< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
İşte bu kafa (ve artı veren kafalar) sayesinde bizden bir yol olmaz.
Devlet imkan sağlamakla mükelleftir. Laf anlatmaya bile değmezsiniz. |
Kardeş o dediğin ekonomi yolu ile saldırı altında bir ülkenin fiyatı,sizler zaten birazcık mazota,bir arabaya ülke satmayı destur edindiğiniz için memnun olmanız zor da;ben her tatile geldiğim zaman herkesin elinde gördüğüm SON MODEL iphone ne olacak?Trafikte devamlı gördüğüm SON MODEL lüks araçlar ne olacak?Eskiden 1-2 tane görürdün,görmezdin.Artık her yerdeler.Park edecek yer bulamıyorsun,buluyorsun gidiyorsun mekana bakıyorsun mekan full.Adam boş masa yok ne yazık ki diyor,bakıyorsun adam haklı,hınca hınç dolu.Demek ki kazanan ve yaşayan insanlar var,bir de yan gelip yatanlar...
![]() ABD/Almanya vs Türkiye meselesine hiç girmiyorum,gayet komik.O ülkeler kanlı bir sömürü düzeni üzerine kurulu ülkeler.Bu hale gelmeleri için çok kişi hayatını kaybetti.Osmanlı hiç öyle bir politika izlemedi.Dediğim gibi eğer asgari maaş alan gayet iyi yaşıyor gibi bir saçmalığa inanıyorsanız buyrun gelin buralara da görün bakalım o kadar kolay mı?Vergi vergi diye ağlıyorsunuz ama zaten bir çoğunuz ailenizle kalıyor,kira vermezsiniz,fatura ödemezsiniz.Hayat zaten size rahat gelip burada devleti kötülersiniz ancak. ![]() Ben sana soruyorum kardeş; 1)Sen hangi devrimsel projeyi hayata geçirdin de devlet elinden aldı? 2)Hangi zaman aralığında hınca hıç çalıştın,çabaladın da emeğini almana devlet mani oldu? 3)Hangi başarılı girişimi yaptın da devlet kararname çıkarıp seni batırdı? 4)Hangi alanda yüksek bir eğitim alıp,kendini geliştirdin de devlet diplomanı vermedi? 5)Sen ne yaptın da daha iyi bir hayatı hak ettiğini düşünüyorsun kardeş?Sana bunu düşündüren faktör nedir? ![]() Kötü olan ülke değil,sizlersiniz kardeş.Sizler. ![]() |
O kadar boş yapmışsın ki. Ben sana soruyorum devlet mi halka bakar halk mı devlete? Cevap basit fakat fahiş vergilerden dolayı biz devlete bakıyoruz.
Ben sana soruyorum. Bir devlet neden verginin vergisini alır? 100 tl lik bir ürüne 10 tl ötv koyuyor 110tl oluyor. Üstüne bir de kdv alıyor. Ama neden kdv yi 100tl den değil de 110tl den alıyor? Neden limonata, bira da ÖTV (ÖZEL Tüketim Vergisi) var da yat, pırlanta da yok? Araba alırken verdiğim %145 vergi, teknolojik ürün vs. Alırken verdiğim vergi nereye gidiyor? Yol köprü deme başka yerimle gülerim. Kaldı ki yol köprü zaten yapılması gereken bir şey bununla övünemezsin. Yap işlet devret ile köprü yaptırıyorsun ve bununla övünüyorsun. Bir devlet neden hayatımda hiç geçmediğim halde 3. Köprüden vergi alır? Vaat ettikleri rakamı tutturamadıkları için vergisini biz veriyoruz. Tarım ülkesiyiz. Neden diyarbakır karpuzunu meksikadan, çorum leblebisini kanadadan, tohumları israilden ithal ediyoruz? Verdiğimiz fahiş vergiler neden ülkeyi kalkındırmak yani üretim yapmak için kullanılmıyor? Neden yerli otomobil, uçak sadece seçim önceleri dile getiriliyor? Avrupa, Kanada, Japonya, ABD vs. De bir doktor (doktor olduğum için doktordan örnek verdim) yıllık maaşının yarısından daha azıyla Lamborghini, Ferrari alabiliyorken Türkiyedeki bir doktor neden 10 yıllık maaşıyla alıyor? Nerede alım gücü? İnan ki bunun gibi yüzlerce soru sorabilirim fakat inan senin gibi insanlara anlatmaktan yoruldum. |
[Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]
|
[Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]
|
Kardeş ne demek,sen bırak beni tüm Türkiye'yi ikiye değil ona katlarsın her konuda.
![]() En iyisi sensin kardeş,en çok sen okudun,en çok sen biliyorsun,en zeki de sensin,c1 seviye ingilizcen( ![]() ![]() ![]() Sizler zaten dünyanın en yakışıklı,en kültürlü,en eğitimli,en bilinçli insanlarısınız da kimse kıymetinizi bilemiyor kardeş.Doğru diyorsun.En iyisini siz hak ediyorsunuz kardeş.Ama işte kader,1400 TL kazanıyorsun.Şans tamamen değil mi kardeş? ![]() ![]() |
ben hayatımda bu kadar boş bir yazı okumadım .birkaç şey yazardımda neyse boşuna gidecek zamanım. bu arada devlet kötü değil hükümet kötü , halk da . hayır bir de demiş ki ekonomi yolu ile saldırı , sanki çiftçiye göz boyama yerine gerçekten destek verildide o yüzden ithal pirinç geliyor; o yüzden hayvancılık ayaklar altında . ya allah aşkına bir de demişsinki ne devrim yaptında devlet destek vermedi , yahu insan dilini bozmamak için kendini zor tutuyor . ulan daha yeni evt s1'lere burun kıvırdı senin o övdüğün sistem. neymiş efendim tatile gidiyormuşta herkeste iphone varmış kendisine yer kalmamış falan fistan . neyse haklı olduğun kısım şurası herkes bir şekilde elini taşın altına koymalı ve kendi bir şeylere ulaşmalı olmazsa da zaten devlet destek vermez orası kesin, tubitak sözde devletin hatırı sayılır kurumu bilmem ne ama ayet okunmuş fasulyelere destek veriyor mesela ne kaadar büyük bir destek değil mi ? neyse kısa kesiyorum bunlara rağmen bir şey dersen zaten iktidara torba tutan ve onun kaymağını yiyen bir insansındır ne desem gereksiz olur.
|
Zır cahil, kara cahil kendine öğretilen düzenden bir adım dışarı çıkamayan adamın yazdıklarına bakar mısın? Akepe den öncede vardınız fakat kendi çapınızın farkındaydınız aklınızın yetmediği konularda susup "ben bilmem, biz anlamayık ağam" derdiniz. Akepe alt tabakaya konuşma hakkı verdi, ülkenin asıl sahibi sizsiniz osmanlı silah tüfenk dinimiz maşallah dedi milyonlarca görgüsüz aslında 3 kuruşluk değeri olmayan adam "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldu" allahuekber dünyaya hükmediyoz herkes gısganıyor dedi. Nerden tutsan elinde kalıyor dünyada öyle farklı noktalardayız ki siz 1 seniz bizler 5 iz.
|
Peki sende rtenin de kabul ettiği beyin göçü yarası neden var? hani diyorsun ya sen ne ürettin de devlet engel oldu, ne başarılar elde ettin de memnun değilsin, İtü odtü boğaziçindeki gençlerin %90ı neden seninle aynı şekilde düşünmüyor mesela?
Kısa ve öz bir şekilde 2 soruya da cevap alabilir miyim? |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:33:41 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rid Of Me -- 21 Kasım 2017; 20:28:18 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:33:29 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:33:17 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:31:48 > |
|