Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (110. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.373
Cevap
547
Favori
1.262.777
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar gerçek,sızma,hakiki diye marketlerden hazır zeytinyağı almayın.
    O aldığınız zeytin yağını bu aylarda kalori yanmayan bir odanıza koyun bakalım, yağ donuyormu yada katı bir hal alıyormu?
    Gerçek zeytinyağı soğukta donar. Size tavsiyem pazarlarda açık zeytin satanlardan litrelik yağlar olur onlardan almanızdır. Dikkat edin onlarda donmuş olur. bu yağların en kötüsü bile marketlerde satılan zeytinyağlarından iyidir.
  • Ya ayçiçek yağının içine palmiye yağı karıştırdılarsa? O da donar...Şahsen pazarlara hiç güvenmiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cfiliz


    quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss


    quote:

    Orijinalden alıntı: cfiliz


    quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    Yarından itibaren migroslarda

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    Üretim tarihi 2014 son baharı mı acaba.. Bir önceki sezonun kalan ürünlerini gazlamasınlar da..

    Bu tur kampanyalarda son kullanma tarihine gore is yapilmaz. O magazanin elindeki malin son kullanma tarihine bakiyor. Benim elimdeki yaglarin iki yil daha son kullanma tarihi var.

    Ben son kullanma tarihinden ziyade, üretim tarihini kast etmiştim. Demek istediğinizi de anlıyorum, sonuçta geçen senenin hasadından elde edilen yağın daha kullanılabileceğini anlıyorum. Ama taze yağı (özellikle erken hasat) tercih ederim.

    pardon ben son kullanma tarihi diyorsunuz sandım




  • Zeytinyağı, bal deyince biraz durmak lazım..Size şöyle bir örnek vermek istiyorum..60 kök kadar zeytinim var..zeytini siyah olarak toplayıp kilosunu 2.80- 3 TL den sattım..yeşil olanlarını 2 TL den sattım..benim zeytinlerimin 7 kilosundan 1 kilo yağ çıkıyor( bazı zeytin türlerinde 4 kilodan 1 kilo yağ çıkıyormuş)...yeşil zeytin olarak satınca 1 kilo yağ karşılığı zeytinden 14 TL alıyorum ; siyah zeytin olarak satınca 19-21 TL alıyorum..

    Demek istediğim aldığınız yağlara dikkat edin..mutlaka tanıdık bir yerden olsun..Mesela Antalya şartlarında karışım veya saf zeytinyağını analiz eden bir labaratuvar henüz yok( Gıda mühendisi bir hocamın söylediği kadarıyla)..Analizi yapılabilse de satılan ürünleri denetleme imkanı yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

    hocam o zaman mükemmel zeytinyağının 5 lt'si 37,5 tl yapıyor, biz yudum veya komiliyi 50 tl'ye alınca demekki mükemmel zeytinyağı almış oluyoruz, satıcıda 12,5 tl kar yapmış oluyor. 0,75 tl kilosu, 10 kg'dan 1 lt zeytinyağı çıkarsa, 50 kg'dan 5 lt zeytinyağı çıkar. 50 kg zeytinin kilosu 0,75 kuruştan = 37.5 tl.

    (yanlışım varsa öğlen oldu acıktım yanlış anlamış ve yanlış hesap yapmış olaiblirim :) )

    hesap matematiksel olarak doğru ama bu mantıkla olmaz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evwt

    gerçek zeytin yagının tadını bilseydiniz bu yağların 10 numara motor yağından farkı olmadığını anladınız.ortalama 10kg zeytinden 1 litre yağ çıkacağını hesaplayarak alacağınız yağın nekadarı zeytin yagı olduğunu hesap edebilirsiniz.yağlık zeytin in kilosu 0.75 kuruştan aşağı değildir bu arada.

    Selamlar,
    Belki buradaki üreten/alan herkesten daha çok şey biliyor olabilirsiniz, ama bunu böyle üstü kapalı, neyi nasıl kasdettiğini tam açıklamadan ve toptan kötüleme yapmadan daha detaylı açıklamanız gerekir.
    Yoksa burada alış ve satış yapan herkesi gereksiz bir şüphe ve töhmet altına itiyorsunuz.

    Öyleyse gelsin sorular :

    1- Gerçek zeytinyağının tadı nasıldır? nereden temin edelim? Kim satar?
    2- Bu yağ dediğiniz hangi yağlar? forumdaki üreticilerin yağları mı? markette satılan markalar mı? Yine marketlerdeki markasız 2.sınıf yağlar mı?
    3- Siz hesabınızı ortalama 10 kg üzerinden söylediniz. Buradaki üreticilerden çok farklı bir rakamdan bahsediyorsunuz. Buna deliliniz nedir? Her yörenin zeytini için geçerli midir bu? Zaten sizin hesabınıza göre de burada 5 LT si en az 60 TL'den satılan yağlar da uygun kaliteye denk düşüyor. Peki siz "bu yağlar" derken hangi yağlardan bahsediyorsunuz?




  • Carrefoursa'nın senal marketinde ücretsiz kargo ile Efendioğlu Sızma Zeytin Yağı 5 lt 53.90TL.

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible_jn -- 7 Ocak 2015; 16:54:20 >
  • Evwt isimli arkadaşın dediklerine katılıyorum. Ancak bazı eklemeler ve düzeltmeler yapmak istiyorum. Öncelikle yağlık zeytin diye bir zeytin yoktur. Zeytinler kalibre kalibre ayrılır, çeşitine göre fiyatlandırılır. Manzalina adı verilen zeytinin en iri kalibresi ve lekesizinin 5,5 TL'ye kadar çıkmıştır bu sene. Ayrıca eşek ve domat zeytini adı verilen ve özellikle içine biber doldurulan büyük iri zeytinler yine bu fiyatlardan alıcı bulmuştur. Bu aşamadan aşağıya doğru kalibresine ve ürünün lekesine ve kurt izlerine göre toptan zeytin fiyatları düşer.

    Kalibresi düşüp lekeli olan zeytinler cinsine göre 1 TL'den aşağı olmamak üzere fiyatlara satıldı bu sene. İlk anlattığım lekesiz ve kaliteli iri zeytinlerin marketlere yada pazarlara sunulduğu düşünmüyorum. Genelde ihracata ve daha yüksek zümreye hitap eden yerlere gidiyor. Lekeli ve kurt delikli olan bu zeytinler ise belli başlı işlemlerden geçerek piyasa sürülüyor. Örneğin boyanan zeytinler diye google'a yazın karşınıza çıkan siteleri ziyaret edin. Ben bir tanesini buraya sizin için ekliyorum. Link

    Önceden zeytin fazla para etmez, insanlarımızda tüm zeytini ayırmadan sıktırırdı. Şimdi para ettiği için ve fazla zahmeti olmadığı için pek çok üretici ürünlerini yağ yaptırmadan direk toptan satıyor. Ancak işte bu satıştan arta kalan buruşmuş(bu kötü birşey değil, suyunu çeken zeytin buruşur), toptancı tarafından alınmayan(kurtları olur, çok ufak olur yada zeytin elle toplanmayıp sırıklanmıştır), rüzgar, kuşlar vb nedenlerle zeytin ağacının dibine düşen zeytinler birleştirerek zeytinyağı fabrikasında sıktırıyor. Bunu böyle yapanların zeytinyağları kesinlikle kötüdür demiyorum. Böyle yapmayanlarla arasında çok büyük bir fark yoktur.

    Zeytinde lezzeti belirleyici olan şey asitidir. Zeytin asidini örneği ben 0,5 asit severken, iç anadoludaki bir kişi 1,5 asit sever. 1,5 Asit zeytin bana göre kokuyordur ama o kişiye göre 0,5 asidin içinde su katılmış gibidir. Ancak en pahalı yağ 0,5 asit olarak adlandırılan zeytindir. (Zeytinin asidi ölçmek çok basittir, internetten araştırabilirsiniz.) Bu lezzeti belirleyen zeytinin yetiştiği yer, sulanma durumu, sıktırılma dönemi ve sıktırılan zeytinin dip zeytin olup olmadığı gibi pek çok faktör belirler.

    Yukarıdaki bilgiler ışığında bazı hesaplamalarda bulunacak olursak, zeytinyağı yaptırılan zeytinin 1 kg mı ortalama 1 TL civarında. Balıkesir tarafında 3,5 kg civarından bulduğunu söyleyen internet yorumcuları gördüm ama bizim buralarda genelde 5-6 kg'den bulur. (Yukarıda dediğim gibi mart ayında sıktırsam suyu çekileceği için 3,5 kilogramdanda bulur ama hala şiş olan zeytinde oran bu şekildedir. Zaten zeytinyağında kilogram hesabı doğruyu vermez. Sonuçta aralıkta sıktırıp 6 kg'dan bulan adam martta sıktırınca 3,5 kgdan bulmasının sebebi zeytinin yağ üretmeye devam etmesi değil suyunun çekilmesidir. Her halukarda zeytinden alınacak yağ bellidir, olgunlaşması bellidir. ) Ben yeşil zeytinin yağını sevdiğim için birazını zeytinler yeşilken sıktırırım ve 8-9 kg'a kadar bulduğu olmuştur. Ama o sıkılan zeytinlerin kilogramını 2'ye TL'ye satabilirim en kötü şartta. Bu şekilde hesaplarsanız hiç masrafsız zaten 18 TL'ye gelmiş olur zeytinyağının kilosu. Yada 6 kgdan 1 TL'ye satacağım zeytinleri sıktırırsam 6 TL'Ye gelmiş olur zeytinyağı hiç masrafsız. Ayrıca zeytinin her yıl bakımı yapılır, dipleri çapalanır, bahçe sürülür, budanır, gübrelemesi yapılır. Toplanacağı zaman yövmiyeci tutulur, fabrikaya kadar zeytin nakliye edilir, fabrikada sıkılması için ayrıca para ödenir. Hesapladığınız zaman zeytinyağının benim gözümdeki değeri 25 TL'den daha fazladır ama sonuçta herşeyin bir piyasası var.

    İşte bu piyasa denen şey nedeniyle ve insanlara ulaşılması imkansız gelmesin diye zeytinlere bazı hileler yaparlar. Kimisi ucuza aldığı zeytini boyar, siz hiç markette yemeye hazır yeşil zeytin gördünüz mü ? Çoğu boyalıdır. Milli su gibi bulanık kahverengi rengi vardır. 1 ayda hatta 2 ayda olacak zeytinleri kostik vb kimyasallarla fabrikadan markete gitmeden yolda zeytinler oluyor. Oysa biz evde yaparken sürekli suyunu değiştiriyoruz, bastırma zeytini bez torbalarda sıkılıyoruz vs. vs. TAbi bunlar olmasa herkes zeytin yiyemez veya şirkeytler bu kadar fazla kar edemez. Ama bu tür işlemler sağlığı tehdit ediyor o ayrı birşey.

    Biraz fazla oldu ama burada ucuz diye alınan zeytinyağlarını bildiğim için 1-2 seferdir kayıtsız kalamıyorum. Sorularınıza cevaplamam gerekirse,
    1- Gerçek zeytinyağının tadı nasıldır? nereden temin edelim? Kim satar?
    Gerçek zeytinyağı fabrikadan sıkılıp direk bidonlara doldurulan zeytin yağıdır. Tadı size tarif edemem ama yolunuz buralara düşerse gelin tattırayım. Ama büyük ihtimalle beğenmezsiniz. Kendi yağlarını ve toptan aldığı yağları perakende büyük şehirlere satan bir abim var. Bir müşterisi gelmiş kendi almış yağı ve tatmış. Neredeyse gırtlak gırtlağa gelmiş sen buna ne kattın, beni mi dolandırıyorsun diye. Son sakinleştiklerinde arkadaşım kardeşine pamuk yağı alıp gelmesini söylemiş. Karıştırdıklarında adam tadıp yaptığı hatanın farkına varmış ama bizimki yağı oraya döküp adamı oradan göndermiş. Sonuçta diyorum ya herkesin lezzeti anlayışı farklıdır. Pek çoğunuz pamuk yağlı vb yağlarla karışmış zeytinyağı yiyorsunuz bu doğru ama bilmiyorsunuz çünkü öyle alışmışsınız. Pamuk yağının zararlarını google'da araştırmanızı öneririm. Özellikle erkeklerde sperm oluşumuna engel olur ve kolestorel sebebidir.
    2- Bu yağ dediğiniz hangi yağlar? forumdaki üreticilerin yağları mı? markette satılan markalar mı? Yine marketlerdeki markasız 2.sınıf yağlar mı?
    Buna birşey diyemem çünkü forumdaki arkadaşların yağlarını tatmadım. Markettende bir kaç markayı tattım. Yudum falan hiç zeytinyağı değil gerçi çeşit çeşit bunlar belki ondandır birşey diyemem. Ama en iyiye yakın bulduğum marka tarişin markası. Zaten onda fazla indirim olmuyor sanırım. Rastlamadım daha.
    3- Siz hesabınızı ortalama 10 kg üzerinden söylediniz. Buradaki üreticilerden çok farklı bir rakamdan bahsediyorsunuz. Buna deliliniz nedir? Her yörenin zeytini için geçerli midir bu? Zaten sizin hesabınıza göre de burada 5 LT si en az 60 TL'den satılan yağlar da uygun kaliteye denk düşüyor. Peki siz "bu yağlar" derken hangi yağlardan bahsediyorsunuz?
    Ortalama 10 kg çok büyük bir oran. Dediğim gibi ancak zeytinler daha olgunlaşmadan yeşilken sıkılırsa bu oranlar yakalanabilir. Diğer türlü 6-7 kg normaldir, 4-5 en güzelidir. Şuan zyetinyağı 12 ile 15 TL arasında satılıyor perakende. Toptan 8 ile 10 arasında satılıyor. İçine koyduğunuz pamuk yağı oranına görede bu oran düşüyor. Veya 5-6 TL civarına satılan asidi yüksek yağları alıp karıştırıyorlar yada bu yağları tekrar işleyip asidini düşürüp piyasaya sürüyorlar. Fiyatlar bu şekilde belirleniyor.




  • 2 seferdir taris ürünlerini tavsiye ediyorum, tadi iyi oldugu için önermistim ancak az önce tansasta incelerken digerlerinden ambalajinda bile farki oldugunu gördüm. Yudum, komili ve kirlangiçta üzerinde herhangi bir açiklama vs. yok. Ama taris ve zeytiniskelesi ürünlerinin üzerinde asit oranlarina kadar belirtilmis.

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    -
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    @nokmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekrem09 -- 7 Ocak 2015; 23:02:54 >




  • Markalara da güvdnemeyeceksek, devlet denetlemiyorsa, yapacak bir şey yok pamuk yağı da katarlar motor yağıda.. Bu konuyu arkadaşlarınla takip ettikçe moralim bozuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekrem09 arkadaşım zaten bütün sorulara cevap vermiş bende uzatmadan 1-2 şey ekleyeyim:onunda bahsettiği gibi gerçek zeytin yağı zeytin toplanıp Sıkıldıktan sonra çıkan hiç bir müdahale olmadan satılan yağdır.Bir çok yörenin yağını tattığım için benim damak zevkime en çok uyan Edremit yöresinin yağlarıdır.Genellikle 0,5 asit oluyor.KEndim Manisa akhisarda 10 kadar yaşadım Akhisarın zeytin ve zeytin yağları DÜnyaca nam salmış olmasına rağmen o yağlardan hiç satın alıp yediğim olmadı.Fiyatlara gelince Edremit zeytin yağı geçensene litresi 10 tl den 120 litre aldım.Akhisar zeytin yağı isteyen birkaç arkadaşımada litresi 7 tl den 20 litre kadar almıştım 1.0 asittiler.Zaten yağ sıkılırken fabrikada 0,8 asitin altında çıkarsa yağınız O tarlanın yağnı ayrı bidonlara doldurulur onu Tüccara satmazlar Veya fabrikaya satmazlar Kendi evinin bodrumunda tutar eşe dosta satılır. Fabrikasyon üretimlerde Bildiğim kadarıyla 1,5-2,0 asit zeytin yağını alıp içine ayçiçek veya pamuk veya kanola yağıyla karışıtırıp asitdi düşürülerek yapılıyor
    Marka olayına gelince 5 litresi 50 tl nin altına alacağınız hiçbir yağın %100 zeytin yağı olmadığını Anlatmak istedim sadece ister inanırsınız isterseniz inanmazsınız orası size kalmış.Neticede Sizler Burarlara gelip Onlarca litre yağ satın alamayacağınız için Ucuz diye hemen her markanın 5-10 litrelik yağını almak yerine ufak boy alıp tadına bakın ondan sonra o markadan devam edin.
    Devlet denetleme konusuna gelince Ülkemizde malesef Hiç bir konuda olmadığı gibi burdada denetleme sözkonusu değil.Denetleme olsa bile Bu yağın iyisini kötüsü ayırt edecek standartmızda yok yani ben motoryağını alıp şişeleyim zeytin yağı etiketiyle rahatlıkla satarım hiç kimsede bu zeyitn yağı değil diyemez.Böylede açık var kanunumuzda




  • özkuruşlar marketde dün, tariş 5 lt natural sızma zeytinyağı 56,90 tl'ydi. çarşamba günü halk günü olduğu için o fiyat olabilir ama belki bugünde devam ediyordur, işyerime yakın öğlen bakar editlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrem09 E kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, yalnız kafama takılan bir şey var, zeytinyağı yapılan zeytinin kilosu 1 tl, 6-7 kg zeytinden 1 lt zeytinyağı çıkıyormuş, bu durumda piyasada satılan marka zeytinyağları, üretim giderlerini çıktıktan sonra 5 lt zeytinyağından yine kar elde ediyorlar, benim anlamadığım fiyat durumları böyleyken marka diye satılan zeytinyağlarında üreticilerin neden hileye kaçsın. hemen hemen her yıl ayvalık sarımsaklıya gideriz direk üreticiden lt'si 12 tl den zeytinyağı aldık, tat olarak komiliyi daha çok beğeniyorum (içine ne katıyorlarsa tadı güzel oluyor ) tadı her ne kadar kötü olsada üreticiden aldığımız zeytinyağını tüketmeye çalışıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A 101 den aldım ve çok beğendim tariş Komili vs den iyiydi .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Ya ayçiçek yağının içine palmiye yağı karıştırdılarsa? O da donar...Şahsen pazarlara hiç güvenmiyorum...

    Ben de katılıyorum size. Bazı köylüler de artık firmalar gibi kazık atıyor. Marketlerde 53-55 lira civarında yap bulmak mümkün şu anda. Zeytinyağı diye kanola yağı almanın anlamı yok :)

    Carrefoursa senal market. Yudum Ege Sızma Zeytinyağı 5 lt 54.90TL KDV. Kargo bedava.
  • Herkese Merhaba,

    Ne yazık ki bu konu sağlık için zeytin yağı yenmesi gerektiğinin farkına varan herkes için zulüm halini alınıyor. Hangisi gerçek yağ, acaba kandırılıyor muyum soruları gerçekten kafa kurcalıyor.

    Gerçek zeytin yağının yenmesi biraz daha güçtür ancak alıştıktan sonra bırakması da bir o kadar zordur.

    Bizim İzmir-Bayındır da çok büyük olmayan zeytinliklerimiz var. Küçüklüğümüzden beri zeytin toplayıp, kendimize yetecek kadar zeytin yağımızı elde edip, onları tüketiyoruz. Tadını tarif etmek tabi ki zor ama en belirgin özellik yendikten soran gırtlaktan acımtırak bir tat bırakmasıdır.

    Zeytin yağını şimdiye kadar hiç dondurucuya koyup ne kadar donuyor diye denemek aklıma gelmedi. Normalde soğukta kaldığında zeytin yağını donduğu biliyoruz ama İzmir'de ki soğuklarda nacak kristalleşme olabiliyordu. Buradaki muhabbetlerden sonra bu sabah donduruca bir kase yağ koydum, yarına kadar ne kadar donacağını göreceğim. Sonucu sizlere de söylerim ki Bayındır yöresi gerçek zeytin yağının 24 saatte ne kadar donduğunu öğrenmiş oluruz.

    Zeytin bizim oralarda her yıl Aralık sonu, Ocak başı gibi toplanır ve Bayındır Tariş fabrikasının bahçesine çuvallar halinde yığılır. 1-2 gün içinde de Tariş tarafından sıkılarak, bidonlara konulur ve evimizin altındaki depoda tutulur. Babam Tariş üyesi olduğu için, her yıl belli bir miktarını Tariş'e satmak zorunda, bu yıl Tariş'in alış fiyatı ortalama 11 TL'idi bizim yağları. Yaklaşık 5.5 kilodan 1 lt yağ çıktı ve asit oranı 0.4 - 0.6 arasında değişti. Geçen sene 8 TL civarından almıştı Tariş. Bu yüzden babam yakın çevreye şu anda 12-13 TL'den yağ veriyor. Yanlış anlaşılmasın öyle yağ satmak için uğraşan biri değil ama zeytincilik olduğunu bilen yakın çevre gelip alır. Hatta benim iş yerindeki arkadaşlar da alıştılar, Ankara'ya getirmem için beni zorluyorlar. :)

    Zeytin dalından koparıldıktan sonra ne kadar çok beklerse, yağın asit miktarı o kadar yüksek oluyor. Siz zeytini toplamadan önce, kış dönemi şartlarından dolayı zeytinler ağaçların diplerine dökülmüş oluyor. Dip zeytini denilen bu zeytin, çok beklediği ve toprakla temas ettiği için hafif çürüyor ve asit oranı da artıyor. Bir çok firmada bu zeytini düşük fiyatla alıp, karışık zeytin yağı yapmak için kullanıyor.

    Zeytin yağı bekledikçe de asit oranı bir miktar artıyor ama bu çok rahatsız edecek düzeylere ulaşmıyor. Örneğin biz hala geçen yılın yağını kullanıyoruz ama ilk gün ya da bir sene sonrasında tat da alışılmadık bir değişiklik hissedilmiyor.

    Zeytin Yağı sıkılıp, evin depondaki bidonlara aktarıldıktan sonra belli bir süre bulanık halde duruyor. bunun sebebi içinde bulunan tortuların hareket etmesi oluyor. 1 ay içinde bu tortu dibe çöküyor ve berrak zeytin yağı elde ediliyor. Yani filtrelemek gibi bir işleme gerek kalmıyor. Dipte toplanan tortuda sene sonunda sabun yapımında kullanılıyor.

    Sizlerin bu durumunu görünce ne kadar şanslı biri olduğumu anlıyorum aslında. Babam oralarda uğraşıyor, ben Ankara'da hazır yağları afiyetle yiyorum.
    Bu işte tanıdık bir üretici bulup, her sene ondan yağ almak en iyi çözüm olacaktır.

    Kalın sağlıcakla...




  • Bakanlıktan yapılan açıklamalardan;

    BİTKİSEL YAĞLAR:

    Firma Adı Ürün Adı

    Arslan Gıda-Tekirdağ Erdem Saroz Natürel Sızma Zeytinyağı (Yağ Asidi Metil Esterleri)

    Güney Tüketim Malları-İzmir Yeni Selin 14 Sızma Zeytinyağı-Riviera Zeytinyağı Verde Yağ San-İzmir Bizler-Riviera Zeytinyağı (Eritrodiol uvaol ve mumsu maddeler)


    Mumsu madde nedir acaba, ne işe yarar, yağın içine neden karıştırırlar... Diğerleri asidi düşürmek için kullanılıyor sanırım.
  • Merhabalar ;

    Yaklaşık 30 senedir bu işle uğraşıyoruz.Baba mesleğidir.Kendi adıma da bu iş üzerine eğitim gördüm ve 15 senedir bu işi devam ettiriyorum.
    Direkt üreticiyim,kendi zeytinliklerimiz de ürettiğimiz zeytini yine kendi makinelerimizle işliyoruz.
    Forumda olmamın ticari bir amacı yok.Zeytinyağına tutkunum.Türkiye de kişi başına tüketimin 1,5 litre olduğunu bilmek bile beni bir şeyler yapmaya itiyor.
    İnsanımız ne yazık ki bu mucizeyi bilmiyor.

    Zeytinyağ ile ilgili gerçekleri insanlara aktarmak için bilgim yettiği kadar yardımcı olmaya hazırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevkitepe

    Merhabalar ;

    Yaklaşık 30 senedir bu işle uğraşıyoruz.Baba mesleğidir.Kendi adıma da bu iş üzerine eğitim gördüm ve 15 senedir bu işi devam ettiriyorum.
    Direkt üreticiyim,kendi zeytinliklerimiz de ürettiğimiz zeytini yine kendi makinelerimizle işliyoruz.
    Forumda olmamın ticari bir amacı yok.Zeytinyağına tutkunum.Türkiye de kişi başına tüketimin 1,5 litre olduğunu bilmek bile beni bir şeyler yapmaya itiyor.
    İnsanımız ne yazık ki bu mucizeyi bilmiyor.

    Zeytinyağ ile ilgili gerçekleri insanlara aktarmak için bilgim yettiği kadar yardımcı olmaya hazırım.
    quote:

    Orijinalden alynty: sevkitepe


    Merhabalar ;

    Yakla?yk 30 senedir bu i?le u?ra?yyoruz.Baba mesle?idir.Kendi adyma da bu i? üzerine e?itim gördüm ve 15 senedir bu i?i devam ettiriyorum.
    Direkt üreticiyim,kendi zeytinliklerimiz de üretti?imiz zeytini yine kendi makinelerimizle i?liyoruz.
    Forumda olmamyn ticari bir amacy yok.Zeytinya?yna tutkunum.Türkiye de ki?i ba?yna tüketimin 1,5 litre oldu?unu bilmek bile beni bir ?eyler yapmaya itiyor.
    Ynsanymyz ne yazyk ki bu mucizeyi bilmiyor.

    Zeytinya? ile ilgili gerçekleri insanlara aktarmak için bilgim yetti?i kadar yardymcy olmaya hazyrym.

    Ben de zeytinya?ynyn bir mucize oldu?unu bu forum üzerinden yapty?ym aly?veri?ten sonra anladym. Bu kelimeyi de etrafymda herkese kullanyyorum.

    Günlerdir de, ak?am olsa da bu sefer ne ile yesem diye heyecan duyuyorum, böyle bir damak tadyny ve sa?lyk mucizesini bana tanytty?y için ya?yny kullandy?ym Erdem bey ve di?er tüm üreticilerimize te?ekkür ederim.

    Evet ded?iniz gibi ben ba?ta olmak üzere biz bu mucizeyi bilmiyormu?uz. Evet yyllardyr z.ya?y alyp tüketen biri olarak söylüyorum bunu. Ama ço?u markayy denememe ra?men özellikle filtresiz z.ya?yny tatdyktan sonra bu mucizeyle
    yeni tany?ty?ymy farkettim. Kimden alyrlarsa alsynlar, tüm arkada?lara da tavsiyem direk üreticiden almalary. Bu sayede de birlik olup, üreticiyi sömürmek ve tüketiciyi kazyklamak üzerine sistemlerini kurmu? olan aradaki kar heveslilerinin belini de biraz kyrmy? oluruz diye dü?ünüyorum.

    Size de giderek daha çok saty?lar ve hayyrly kazançlar dilerim.

    Öyleyse ilk soru benden gelsin, sanyrym en çok merak edilen de budur. Bu yylyn zeytin rekoltesini dü?ük oldu?u ve fiyatlaryn artmasyna nedeno ldu?u heryerde yazylyp söyleniyor. Peki bu mevsimlerde bolca aldy?ymyz ya?mur ve kar ya?y?lary gelecek yylyn zeytin üretimine olumlu/olumsuz nasyl katkysy olur?
    Hadi lafy gevelemeden sorayym, zeytinya?y fiyatlary bu yyl ucuzlar my?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: okitai

    ben buzluğa bile koymadan Osmanhasimcan dan aldığım yağın donduğunu gözlemlemiştim..bu sanalpazardan aldım dediğiniz ve donmadı dediğiniz yağlar hangileri?

    Osman Bey'den yağ almadım hiç. Aslında sepetime attım satın alacaktım ama fiyat artırdığını duyunca tepki için yağ almaktan vazgeçtim. Yağlarının iyi olduğunu duydum sadece, gerisini bilmiyorum.

    Sadece donma testine bakarak yağın kalitesi %100 belli olsaydı bu yağların hangi satıcılara ait olduğunu rahatlıkla söylerdim ancak bu test kaliteyi belirlemekteki testlerden sadece biri olduğu için, satıcı isimlerini veripte, haksız yere günahlarını almak istemem. Yukarıda da belirttiğim gibi, yağ alırken kendiniz tat, koku ve yoğunluğuna bakarak denemelisiniz.

    Laboratuvar sonuçları bile bazen bağlayıcı değil çünkü satıcılar yılda bir kere sıkım yaptırmıyorlar. Diyelim ki ilk sıktırdıkları zeytinyağını laboratuvara götürüp test ettirdiler ve sonuçlar iyi çıktı. İkinci sıkım aynı ağaç bile olsa kalite farklı çıkabilir çünkü zeytini toplama şartları, depolama, taşıma, sıkım ve toplandıktan ne kadar sonra sıkıma girdiği gibi değişkenler sonucu zeytinyağı çok iyi ya da çok kötü olabilir.

    Aslında bal ve zeytinyağı istismara çok açık iki gıda ürünü. Günümüzde köylü kurnazları da bol olduğu için, kim doğru söylüyor kim hile yapıyor anlamak gerçekten zor. Geçen yıl gittiğim köylerden biri tüccara 7 liradan ürün satarken, bana 15 liradan satmaya kalktı. Üstelik öyle 1 ya da 2 litre değil, 30 litre zeytinyağı alacaktım. Yani köylü kurnazları artık her yerdeler. Köylü pazarı dediğimiz yerlerde bile, koli ile tanesini 15 kuruşa aldıkları yumurtaları bir gece önce çamura ve pisliğe bulayıp, pazara getirerek köy yumurtası adı altında 1 liradan satanları biliyorum. Halden aldıkları domates salatalık ve benzeri sebze meyveleri küfelere doldurup sanki kendi bahçesinden toplamış, pazara getirip satış yapıyor havası verenleri de bolca görüyorum. Artık köylüler ve üreticiler çakal olmuş. (Hakkıyla satış yapan üretici ve köylüleri tenzih ederim)

    evet osmanhasimcan arkadaşın yağını herkez beğeniyor. fakat 10 litrede 10 lira farkettiği için bende erdem ipek ten aldım.bırakın buzluğa koymayı kargodan saat 11 gibi gelmişti. evde uluorta durmasın diye mutfak çok dar.
    hanım geçici olarak balkona koymuştu.akşama yemek için açtığımızda birde ne göreyim sanırım havaların çok soğuk olmasından dolayıdır ki yağ donma kıvamına gelmişti.yani bir reçel kadar nerdeyse yoğunlaşmıştı.hava biraz daha soğuk olsa demekki yağ donacak.ha bu kaliteli mi olduğunu gösteriyor orasını yağ hakkında iyi malumatı olanlar bilir




  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.