Şimdi Ara

******Sizce TÜRKİYE'nin yeterince gelişememesinin sebebi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendimize güvenmiyoruz ve üretim yapmıyoruz.

Hiç adam akıllı markamız yok(araba,telefon her türlü teknoloji).Bundan dolayı paramız yok.Ekonomik bağımsızlığımız yok.Bu sebepten siyasi bağımsızlığımız yok.Bundan dolayı da gelişemiyoruz.

ya sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 28 Mart 2008; 22:51:03 >

Bir tarafta modernliğin kıyafet ile olacağını sanan bir kesim.Diğer tarafta dinin sadece başörtüsünden ibaret olduğunu sanan bir kesim.

Zor ya! Biraz zor gelişiriz
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • başa gelenleri devamlı seçmiyoruz,
    devleti yönetenleri ikinci, üçüncü, dördüncü defa başa getirip başta tutmalıyız,
    bu bir sebepmi diyeceksiniz, evet,
    nedenmi,
    çünkü iktidara getirdiğimiz bir parti, ilk dönem kasalarını dolduruyor,
    ikinci dönem artık icraat yapacakları zaman değiştiriyoruz,
    eeeeeee,
    yeni gelen iktidar kasaları boş geliyor,
    bu hep böyle oldu,
    olmadımı
    Ölenler hep ihtiyarmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

Eğitim eksikliği.

Bir tarafta modernliğin kıyafet ile olacağını sanan bir kesim.Diğer tarafta dinin sadece başörtüsünden ibaret olduğunu sanan bir kesim.

Zor ya! Biraz zor gelişiriz

aslında doğru adam akıllı bir eğitim sistemimiz olsa benim dediğim sorunlar da ortadan kalkabilir.

düzeltme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 28 Mart 2008; 22:41:07 >
    itler bile gülecek kimsesizliğimize ...
  • İSKENDER BÜYÜK ve TÜREVLERİ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: _asparagas_

bu forum

bu yorum

• A.B.D
    • Avrupa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevidaL -- 28 Mart 2008; 22:48:14 >

1. Sebep: Kendi ülkemizdeki tarım alanlarından faydalanmamıza, altın çıkarmamıza vs. izin vermiyor...
    2. Sebep: Terör örgütlerine destek veriyor...
    3. Sebep: Derin devleti sayesinde ülkemizde ön plana çıkan kişilerin bir şekilde önünü kesiyor...(Ölüm, engelleme vs.)
    4. Sebep: İç karışıklıklar çıkartıyor...
    5. Sebep: Askeri alanda ilerlememizi sağlayacak plânların, projelerin bir şekilde önünü kesiyor...

Daha saymakla bitmez...Ama açıkça belli olan sebepler...

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

Dokuz Eylül Üniversitesi-2011

• quote:

Orjinalden alıntı: RevidaL

• U.S.A.
    • A.B.D
    • Avrupa

he still waiting for god's choice
  • at gözlükleri
  • Eğitim ve cahillikten öte ülkemizin gelişmesini engelliyorlar bişeyler yapıp ortalığı karıştırıp olan 'düzen'ide bozuyorlar.Yani böyle bir ülkenin böyle bir durumda olması düşündürücü vahşi bir köpeğin zincirlenmesi gibi durum aynen böyle.Öncelikle ''tam'' bağımsızlık kazanılsın ki sonra eğitim ve cahillik halledilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Tercümanım -- 28 Mart 2008; 23:01:26 >
  • Bence de sebep eğitimsizlik. Ama bence burdaki eğitim sadece fizik kimya biyoloji olmamalı. Çocuklara daha birinci sınıftan ve belki okul öncesinden iyi bir yuttaş nasıl olunur? Ülke sevgisi nedir? Nasıl özgür düşünülür? gibi kavramları öğretmeliler. İnsan ve yurttaş olmanın bilincine sahip nesiller bu ülkeyi yüceltecektir.

Ayrıca yetenekli dürüst ve cesur liderlere ihtiyacımız var.

Dış ektenler de geri kalmamızı sağlayan önemli nedenler ama bütün suçu buraya yükleyemeyiz. Birlik olmayı ve birbirimizin düşüncelerine saygı göstermeyi öğrenirsek dış güçler de büyük ölçü de etkisiz kalacaktır. Bunu da yine eğitimle başarabiliriz.
    Tomorrow is a different day...
  • Türkiye'de üretim yapıyoruz.Ama gel gelelim devlet gerekli desteği sağlayamıyor.Öğretim görevlileri bilimde değil siyasette uzmanlar.Ayrıca öğrenciler bilim peşinde koşmuyorlar kız peşinde koşuyorlar.

Orjinalden alıntı: anchoret90

quote:

Orjinalden alıntı: _asparagas_

bu forum

bu yorum

Bu forum açıklıyor aslında.. Hangi konuda kaç kişi var bir bakın..

Konu dışı, eğlence, gülmece çok kalabalık.
    Ciddi mevzular, sanat bilim vs konularında kimsecikler yok..

Yani?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.