Şimdi Ara

Sizce yanlış bir karar mı verdim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene İTÜ İnşaat Müh. bölümünü kazandım ve zamanımı bilgisayar başında geçirerek dört gözle okulun açılmasını bekliyorum, çünkü yaşadığım şehirden çok sıkıldım ve 2 haftadır dışarıya sadece çöp dökmek, ekmek almak vs. gibi işler için çıkıyordum ama bugün ama bu gün şöyle bir dışarı çıkayım etrafı gezeyim dedim ve çok acı bir şey fark ettim.. ETRAFTA BİR SÜRÜ YENİ YAPILMIŞ SATILIK BİNALAR, BİLİNÇSİZCE (DAHA DOĞRUSU BİR TAKIM YANDAŞLARI ZENGİN ETMEK İÇİN YAPILMIŞ) SPOR TESİSLERİ, KÖPRÜLER, HASTANELER VAR... Sizce artık Türkiye de inşaat sektörü duraklama ve gerileme dönemine girdi mi? Bence girdi arkadaşlar, çünkü ülkemizin ekonomik olarak çok sıkıntılı zamanlar yaşayacığını düşünüyorum... Neyse arkadaşlar çok uzattım esas konuya gelelim artık... sizce yanlış bir karar mı verdim ben? Hedefim İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde büyük firmalarda çalışmak (Öztürk Grubu, TAV İnşaat gibi) ve ondan sonrada tabii ki yurt dışında çalışmak istiyorum. Hazırlık sınıfında İngilizcemi geliştirip okul bitene kadar en az 1 dil daha öğrenmeyi planlıyorum. Bu işlerde tecrübeli birisi bana Arapça öğrenebilirsin dedi ama özellikle Rusça öğrenmemi tavsiye etti. Sonuca gelirsek sizce yatay geçişle YTÜ de veya Hacettepe de Bilgisayar veya EEM ye geçmeli miyim yoksa İTÜ İnşaattan mezun olursam iyi bir yerlere gelebilir miyim? Yorumlarınız benim için değerlidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunben -- 31 Ağustos 2016; 0:25:35 >

• Türkiyede mühendislik önü açık bir meslek değildir. Türkiyede bilime önem verilmediği için Türkiyede mühendislik okumayı hiç bir zaman tavsiye etmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EEM de daha çok rekabet var ama inşaatta İTÜ Türkiye'de en iyisidir , ingilizceyi halledip 1 dil daha katarsan iyi yerlere gelirsin hocam . Odtü ee olsa geç derdim de hacettepe ytü için değmez
  • En kötü üniversiteden mezun olsan bile deli gibi kendini geliştir, açılmayacak kapı olmaz. Gerçekten yapmak istediğin meslek o mu onu sormalısın kendine. Tercihlerden önce sormalıydın doğrusu ama..
  • Roxio kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle hocam, ülkemizde herkes kolay yoldan para kazanmaya çalıştığı için kimse mühendisliğe ve bilime gereken değeri vermiyor.. Okuyup çok iyi yerlere gelmiş olan bir arkadaşımın babası bile oğluna zorla tıp yazdırdı bu sene (arkadaşım da benim gibi müh. istiyordu ve sıralaması benden çok daha iyiydi ama o da maalesef sistemin kurbanı oldu) şimdi hiç istemediği bir bölümde 6 yıl okuyacak ve hiç istemediği bir mesleğe ömrünü verecek.. maalesef ülkemiz şartları böyle...

Ben biyolojiden nefret ettiğim için sınav sağlık sektörünü hiç bir zaman istemedim zaten sınavda biyoloji netim tek hanelerde olduğu için ne tıp ne de diş geliyordu ama mat ve fiziği sevdiğim için mühendislikte başarılı olacağımı düşünüyorum, ama önümdeki en büyük engel ben biraz içine kapanık biriyim, çok fazla arkadaşım yok ama ünide açılıp kendimi de geliştirirsem iyi yerlere gelebilirim İnşallah..

• Hayatımda hep araba ile ilgili bir şey okumak istemiştim. Arabalara hayranımdır. En iyi dersim fizikti ve araba mühendisliği ilgimi çekiyordu.

Şu anda tıp okuyorum. Hem çevrenin etkisi hem de kendi kendime düşündüğüm zaman bu sonuca vardım. Türkiyede araba mühendisi olup ne yapacağım ki?

Tabi ki çok çalışıp iyi yerlere gelen mühendisler de var fakat ülkede üretim olmadığı için çok az kişi iyi yerlere gelebilir

• Bandellini kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ama ülkemizin gidişatını da düşününce acaba ileride sıkıntı çeker miyim diye düşünmeden duramıyorum. Evet, İTÜ İnşaatın belli bir seviyede ve eğitimi ve ismi var. Sanırım dil öğrenip kendimi geliştirirsem sıkıntı çekmem ama ben biraz da içine kapanık biriyim, umarım bu sorunum üniversiteye geçince düzelir, çünkü mühendislikte teknik bilgi ve beceri kadar insanlarla iletişim kurmanın ve onlara kendini kabul ettirmenin de önemli olduğunu biliyorum. Bir de okula başlayınca spor salonuna gitmeyi düşünüyorum, ben biraz güçsüz biriyim (boy ve kilo yerinde ama kaslarım çok zayıf, azıcık iş yapınca yoruluyorum). İşe başladığım zaman yorucu bir tempoda yaşayacağımı tahmin ediyorum, en azından biraz vücudum düzelir, çalışmaya falan Rusyaya gidersem işe yarar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce doğru kararı mı verdim?
    2 yıl önce açıldı
    Saçma bir tercih mi yaptım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kriz kapıda, bundan en çok inşaat etkilenecek. gelecekte bu kadar cazip olmayacağını düşünüyorum

• OKUMADIM
    Aynen öyle hocam, ben de otomobillere acayip ilgiliyim (Bir sürü otomobil kanalını takip ederim: Otopark ve Top Gear gibi) hatta benim babam ben doğmadan önce Aksaraydaki Mercedes Benzin kamyon fabrikasında kısa bir süre çalışmış(Aslen Aksaraylıyız zaten fabrika bizim köyün 10km uzağında).Sonra gidişatın iyi olmadığını düşünüp devlette bir işe girmiş. Ben de Hacettepe otomotiv müh. gitmeyi çok istiyordum, hayaller kuruyordum Honda nın fabrikasında çalışacam vs. diye ama ne kadar gerçekçi bir hayal?
    Bazen keşke biyodan 5 net fazla yapsaydım da tıp veya diş yazsaydım diyorum ama mutlu olabilir miydim? Galiba olamazdım ama en azından ülkemiz standartlarında belli bir maaşa ve statüye sahip olurdum.. ama şimdi İstanbul gibi yerde ülkemizin en iyi üniversitelerinden birinde 5 yıl okuyup sonra sıkıntı çeker miyim diye düşünüyorum? Aslında birazcık kendime güvenim olsa bunları düşünmem, dediğim gibi biraz içine kapanık biriyim, bu da mühendislikte ciddi bir sıkıntı. Öte yandan kuzenim yaşadığım şehirde çevre müh. bitirdi(5.5 yılda zorla bitirdi o da) ama şimdi çok iyi bir yerde 7k maaşla çalışıyor.. ama çok girişken biriydi ilk başta işe 600 tl maaşla başladı ve çok hızlı yükseldi. inşallah ben de onun gibi iyi yerlere gelebilirim, hem biraz da olsa okuldan dolayı avantajım da var.

• AynştaynınKayıpÇocuğu A kullanıcısına yanıt
    Ben de aynen öyle düşünüyorum hocam.. umarım dil öğrenip yurt dışına çıkabilirim (böyle yapan YTÜ tanıdıklarım var). Peki sizce bundan 5-6 yıl sonra İTÜ İnşaat mezunu iş bulmakta çok zorlanır mı? Küçük çaplı yap sat yapan şirketlerin çok etkileneceğini düşünüyorum, o yüzden büyük şirketler de (TAV İnşaat gibi) en yetenekli mühendisleri alacak mecburen. Bu yüzden dil öğrenmeye gayret edeceğim, belki zor bir ihtimal ama Rusya da çalışmayı çok isterim:)
  • Mutlaka girişken olmalısın. Kaybedecek bir şeyin yok neden kapalı olmayı tercih ediyorsun?

Umarım iyi yerlere gelirsin kardeşim yolun açık olsun

Edit: Ayrıca yurtdışına gidebilirsen git ve bir daha dönme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roxio -- 31 Ağustos 2016; 0:45:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunben

Ben de aynen öyle düşünüyorum hocam.. umarım dil öğrenip yurt dışına çıkabilirim (böyle yapan YTÜ tanıdıklarım var). Peki sizce bundan 5-6 yıl sonra İTÜ İnşaat mezunu iş bulmakta çok zorlanır mı? Küçük çaplı yap sat yapan şirketlerin çok etkileneceğini düşünüyorum, o yüzden büyük şirketler de (TAV İnşaat gibi) en yetenekli mühendisleri alacak mecburen. Bu yüzden dil öğrenmeye gayret edeceğim, belki zor bir ihtimal ama Rusya da çalışmayı çok isterim:)

kriz herkesi vurur hocam acımaz, ne zaman geldiğine bağlı olarak iş bulma durumun değişir. ingilizce ve rusça öğrenirsen yurtdışı şansın baya yüksek olur

• Yanlış hatırlamıyorsam ülkemiz inşaat sektöründe dünyada 2. sırada olması lazım.
    Nüfus çoğalıyor ve ar*plar da var hızlı bir artış var.
    Haliyle ev ihtiyacı doğuyor.

Bana sorarsan ben amerikada 2 katlı olan evleri seviyorum. Az insan çok huzur.
    Bilmiyorum, insanlarla konuşurken çok utanıyorum, acaba yanlış bir şey söyleyip rezil olur muyum diye. (İlkokulu kötü bir semtte okuduğum için öğrenciler serseri tipliydi ve benimle hep dalga geçerlerdi, liseye geçince bayağı kendime geldim ortamlarda falan takıldım ama geçen sene bu zamanlar mezuna kaldığım için hiç arkadaşım kalmadı neredeyse.. bir de dershaneye gitmedim, o çok etkiledi beni. Umarım üniye geçince düzelir çünkü o kadar kalabalıkta mecburen ortamlarda bulunacağım..

Sağolun hocam, umarım siz de iyi bir yerlere gelip iyi bir doktor olursunuz, sizin de yolunuz açık olsun (ve en önemlisi hocam Allah size sabır ve zihin açıklığı versin, geçen sene bir Arkadaşım Tıp fak. kazandı ve evinde kitapları, fotokopileri görünce çok üzüldüm, severek seçtiği halde bayağı bir zorlanıyor..)

Rusya'ya veya bir İskandinav ülkesine gidersem hocam bir daha kesinlikle geri dönmem. Bir de oradan güzel huylu bir kız bulursam direk evlenicem ve bir daha Türkiye'ye gelmeyeceğim :)

• AynştaynınKayıpÇocuğu A kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam, çok sağolun. Umarım hepimiz iyi yerlere gelip kurtuluruz bu düzenden. Öyle bir durum var ki İstanbul'a gideceğim ama orada nasıl yaşarım, yurt çıkarmı vs. gibi şeyleri düşünmeden duramıyorum.. ben de bu düzenin ... diyerekten hem cemaatten hem de Belediyeden burs almaya bakacağım.. camaat işi garanti de bir de devletten burs çıkarsa deymeyin keyfime :) BUNCA YILDIR MİLLETİ KANDIRIP PARALARI CEBE İNDİRDİLER, HALKTA HİÇ BİR ŞEY DEMEDİ.. FARKINDA DEĞİLLER Kİ ÜLKEYİ BÜYÜK BİR KRİZ BEKLİYOR.. CEBİMİZDEKİ TELEFONDAN YEDİĞİMİZ ETE KADAR İTHAL GELİYOR? PEKİ NE SATIYORSUN? ARAP VE RUS ZENGİNLERE 1000 TANE SÜPER LÜKS EV, RUSYA'YA MEYVE-SEBZE (Kİ O DA 1 YILDIR YOK) HER YIL ÜLKE 100 MİLYAR DOLAR CARİ AÇIK VERİYOR!!
    NEYSE HOCAM İNŞALLAH 2 YERDEN DE BURS ÇIKARDA RAHAT BİR BİÇİMDE OKURUM İSTANBUL'DA.. BUNDAN 5-10 YIL SONRA DA AMERİKA VEYA KANADA YA KAÇARIM.. ONLAR BİRBİRİNİ YEMEYE DEVAM ETSİNLER...

• Sen agu'yu kazanmamis miydin, ne itu'su?

• Hocam işsiz kalmayı düşünme , şu anda hakkaride mühendislik okuyan adam da işsiz kalmaz ama asgari ücretle çalışan birinden farkı olmaz. Sonuçta 5 sene yatmazsın kendini geliştirdin mi iyi yerlere gelirsin, İTÜ deki adam da aç kalırsa zaten durum vahim
  • Geç bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.