Şimdi Ara

sizce xp nin kurulduğu sürücü kaç gb olmalı_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemci: AMD ATHLON 64 3700 San diego Çeklirdekli
    Anakart: Epox 9nd3+
    Ram: OCZ 2*1 GB 400 Mhz DDR RAM CL3 Value Dual
    Ekran kartı: SAPPHIRE VGA ATI X1950GT 256 MB 256Bit DDR3 8X AGP

HDD: SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK

Ben hdd mi 70 / 125 / 125 şeklinde böldüm ve 70 olan c ye xp yi kurdum, sizce c ye çok mu alan vermişim bunu sormamdaki sebep bilgisayar kasıyor örnek olarak pencere açarken bilgisayarıma girerken birde hdd'em çok sesli.

• valla ben 25 ayırdım baska bır ıs ıcın kullanmıyorum ne var ne yok d de
  • 25 yada 50 bende 50 suan max 30gb kullana biliyorum 30 u geçmiyor yani 30gb ayırsamda yeter win kurulu
  • yani bu konfigürasyona 70 gb c sürücüsü oluşturulsada sorun olmaması lazım, bu kadar ses ve yawaşlamasına bi anlam veremiyorum. olmamalı yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lasguard -- 19 Ekim 2007; 21:50:43 >
  • benim hddbayada sesli samsung biraz hırpalandı ondan sonrasesli calısmaya basladı saegatelerde bazıları sesli bazıları sessiz

ayrıcakusurabakma bosluk tusum bozuldubasmıyor bibasıyorbismıyor
  • 200 gb içinde 30 olarak duruyor bende de...

yanlız şu anda vista var...
    onda da sorun teşkil etmiyor...
  • configürasyonun ne olursa olsun c yi sistem dışında bi amaçla kullanmadığın sürece 70 gb çok fazla yarısı bile kâfi bence

bilgisayarın yavaşlamasına ve disk ten gelen sesler için de disk birleştirmeyi ve tune up utilities gibi bakım programlarından birini kullanırsan sorunun tamamen olmasa da en azından kısmen çözüleceğine inanıyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki arkadaşlar benim aldığım hdd sata 2 anakartımın linkide buhttp://www.epoxtr.com/anakart/ep-9nda3+.asp# anakartım sata 1 mi 2 mi? herhalde sata 1 bundan kaynaklanan sorun olabilir mi?
  • 400 gb içinde 20 gb

sistem ve 2 oyun kuruluyor
  • peki arkadaşlar benim aldığım hdd sata 2 anakartımın linkide buhttp://www.epoxtr.com/anakart/ep-9nda3+.asp# anakartım sata 1 mi 2 mi? herhalde sata 1 bundan kaynaklanan sorun olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: lasguard

peki arkadaşlar benim aldığım hdd sata 2 anakartımın linkide buhttp://www.epoxtr.com/anakart/ep-9nda3+.asp# anakartım sata 1 mi 2 mi? herhalde sata 1 bundan kaynaklanan sorun olabilir mi?

.Sanmıyorum sadece hdd sata 1 olarak çalışır.

Bende 160 satada 20 gb c var yani sistem yüklü ve 2-3 oyun

• bende 22gb 160gb içinde
  • o ankart sata 1 dir
  • anakartın sata 1 olması diski gördüğü sürece bi sorun teşkil etmez sanırım. ama diskin üzerinde (sata I - sata II) dönüşümü için jumper var mı yok mu bi kontrol et.
  • Söylediklerin çok göreceli şeyler. Harddiski kasana vidayla sıkı sıkıya tutturmuşsundur, titreşimler kasa tarafından çoğaltılıyordur, tüm kasan hoparlör gibi çalışıyo yani. O yüzden harddisk çok sesli olabilir. Veya fabrika çıkışı çok seslidir.

Önemli olan sesin niceliği değil niteliği, ara ara durup dönmeye başlıyor ise, tak tak diye sert kısa ve net sesler geliyor ise sorun olabilir. Aslında bunlar da tamamen öznel şeyler.

En güzeli HD-tach kur, harddiskinin hızını ölç. Speedfan ile harddiskinin smart değerlerini detaylı incele de.

Son olarak xp için 70 gb fazla, max 30gb yeterli olacaktır. Ben vistayı da 30gblik partitionda kullanıyorum, sıkıntı olmuyor. Az olmasının faydasını da yazalım.
    DH-tach da harddisk hız testi yaptıysanız, harddiskin hızının yavaş yavaş düştüğünü görürsünüz, zira harddiskteki ilk alan fiziksel olarak diskin en dışındaki alandır, burası da yarıçağı daha çok olduğu için daha hızlı döner. İlk partitition her zaman daha hızlıdır, siz sistem için çok yer ayırırsanız, yavaş hızlı yere taşma şansınız var. Tabi bir de artık pek önemi kalmayan çabuk format atma, çabk backup alma gibi artıları var.

Yazdım ama bu forumda uzun mesaj okuyan var mı bilmiyorum, neyse kolay gele.

• @ sendorm dediğin programla bi test yaptım bakarmısın? hdd ( c sürücüsü 35 gb )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lasguard -- 20 Ekim 2007; 17:43:43 >
  • bu da işlem yaparken cd den hdd ye kopyalama yaparken, hdd ( c sürücüsü 35 gb )

• Ben 6.4 GB HDD'ye Windows XP kurmuştum.

333 Mhz işlemci 96 MB Ram vardı.

7 dakikada açılıyordu bilgisayar.
  • @lasguard, değerler gayet iyi. Harddiskte sorun olsa boşta okuma yaparken, çok sayıda iniş çıkış görürdün.
    Kopyalama yaparken ise o tip iniş çıkışlar olması normal.

Bi de smart bilgilerine ulaşabileceğin bir programla dene istersen. Lakin, büyük ihtimalle sıkıntı yok.
  • Birader galiba burdaki en tecrübesiz benim 30Gb yi geçen hiç olmamış bende 320Gb var ve benim c 100Gb hata ettim galiba bu kadar fazla kullanmakta.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.