Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (355. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
552
Favori
1.273.199
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    evet, geçen sene de almıştım, ama böyle bir şey ile ilk defa karşılaşıyorum. Belki ne olduğu hakkında fikri olanlar vardır diye önce buraya sorayım dedim.
  • Pekmez şişesini temizlemeden falan mı koymuşlar yağı, aklıma direk Recep İvedik 5 deki yemeğe motor yağı karıştırma olayı geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

Arkadaşlar merhaba, geçen aylarda bir yağ almıştım, naturel sızma soğuk sıkım . Şimdi yağın dibine geldiğimizde şöyle bir şey ile karşılaştık. Satın aldığım yere danışmadan size bir sorayım istedim, fikriniz var mıdır? Bu nedir?

Hocam yanlış bilgilendirmek istemem ama bazen bizim aldığımız yağın dibide bu şekilde oluyor ama bu zeytinin tortusumu yoksa başka bir şey mı açıkçası bilmiyorum fakat zeytinin tortusu olabilir yani zamanla dibe çökmüş olabilir yinede bir bilene danışmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37B8184B6 -- 8 Şubat 2017; 22:12:2 >

• Evet tortu imiş sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

Evet tortu imiş sanırım

İlk defa bir tortunun kirmizimsi renkte olduğunu gördüm. Filtresiz ürünlerde siyahimsi, grimsi tortu dibe çöker de, ketçap rengini ilk defa gördüm, tortu dedilerse.

• Adaliefe den zeytin almıştım bir kaç şişe kırık gelmişti. Yeni bir kargo yapmışlar bu sefer çok özenli ve kaliteli bir paketleme olmuş.

• Ulysses Zeytinyağı'nı ben üretiyorum. Benim kendi ağaçlarımdan tek bahçeden ürettiğim erken hasat bir yağ. Biz şirket değiliz bu arada, üreticiyiz, kendi ağaçlarımızdan çıkan yağ haricinde yağ satmayız. Çıkan ağaç dahi bellidir. Burada birçok şey yazılmış, hepsine bişey yazmak zor. Yarısı doğru, yarısı yanlış burda yazılanların... Fakat bi arkadaş bizim sitemizdeki taş baskı & soğuk sıkım ayrımına takılmış. Ona cevap vermek isterim. O ayrım doğru; 20 derece ile sıkılan yağı taş baskı olarak satıp yalan mı söyleyelim insanlara? Zaten yeterince yalan, hile, tağşiş zar zeytinyağı işinde. Biz işimizi doğru yapmaya çalışıyoruz. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ercan D.

Ulysses Zeytinyağı'nı ben üretiyorum. Benim kendi ağaçlarımdan tek bahçeden ürettiğim erken hasat bir yağ. Biz şirket değiliz bu arada, üreticiyiz, kendi ağaçlarımızdan çıkan yağ haricinde yağ satmayız. Çıkan ağaç dahi bellidir. Burada birçok şey yazılmış, hepsine bişey yazmak zor. Yarısı doğru, yarısı yanlış burda yazılanların... Fakat bi arkadaş bizim sitemizdeki taş baskı & soğuk sıkım ayrımına takılmış. Ona cevap vermek isterim. O ayrım doğru; 20 derece ile sıkılan yağı taş baskı olarak satıp yalan mı söyleyelim insanlara? Zaten yeterince yalan, hile, tağşiş zar zeytinyağı işinde. Biz işimizi doğru yapmaya çalışıyoruz. Teşekkürler.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 24 Şubat 2017; 14:36:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ercan D. E kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz. Zeytinyağı üreticilerinin ürünleri ile ilgili bilgilendirme yapmaları çok güzel.

Sanırım benim daha önce yazdığım bir mesaja cevap verme ihtiyacı duydunuz.

Sitenizde şöyle bir yazı görmüş ve eleştirmiştim: "Piyasada "soğuk sıkım" olarak satılan zeytinyağı türleri maalesef taş baskı değildir. Unutmayın taş baskı olmayan zeytinyağı soğuk sıkım sayılmaz."

Benim bildiğim taş baskı ile soğuk sıkım birbirinden bağımsız teknikler. Ürün taş baskı olmadan soğuk sıkım olabilir veya soğuk sıkım olmadan taş baskı olabilir. Piyasada taş baskı olmadan soğuk sıkım tekniği uygulayan çok sayıda kaliteli üretici var. Bu ürünler soğuk sıkım sayılmıyor mu? Yanlış bilgim varsa doğrusunu öğrenmekten memnun olurum.

Sanırım sitenizde değişiklik yapmışsınız, yukarıda bahsettiğim yazıyı bulamadım, sizin zeytinleriniz taş baskı yöntemiyle mi sıkılıyor?

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 24 Şubat 2017; 1:0:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel indirim var mı link vs?
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    neden kimse almaz diye dusunmus acaba. burdan bir tane bile
    yağ alan olmasa bile ki alan da vardır. bence urun tanitmak icin
    guzel bir yer.
    yağı tahta fıcılarda bekletiyormus o kısmı da ilginc
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsess

güncel indirim var mı link vs?

Merhaba,

Biz Orfion zeytinyağı'nı üretiyoruz. Her ay indirim kuponu paylaşıyoruz forumla. Belki ilginizi çekebilir.

https://forum.donanimhaber.com/naturel-sizma-zeytinyagi-foruma-ozel-indirim-kuponlu--116523266-2#123886953

• quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

neden kimse almaz diye dusunmus acaba. burdan bir tane bile
    yağ alan olmasa bile ki alan da vardır. bence urun tanitmak icin
    guzel bir yer.
    yağı tahta fıcılarda bekletiyormus o kısmı da ilginc

Ahşap fıçı olayı eşimle kafamıza yatmadı bir türlü. Yağı her türlü dış etmenden korumaya çalışmaktır amaç fakat ahşabın tadı geçer. Benzer şekilde ahşap ficida tutarak smoked zeytinyağı yapanini okudum İtalya'da fakat belki vardır bi hikmeti, keşke anlatılsaymış.

• Bu forumda soğuk sıkımın, erken hasatın ne olduğunu bilmeyen çok üretici gördük.

Üretici olmak herşeyi doğru bilmek değil ne yazık ki. Zaten üreticiler yeterince bilgili olsaydı piyasa bu halde olmazdı.

Forumda yazılan bilgileri küçümsemeden önce herkes kendi bilgi eksiklerini tamamlasa daha doğru olur.
  • Bu sektörde maalesef şöyle bir şey var;
    Herkes çok biliyor,
    Herkesin ürünü en iyisi,
    Herkes alaylı ve en doğruyu biliyor.

Fakat gerçekler maalesef şunları söylüyor;
    Çok bilen üretici az, çünkü okumuyorlar.
    Kötü ürün çok zira ürününün iyi olup olmadığını anlamayacak kadar bilgili değil üreticiler ve tüketiciler,
    Alaylı jenerasyonu mektepli jenerasyon ile harmanlamadığımız sürece, sektör gelişmesini sürdüremez. Yanlış bilgiler ile donatılmış tecrübe, sektöre zarar veriyor.

Bütün bu lafları derken de önce iğneyi kendimize batırıyoruz, başka türlü ilerlemek çok zor.
  • arkadaşlar gittigidyor üzerinden sipariş verecem de f/p olarak en ideal avilo gibi geldi, 6 litre 84 e gelecek. ama hakkında çok olmasa da olumsuz yorumlar da va.
    ama nurhanımdan da genel memnuniyet var gördüm, o da 18 litre olarak satıyor 200 lira, o da 180 a gelecek de miktar çok ama yine de övgülere göre baya uygun geldi, ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: milliadam

arkadaşlar gittigidyor üzerinden sipariş verecem de f/p olarak en ideal avilo gibi geldi, 6 litre 84 e gelecek. ama hakkında çok olmasa da olumsuz yorumlar da va.
    ama nurhanımdan da genel memnuniyet var gördüm, o da 18 litre olarak satıyor 200 lira, o da 180 a gelecek de miktar çok ama yine de övgülere göre baya uygun geldi, ne yapmalıyım

Aldım beğenmedim. Tavsiye etmem kendi adıma.
  • 
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.