1 otobüs ortalama 40 kişi alır 46 alan var. Biz 36 kişi en kötü hesaplayalım. her zaman full olacak bir şey yok Otobüs bileti 1750 tl 36 kişi 36x1750 = 63000 tl toplam bilet parası 10.000tl de bagaj parası olur. bu 10.000tl de %15 i yazaneye kesildiği için 10.000tl yi yazaneye verelim kaldı yine 63000tl. mazutu onlar ucuz alıyor 40 tlden. bir araba 100 km de 25lt yakar. 1500 km de 375 litre yakar. sen de 400 litre... 400x40= 16000tl mazut parası. kalan 47000tl 2 sofor 1 mavine de fazla fazla ver. 1500 her birine para versen 4500tl yapar... size 1 günde sefer başı 42500 tl para kalır. bu süper kardır hiçbir işte bu kadar paza kazanılmaz. ayda 15 gün böyle çalışsan 637500 tl kar yapar... 5600.000tl bir arabanın değeri desek... günlük fayiz geliri 7671 tl dir ama siz otobüs çalıştırırsanız günlük karınız 40.000tl olacaktır. |
Size Kars'dan istanbul a giden bir otobüsün ne kadar kazandığını söylüyorum kar olarak!!!

-
-
ben anlatim...1000tl bilet parası da kurtarır ama herkes parayı cok sevdiği için fiyatları 1750 tl yaptılar..
su an trenle kars ankara 400 tl. ankara istanbul 430 tl trenle 830 tl...
isteseler 800 tl 900tl ye götürür para kazanırlar ama yapmıyorlar. 800-900 e götürürlerse ben sahsen trene binmem.ç
temmuzda mazota zam yaparlarsa bunu da yapıp 2500tl de yapabilirler
ama bizi dinleyen kim
-
1750 mi ya bilet parası çok şaşırdım kaç saat sürüyor indirmesi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
koltuk-çekyat döşemecileri daha fazla kazanıyor esas 2 tane dandik çekyat kumaş değişimine 18 000 tl istiyor
hiçbir işte böyle bir kar yok ve alttan eleman yetişmiyor bundan 10 yıl sonra koltuk döşemeci bile bulunmayacak
koltuk - çekyat arabaya benzemez araba her evde yoktur ama herkesin evinde ya koltuk takımı ya çekyat takımı muhakkak var
-
20 saaat
-
3 ay önce ağustos uçuşlu erzuruma uçak bileti aldım kişi başı 1500 tl tuttu. Fıkra bu kadar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Otobüsün sigortası ve kaskosu
Yolcular için yapılması zorunlu olan hayat sigortası (koltuk sigortası diye de adlandırılır) (Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası)
Otogarlara girip çıkarken ödenen ücret
Aracın amortismanı (lastik,yağ,balata,filtre vb) + bakım masrafları (işçilik vb) +ikramlıklar (aylık hesapla büyük bir kalem) + temizlik bedeli (bazı firmalar araçlarını kendi temizliyor ama temizlik ücreti personele ödeniyor. Bazıları da başkaca firmalara temizletiyor özellikle iç kısım)
Kesilen biletlerden ödenen vergiler
Otogarda yazıhane bilet satış noktası kirası
Personellerin maaş,sgk gibi giderleri (yemekleri genelde anlaşmalı dinlenme tesislerinde yerler ama ofis ve bilet yerlerinde çalışanlara yemek ücreti veriliyordur veya anlasmalı yerden yemek) - (Bazı şoforler emeklidir, yevmiyelidir bunların maaş ödemeleri de benzer şekildedir. Bazı şoforler mesafeye göre ek ücret de alırlar yol harcırahı gibi düşünülebilir genel anlamıyla)
Hgs gibi diğer kalem ücretleri
Vergiler (stopaj, kdv vb vergiler)
Şirket giderleri (ofis, reklam, vb)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Haziran 2024; 15:42:22 >
-
1500 mü? şoförler o yola o kadar az mı alıyor?
-
1 gunlugune 1500 azmi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
onun yerine işi kuracağın parayı vadeliye yatır aynı parayı al. ne vergi ödersin ne personelle kendini yorarsın
-
Sizin bir üst mesajınızda tüm detayları ile bahsettim hocam
Saygılar
-
Hayaller böyle ama gerçekler öyle değil. Eksik hesaplama yapmışsın. Hani vergiler hani sigortalar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X