Şimdi Ara

Sizin gözünüzden makine mühendisliği(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin gözünüzde makine mühendisliği nedir? Ne değildir ? Ne yapar ? Ne yapmalı? Maaşı nedir?(bilenler yazarsa iyi olur duyumlar sağlıklı olmuyor)
    EK SORULAR
    Amacı ne olmalı?Neden ülkemizde vizyonu geniş basarıları olan mm'leri yok yada bilinmiyor?Yada niye bir (örnek veriyorum)Steve Jobs gibi öngörüsü yüksek ,yenilikçi, sekör yaratabilecek, çığır açabilecek buluşlarımız yada ne bileyim insanlığa faydalı bir icadımız yok(bu yüzyılda)?Niye dünyayı değiştirecek bir buluşumuz yok? bizim birşeymiz mi eksik ?

Bunlardan istediginizi yada hepsini cevaplayabilirsiniz,

her türlü cevap gelsin + ciddi mesajlar da bekliyorum.

Mesela biz bölüme başlarken arkadaşla aramızda okumuş tornacı der takılırdık tabi bilmeden ama alanı çok genişmiş vizyonu genişletmek gerek

BURADA AMACIM toplumda ve gençlerde mm nasıl biliniyor? nasıl bi imajı var ? sosyal statü olarak nerede ? neler yapılabileceğinin farkında mıyız?

Mesleğin içinden olan yada konu hakkında bilgisi olan kişiler de umarım mesajlarını esirgemez.
    Şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Mesajımı bir araşırma için kullandım.Fakat ileride seçmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla, konunun kalmasının iyi olacağını düşündüm.Yazan herkese değerli görüşlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ays Ays Beybi -- 11 Şubat 2012; 6:03:53 >

• tek cevap : batıya kapalıyız , batı bizden üstün.
    avrupa birliğine kaubl edildiğimizde sorunu çözer ancak
  • Her ülkenin kendine göre bir Jobs şekli vardır kardeş
  • konu steve jobs a gidiyor arkadaşlar şu üstteki sorulara da baksaydınız

bu arada
  • Bende muhendislik okuyorum ancak makine değil öncelikle bunu söylemek istedim
    Uludağ ünivesitesi güzeldir bu arada severim :)
    ne yapar:makineler ve donanımlar tasarlar ve imal ederler
    ne yapmalı: düşünmeli az iş ve çok verim getirecek makineler tasarlamalı zekice tasarlanmış olmalı
    niye bi Steve Jobs'umuz yok? : o kim ya herkes kendisi olsun işde bu yüzden gelişemiyoruz kopyacı değil özenti değil üretici yenilikçi olmamız lazım.
    Niye dünyayı değiştirecek bir buluşumuz yok?: bi önceki cevabımda yanıtı mevcut
    Maaş: belli olmaz 1500 tl kazananda tanıyorum 7-8 bin tl kazananda
    toplumda ve gençlerde mm nasıl biliniyor?: sayısıçok ve sıradan alanı geniş ancak iş bulma imkanları azalmakda genel görüş bu.
    nasıl bi imajı var?: göreceli bi kavram şahsen bence mühendisliklerin içinde üst sıralarda bi imaja sahip.
    sosyal statü olarak nerede: tam anlamadım ama mühendisler genelde asosyal olur :D ben asosyal değilim bu arada
    neler yapılabileceğinin farkında mıyız?: evet kişi yenilikçi olursa ve birazda sermayesi varsa çok iyi yerlere gelebilir. tanıdıklarım var.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 9 Şubat 2012; 4:00:27 >

• cevapların için çok teşekkür ederim öncelikle bi yere de açıklama getireyim
    steve jobs derken rahmetlinin üretici yenilikçi çığır açan görüşlerini hatta öngörü yeteneğini kastetmek istedim ilk mesajı düzelteceğim
  • up konu yarına kadar güncel kalsın sonra silinecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarı
  • up
  • iş ilanlarına baktım geçen mühendis olarak en çok makina mühendisi arıyorlar iş imkanları ve sahası geniş
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcpbrl

iş ilanlarına baktım geçen mühendis olarak en çok makina mühendisi arıyorlar iş imkanları ve sahası geniş

iş var ama ücret nedir şartlar nedir makinelerin ıçinde saatlerce çalışip okuduğunun karşılığini alamayan çok kişi var . Ama bu ülkede su bir gerçek işinde iyiysin ne okuduğunun önemi yok her zaman ıyi kazanırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine mühendisiyim, yine olsa yine tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Method Man

Her ülkenin kendine göre bir Jobs şekli vardır kardeş

• Makina Mühendisi'ni sen makinadan anlarsın diyerek çamaşırhaneye veren, çamaşır makinası zimmetleyen zihniyet, tahmin edin öğretmenlere neler yapar.. Teşekkürler TSK (Urfa'dan sevgiler). (Alıntı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Makine mühendisiyim, yine olsa yine tercih ederim.

Mesleğinizi severek yapmanızın çok güzel.Böylece siz mesleğinize mesleğiniz size birşeyler illaki katmıştır.Rica etsem ilk mesajımdaki birkaç soruyu cevaplayabilir misiniz ?
  • up
  • pek bilgim yok ama ailem mühendislik dallarına karşı çok önyargılı. kuzenim bilgisayar mühendisi master yapmıstı is aramıyo calısmıyo diye her mühendisin oyle olucagını dusunuyolar. adam istese gayet guzel is bulucak ama anlamıyolar işte
  • bizimde aile dostumuzun bayan bir akrabası endüstri mühendisi iş bulamamıştı sanırım o zamanlar o yüzden endüstri yazma diyorlardı :D
    şimdi çalışıyor iş gezisi diiye amerikalara gidiyo yani işini iyi yaparrsan her türlü yükselirsin ama insanlığa ve türkiyeye ne katabiliriz aslında ben artık bunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

Merhaba arkadaşlar bi arastırma yapıyorum 10 şubat saat 6 ya kadar bir taslak hazırlamak istiyorum.
    Uludağ ünivesitesi mm'liğinde okuyorum ve sizin gözünüzde makine mühendisliği nedir? Ne değildir ? Ne yapar ? Ne yapmalı? Maaşı nedir?(bilenler yazarsa iyi olur duyumlar sağlıklı olmuyor)
    EK SORULAR
    Amacı ne olmalı?Neden ülkemizde vizyonu geniş basarıları olan mm'leri yok yada bilinmiyor?Yada niye bir (örnek veriyorum)Steve Jobs gibi öngörüsü yüksek ,yenilikçi, sekör yaratabilecek, çığır açabilecek buluşlarımız yada ne bileyim insanlığa faydalı bir icadımız yok(bu yüzyılda)?Niye dünyayı değiştirecek bir buluşumuz yok? bizim birşeymiz mi eksik ?

bunlardan istediginizi yada hepsini cevaplayabilirsiniz,

her türlü cevap gelsin + ciddi mesajlar da bekliyorum.

Mesela biz bölüme başlarken arkadaşla aramızda okumuş tornacı der takılırdık tabi bilmeden ama alanı çok genişmiş vizyonu genişletmek gerek

BURADA AMACIM toplumda ve gençlerde mm nasıl biliniyor? nasıl bi imajı var ? sosyal statü olarak nerede ? neler yapılabileceğinin farkında mıyız?

mesleğin içinden olan yada konu hakkında bilgisi olan kişiler de umarım mesajlarını esirgemez
    şimdiden teşekkür ederim

Kaçıncı sınıftasın ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.