Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (438. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.790
Cevap
530
Favori
1.192.739
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba ben size isin icinden birkac bilgi verdim benim mal satmak gibi derdim yok cok olsa senede 1 ton yag oluyor onuda ufak ufak satiyorum zaten pazarlama derdimde degilim malimi ovmuyorum gercegi soyluyorum.bakin simdi dalindan yere dusmus sinek hasarli,kurtlu kurumus zeytini kilosu 1.25 liraya aliyorlar hesap yapalim 1 ton zeytin 1250 tl bu zeytinden ortalama 240 kilo yag cikar bunuda 18₺ den kilosunu verse 4320₺ yapar 400₺ yag cikarma parasi icine pamuk yagi vs koymasa bile kar var ama yag gercek kalitede degil gercekleri bilin istedim bakin pamuk yagindan agzi yananlar olmus ben size isin puf noktasini anlattim bazen renk ve tatta kimyasallarla yapay olarak ekleniyor valla arkadaslar benim yagim tamamen sinek hasarsiz ust zeytinlerden 1.sinif gemlik zeytinyagi isteyen gercek ciftciden yag olsun diye yag almak istemeyen arkadaslara gonderirim kg fiyati 26₺ faydalanmak isteyen olursa yazabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunuda belirteyim burda satan arkadaslarda var sanirim onlara ayip olmasin herkes oyle yanlis isler yapiyor demiyorum yapanlar var diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica yaglar soguk sikim ve sizma oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filtresiz erken hasat gene muhteşem. Ekmekle falan yediğinizle belli olmuyor ama bir çay kaşığı attım. Yakıcılığı baya iyi seviyede su içtim gitsin diye resmen. Meyvemsilik çimensi tatlar buram buram geliyor. Keşke kilo sorunumuz olmasa da sabah akşam ekmek bana bana yesek. :) Geçen yıldan daha iyi bu seneki yağ değil mi özgür hocam öyle hissettim ben.
  • n11 de şöyle bir ürün var.

    Neden Filtresiz? Akhisar Yöresinin Zeytin özellikleri ve Zeytinyağı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar gibi yararlı olabilecek bilgiler olduğu için aşağıya alıyorum, bilgilerin doğruluğunu bilmiyorum.Bu arada 5 LT ürünün kargo dahil fiyatı 119,90 TL.Deneyen varsa yorumlarını yazmasını rica ederim.

    1 adet 5 Lt Naturel Sızma Zeytinyağı (Kuzey Ege’den sadece Akhisar Yöresi, Yayakırıldık Köyü)

    YENİ MAHSÜL ZEYTİNLERDEN. 0,5 ASİT PİYASADAKİ DİĞER 0,8 'LER İLE KARIŞTIRMAYINIZ !

    ELDE EDİLEN MAHSÜLLERİN YAYAKIRILDIK KÖYÜNÜN SULANMAYAN ZEYTİNBAHÇELERİNDEN ELDE EDİLMİŞTİR. O YÜZDEN AROMA VE LEZZET DOĞAL YAĞMUR SUYUNUN MİNERALLERİYLE ZENGİNLEŞMİŞTİR.

    NEDEN FİLTRESİZ ?
    Bilindiği üzere sıkılan zeytinyağı ile birlikte zeytin meyvesine ait parçalar (posa) 2 çeşit filtre ile filtrelenir. Bunlardan ilki toprak filtre; ikinci ise kağıt filtredir.

    Bu filtreleme yöntemi posayı almak için olsa da posa ile birlikte zeytinyağının içindeki önemli ve sağlıklı maddeleri de filtreler. Bu yüzden sizlere zeytinyağının en doğalını sunmak için ürünlerimizi filtrelemiyoruz.

    Akhisar Yöresinden özenle seçilmiş zeytinlerin yalnızca mekanik olarak işlenmesi ile elde ettiğimiz üstün kaliteli zeytinyağımızdır. Maksimum asit oranı %0,8 dir. Yoğun aromalıdır.

    Natürel sızma zeytinyağımızı özellikle salatalar ve soğuk aperatiflerinizde; ayrıca tüm soğuk ve sıcak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

    Ürün Cinsi: Natürel Sızma Zeytinyağı – Ambalaj: 5LT Teneke
    Yöre : Zeytinin Başkenti Akhisar Yöresi (Yayakırıldık Köyü)
    Stok : Ürünlerimiz serin, kuru ve 20 Dereceyi aşmayan ortamda stoklanmaktadır.

    Türkiye’de en çok zeytin ağacının 15 milyon adetle Akhisar’da olduğunu biliyor muydunuz?

    Tavsiye Etmediğimiz Yağlar:
    Pet şişelerde satılan ürünler
    Yol kenarında satılan etiketsiz ürünler
    Pazarlarda satılan sertifikasız veya etiketsiz ürünler
    Güneşte bekleyen ürünler, uygun koşullarda saklanmayan zeytinyağları

    Zeytinyağı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar:
    Riviera zeytinyağı, havalı ismine rağmen kimyasal işlem görmüş bir zeytinyağıdır ve oldukça düşük kalitededir.
    Zeytinyağı özellikle yemeklerde kötü kokmaz. Kötü kokan bir zeytinyağı var ise, kusurlu ve kalitesiz bir yağdır.
    Zeytinyağının rengi kalitesini göstermez. Öyle ki, kalite yarışmalarında koyu renkli bardaklardan tadım yapılır.
    Taş baskı üretim yöntemi kalite ve lezzeti zedeleyici, modernlikten uzak ve iyi işletmelerce terk edilmeye başlanmış bir üretim yöntemidir. Yağ sürekli olarak hava ile temas halindedir. Yağ ortamdaki kötü kokular, pislik vb. maruz kalmaktadır.
    Zeytinyağının asit oranı, tadarak anlaşılamaz.
    Siyah zeytin yeşil zeytinin olgunlaşmış halidir. Erken hasat yağlar yeşil yani körpe zeytinden elde edilen yağlardır. Çiğ tüketime uygun olup yararlı maddeleri en çok ihtiva eden yağdır.

    EN İYİ SIZMA ZEYTİNYAĞI, SOĞUK PRESLEME VEYA EKSTRAKSİYON İŞLEMİ İLE ELDE EDİLİR .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

    Filtresiz erken hasat gene muhteşem. Ekmekle falan yediğinizle belli olmuyor ama bir çay kaşığı attım. Yakıcılığı baya iyi seviyede su içtim gitsin diye resmen. Meyvemsilik çimensi tatlar buram buram geliyor. Keşke kilo sorunumuz olmasa da sabah akşam ekmek bana bana yesek. :) Geçen yıldan daha iyi bu seneki yağ değil mi özgür hocam öyle hissettim ben.
    Hocam beğenmenize sevindim =)
    Bu sene genel olarak zeytinlerden kaynaklı bir problem var, sinek çok vurdu. Erken hasat olup, soğuk sıkım yapıp, asit değerleri de uymasına rağmen, erken hasat partisine koyamadığımız o kadar fazla ürün oldu ki şaşırırsınız...

    Bizim tespitimize göre duyusal değerlerde geçen seneye göre ufak bir yumuşaklık var. Bazen ne kadar emek verirseniz verin, doğa daha iyisini yapmanıza izin vermiyor. Mevsimsel farklar böyle sürprizler yapıyor. İyi üretim olduğu sürece, iyi ürün çıkmaya devam eder ve bununla beraber belli bir standartta ufak dalgalanmalar oluyor (kabul edilebilir sınırlar) o kadarını da hoş görmek lazım =))

    Tüm ülkede bu problem var. Yine iyi bir ürün var ortada, gönderdiğimiz numune tadım uzmanı hocalarımız tarafından gayet güzel yorumlandı.




  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Ben de 11.11’de geçtim siparişi, 5+5+0,5 lt şeklinde.

    Diğer pek çok zeytinyağı makina yağı gibi geliyor bundan sonra (geçen senelerde de almıştım)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerel bir üreticiden 26 Tl ye aldım yakıcılığı iyi kokusu azdı ...filtresiz olduğu için bulanıktı....Fiyatına göre iyi sanki.
  • https://urun.n11.com/zeytin-yagi/ayvalik-soguk-sikim-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt-cok-al-az-ode-P249936871

    Arkadaşlar yukarıda linkini verdiğim zeytinyağından almıştım 11.11'de ancak buraya bakmak aklıma daha yeni geldi. Ben zeytinyağını beğendim ama çok anladığım bir şey değil. Anlayan bir arkadaş yorum yapabilir mi acaba iyi midir kötü müdür?
  • Arkadaşlar Adalıefe , Trilye , Ulysses marka yağlarım geldi. Hepsi erken hasat 2018-2019 soğuk sıkım vs vs ayni özelliklerde :)



    Trilye 0.3 asit yarım litresi 24 tl ye almıştım. Filtreli , Şu an 32 tl gözüküyor. ( 1lt 49 tl ) Dolapta donuyor . ( Bu özellik benim için çok önemli bir kriter değil ama yine de güzel , merak eden olursa diye yazıyorum ) Yakıcılık çok iyi , boğaza hoş geliyor . Meyvemsilikte ise zeytin ve yeşil elma kokusu baskın. Ayrıca siyah zeytinleri çok çok iyi . Yağı fiyatı nedeniyle ucuzlayınca alabilirim beğendim. Ama zeytini kesinlikle listeme ekliyorum. Etli , ince , kabuklu , yağlı , hafif zeytin acılığı ( güzel bir acılık ) renksiz çekirdekler. Doğal zeytin yediğinizi hissettiriyor. 5 lt likler 165 tl ( 0.5 asit ) ile 220 tl arası . Kargolama çok hızlı. Paketleme çok özenli ve içine bir not yazmışlar birde hediye koymuşlar gerçekten çok hoşumuza gitti. İlgili bir firma böyle firmalar kazansın istiyor insan.



    Ulysses 1 lt geldi. 42 tl . Filtresiz. İlgili firma ayrıca kargo hızlı geldi ancak ambalaj ve kutulama pek özenli değil yine de sağlam geldi. Teneke standart teneke üzerine yapıştırma etiket . Bu fiyatta bir yağ için açıkçası daha özenli bir ambalaj bekliyor insan. 0.2 asit deniyor ama daha deneme şansımız olmadı. 10 derece de taş baskı soğuk sıkım deniliyor. ( Yapılabilir mi , uzman değilim yorum yapamayacağım ama doğrudur diye düşünüyorum ) Fiyat biraz yüksek ama 5 lt lik ler 155 tl ile 210 tl arası . Birde daha düşük kalite yağları var daha ucuza 110 tl 0.5 asidik diyor ama kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.



    Adalıefe London 2018 golden üstün kalite ödülü ve 2018 üstün lezzet ödülü etiketleri var. 0.5 asit. Meyvemsilik çok güzel. Yakıcılık iyi . Firmaya özel baskılı karton ve baskılı teneke geldi tasarım kutu ve teneke çok şık tam hediyelik bir paket. Normal de düz sarı teneke üzerine etiket yapıştırıp yollarlar bu daha profeysonel geldi. Ben 140 tl ye aldım. 5 lt sini. Şu an 150 tl olmuş. Bu ambalajlama-Kargo süreci ve lezzete kesinlikle iyi fiyat. Kargo en hızlı gelen firma. Hiç bir yamulma yoktu 2 siparişte de . Ve inanılmaz ilgili ve çabuk cevaplayan bir firma . Ufak bir hataları olmuştu anında fazlasıyla düzelttiler. İşlerini profesyonelce yapıyorlar. Kesinlikle listemde fiyat , performans , ilgi olarak 1. Sıraya koyuyorum. Bu fiyata göre diğer saydığım özellikler ile beraber düşünürsek fiyat performans ürünüm olur. ( Diğer markaları da kullandım zamanla yazmışımdır da nacizane bende alirken buradan yorumlara bakarak alıyorum çoğunu , bazıları da tavsiye ile aliyorum . Menteşe Som , Orfion , Nova Vera , Nar Gourmet , Datça , Thomas Kesebir , Özem , Market Markaları

    ( Tavsiye etmiyorum ) , hasada , saklıcennet vb markalar kullandım bunlar içinde de çok iyi olanlar var ancak aşırı pahalı olmaya başlayanlar da var :)) belki markalara benim gibi bakan olur yardımcı olur maksadıyla yazdım. Herkese iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abidig kullanıcısına yanıt
    10 derece de taş baskı soğuk sıkım deniliyor. ( Yapılabilir mi , uzman değilim yorum yapamayacağım ama doğrudur diye düşünüyorum )



    neden olmasin? 2000m ustu rakimda gece sikildiysa, veya fabrika entegre et tesisi gibi sogutuluyorsa mumkun. gerci hassas bir termostat sart, zira 6 derecede donuyor da demisler.



    bu 10 derecede tas baski durumu gercekse benim cehaletime verip bir zahmet aciklasinlar, yoksa bu hikaye eksik; ekim ayinin son dolunayinda kutsanmis bakireler her bir zeytine ninni soyleyerek (ellerine termal eldivenler giyerek) topladi diye baslasinlar, hatirim kalir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Hocam bende Adalıefe ve Orfion aldım 5'er litrelik.İkisininde lezzetini ve yakıcılığını beğendim.Bunları cam şişelere doldurdurken Adalıefe bulanık olduğunu gördüm.Bulanık olması filtresiz demek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skmg

    10 derece de taş baskı soğuk sıkım deniliyor. ( Yapılabilir mi , uzman değilim yorum yapamayacağım ama doğrudur diye düşünüyorum )



    neden olmasin? 2000m ustu rakimda gece sikildiysa, veya fabrika entegre et tesisi gibi sogutuluyorsa mumkun. gerci hassas bir termostat sart, zira 6 derecede donuyor da demisler.



    bu 10 derecede tas baski durumu gercekse benim cehaletime verip bir zahmet aciklasinlar, yoksa bu hikaye eksik; ekim ayinin son dolunayinda kutsanmis bakireler her bir zeytine ninni soyleyerek (ellerine termal eldivenler giyerek) topladi diye baslasinlar, hatirim kalir.
    Hocam uzman değilim yorum yapamayacağım dedim. Olanı yazdım. O nedenle doğrudur yazdım , markaya yanlış diyecek ne tecrübedeyim ne de işin içinde bir üreticiyim . Sadece uzun yıllardır iyi bir tüketiciyim. Bizde her konuda uzmanmış gibi kesin yorumlar yapmak , bu doğrudur bu yanlıştır demek meşhurdur ama ben aldığım ürünler ile ilgili deneyimlerimi yazdım sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 19 Kasım 2018; 21:40:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melikazim

    Hocam bende Adalıefe ve Orfion aldım 5'er litrelik.İkisininde lezzetini ve yakıcılığını beğendim.Bunları cam şişelere doldurdurken Adalıefe bulanık olduğunu gördüm.Bulanık olması filtresiz demek mi?
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 19 Kasım 2018; 22:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melikazim

    Hocam bende Adalıefe ve Orfion aldım 5'er litrelik.İkisininde lezzetini ve yakıcılığını beğendim.Bunları cam şişelere doldurdurken Adalıefe bulanık olduğunu gördüm.Bulanık olması filtresiz demek mi?
    Evet zaten üzerinde filtresiz veya posalı gibi birşeyler yazıyordur. Bunlar bulanık gözüküyor.

    ( Orfion ve adalıefe filtresizler ) Ben öyle daha çok seviyorum ,yani filtresiz ama uzun dayanım süresi olmaması nedeniyle ( lezzet vs olarak ) sadece 1 tanesini filtresiz gerisini filtreli söyledim. Gerçi bazıları da filtreli olacakken filtresiz de geldi ama sorun değil. Orfion'da uzun zamandır söylediğimiz , beğendiğim markalardan . Adalıefe'yi de ekledim listeme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melikazim

    Hocam bende Adalıefe ve Orfion aldım 5'er litrelik.İkisininde lezzetini ve yakıcılığını beğendim.Bunları cam şişelere doldurdurken Adalıefe bulanık olduğunu gördüm.Bulanık olması filtresiz demek mi?
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 19 Kasım 2018; 22:2:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni siparisleri vermisiz. Ben daha tadamadim evdeki yagi bitirince bakacagim. Adaliefeyi ilk defa aldim yorumlariniz icimi rahatlatti. Iyi aksamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tenekeyi attım ama filtresiz ibaresi yazmadıklarını hatırlıyorum ama filtresiz olması iyi oldu, önden Adalıefe tüketir sonra orfiona geçerim.Benimde artık sürekli alım listeme dahil oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikazim -- 19 Kasım 2018; 23:06:14 >
  • kasai K kullanıcısına yanıt
    Hocam geyikilibaba bitti mi:)
    Özem varken macera aramaya gerek yok.Aslında bu erken hasattada özem alacaktım ama kurnazlar 500ml şişelerde stok var ama 2lt ve 5lt nedense bir türlü stok koymuyorlar.11.11 de en azından insan biraz stok koyar ve kampanya yapar ama çok tok satıcılar, gözümden düştü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 436437438439440
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.