Şimdi Ara

SIZCE UNIVERSITEDE HAZIRLIK OKUNMALI MI????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce 1 sene hazirlik okunmali mi arkadaslar??????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende aynı şeyi düşünüyorum.İleride teknik ingilizce bilmek çok önemli, peki hazırlık sınıfında teknik ingilizce öğreticekler mi bize?
  • İngilizceniz gelişmez onu diyeyim. Arkadaş ortamı yapar 1 yıl yatar üstüne birde hazırlık geçme sınavı için öss stresi yaparsın
  • Hazırlık sınıfında teknik İngilizce eğitimi yok. Genel İngilizce düzeyinde ilerleme hedeflenir. Sadece Tıp Fakültelerinin hazırlık sınıfında bölüme yönelik İngilizce eğitimi olduğunu hatırlıyorum. (Zaten İngilizceniz vasat değilse ve Tıp Fakültesi kazandıysanız hazırlık sınıfını okumayın/atlamaya çalışın derim. Zaten sonrasında en az 6 yıllık lisans eğitimi olacak.)

Türkiye'de ODTÜ, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi gibi bazı üniversitelerin hazırlık sınıfı eğitimi ileri düzeydir, diğerlerine göre zordur, daha ciddidir. (İTÜ'yü tam bunların arasında sayamıyorum.) Bunlar dışındaki üniversitelerin hazırlık sınıfları ise genel olarak arkadaş ortamı yaratma, ÖSS/YGS-LYS stresi sonrası en az 1 yarıyıllık/yıllık rahatlama, -il dışından geliniyorsa- gelinen ili tanıma fırsatı olarak görülür. Sadece okula bağlı kalırsanız İngilizcenizde muazzam bir ilerleme göremezsiniz.

Kazandığınız üniversitede/bölümde hazırlık sınıfı zorunlu değilse size kalmış. İngilizceniz gerçekten kötüyse kalabilirsiniz; ama sadece okula bağlı kalmanız, yukarıda saydığım bazı üniversiteler dışında, size ciddi bir şey kazandırmaz. Sizin de okul dışında çalışmanız lazım. Hazırlık sınıfı süreci de buna fırsat olabilir. Tabii ki arkadaş ortamı edinme, okula alışma, gelinen ili tanıma fırsatı gibi özellikleri de var. İngilizceniz o kadar kötü değilse (En azından Intermediate olsun.) vakit kaybı gelebilir. Zorunluysa, yine bu kriterler çerçevesinde düşünerek, hazırlık sınıfını muafiyet sınavı ile atlamaya çalışın ya da direkt hazırlık sınıfına kalın.

• ben okumadım benim gibi 20 arkadaş daha okumadı hepimiz pişmanız üst sınıflar aklımızı çelmişti okuyun okutun bölmü direk atlarsanız mal gibi kalırsınız alttan 9 dersim var
  • Benim anlayamadigim nokta hazirligi gecebilmek icin ne kadar ingilizce bilmek gerek? Yani benim tek korkum hazirlik okuyup da hazirlik sinifinda kalmak, yoksa saydigin okula sehre alisma vs nedenlerden dolayi bende hazirlik okumak istiyorum.

• Ve de her ne kadar teknik ingilizce ogretmeseler de az cok ingilizce konusunda faydasinin dokunabilecegini dusunuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AĞRIDA UNIVERSITE OKUNUR MU
    7 yıl önce açıldı
    VETERINERLIK ATAMALARI IYI MI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hazırlık güzeldir bence okulun en güzel yıllarıdır

Her bölümden insanlarla tanısırsın
    Bol bol tatil yaparsın
    Üniversitenin tadını alırsın
    ingilizce olarak okuluna bağlı, ben suan iyi derece ingilizceyi biliyorum. Hatta suan hayatımın %60 ingilizce araştırmalar, öğrenciler konustugun kişiler. Türkçeyi ev ve günlük konusmada kullanıyorum oda türk olursa

hazırlığı atlarsan
    direk bölümde sıkılırsın
    çok fazla arkadaşın olmaz
    direk ders yükü çok sıkar adamı
    depresyano girersin
  • İnternette birkaç test var, onları çözün ve seviyenize genel olarak bakın, intermediate değilseniz okuyun derim ben.

• Mesela, Tam Burslu İngilizce bir bölüm tutuyor klavuzda 21 şartı var. Zorunlu hazırlık, bir muafiyet sınavı falan oluyor mu yoksa direk hazırlıktan mı başlatıyorlar?
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.