Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (418. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.646
Cevap
557
Favori
1.322.909
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
52 oy
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Marvelklein

Pardon hocam da zeytinyağı zeytin kokmazsa ne kokar? Eğer kastettiginiz sofrada yediğiniz zeytin ise o kokuyu yağda aramak çok mantıklı değil zaten. Çünkü ister siyah ister yeşil olsun o zeytinler işlenip belli işlemlerden geçip belli bir süre bekleyip sonra o hale geliyor. Dalindan yeni kopmuş ham zeytini koklayın, o kokuyu zeytinyağında bulmanızdan daha normal bir şey yoktur. Çiğ et ile pişmiş etin kokusu aynı mı ki işlenmiş zeytinle ham zeytinin kokusu aynı olsun. Ayrıca zeytinyağı zeytin kokmuyorsa bu ulusal ve uluslararası zeytin yarışmalarındaki tadım uzmanları kokuya niye bakıyor, aroma dedikleri şey ne? Zeytin kokusu veya tadı yoksa bunlar neyi degerlendiriyorlar çok merak ettim.

Takıntı haline getirmek, gurmecilik bunlar yaftalayıcı sözler, dikkatli kullanın ve hatta daha iyisi kendinize saklayın. Herkes istediği şekilde tüketmekte, almakta, yaşamakta özgürdür. "İyi yağlar bellidir" derken kime göre neye göre? Size göre çok iyi olan bir yağ bana göre iyi olmayabilir, damak tadıma uymayabilir veya tam tersi. Genel kabule, yorumlara göre iyi yağlar belli olabilir ama peki mesela ben adı pek bilinmeyen ve bana çok kaliteli, çok lezzetli gelen bir yağ bulursam, bu yağın adı burada pek gecmedigi için iyi bir yağ olmuyor mu?

Konunun kişisel tartışmaya dönüşmemesi için başka bir cevap vermek istemiyorum umarım mecbur kalmam. Ama en nefret ettiğim şey insanların başkalarına ne yapacaklarını söylemeleri. Burası bir forum ve herkesin buradan beklentisi farklı. İnsanlar buraya "şunlar belli, şunu şunu yapın, şunu şunu yapmayın" ahkamlarını dinlemek için girmiyor. Herkesin kendi fikri ve aklı var, herkes de buna saygı duymak ZORUNDA.

Alıntıları Göster
    Zeytinyağı zeytin kokmaz mottosu aslında şuradan geliyor;

Eğer zeytin tanesini dalından koparırsanız ve tırnağınızla veya dişinizle yarardıktan sonra burnunuza götürürseniz meyvenin kendisinden gelen gayet hoş kokular duyarsınız. Bu kokunun temeli zeytin kokusudur tabi ki. Fakat meyvenin kendisinden kaynaklı ve olgunlaşma seviyesyle ve cinsi ile de ilişkili olarak, farklı dönemlerde farklı koku ve aromaları barındırabiliyor.

Örneğin yeşil zeytini kesip koklarsanız, ferah ve yeşil aromalar kokular alırsınız. Bizim bölgede taze kesilmiş çimen, golden elma, çağla bademi, yeşil domates sapı benzeri kokular duyulabiliyor. Bu koku ve aromalar da düzgün işlendiğinde zeytinyağına geçiyor.
    Zeytinyağındaki meyvemsilik de bu bahsettiğim koku ve aromaları ölçümleyen duyusal analiz kriteridir.

Elbette esasen zeytin meyvesinin kendi kompleks kokusudur bu. Gastronomi'nin tanınması ile beraber bu koku ve aroma türlerine daha çok odaklanılır, inceliklere dikkat eder olduk desek yeridir ki bence bu güzel bir şey :)

Zeytinyağı zeytin kokmaz lafının temeli esasen "zeytinyağı salamura zeytin kokmaz"dır. Salamura edilmiş zeytinler, eğer pazar bulunamazsa yağhanelerde sıkılabiliyor ve bu zeytinyağı bildiğiniz salamura zeytin kokar ve fazlaca ağır, rahatsız edici olabilir. Bu lafın çıkış noktası burasıdır, tabi tadım, gastronomi, gurmelik falan derken böyle evrilmiş.

Gelelim iyi yağ kötü yağ mevzusuna. Kusura bakmayın, iyi veya kaliteli zeytinyağının sana göresi bana göresi olmaz. Kalite, uluslararası standartlarda tanımlanmıştır. Eğer bir zeytinyağı düzgün üretilmişse zaten iyidir. Ha damak tadınız pek çok tüketicide gördüğümüz gibi, kötü yağa alışmışsa, fermente veya okside olmuş yağı seviyorsa, iyi yağ kötü dersiniz. Bu o yağın kötü olduğunu değil, yağı tadan kişinin zeytinyağını tanımadığını gösterir. Ha dersiniz ki, kardeşim, ben bu yağı daha çok seviyorum, damak tadıma daha çok hitap ediyor, o zaman amenna :)

Muhabbetle,

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

Zeytinyağı zeytin kokmaz mottosu aslında şuradan geliyor;

Eğer zeytin tanesini dalından koparırsanız ve tırnağınızla veya dişinizle yarardıktan sonra burnunuza götürürseniz meyvenin kendisinden gelen gayet hoş kokular duyarsınız. Bu kokunun temeli zeytin kokusudur tabi ki. Fakat meyvenin kendisinden kaynaklı ve olgunlaşma seviyesyle ve cinsi ile de ilişkili olarak, farklı dönemlerde farklı koku ve aromaları barındırabiliyor.

Örneğin yeşil zeytini kesip koklarsanız, ferah ve yeşil aromalar kokular alırsınız. Bizim bölgede taze kesilmiş çimen, golden elma, çağla bademi, yeşil domates sapı benzeri kokular duyulabiliyor. Bu koku ve aromalar da düzgün işlendiğinde zeytinyağına geçiyor.
    Zeytinyağındaki meyvemsilik de bu bahsettiğim koku ve aromaları ölçümleyen duyusal analiz kriteridir.

Elbette esasen zeytin meyvesinin kendi kompleks kokusudur bu. Gastronomi'nin tanınması ile beraber bu koku ve aroma türlerine daha çok odaklanılır, inceliklere dikkat eder olduk desek yeridir ki bence bu güzel bir şey :)

Zeytinyağı zeytin kokmaz lafının temeli esasen "zeytinyağı salamura zeytin kokmaz"dır. Salamura edilmiş zeytinler, eğer pazar bulunamazsa yağhanelerde sıkılabiliyor ve bu zeytinyağı bildiğiniz salamura zeytin kokar ve fazlaca ağır, rahatsız edici olabilir. Bu lafın çıkış noktası burasıdır, tabi tadım, gastronomi, gurmelik falan derken böyle evrilmiş.

Gelelim iyi yağ kötü yağ mevzusuna. Kusura bakmayın, iyi veya kaliteli zeytinyağının sana göresi bana göresi olmaz. Kalite, uluslararası standartlarda tanımlanmıştır. Eğer bir zeytinyağı düzgün üretilmişse zaten iyidir. Ha damak tadınız pek çok tüketicide gördüğümüz gibi, kötü yağa alışmışsa, fermente veya okside olmuş yağı seviyorsa, iyi yağ kötü dersiniz. Bu o yağın kötü olduğunu değil, yağı tadan kişinin zeytinyağını tanımadığını gösterir. Ha dersiniz ki, kardeşim, ben bu yağı daha çok seviyorum, damak tadıma daha çok hitap ediyor, o zaman amenna :)

Muhabbetle,

Alıntıları Göster
    Açıklama için teşekkürler, "zeytinyağı zeytin kokmaz" ı kimin ne anlamda söylediğini bilmiyorum, ama ben iyi zeytinyağından zeytinin kendine has kokusunu ve aromasını alıyorum, onu anlatmaya çalıştım. O aromayı kokuyu alamıyorsam zaten tercih etmiyorum.

İyi zeytinyağına gelirsek, iyi zeytinyağının uluslararası standartları belli olabilir, bunu hepimiz biliyoruz ama hangileri bu iyi zeytinyağları?

Adam etikete yazmış, max 0.8 asit, soğuk sıkım vb. Iyi de benim bunları analiz etme, doğruluğunu kontrol etme imkanım var mı? Denetim var mı ülkemizde? Elime ulaşan yağın değerlerini bilme imkanım var mı üreticiye güvenmekten başka? Bana a firmasi güven verir, bi başkasına b firması. Herkesin tarım gıdaya analiz yaptırmak gibi bir imkanı yok. Ürünle beraber analiz raporunun geldiğini varsayalım, ben nereden bileyim o numune ile kendi yağımın birebir aynı olduğunu? Belki tanklar bahçeler partiler farklı.

Eğer iyi yağ bu kadar basit olsaydı, gorecesiz bir kavram olsaydı böyle bir başlığa neden ihtiyaç duyulsun? Bir liste yayınlanırdı tıpkı tağşiş listesi gibi, bunlar bunlar iyi yağ denirdi ama denilemez. Listelenen yağlar iyi olabilir kaliteleri belli olabilir ona lafım yok listelerde bulunmayan veya burdaki başlıklarda adı geçmeyen pek çok yağ da iyi olabilir. Hatta belki hoşunuza gitmeyebilir ama markasız yağlar da çok iyi olabilir. Adamın kendine göre bir bahçesi var, bakımını hasatını sıkmasını düzgün yapıyor ve ortaya çok iyi bir yağ çıkıyor. Ama adamin senelik üretimi 500 lt mesela. Ne oldu şimdi burada veya benzer yerlerde adı geçmiyor, markası yok diye bu yağ kötü mü oldu?

Ben bugüne kadar eskiden yeniye yudum, yudum egemden, tariş, komili kristal dolgun güçlü, nily, güvenasa, sazak yağlarını alıp deneyebildim markalı olarak. Markasız olarak ise gittiğim yerlerde 15 20 kadar farklı zeytinyağı denedim. Markasızlardan denediklerimden bazıları markalılardan daha çok hoşuma gitti. Sadece damak tadından bahsetmiyorum, aroması güzel, boğazda belirgin yanma yapan, herhangi bir kusurunu bulamadığım yağlar. Belki analiz etsek bazılarının asit oranı, polifenol değeri, peroksit değeri sizin iyi yağ dediğiniz yağlardan daha iyi çıkabilir. Tabi ki yol kenarinda satilan ilk defa gördüğünüz adamdan alinan yaglardan bahsetmiyorum, tarla sahibini, sahibin eşini oğlunu falan bildiginiz yaglardan bahsediyorum yanlış anlaşılmasın. O zaman "iyi yağlar bellidir" listesine bu yağ nasıl girecek?

Burada adı dahi geçmeyen ama 5 litresi 180 200 belki daha yüksek fiyata satılan bir sürü markalı yağ var, bazılarının da kalitesi gerçekten iyidir, bu başlığı takip eden ama o markalari bir kez bile görmeyen biri için iyi yağ nasıl belli olabiliyor o zaman? Adam bilmiyor, duymamış, tanımıyor ama yağ çok kaliteli. O zaman demek ki burda adı geçmemiş yağ iyi yağ değil böyle bir şey nasıl olabilir?

asla reklam veya tam tersi karalama amacım yok, Avilo sizlere göre iyi bir yağ mı peki? Bu kadar zamandır bu başlığı ve daha bir çok yeri takip ederim, araştırırım ama ben bu konuda herhangi bir kanaate varamadım mesela. Çok fazla satıldığı ortada, hb'de en çok satan listesinin hep başında, n11 ve gg de binlerce müşteri yorumu var. Ama çok beğenen hayran kalan da var, zeytinyağına benzemiyor diyen de var. Bunu diyenlerin hangisi iyi zeytinyağından anlıyor onu da bilemem.

Yine taş baskı hakkında çağ dışı, modern üretime göre daha kalitesiz bir yağ çıkıyor diyen de var, taş baskının tadı başka diyen de. Mesela nedir çok savunulanlardan biri? "Taş baskı yönteminde zeytinler, hamur halinde veya pres halinde hava ile daha çok temas ediyor, oksidasyon artıyor, asit oranı yükseliyor" iyi de kontinü üretimde de atıyorum 0.6 oran yakalanıyor, taş baskıda da veya atıyorum peroksitte. Nasıl oluyor bu iş? Köklü taş baskı Abdde yapılan yarışmada 600 küsür yağ içinden 2. Oluyor.

Iyi hasat belli midir? Erken mi olgun mu?

Iyi sıkım belli midir? Kontinü sistem mi taş baskı mı?

Iyi yetiştirme belli midir? Organik mi iyi tarım mı?

Iyi coğrafya belli midir? Kuzey ege mi güney ege mi?

Hepsinin kendi içinde değişkenleri dinamikleri tercih sebepleri meraklıları var.

LANVIT gibi üstadlar neden yeni yağlar deniyor bu da ayrı bir tartışma iyi yağlar belliyse onların arasında dönsün dursun.

Bunların cevabı bu kadar zorken iyi yağ nasıl bellidir olabiliyor?

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lafın tamamını yazıyorum artık!

İyi yağlar nasïl belli? İnternetten ulaşabileceğin, kapına kadar sipariş verebileceğin, forum yorumları dahil yarışma sonuçlarıyla onaylanmış ürünler belli diyoruz. Yetmiyor adamlardan analiz raporları istiyoruz, telefon açıyoruz konuşuyoruz, bunlardan bütçene uyanı al diyoruz.

Denemek için 10'ar lt sipariş vermiyoruz, mutfağına kullanacağını al denemeye devam et.

Ayrıca yarışmalarda 1'er tane altın gümüş bronz verilmiyor. 600 yağ arasından ikinci oldu falan laf yani.

Ben özgür beyle hem tartışırım hem saygı duyarım, forumun kalitesini yukarı çeken üyelerden kendisi, aynı yayınları açık kaynaklardan sen ben de okuruz ama elinin toprağa zeytine değmesi ayrı bir şey

Ben cesaret edip badem bahçesi alamıyorum, bu işler kolay değil:)

Bademden anlayan mesaj atsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna4242 -- 10 Temmuz 2018; 23:31:16 >

• "Genel kabule, yorumlara göre iyi yağlar belli olabilir ama peki mesela ben adı pek bilinmeyen ve bana çok kaliteli, çok lezzetli gelen bir yağ bulursam, bu yağın adı burada pek gecmedigi için iyi bir yağ olmuyor mu?"

Demiştim zaten mesajımda. Genel bir kabul var buna niye itirazım olsun? Burada belki 20 marka saysak üyelerin %90 ı belki fazlası evet bunlar iyi yağ der bunda bir sıkıntı yok. Benim itirazım şu kısmaydı, burada pek adı geçmeyen pek denenmemiş bir yağ da çok iyi olabilir. Ama ben demiyorum adı sanı belli olmayan ne şartlarda üretildiği belli olmayan yağlar alalım kumar oynar gibi deneyelim. Zaten bu yüzden çoğu kişi burada, kaliteli, lezzetli ve bütçesine de uyan bir yağ bulabilmek veya zeytinyağı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilmek.

Benim sıkıntım uslubunuzdu, takıntı, gurmecilik oynamak, hatta cahil. Karşıdaki kişiye saldırgan tavır sergilemek, kırıcı konuşmak, rencide edici konuşmak bu kadar kolay olmamalı. Burada birbirimizin üye adı hariç hiç bir şeyini bilmiyoruz. Üstelik birebir diyalogumuz dahi olmamışkem olumlu yada olumsuz.

Sırf düşüncesini paylaştığı (doğru da olabilir yanlış da) için bir insana bu şekilde konuşmayı asla doğru bulmuyorum işin özü bu.

Özgür bey konusunda haklısınız tabiri caizse başlığın bilirkişisi, çok şey paylaşıyor, bunu bunca işin gücün arasında yapmasıysa ayrı bir takdiri hak eden hareket. Burada paylaşımda bulunan herkesin emeğine sağlık.

Haklı olduğunuz diğer bir konu işin mutfak kısmı, ben kendi adıma ne kadar araştırsam da, ne kadar kafa da patlatsam asla kendimi o zeytin ağacını eken, bakımını hasatını sıkmasını depolamasını vb yapan insanlarla asla kendimi kıyaslamam. Okuyarak arastirarak bir yere kadar, yaşayarak yaparak başka.

Herkese iyi forumlar

• herkese merhaba , ilk olarak zetay denemiştim şimdide nermin hanımın erken hasat ovilo'sunu sipariş geçtim ,bakalım umarım iyidir deneyimlerimi sizinle paylaşırım :)
  • Dostlar eminim çok sorulmuştur ama bir de ben sorayım. Avilo zeytinyağı tavsiye eder misiniz? 5lt 56tl'ye geliyor uygun gibi. Yudum vs markalardan iyi midir ve ağızı uyuşturma, mide ekşitme gibi durumları var mı acaba?

• ekonomik kriz geliyor tasarruflu hareket edin diyenler var. hatta tv'de birisi Japonya'daki 'minimalist' tavırdan bahsediyordu geçen. tek elbise, tek ayakkabı falan.. adamlar abartmışlar ama konuşan kişinin dediğine bakılırsa bu adamlar gayet de mutlularmış. tasarrufa evet fakat zeytinyağı benim tasarruf kalemlerim arasına girmiyor. zeytinyağı sağlıksa, sağlık bende paradan önce gelir.

ZEYTİNSELİ (domat)----- o.5 lt.lik olanı almıştım. Fena değil. Silisya ve saklı cennet zeytinyağında karşılaştığım o çiğsi tat bunda da zaman zaman hissediliyor. Tıpkı onlar gibi koku-acılık-yakarlık yönünden zayıf bir yağ, fakat lezzetli.

Zeytin de sipariş etmiştim doğal fermente diye; zeytinlerin iriliği iyi, fakat yeşil zeytin benim damak tadıma pek uymadı. siyahı henüz açmadım. çok fazla zeytin yiyen birisi değilim fakat şimdiye dek yediğim en güzel yeşil zeytin "Nermin Hanım" markalı olandı. Onda da fiyatlar biraz yüksek olduğundan bir daha sipariş veremedik.

• Özgür bey facebooktaki taş baskı tartışmasını okudum. Orda bir de enzim tartışması geçmiş. Nedir bu enzim işinin aslı?

Enzimler genel olarak belli kimyasal reaksiyonlari hizlandiran kimyasallar olarak tanımlanır. Reaksiyona girer ve değişmeden çıkar. Formulize etmek gerekirse A + B + Enzim =》 B + Enzim olarak düşünebilirsiniz. Biyolojide de hücresel reaksiyonlarda pek çok enzim yer alır, vücudumuzda da çeşitli enzimler salgılanır.

Zeytinyağı üretiminde de kimileri yağ verimini arttırmak için enzim kullanıyor. Türk gıda kodeksine göre enzim kullanilmis bir urun naturel sızma olarak satılamaz. Bunun yanında enzim satıcıları enzim yağa geçmez der ama, konuştuklarım nedense bana bunu ispat edemediler. Ellerinde akademik, bilimsel ya da analize dayalı bir veri yok veya sunamıyorlar. Bu yüzden ben kullanmaya hiç yanaşmadım. Konvansiyonel üretimin daha çok yağ üretmek için kullandığı bir yöntem. Vücudumuza bir yabanci kimyasal daha almak olarak düşünüyorum ben.

Bu arada sezon geliyor hazırlık yapıyoruz, çok vahim durumlar var. Kurlar piyasayı darmadağın etmiş durumsa. 3tonluk bir paslanmaz çelik tank alabilmek için 1 ton yağ satılması gerekiyor gibi bir denklem çıkardık diğer üretici arkadaşlar ile. Konu sadece zeytinyağı değil, tüm sektörlerde benzer sıkıntılar var. Sonumuz hayır olsun :(

• Sormayınız ya... Hammadde girdileri inanılmaz pahalandı.. Yurtiçinde kağıt üretimi olmasına rağmen Tekel firma; koli hammadde kağıt fiyatlarını iki katına artırdı... Masıl bu maliyetler ile optimal nokta yakalanacak, tüm sektörlerin sorunu oldu(((
    SEG 46&amp;amp;#39;&amp;amp;#39; 46125 LED TV
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Site Ayhan beyin resmi sitesi.

Haberinin olmaması mümkün değil.
    http://www.hepsiburada.com/dr-yagci-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt-edremit-p-ZYDRY5LTSZM?magaza=Dr
    Yağcı bu nasıldır deneyen var mi

Orijinalden alıntı: oguzh4n.

herkese merhaba , ilk olarak zetay denemiştim şimdide nermin hanımın erken hasat ovilo'sunu sipariş geçtim ,bakalım umarım iyidir deneyimlerimi sizinle paylaşırım :)
    Merhaba. Ovilo'yu beğendiniz mi? Vedat Milor'un Ovilo'yu metheden bir yazsını okumuştum. Övüldüğü kadar var mı?

• izzet43 kullanıcısına yanıt
    İlk çıktıkları zaman, kendi ürünlerini öven yorumları vardı HB de burada konusu olmuştu.

Orada başaran diye bi markanın zeytinini aldım cidden istanbulda ki market veya kahvaltıcı zeytinleri ile alakası yok..ben bile zeytinden nefret ederken bergün yiyorum.

Bu arada orada kavlak mete vs diye 5-6 mağaza.vardı. Şu an başarandan aldım ama diğerlerini de denemek istiyorum. Hangisini önerirsiniz?

Quake 3 arena master

When I was your age, i rocket jumped all the way to school, both ways....
  • Ebu Computer kullanıcısına yanıt
    s.a

sizin zeytinyağı tavsiyeniz nedir ?

Nerhmin Hanım'ın Ovilo'su Sipariş 3Lt Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı ile birde sabun vermiştim..

Forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim, gerçekten butik üretim nedir , zeytinyağı farkları vs çok şey okuduk öğrendik sağolun.. :)

Gelelim ürüne ve kıyaslamaya ..

Ağız tadıma güvenen birisiyim ve zeytinyağı hakkında hiç tecrübem yok , ilk "zetay 2lt erken hasat Evo" sipariş ettim ve baya meyvemsilik , yakıcılık , herşey üst düzeyde idi , gerçekten zeytinyağı her şartta kendisini belli ediyor , çok kaliteli yalnız kahvaltılık için uygun olmadığını düşünüyorum, yani yağ baya ağır.. kahvaltıda ekmek banacağınız kıvamdan daha ağır mezeler için tercih edilebilir belki bilemiyorum.. kokusu çok güzeldi , içinden çok farklı çimensi , domates sapının kokuları gibi kokular almıştım :)

Ovilo erken hasat 3LT yağ : Yağ geldiğinde kokusu zetay gibi ağır gelmedi , hafif olduğu söyleniyordu ama şaşırttı , o kadar leziz ve çok iyi bir yağdı ki , yemeye içmeye doyamadık desem yeridir , aşırı memnun kaldık, öyle böyle değil TAM kahvaltılık yağ budur işte.. kokusu ve meyvemsiliği ,yakıcılığı zetay'dan az geldi , ama hepsi oranında ve tam kıvamında , çok sağlam tutturulmuş lezzeti , sizi hiç rahatsız etmiyor .. akıcılığı harika , yedikçe yiyesiniz geliyor gerçekten müthiş..
    hani kahvaltıda ,salatada felan kokusu ve acılığı ile sizi rahatsız edecek, farkına vardıracak gibi asla değil.. zetay gibi değil aralarında her yönden fark var..
    Benim için zeytinyağında aranan özelliklerden biriside , mideyi-bağırsağı iyi çalıştırmasıdır.. zetay'da bunu HİÇ yaşamazken ovilo direk tesir edebildi..
    bu da çok önemli artı benim için sizin için bir kıstasmı bilmiyorum..

ÜRÜNLERİN YANINDA GELEN 1 ŞİŞE SİYAH HEDİYE ZEYTİN VARDI : GERÇEKTEN ONA DA HAYRAN KALIRSINIZ.. BÖYLE Bİ LEZZETLİ Bİ ZEYTİN YOK , ACILIĞI VAR HAFİFTEN EVET AMA GAYET LEZZETLİ VE ÇOK GÜZELDİ..

Kısaca her anlamda ovilo diyorum alacaklarada şiddetle tavsiye ediyorum .. denemeden karar vermeyin gerçekten müthiş lezzet ve kıvamla karşılacaksınız..

Ovilo Satıcı ve ilgilenen Yüksel Bey'e de selamlarımı şükranlarımı sunuyuorum.. muazzam ilgilendi , kargomuz için olsun , defalarca uğraştı şubelere gitti , kendi mailler attı şikayetler etti, o kadar ilgili beyfendi , sağlam bir satıcı ki , ürün nedir bakmazsınız sipariş verirken .. keşke herkes böyle ilgili olsa müşterisine karşı ona sonsuz teşekkür ediyorum..

TABİ BAŞKA MARKA YAĞLARDA SİPARİŞ VERECEĞİM VE DAHA ÇOK KIYASLAMA ŞANSIM OLACAK.. herkese iyi forumlar okuduğunuz için teşekkür ederim..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YURTİÇİ KARGO'DA YAŞADIĞIM REZALETİ ANLATTIM(Sizi sıkmasın ,isteyen okuyabilir..)

Sorun kargocuda başladı Trabzon merkez tanjant şubesi tamamiyle sorumsuz ve manyakça tavırlar alarak hiçbir sebep yokken 1 hafta resmen şizofren gibi evin önünde camın önünde ailecek kargo beklettiler ve hiçbir şekilde GELMEDİLER!

Her koldan şikayet , mail , genel merkezi aramamıza rağmen , hatta sanırım onların spastikmi desem ne desem bilemedim.. müdürleri aradı ona oraya gelemeyeceğimi izah ettim,

o da gelmezseniz geri gider diyor gitsin dedim.. 15 dk bana yalandan hikaye anlatıp, zilde isminiz yazmıyor, gelince zile basmaya çekiniyor, kapının önüne kadar gelip

Korkudan zile basmadan geri dönüyor, sizi aramak zorunda değil, gibi saçma sapan bahaneler ortaya sürdüler, artık kargoculuk elektronik olmuş,işte bildirim atıyorlarmış, yer bildirimi yok ,

Geldik felan mesaj atıyorlarmış.. tüm sorun benim şahsi tarih öncesi numaramın EDREMİT şubesinden çıkarken etikete yapıştırılmasıymış onu arayıp duruyorlarmış, halbuki kutunun üzerinde koskocaman numaramı satıcı yazmış yapıştırmış .. zaten sonradan beni arayan görevli muhtemelen ordan buldu aradı.. heryere şikayet etmemize rağmen genel müdürler dahil, gelmemeye direndiler ve onlara giden şikayete ; benim gideceğimi söylediğimi söylediler YALANCILAR.. ve nasıl babayiğitse bunlar , herşeye rağmen gelmeme cesaretini yinelediler..

Hergün hem onların şubesini arayıp sormamıza rağmen gün-gün , gelmedikleri halde geldik dediler, meğerse yeni bir eleman aldılar ve o da zil çalmaya çekiniyormuş millet söver felan diyor bana :)) iyi dedim o zaman kargonun geldiğini nasıl anlayacağız gelince aramıyorsunuz, ZİL ÇALMIYORSUNUZ.. napacaz dedim ben meditasyonla böyle ya da x ışınlarıyla mı geldiğinizi hissedip kapı açacağım size ? Dumanla mı haberleşeceğiz ?

Kargocu yeni elemanı sıkıştırınca hiç gelmediğini yüzünden anladım, ne zaman geldin sormadan önce gün gün ona pazartesi aradık gün için dediniz , salı hiç uğramadınız.. çarşamba satıcı sizle gün içinde sabah öğleden sonra dediniz , öğlede 3 gibi akşam .. yine kargo yok perşembe yine hiçbişe yok ve kargo sayfasına saçma sapan bildirimler koyuyorlar ve bunun saatiyle de baya oynuyorlar çünkü işleri güçleri yalan , kolpa.

ve en sonunda cuma ya da cumartesi , tüm baskılara rağmen akşamı beklediler gidip almamı umdular İNATÇI yalancılar.. baktılar gelmiyorum iş çıkışına yakın getirip kargomu teslim ettiler.. gerçekten baya mağdur edildim ama uslanmadık , çaresiz kaldık yine sipariş verdik yeniden bakalım bu sefer inşallah sorun yaşamayız..

• 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.