< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AltayKhan -- 21 Şubat 2011; 21:49:48 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AltayKhan -- 21 Şubat 2011; 21:49:48 > |
Türk halkının kafatası yapısı, antropolojik araştırmalarda ilgi çekici bir konudur. Diğer insan gruplarıyla karşılaştırıldığında, Türklerin kafatası yapısında bazı ayırt edici özellikler olduğu düşünülmektedir.
En dikkat çekici özelliklerinden biri, "Turan çıkıntısı" olarak bilinen bir çıkıntıdır. Bu çıkıntı, kafatasının arka kısmında, ense kemiğinin üzerinde bulunur. Turan çıkıntısı, Türk halklarında diğer popülasyonlara göre daha yaygın olduğu düşünülmektedir.
Türklerin kafatası yapısı, tarihsel göçler ve genetik çeşitlilik nedeniyle bölgesel farklılıklar gösterebilir. Örneğin, Orta Asya'daki Türk gruplarıyla Anadolu'daki Türk grupları arasında bazı farklılıklar gözlemlenmiştir.
Kafatası yapısının genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu tarafından belirlendiği düşünülmektedir. Diyet, iklim ve yaşam tarzı gibi çevresel faktörler, kafatasının şeklini ve boyutunu etkileyebilir.
Türklerin kafatası yapısının Kürtlerin kafatası yapısından farklı olduğu düşünülmektedir. Ancak, bu farklılıkların ne kadar önemli olduğu ve hangi faktörlerin neden olduğu konusunda bilim insanları arasında fikir birliği yoktur.
Türklerin kafa yapısı, antropoloji alanında hala araştırılmakta olan bir konudur. Bu araştırmalar, Türk halkının kökenleri ve evrimi hakkında daha fazla bilgi edinmemize yardımcı olacaktır.
|
We have news for you! :)https://www.youtube.com/@AllNewsandScandals/shorts
|
|
|
|
|
|
![]() |
|
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydeprem -- 21 Şubat 2011; 21:17:52 > |
![]() Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian’la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. Çoğu insanın kabul edildiğinden daha küçük bir yaşta Üniversite’den atıldım. Başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. Tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım. |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silinmiş -- 21 Şubat 2011; 21:23:27 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kanlı Gürz -- 21 Şubat 2011; 21:20:34 > |
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
|
|