deneyemedim henüz, o yüzden yanlış yorum yapmayayım. Ancak Kristal zeytinyağı her ne kadar dünyanın en iğrenç ambalajına sahip olsa da mükemmel bir tada sahiptir. Hatta yabancı gurmelerce türkiye'nin en kaliteli fabrikasyon zeytinyağı seçilmiştir.

Orijinalden alıntı: Coca-Cola

quote:

Arkadaşlar yöre farkı var. Komili Sızma'nın nerede üretildiğini bilmiyorum ama ege sızma körfez bölgesindeki zeytinlerden üretilir biraz daha zeytuni bir tadı vardır. Zeytinyağı güneye indikçe güzelleşir o yüzden alacaksanız güney ege veya normal sızma alın. Komilinin normal sızması muhteşem bir kokuya ve tada sahiptir, yudumlayarak bile içebilirsiniz. Tarişin ege sızmasını deneyemedim henüz, o yüzden yanlış yorum yapmayayım. Ancak Kristal zeytinyağı her ne kadar dünyanın en iğrenç ambalajına sahip olsa da mükemmel bir tada sahiptir. Hatta yabancı gurmelerce türkiye'nin en kaliteli fabrikasyon zeytinyağı seçilmiştir.

bilgiler için teşekkürler.. tariş için hep olumlu yorumlar alıyorum aslına tariş indirimi olsada alsak normal fiyatları nerededir ve nekadara alınca kar etmiş oluruz ?? . ayrıca kristali biliyordum ama iyi kötü olup olmadıgını duymamıştım onun fiyatları ne düzeyde . bu arada Ekiz de iyi diyorlar zeytin yağında ve baya eski bir firma Rahmetli dedem kullanırdı.

• Evet tariş de ekiz de çok köklü bir markalar ancak Tariş kooperatif olduğu için bir teneke yağı ile diğeri farklı tatlarda olabiliyor. Eskiden hangi yörede yetiştirilen zeytinlerle yapıldığı yazılıyordu sonra kaldırdılar. Şu an durum ne bilmiyorum.
  • Arkadaslar benim bildigim ise, en iyi zeytinyağı "Edremit Körfezi" civarında üretilen zeytinyağı, o bölgenin alt tarafına ise Güney Ege deniyor ve oranın zeytinyağları Körfezi'nki kadar lezzetli olmuyor diye biliyorum. Zaten cogu firma Güney Ege sızmasını ucuza satıyor. Tariş, üreticiden zeytinyağını toplarken körfez bölgesi yağlarını diğer bölgelere göre lt başına 0,75 kuruş ya da 1 lira daha fazla para vererek alıyor. Satarken de 10 lira ekleyip bize satıyor. İyi zeytinyağı ariyorsanız körfez bölgesi zeytinyağından şaşmayın.

Bu arada o bölgede oturmuyorum, dogma büyüme Eskisehirliyim ve zeytinyağı da satmıyorum. Bilgi olsun diye yazdım, internetten biraz araştırırsanız yukarıdaki bilgilerin aynısını gorurusunuz cogu yerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Diğer bir konu sıcaklar soğuklar meselesi. Ben 4 mevsim sızma zeytinyağı kullanıyorum. Zeytinyağı ile yapılan her yemeğin tadı mükemmel... Pilav bile bir farklı oluyor.

• Yudumun 2lt sızma zeytinyağı 12,95 TL adese marketinde piyasadan pek haberim yok uygun mudur fiyat acaba ?

Orijinalden alıntı: invisible_jn

Zeytinyağı fiyatlarının olması gerekeni buydu zaten. Bazı firma(lar) yıllarca fahiş fiyatlarla zeytinyağı almamızın önüne set çektiler. Üreticiden 4 liraya alıp 15 liraya sattılar.

Diğer bir konu sıcaklar soğuklar meselesi. Ben 4 mevsim sızma zeytinyağı kullanıyorum. Zeytinyağı ile yapılan her yemeğin tadı mükemmel... Pilav bile bir farklı oluyor.

Bizde yıllardır zeytinyağı kullanırız ama neden komili tenekenin üzerine böyle bir şey yazmıştır acaba.

Orijinalden alıntı: gryerg

Yudumun 2lt sızma zeytinyağı 12,95 TL adese marketinde piyasadan pek haberim yok uygun mudur fiyat acaba ?

Evet çok iyi fiyat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Ben daha komili ege sızmayı açıp tadına bakmadım.Üstteki yorumdan sonra acaba geri mi versem diye düşünmeye başladım.Normal sızmanın kampanyasını mı beklesem?

Geçen sene Komili Ege Sızmasını almıştım.Bence gayet güzeldi.Fark mutlaka vardır ama uçurum değil nihayetinde.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.