Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.806
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fenolog

quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

Bugun migrostan litresi 9tl.den 3lt. komili akdeniz sizma aldim. Evdekilerle birlikte bizi uzun sure idare eder. Artik bir sure zeytinyagi firsati takip etmeme gerek kalmadi

Seninki daha güzelmiş.Nasıl aldın ?

yukarda paylaşılmiştı birkaç gün önce, 50 tl ve üzeri alşverişe 9 tl idi fiyatı. az önce baktım sanırım stokları bitmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahun

quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

Kim diyor hocam kullanılmaz diye

Kullanırsınız, isteseniz soya yağıda kullanırsınız...

Pahalı olduğu için kullanmazlar demek istedim...

Valla pahalı da olsa ben kullanıyorum.çocuklar patates kızartmasına bayılıyolar ne idüğü belirsiz yağ ile sağlıklarını tehlikeye atmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fındık yağını nasıl bilirsiniz ey ahali?
  • quote:

quote:

quote:

Valla pahalı da olsa ben kullanıyorum.çocuklar patates kızartmasına bayılıyolar ne idüğü belirsiz yağ ile sağlıklarını tehlikeye atmam

Biz kendimiz de patates kızartmasını çok seviyoruz, hatta tefal ya da philips'in 1kaşık yağla kızartan makinelerinden almayı düşünüyordum ancak makinlerin fiyatları araştırırken kim yazdıysa allah razı olsun yine bu forumda okuduğum yöntemle hiç yağ kullanmadan yapıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt (pişirme kağıdı) seriyoruz üzerine Bim ya da A101'den aldığımız hazır patatesleri buzluktan çıkartıp çözdürmeden döküyoruz. üzerine biraz tuz, kekik ve karabiber döküp fırında 200 derecede 18 ile 22 dakika arası pişiriyoruz. Hiç yağ koymadan gayet güzel oluyor. Hatta halka kalamar bile yaptık o da güzel pişti. Tava ya da fritözde kızartmayı tamamen bıraktık, boş yere kocaman bir makineye de para vermekten kurtulduk.

• ereli63 E kullanıcısına yanıt
    çok pahalı
  • bimde sırım marka zeytin yağı 17,75 TL tad ve kokusu güzel, hissediliyor, fakat üretici firma bilgisi göremedim. (sanırım yudum)
    Bir de 1lt kapalı şişeyi buzlukta beklettim donmadı. (kimi donar kimi donmaz diyor,)Bilgi ve yorumu olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycanata

quote:

quote:

quote:

Biz kendimiz de patates kızartmasını çok seviyoruz, hatta tefal ya da philips'in 1kaşık yağla kızartan makinelerinden almayı düşünüyordum ancak makinlerin fiyatları araştırırken kim yazdıysa allah razı olsun yine bu forumda okuduğum yöntemle hiç yağ kullanmadan yapıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt (pişirme kağıdı) seriyoruz üzerine Bim ya da A101'den aldığımız hazır patatesleri buzluktan çıkartıp çözdürmeden döküyoruz. üzerine biraz tuz, kekik ve karabiber döküp fırında 200 derecede 18 ile 22 dakika arası pişiriyoruz. Hiç yağ koymadan gayet güzel oluyor. Hatta halka kalamar bile yaptık o da güzel pişti. Tava ya da fritözde kızartmayı tamamen bıraktık, boş yere kocaman bir makineye de para vermekten kurtulduk.

Ben de deneyim bu yöntemi :) zaten actifry falan sağlıklı değil içi teflon yani karsinojen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aycanata

quote:

quote:

quote:

Ben de deneyim bu yöntemi :) zaten actifry falan sağlıklı değil içi teflon yani karsinojen

köri sos ilede deneyebilirsiniz çok güzel oluyor.
    tepsiye azda zeytinyağı bile döküyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

Bugun migrostan litresi 9tl.den 3lt. komili akdeniz sizma aldim. Evdekilerle birlikte bizi uzun sure idare eder. Artik bir sure zeytinyagi firsati takip etmeme gerek kalmadi

Akdeniz sizma dedigi Tunus yagi. Kotuleme degil bilgi amacli yazdim. O fiyata ben de alirdim affetmezdim

• Migros sanal markette 50 tl üstü siparişe kendisi soruyor almak istermisin diye mağazada bulamayanlar buradan denesin hem kapına kadarda gelmiş olur

• aycanata kullanıcısına yanıt
    bilmediğim için soruyorum , o patatesler işlemden geçmeden mi paketleniyorlar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeHoroz

bilmediğim için soruyorum , o patatesler işlemden geçmeden mi paketleniyorlar acaba?

Dondurulmuş patatesler yağda bi kızarma işleminden geçtikten sonra sanırım paketleniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyzade den 5l erken hasat 95 liraya sipariş verdim gecen senenin urunuymus. İns güzel cikar bu sene olanlar 130 dan asagi yok. Artik gelince yorum yazarim.

• abi rica ediyorum riviera savunulmasın bu platformda.
  • Merhaba arkadaşlar KAVLAK tan zeytin yağı sipariş edeceğim ama hangisinden sipariş edeceğime karar veremedim Naturel Sızma Zeytinyağı 5 L, Taş Baskı Sızma Zeytinyağı 5 L ,Erken Hasat Zeytinyağı 5 L bunların hangisi sizce daha iyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeHoroz

Sıcak buhar kazanlarında karıştırılarak kabuğundan arındırılıyor, yıkanıyor, kurutuluyor, bıçaklı makinelerde uygun şekilde parmak patatesler haline getiriliyor ve 60-80 derece arası bi suda 15 dk bekletilerek nişastası şişiriliyor ve fazlası arındırılıyor. Tekrar kurutulan bu patatesler yanlış hatırlamıyorsam 250-300 derece kızgın yağa batırılıp çıkartılıyor ve süzülüyor. Süzülen patatesler -30 derece civarı bi koridordan geçirilerek şoklanıyor. Ardından paketlenerek -4 derece gibi soğuk zincirle çıkartılıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam üretim döngüsü bu şekildeydi. Yani evet fırında yapacak kadar yağ zaten mevcut. Özellikle elma dilim patateslerde fırın daha başarılı.
    Dondurulmuş patateslerinin içinin hafif boş olması, peynir gibi değişik güzel bi kıvamın sebebide kesildikten sonra sıcak suda bekletilerek nişastasının şişirilmesi. Bu da lezzetin yoğunluğunu arttırıyor.

• sahatay63 S kullanıcısına yanıt
    Erken hasat soğuk sızma iyidir.

• mcroses kullanıcısına yanıt
    Bende taş baskı daha pahalı daha iyidir mantığıyla taş baskı sipariş verdim acaba yanlış mı yaptım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Orijinalden alıntı: yigitmete

Hocam bende aynı şeyi söylüyorum zaten. Direk üreticiden alın.

Ortalama 15/20 arasına güzel yağ bulunabilir diyorum.

Burada bazı üretici arkadaşlar fiyat yüksek algısı oluşturmak adına çok uçuk rakamlar veriyor.

zetyin yok, zeytin yok diye sürekli yazıyorlar, ağaçlar yıkılıyor zeytinden. haftaya mudanyaya gidince foto çekeyim de görün var mı yok mu

Zaten bu sene Mudanya bölgesinde çok iyi zeytin var diğer bölgelerde ise seyrek var.geçen yıl bizim mudanya çevresinde zeytin azdı.Zeytin üreticileri sadece mudanyadan ibaret olmadığı için fiyatları mudanya bölgesi belirlemiyor.Her yerde mudanya bölgesi gibi zeytin olsa yağ fiyatları 10 tl nin üzerine çıkamaz.Genel olarak ülkemizde bu yıl zeytin verimi az bu da fiyatları direk olarak etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahatay63

Bende taş baskı daha pahalı daha iyidir mantığıyla taş baskı sipariş verdim acaba yanlış mı yaptım?

taş baskı zaten soğuk sıkım ve sızma oluyor.Soğuk sıkım olduğu için zeytindeki yağın tamamı alınamıyor ancak mineral ve vitamin kaybı olmadan yağı elde ediyorsunuz.taş baskı olmadan 5 kg dan 1 litre yağ veriyorsa,taş baskıda 7-8 kg dan 1 litre yağ verir.Taş baskı artık çok yaygın değil o yüzdentaş baskı olduğuna yüzde yüz emin olmalısınız.
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.